• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Anonym (Inor) skrev 2022-06-01 16:04:12 följande:

    Hej, 
    hade inte tänkt ta några ÄLtest denna månad men testade i förrgår & igår för jag hade molvärk bara för att se vad de skulle visa. 


    Första testet blev strecket ganska starkt men inte helt lika som kontrollstrecket. Igår blev strecket svagare. Har detta någon betydelse eller är det ENDAST när båda streck är lika starka som betyder nåt? rookie på detta?


    Som Anonym (F) skriver så tror jag inte att strecken behöver vara lika starka för att räknas som positivt trots att det står så på förpackningen. Jag körde med tester denna månad och såg en tydlig stegring men det starkaste testet blev inte ?riktigt positivt? enligt manualen.

    Min kusin som är gravid nu fick inte heller fullt starkt utslag men hon kunde ändå se en stegring från dag till dag som sedan sjönk. Så det räknas absolut!
  • 19977

    Vad har ni för erfarenhet kring nidblödning? Hur snart efter blödningen kan man ta gravtest? Ett test ska väl inte ge utslag förrän efter att ägget har fäst i slemhinnan och avgett HCG ett par dagar. Och en nidblödning uppstår väl i samband med att ägget fäster? Så om jag fått en nidblödning idag borde jag väl inte få ett positivt gravtest förrän om några dagar va?

    Förut när jag gick på toa hade jag nämligen mörkt blod i trosan! Blev så chockad och fick direkt jättemycket förhoppningar om att det var en nidblödning Haha! Min mens brukar inte dyka upp i trosan sådär, den brukar vara lite utblandad rosa i mina flytningar först. Men detta blod var liksom mörkbrunt och dök upp utan förvarning. Om det är mensen som har börjat idag så har min menscykel endast varit 26 dagar lång vilket aldrig har hänt. Har oftast 30 dagars menscykel, de kortaste menscykler jag har är 28 dagar. Borde få mens som absolut tidigast på fredag men om jag utgår från när jag hade ÄL borde jag få mens på söndag. Men får väl avvakta och se om det kommer något mer blod, isåfall är det väl mensen som kommit rekordtidigt.

  • 19977
    Symetrical skrev 2022-06-01 18:58:25 följande:
    Men åh, vad spännande! Med tanke på att blodet var mörkt låter det som att det är gammalt och om så är fallet kanske ägget fäste igår men att blodet kom ut idag. Hur fort man kan få positivt gravtest efter implantation är såklart individuellt, men jag har själv som tumregel 3 dagar efter. Sen beror det ju även på om man har ett känsligt test eller inte!

    Ja så kan det ju vara, gammalt blod från någon/några dagar. Haha fan, jag har såna förhoppningar nu va. Har planerat hur jag ska avslöja min eventuella graviditet för alla jag känner sedan jag såg blodet i trosan förut. Min sambo tycker att jag är galen. Tungan ute


    Jag har ju strikt tänkt hålla mig från att testa till jag har passerat BIM, men om det nu inte dyker upp något mer blod på typ 2 dagar så känns detta verkligen som ett tecken och då kanske jag kan ta ett test ändå hehe.

  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-06-01 21:18:30 följande:
    Men åh så himla spännande ju!! Hoppas verkligen det visar sig bli ett plus Hjärta
    Tack! HjärtaJag hoppas också det, är så rädd att detta bara är början på mensen men att den liksom är utdragen bara för att jäklas med mig?.
  • 19977

    Oj vad mycket som hänt i tråden det senaste dygnet! Hinner inte riktigt svara alla nu men tack snälla för alla tumhållningar!

    Och Jojjans, det är ibtressant att läsa om hur du vill bli bemött i sorgen av ett förlorat barn/förlorad graviditet för jag har aldrig riktigt reflekterat över hur man bör bemöta någon som varit med om det, tack för en ögonöppnare!

    Och F, jag hoppas att det visar positivt för dig om du väljer att ta ett test! Jag kanske faktiskt också testar imorgon trots allt?.

  • 19977
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    2/6 Inor (4e försöket, 1a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    3/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    11/6 H0nd3ndär (4e försöket, 4e barnet)
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet
    26/6 amandakollb (1:a försöket, 2a barnet). 
    30/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    5/7 Jojjans (1a försöket, 2a barnet, har inte försökt i juni. två sena missfall i bagaget) 
  • 19977

    Hjärta !!!!!!!!
    Det var en nidblödning jag fick hörni! JAG ÄR GRAVID! Har inte förstått detta, känns som att jag inbillar mig allt trots 3 positiva test. CD29 idag, ÄL+13, nidblödningen kom ÄL+11 och har fortfarande pyttelite ljusbrunt blod som kommer. Åååhh hoppas detta går vägen nu! Det blir förmodligen en februari-bebis då om allt går som planerat!

    Jag var verkligen helt övertygad om att denna cykel var körd, jag var ju så himla besviken på min sambo eftersom att han inte tog initiativ vid ägglossningen och hej o hå. Det har verkligen känts som att jag ska få mens hela veckan, i 4 dagar har jag haft ?känningar? i livmodern som jag kan ha innan jag får mens. Inga andra symptom alls förutom nidblödningen i förrgår, men nu känner jag att brösten är liiite ömma om jag medvetet trycker på dom. 


    Tack underbara ni för era tumhållningar och lyckönskningar! {#emotions_dlg.flower}

  • 19977
    Anonym (M) skrev 2022-06-03 20:10:41 följande:
    Stort grattis!! Är bara nyfiken, tempar du? 
    Tack snälla! Ja jag tempar, såhär ser min kurva ut. Men från och med positivt test idag så kommer jag sluta tempa. Kommer nog bli för orolig om tempen går ned mer annars.
  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-06-03 21:39:54 följande:
    Wow! Grattis!!! :D Tydliga streck också! 

    Har vart så kul att följa dig här och hoppas du hänger kvar i tråden :) 
    Tack snälla!!! Ja det är så kul här i tråden så jag kommer helt klart hänga kvar! Skrattande
  • 19977
    amandakollb skrev 2022-06-03 21:59:57 följande:

    hon är 15 mån och tog 13 mån att återfå mensen, fick tillbaka den en vecka efter jag slutade amma. 


    vi hade faktiskt sex igår trots allt haha, med dottern i rummet och svärföräldrarna vägg i vägg? vad gör man inte hehe. Tror dock ägglossningen kommer dröja till nästa vecka men skönt o säkra upp 


    Åh vad kul! Ja det är lika bra att säkra upp ifall den skulle komma tidigare! Håller tummarna för ett syskon hihi!
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023