• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    #162 & #163 Skufsan

    Tror du har helt rätt i allt du skriver! Skönt att inte ha det problemet i och med att du sällan dricker alkohol. Det gör jag i för sig ganska sällan också, men sommaren blir det alltid mer. Men jag får nog undvika det under lutealfasen så slipper jag ångesten!

    Omg så kul, snart bara en ägglossning kvar för oss alla typ ju! 4 Maj är ju perfekt ägglossning, då blir inte en eventuell BF alltför tidigt i januari. ;) Min ägglossning hamnar sista veckan i April, typ 27-28 skulle jag tro.

    Som du säger så hade ju en dröm varit att det passar bra att ta ett test under en helg tillsammans Med sambon! 

  • 19977

    #164 Villblimamma96
    Åh vad roligt att ni har exakt samma åldersskillnad som oss!
    mindre roligt att höra att du har PCO/PCOS och att ni försökt i ett år redan. Som du säger så låter det sjukt dumt att man måste vänta ett år, det funkar ju inte på samma sätt för alla par i alla situationer liksom. Inte så lätt att veta om man har problem som PCOS om man inte får en utredning för det. Skönt att ni kommit igång med Letrozol och fått en förklaring till att det tagit sån tid iallafall. Jag håller båda tummarna för er och att det tar sig nu, ni förtjänar verkligen ett plus i mars!

    hur har det varit att hålla på i över ett år? Jag tänker relationsmässigt mellan er som par? Känns det som ett måste att ha sex eller kan ni fortfarande njuta av det?

  • 19977
    Villblimamma96 skrev 2022-02-27 13:01:26 följande:
    19977 skrev 2022-02-27 12:41:09 följande:

    #164 Villblimamma96
    Åh vad roligt att ni har exakt samma åldersskillnad som oss!
    mindre roligt att höra att du har PCO/PCOS och att ni försökt i ett år redan. Som du säger så låter det sjukt dumt att man måste vänta ett år, det funkar ju inte på samma sätt för alla par i alla situationer liksom. Inte så lätt att veta om man har problem som PCOS om man inte får en utredning för det. Skönt att ni kommit igång med Letrozol och fått en förklaring till att det tagit sån tid iallafall. Jag håller båda tummarna för er och att det tar sig nu, ni förtjänar verkligen ett plus i mars!

    hur har det varit att hålla på i över ett år? Jag tänker relationsmässigt mellan er som par? Känns det som ett måste att ha sex eller kan ni fortfarande njuta av det?



    Däremot så har det ju varit otroligt jobbigt på andra sätt. Vi har båda två gråtit flera gånger efter att vi träffat andras barn eller när vi pratat om barn. Vi längtar båda två så mycket att det gör ont. Man känner ju sig ganska misslyckad när det inte fungerar, även om man vet att det inte är så egentligen!
    Åh fy!!! det måste vara fruktansvärt att känna så, jag hoppas sååå att ni lyckas snart!
  • 19977
    Bruno97 skrev 2022-02-28 17:37:22 följande:
    En fråga till.

    om man har mens under fm lite grann så att den sen slutar helt på em/kvällen. När kan man då fylla i när mensen är slut? Jag menar om jag fyller i nu att den gick bort idag så försvinner ju att jag faktiskt hade på fm. Ska jag då fylla i att den är borta imorgon istället?
    Jag fyller i att jag haft mens den dagen, även om mensen försvinner innan dagen är slut! Men egentligen är det ganska oviktigt, det viktiga är att anteckna mensens första dag för det är då menscykeln ?börjar om? igen. Det spelar det ingen roll om du har mens i 3 eller 9 dagar liksom. :)
  • 19977
    Anonym (Tingeling) skrev 2022-03-24 18:25:13 följande:

    Är lite kluven. Nästa mens borde komma 1/4. Skulle de ta sig då så blir det BF 6/1. Föds bebis 1 vecka för tidigt så blir det ju 2022 bebis i stället och är inte jättesugen på det. Vilket BF är det första på året ni skulle våga köra på? 


    Hm, ja den är klurig alltså.
    Jag har beräknad mens 8 April och lär då få BF i mitten på januari om vi har sådan tur att det går på första försöket. Vilket känns hyfsat ?safe?. 

    Rent spontant så tänker jag att jag inte hade vågat köra om jag får mens 1 April. Men å andra sidan så känns oddsen stora att barn föds senare än BF, så om jag hade varit i din sits så hade jag nog inte kunnat hålla mig från att försöka den månaden trots allt! Jag menar, det är ju inte så att du försöker få till en decemberbebis med flit om ni kör i april ändå, men skulle det bli så så är det väl inte hela världen tänker jag. :)
  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-03-26 23:26:06 följande:

    En liten uppdatering från mig sen sist är att spiralen är ute! Känns så konstigt och hormonerna spökar en massa i kroppen. Vågar inte ha sex eftersom jag vill lära känna min cykel och sånt igen, råkar jag bli gravid nu blir det en julaftonsbebis om min cykel fortsätter som innan!! 


    Sen har jag fått för mig att jag vill berätta för alla i min omgivning att jag tagit ut min spiral. Vill berätta för min bästa kompis (dels för att jag vill att vi ska få barn samtidigt) men också min mamma. Hur klarar folk att hålla sånt här hemligt?


    WOHO! Ett steg närmre målet nu!
    haha jag är exakt som dig, jag har redan berättat för alla jag känner att jag precis haft min sista ägglossning innan vi kör, och att vi från och med om typ 3 dagar kan köra oskyddat för då kan det är möjligt ta sig förrän ägglossningen i slutet på april kommer hehe. Jag förstår inte heller hur folk lyckas hålla babymaking hemligt och ännu mindre hur de lyckas hålla en graviditet hemlig i 12 veckor därefter!!??

    På vilket sätt känner du att hormonerna spökar då? Jag kände verkligen ingen skillnad alls när jag tog ut min spiral i november, jag har ändå känt efter extra mycket för jag trodde verkligen jag skulle känna mig annorlunda haha. Enda skillnaden är väl att jag får lite mer mens nu.

    vilka datum förväntar ni er mens/ägglossning ni alla som ska starta nu i april? Jag förväntar mig mens den 8e och ägglossning den 24e. Tror ni inte att jag och min sambo jobbar om varandra under den ägglossningsveckan? Så himla typiskt, första försöket och så kommer vi bara ses några korta stunder, får försöka få till någon snabbis då.
  • 19977

    Lyckas inte citera inlägg nu igen men?


    #189 Anonym (S.A)
    Usch vad jobbigt för dig/er. Finns ju inte jättemycket att göra åt saken nu, men många som är experter inom fertilitet rekommenderar att man slutar med hormonstörande preventivmedel mycket tidigare än så innan man försöker bli gravid. Minst 1 år men helst 18 månader innan försök, har jag hört.
    Allas kroppar reagerar ju så olika på preventivmedel så klart, men för många tar det väldigt lång tid för kroppen att återhämta sig. Medan andra blir gravida 2 veckor efter uttag av spiral exempelvis. Orättvist det där.

    Hade jag varit du så skulle jag kika på Vulverine Koos webinar, hon har nämligen en online-kurs där hon pratar just om att komma tillbaka/återhämta sig efter avslut av hormonstörande preventivmedel, den är SÅ bra! Mycket bra info.

    Jag började inta mycket kosttillskott typ ett halvår innan jag tog ut min spiral, för att när man väl slutar med de tillsatta hormonerna kan man drabbas av vitaminbrister. direkt efter jag tog ut spiralen började jag även dricka lite olika örtteer som ska vara bra för att få hormonell balans. Jag dricker grönmyntate vilket ska sänka androgener/manliga hormoner (har jag för mig) vilket ska kunna vara förhöjt i kroppen efter intag av hormonstörande preventivmedel (åter igen, jag har för mig att det är så, kan inte svära på det). Dricker även te av maskrosrot samt hallonbladste. Dessa tre teer skulle du ju kunna testa att dricka för att stötta din menscykel att bli normal/regelbunden?
    Du skulle ju även kunna testa att inta munkpeppar mellan mens och förväntad ägglossning, jag brukar ta det enbart under mensen (har mens i 8-9 dagar typ). Samt sluta med koffein om du brukar dricka det. Det är bra att inta mycket D-vitamin för fertiliteten/menscykeln också. Det är bra att äta hälsosamma fetter och kött för en frisk menscykel också. Dessa knep kanske kan hjälpa dig att kicka igång kroppen?

    Om du har fortsatt långa cykler så kan det ju vara värt att skaffa en basaltermometer och börja tempa varje dag för att kunna tyda när du haft ägglossning. Och försöka hålla koll på fertilt sekret, googla fertilt sekret så vet du vad du ska leta efter.

    du kanske redan har koll på allt detta hehe men tänker att det kan va värt att nämna ifall du inte visste det. Följ vulverinekoos på Instagram också så får du massa bra tips!

  • 19977

    #190 Anonym (F)


    Haha förstår dig!!! Jo men om du känner att du vill berätta för din familj tidigt så ska du göra det tycker jag, det gör ju inget om sambons familj får veta först senare sålänge inte din familj skvallrar innan ni själva hinner berätta hehe.

    Oj men vad jobbigt att du känt så nu! Kan det vara post pill syndrome? Verkar vara relativt vanligt att man får massa skumma symptom när man går av hormonerna och kroppen ska ställa om sig.
    jag har förstått att man kan få dessa symptom även ett halvår efter man gått av sitt preventivmedel, snart var det ett halvårsen jag tog ut min spiral så jag hoppas inte dessa symptom dyker upp för mig nu heller!

    Nej det är egentligen bara under 3 dagar som vi inte kommer ses alls, men det är dagarna precis innan ägglossning vilket suger haha!!! Men ja vi får satsa på att skapa en flicka en sisådär 4-5 dagar innan ÄL då haha! ;)

  • 19977
    Anonym (S.A) skrev 2022-03-27 21:28:05 följande:

    #194 - 19977

    Nu kunde visst inte jag heller citera längre...

    Oj, så pass långt innan? Jag visste att det var bra att sluta ett tag innan men vad jag fått till mig så skulle det ändå räcka med några månader. Oavsett hade jag inte "kunnat" sluta tidigare då min sambo inte känt sig redo förens nu och jag ville inte sluta innan han kände att han med var redo.
    Det är inte så att vi har bråttom så vi har sagt att det får ta den tid det tar men det är så frustrerande för mig som har varit bebissugen ganska länge nu.

    Tack för bra tips!!


    Haha familjeliv alltså? nu funkade det plötsligt för mig att citera!

    Ja tydligen kan det i vissa fall vara upp till 18 månader. Jag själv tog ut spiralen i november och vi ska börja försöka med barn nu i april så jag har inte riktigt följt det rådet själv hehe.

    jaa hoppas din mens kickar igång snart!! Förstår frustrationen, är också sååå bebissugen!
  • 19977
    PepsiMax95 skrev 2022-03-29 17:19:38 följande:

    Hej, hoppas det är okej att jag hoppar In här! min sambo och jag planerar att börja försöka till sommaren. Hade jag fått bestämma hade vi börjat i julas hehe.. men vi har myst oskyddat nu de senaste utan att ?försöka? och nu i helgen råkade vi pricka in ägglossning och jag HOPPAS så mycket på att det ska ta sig. Jag kände bara att jag behöver få vara delaktig i ett forum och ha andra att prata med.

    Jag tror vi lyckades mysa kring ägglossning förra månaden också men inte på samma sätt som nu.

    så jag håller alla mina tummar och tår både för mig och för er!


    Välkommen hit!
    omg vad spännande, du måste återkomma om resultatet! Så ni försöker inte aktivt få till mys just kring/innan ägglossning utan det bara råkade ske i samband med ÄL denna gången? Hoppas det tar sig!

    Så spännande att det närmar sig för oss alla med försöken!!! Har någon här planerat in någon särskild ?ritual? för att främja försöken eller liknande hahaha?
    jag har bokat in frisörtid nu för att färga håret innan vi börjar försöka, känns som en milstolpe av nån anledning haha. Vill försöka undvika att färga håret sen, iaf under en tidig graviditet. Annars kommer jag inte göra något utöver det vanliga, dvs undvika koffein och värktabletter, inta kosttillskott och D-vitaminboost innan ÄL.
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023