• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Blåbärsskogen skrev 2022-07-16 07:58:00 följande:

    Kan tydligen inte citera ditt inlägg...

    19977: 
    Nja inga direkta symptom utom att det då och då känns av i nedre delen av magen, och lite lätt ont i svanken. Tog testet igår på morgon, tänker att jag gör ett nytt imorgon på morgonen. Hade verkligen varit den bästa överraskningen om det ökat då jag faktiskt fyller år imorgon ;) 
    Har följt Bf Februari gruppen rätt bra och så himla spännande för dig med ul till veckan, måste ju kännas jättepirrigt och kul! Hur mår du annars?  Jag önskar verkligen dig det bästa och håller alla tummar att allting går bra! Hjärta


    Ja okej, hoppas verkligen strecket är starkare imorgon!!! Hade ju varit en sån skön bekräftelse, och grattis i förskott! Skrattande


    Ja jag kommer vara SÅ nervös i övermorgon när vi kommer till kliniken och ska in i rummet och få veta om det faktiskt finns något i livmodern eller inte. Just nu känns inte resultatet av NIPT-testet ens som en big deal utan det det är det där ultraljudet som gör mig nervös?. Jag mår oförskämt bra i min graviditet och av den anledningen är jag lite orolig att fostret kanske inte lever i och med att typ alla andra gravida runt omkring mår dåligt, så det känns nästan som att man ?ska? må illa. Men har haft lite sämre aptit de senaste två veckorna men har inte direkt något illamående, kanske en liten hint av illamående någon enstaka kväll. Tack snälla, jag hoppas verkligen på goda besked efter vårt besök! Fick precis ett påminnelse-SMS ?Glöm inte ditt inbokade NIPT-test om två dagar? iiihhh kändes så overkligt haha!! Hjärta

  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-17 07:24:12 följande:

    Ja, nytt test 2 dagar senare visar ju onekligen ett starkare test... vågar jag tro på att detta är en ny graviditet trots missfall (slut) för 3 veckor sedan???

    Hade helt klart varit den bästa presenten jag kunnat få Hjärta


    HEJA LITEN! Tjoho! Du är helt klart gravid, underbart! Håller tummarna för er att det går hela vägen den här gången! Tror ni har större sannolikhet nu när ni redan passerat ett missfall, och denna lilla har nog fått bra fäste tack vare att du nyligen varit gravid också! Hihi såååå kul! Vilken bra födelsedagspresent! Nu får du fira extra mycket! Skrattande


    Frågan är bara, näääär är BF hahaha, spännande ju!!

  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-18 09:28:48 följande:

    19977: Lycka till idag med NIPT-testet! Hjärta Uppdatera gärna efteråt, så himla spännandeee!!


    Tack snälla! Det gick jättebra! Hjärta Är överlycklig! Var så nervös och var HELT fokuserad på skärmen framför mig, men direkt när barnmorskan satte staven mot min mage så såg jag att det fanns ett foster där! Med hjärtslag! Så skönt! Och den såg precis lika stor ut som vi hade förväntat oss 10+3. känns underbart! Nu inväntar vi ett resultat på blodprovet bara, det förväntas vi få nästa vecka!
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-19 13:03:22 följande:
    Åhhh men vilka härliga nyheter!!! Så himla roligt HjärtaFörstår att du är väldigt glad! Hoppas provsvaren kommer tillbaka normala, kommer ni även vilja ta reda på könet eller hur känner ni? 
    Hihi tack Hjärta Ja förhoppningsvis och högst troligen så är det ju bra resultat! Vi sa att vi inte vill veta könet så barnmorskan skulle nämna det när de skickade vidare provet för analys så de kommer inte kolla könskromosomerna alls utan bara de tre trisomierna!

    Har en vän som fick dåliga resultat på NIPT och när de läste provsvaret på 1177 så stod det klart och tydligt ?XY-kromosomer? så de såg ju könet när de läste vilken trisomi som var högrisk, jag vill inte råka se könet alls så sa att de kan exkludera den analysen helt hehe!
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-19 21:30:51 följande:

    Har nu suttit och googlat lite för mycket tror jag... Kom in på skiftarbete och graviditet. Jag jobbar nu 3-skift (förmiddag, eftermiddag och natt i 7 dagar i följd) och blev så nojjig då jag läste att fler än 1 nattpass per vecka ökar risken för missfall... Jag jobbar ju antingen 2 eller 3 nätter per "svit". 
    Någon som också jobbar eller jobbat skift i samband med graviditet? 
    Jag vill ju minska risken för missfall så mycket det går nu efter missfallet för några veckor sen :( 


    Förstår att du blir orolig! Jag har arbetat 5-skift i några år men har nyligen bytt jobb för att inte både jag och sambon ska jobba skift samtidigt när vi får barn sedan. Jag har tidigare haft några gravida kollegor som fortsatt jobbat nätter i princip hela graviditeten utan att få missfall vad jag känner till, deras barn är friska. Men om du är orolig kanske det är bra att berätta om graviditeten för din chef och om det finns möjligheter att undvika just nätterna? Enligt google får man nog bara hemska svar, det är ju allmänt känt att skiftarbete inte är hälsosamt och förkortar livet och bla bla bla, men många trivs ju väldigt bra med det och klarar det fint. Har du lugna nätter när du jobbar?
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-20 09:21:11 följande:
    Detta är ju dock ett sommarjobb som jag började på i maj och fick idag förlängt till mitten på september. Kanske är lite annars med tanke på att detta är tillfälligt? Men tackade ju trots allt ja till dethär erbjudanet i hopp om att få in en fot och eventuellt få fortsätta till hösten. Nu vet jag dock inte hur jag ska göra efter september... Om graviditeten går framåt och fortsätter så tänker jag att jag får prata med chefen och förklara läget, om jag har tur så kanske jag får mindre nätter och mer dag/kvällsturer. 
    Känner mig inte riktigt redo att prata med honom riktigt än dock, eventuellt om cirka 2 veckor då jag fått komma in på koll och se så det ser bra ut. 

    Ja som tur är, är nätterna oftast väldigt lugna. Är inom industrin och beroende vilket arbetsområde jag har hand om just den natten så kan jag faktiskt ändå få ihop någon/några timmars sömn under natten. 

    Är tjänstledig från min Undersköterske-tjänst för närvarande, och jag tänker att i värsta fall får jag väl gå tillbaka dit om det skulle vara så. Där är det endast dag och kvällsjobb. Men allting beror ju helt klart på hur graviditeten utvecklar sig. Har dock ut minst 10 tusen extra här inom industrin, så drömmen hade ju varit att få fortsätta här haha ;D Även om det såklart skulle gå ner sig lite om jag tar mindre/inga nätter. 
    Jaha okej då förstår jag! Alltså det är ju svårt detta med jobb som eventuellt kan påverka en graviditet, men jag vet ju många som fortsatt arbeta nätter genom graviditeten. Du kanske kan ringa och rådfråga din barnmorska? Men om jag vore du skulle jag nog bara köra på och jobba som vanligt, framförallt om det ändå är relativt lugna nätter där man till och med kan få lite sömn, det vore nog värre om du får arbeta riktigt tungt och stressigt under nätterna. Jaa 10k extra i månaden gör ju rätt så mycket, kanske speciellt innan en eventuell föräldraledighet också!
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-21 06:32:33 följande:
    Jag tänker att jag kör på såhär tills jag mitt schema tar slut i september, ELLER tills jag känner att jag inte klarar av det längre. Så länge det känns okej i kropp och huvud alltså. 
    Skulle jag bli erbjuden att fortsätta skiftgång senare så får jag väl berätta min situation och be om dagtid/kvällar :) 

    Jo dom där 10k extra i månaden är sjukt stor skillnad! Som du säger, bra att ha innan en eventuell föräldraledighet men också för att vi för någon vecka sedan flyttat till hus och en del pengar har väl lagts på möbler och diverse hehe 
    Ja åh förstår dig verkligen. Men kör på som vanligt sålänge du inte känner att kroppen inte klarar av det! Hehe ja nytt hus då blir det mycket utgifter, vi kommer flytta strax efter ett vår bebis har fötts och med dessa räntehöjningar så lär månadskostnaden bli enormt mycket högre än den vi har nu?
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-21 21:59:59 följande:
    Dessa jäkla räntor alltså... Otroligt stor skillnad på månadskostnaden tyvärr. Dock bara att gilla läget haha :P Får hoppas att dom hinner sjunka, eller åtminstone inte höjas ännu mer tills deas att ni flyttar! 
    Jaaa eller hur! Hoppas verkligen det hinner rätta till sig litegrann iaf, det är ju ändå ett tag kvar så mycket kan ju hända! Hur mår du nu då? Har du fått några symptom?
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-07-23 10:53:18 följande:
    Mår bra! Har dock blivit så sjukt svullen om magen, ser lätt ut som att jag är gravid i 6 månaden :p Annars kan jag någon gång känna av lite som mensvärk, och att jag är tröttare än vanligt men ingenting som påverkar vardagen direkt.
    Önskar ibland att jag hade mer symptom så det känns "på riktigt", men jag vet ju samtidigt att det inte är något kvitto på att graviditeten går framåt. 
    För visst hade/har du knappt några symptom? 
    Haha men va! Vad sjukt! Svårt att dölja magen nu då om du inte vill berätta för folk ännu?
    Nej precis, jag har inte direkt haft några symptom alls. Har inte mått illa eller känt mig gravid alls i princip, har känt att det spänner i livmodern ibland från runt vecka 10-11 typ men hade jag inte vetat att jag är gravid hade jag inte direkt tänkt på det. Haft pyttelite ömma bröst under de första veckorna men inget jag skulle tänkt på heller ifall jag inte visste att jag va gravid. Har dock varit lite extra trött till och från men det skulle lika väl kunna bero på stress den jobbet. Men tydligen finns det ju ett foster i min livmoder, blev lite chockad över det på ultraljudet i måndags haha! Jag frågade BM om det verkligen var en live video från MIN mage???
  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-07-23 19:06:04 följande:

    Kul att få uppdateringar från er som är gravida :)

    Tror jag precis passerat min första ÄL sen missfallet. Så konstig period det har varit, från att ha ?mens? men inte få använda tampong eller bada i början på juli. Läskigt ifall man skulle få en infektion liksom! 

    Har varit lite irriterad på min kille nu när vi skulle försöka igen. Eftersom det är semester med värme och allt så har jag slarvat med termometern och har inte tagit ÄL-test. Har bara haft koll på sekret, livmodertappen och humöret när man hatt tid. Men när vi väl haft tillfälle så har han varit för trött på! Så har blivit dissad två kvällar under mitt fertila fönster men en kväll fick vi till det. Så det blev bara ett försök denna månad med, men det funkade ju förra månaden så vi får se haha. 


    BIM 1/8, orkar inte uppdatera listan när jag är på mobilen men får lägga in det vid senare tillfälle. 


    Åh jag känner igen det där. Min sambo var också för trött under mitt fertila fönster den månaden det tog sig, trots att jag sa DET ÄR NU ELLER ALDRIG typ haha. Men jag lyckades ju få till ett fullbordat samlag dagen innan ÄL ändå och det räcker ju med ett samlag för att det ska bli något. Håller tummarna för att det tar sig för er nu!!!

    Jobbigt att inte få bada mitt i sommaren också?
  • 19977

    Grattis underbara ni! Hoppas allt går vägen!!! Och vad skönt för dig Blåbärsskogen att du redan är i vecka 8, heja lillen!!! 

  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-09-05 18:48:00 följande:
    Tack! Det var längesen man hörde från dig, hur går allt? :) Hjärta
    Det går bra tror jag! Vecka 19 imorgon och har RUL på måndag! Hoppas den lever och är frisk där inne?. Har mycket problem med huvudvärk dock!
  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-09-08 09:35:31 följande:
    Vad mysigt :) Nästan halvvägs ju! Känns som tiden har gått så fort även om det kanske inte känns så när man är den gravida? Jobbigt med huvudvärken, är det migrän? Är typ beredd på att jag också kommer ha problem med det senare i graviditeten :/ 
    Ja det är så sjukt att jag nästan är halvvägs gången redan. Konstigt nog har tiden bara flugit iväg! Jag som trodde det skulle kännas som en evighet att vara gravid. Dock har jag ju varit gravid under den ?roligaste? årstiden nu över sommaren hehe så kanske är därför. Hösten och vintern kanske går långsammare.

    Jag tror inte det är migrän, men ibland kan jag känna det enbart på en sida vid höger panna typ. Men har bara sjukskrivit mig 1 dag och gått hem tidigare vid några tillfällen så skulle ändå säga att jag kommit ?lindrigt? undan så det är nog huvudvärk snarare än migrän. Men väldigt störande. Barnmorskan hänvisade mig till vårdcentralen så jag ska dit om 2 veckor för att kolla upp detta, jag tror inte jag kommer få någon hjälp direkt men känns ändå bra att själv ha tagit tag i att kolla upp det. 
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023