• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Anonym (F) skrev 2022-03-30 14:54:30 följande:
    Haha nä ingen speciell ritual. Jag tar multivitamin med folsyra + extra magnesium och zink men mest för min egen hälsa nu när man ska få mens igen. Har ju problem med både mensvärk och hormonell migrän som kommer komma tillbaka.

    Sen tar jag ÄL-test när jag tror att ÄL är på g och tagit tempen i ett par månader i förebyggande syfte eftersom jag INTE vill bli gravid den här månaden. Hade en ordentlig temp-dipp imorse och fick två starka streck på ÄL-testet så då känns det som att det mesta står rätt till i kroppen trots hormonkaoset tidigare den här månaden :) 

    Färgar inte håret ändå så det kommer jag inte göra, däremot har både jag och sambon sen 2 år tillbaka(?) slutat med deodorant med aluminium och fasar ut våra teflon-pannor. Även det är mycket för vår egen del men också sånt man hört kan påverka reproduktionssystemet. 

    Vi ska nog inte heller försöka "på riktigt" förrän i sommar men ska nog varken försöka eller inte försöka innan dess :D Men tar det sig inte inom typ 6 månader då kommer jag nog försöka boosta innan ÄL och verkligen försöka under ÄL. 

    Okej men lite extra vitaminer är alltid bra! 


    ooohhh tempdip, det gillar vi! Vad skönt för dig, då verkar det ju absolut stå rätt till i kroppen ändå!

    Åh hur överlever ni med deo utan aluminium? Jag har sådana problem med det! Jag har köpt på mig sjukt mycket olika deodoranter utan aluminium det senaste halvåret för jag tänkte precis som du sluta med det. Men alltså SÅ FORT jag slutar använda mina gamla deos med aluminium så svettas jag som en gris under armhålorna. Har alltid haft problem med svettningar och speciellt från armhålorna, får lökringar jätteenkelt och det skäms jag väldigt mycket över så jag har endast tröjor i de färger (hehe typ svart) där man inte ser lökringar så tydligt? Så jag har gett upp detta precis nyligen, fick hem 2 deos utan alu för 2 veckorsedan men jag känner hur svetten tränger igenom på jobbet och känner doften konstant. Hört att det kan vara en invänjningsperiod men hur lång tid ska man behöva stå ut? :(

  • 19977
    Skufsan skrev 2022-04-01 17:06:05 följande:

    1 april! Har hela tiden känts lite som en milstolpe, månaden innan vi börjar försöka. Iiiih snart är vi igång flera av oss här, och så roligt att följas åt allihop. Tycker ändå dagarna/veckorna går ganska snabbt framåt, snart är vi igång :) 


    Håller helt klart med, 1 april är en milstolpe! Det känns helt overkligt faktiskt. Nu är vår månad här! Hoppas det kommer gå snabbt och smärtfritt för oss här i tråden!

    Ni som kör igång i April/Maj, när har ni förväntad mens och ägglossning nästa gång? Min mens kommer 7-8 April och ägglossning blir troligtvis kring den 23-24 April!

    Jag tycker det känns helt underbart att vi kan ha oskyddat sex ?forever? nu haha, nu när jag passerat min sista ägglossning innan vi ska börja försöka så känns det helt fantastiskt att slippa tänka på att undvika ägglossningen framöver.

    En liten oro från min sida är bara att min kille kommer känna sån press att han inte kommer lyckas komma i mig kring ägglossning, jag hoppas verkligen inte det blir så. Men det har hänt förr när han känt sig stressad. Det är dock ingenting jag har nämnt för honom för då tror jag att han skulle bli ännu mer stressad av att jag tror det hehe. Jag kommer inte heller säga när ägglossningen närmar sig, jag kommer bara ta eget initiativ till sex då och se till att vi prickar in några bra dagar innan/under ÄL.
  • 19977
    Anonym (Syskonförsök) skrev 2022-04-04 17:09:40 följande:

    Hej! Hoppar in i tråden då jag och sambon önskar syskon tätt! Vi är 35 respektive 40, så därför vill vi inte vänta för länge med att förhoppningsvis kunna ge vår son ett syskon! Jag ammar dock fortfarande så har inte fått tillbaka varken mens eller ägglossning ännu, så vet ej när vi kan börja försöka men blir spännande att följa Er andra och hoppas på många plus och 2023 bebisar <3 
    Kram och Lycka Till Alla 


    Välkommen hit! Hoppas mensen kommer tillbaka snart, har du planer på att sluta amma inom snar framtid?

    och?
    HALLÅ HÖRNI! Idag kom min mens, så, nu hoppas jag innerligt att detta är sista mensen på sisådär ett år eller så. Har inte aaaaalls höga förväntningar på detta första försök hahaha?. Enligt mina beräkningar skulle BF bli 11-15 januari om det tar sig denna månaden. Högst troligtvis blir det ju inte så haha men drömma är jag bra på iaf.

  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-04-07 15:46:44 följande:
    Heja! Hoppas det blir sista mensen :D Och hoppas du hänger kvar här också oavsett hur det går! 
    Hihi så kul att alla här är så exalterade! Jaaa jag tänker hänga kvar här oavsett vad, är inne och kikar i tråden varje dag ifall någon har uppdaterat, läser allt som skrivs även fast jag inte alltid svarar (vilket typ alltid beror på att citat-funktionen på Familjeliv har slutat fungera hehe) men min magkänsla säger att denna resa nog kan ta ett tag, så det blir väl inget plus denna månaden haha men kommer uppdatera er såfort jag får plus eller mens iallafall! Skrattande
  • 19977


    #232 Anonym (S.A)

    Jag trackar min cykel med temperatur, fast via tempdrop som är en armbands-termometer. Har använt den i 8 cykler och den verkar fungera bra, har kombinerat den med kondom men de senaste 2 månaderna har vi skippat kondom och endast gått efter att undvika sex under fertila dagar fram tills jag kan se ett tempskifte. Har inte blivit gravid iaf så den funkar ju för det ändamålet hittills åtminstone. ;)

    Beställde hem min tempdrop via en sida som heter Etsy (typ som ebay) eftersom tempdrop inte levererar till EU för tillfället.

    Så den mäter medeltemperaturen varje natt jag sover, och på morgonen för jag över temperaturen till tempdrops egen app via bluetooth. jag har dock en annan app som heter Read Your Body som jag automatiskt för över temperaturerna till från tempdrop-appen. Kanske låter krångligt men det går väldigt snabbt och är enkelt. Jag fyller i när jag har mens, huvudvärk, fertilt sekret osv i min app Read Your body, den är superbra och svensk. Gillar layouten i den appen. Här är en bild på en av mina cykler från Read Your Body.

    Nu när vi ska börja försöka skaffa barn så kommer jag också använda min termometer, så kan jag ju se i efterhand när ägglossningen har skett genom tempökningen. Och försöka pricka in sex, dagarna innan tempökningen. jag tycker det är värt att tempa om man vill ha lite extra koll på cykeln, jag tror det är mycket mer tillförlitligt än att ta ägglossningstester.
  • 19977

    Åh vad roligt Skufsan, snart är det dags för er att pricka in ÄL då ju!!! Och som svar på ditt inlägg längre upp angående skiljelinjen (kan fortfarande inte citera ditt inlägg?) så gör jag som du skrev med att lägga skiljelinjen på den högsta av de 6 senaste temparna typ, inte riktigt alltid dock. Ibland lägger jag den bara nånstans emellan där jag känner att det känns bra, går lite på känsla haha. Men min tanke är att göra så iaf.

    Åååhhh kul Blåbärsskogen! Det bådar ju gott om ni prickat in när du haft fertilt sekret, hoppas verkligen att det tar sig! Och vad kul att du skrivit in det första BIM-datumet, jag måste genast kolla upp mitt datum haha!!

    Själv är vi mitt uppe i försök. Jag är på dag 13 och brukar ha ÄL på dag 17-18 om jag har tolkat min temp-kurva rätt, brukar ha tydligt tempskifte dag 18-19 iaf. Vi har haft fullbordat samlag idag och i förrgår, så cykeldag 11 och 13 alltså. Igår när jag gick på toa så hängde det ut en låååång blobb ur mig med fertilt sekret (sorry för TMI kanske hehe), ni vet en sån som man kan ta i handen och stretcha ut som man gjorde med maneter på stranden när man var liten haha. Så det känns som ett bra tecken! Jag tror även att jag hann skymta lite fertilt sekret på min sambo mitt i akten förut.
    Men vi ska köra även onsdag, fredag och söndag också, så är förmodligen ÄL på fredag/lördag.

    Såååå mitt datum för Beräknad ICKE mens är 6 Maj! Hihi, känns så sjukt att skriva den meningen.

  • 19977

    Bra idé med en BIM-lista, det är kul att följas åt på det viset! Antar att man fyller i enligt datum-följd?

    28/4 Blåbärsskogen (1:a "försöket", 1:a barnet) 
    6/5 19977 (1:a försöket, 1:a barnet)

  • 19977

    Åh vad kul med så många nya i tråden!!! Välkomna hit!! :D

    anonym23: jag förstår ditt dilemma med om ni ska börja nu eller inte pga jobb, men jag tror verkligen att man kan ångra sig om man avvaktar med barn pga jobbet. Har en manlig kollega som är 45, hans fru detsamma. De båda prioriterade jobb de första 10 åren de var tillsammans och nu ångrar han sig sååå mycket då han gärna hade kunnat bilda en stor familj men det funkar inte för dom.
    Nu kanske ni inte har tänkt vänta i 10 år iförsig hehe? Men jobb kommer och går, och man kommer aldrig bli tackad för att man prioriterar jobbet i längden. En sak man ångrar när man ligger på dödsbädden är att man prioriterade jobb före familjen sägs det ju.
    Jag hade kört på ändå om jag var du, om du ändå kan tänka dig ett barn nu! det kanske tar jättelång tid att bli med barn och då är det ju bra ju tidigare ni börjar försöka! Sen är det kanske värt att vänta någon extra månad hit eller dit om man vill hinna jobba upp SGI eller hinna få ett jobberbjudande också så klart, men jag vet många på jobbet som börjat sin anställning när de varit gravida mer än 4 månader utan några konstigheter. Vet även män som börjat på jobbet och sedan direkt ansökt om föräldraledighet i flera månader. Men det är klart att det vore tråkigt om man berättar om sin graviditet och så får man inte jobbet, alternativt om man har provanställning och de inte låter anställningen löpa vidare pga en graviditet.? Svårt det där! Men hur som helst så tycker jag att du ska joina oss andra i tråden och köra nu på denna ÄL! :D Du behöver ju inte berätta att du är gravid till en arbetsgivare förrän typ 2 månader innan beräknad födsel egentligen om jag minns det rätt. Men man kanske vill vara schysst och berätta det i god tid såklart. Men jag hade nog inte sagt att jag var gravid om jag fick ett jobberbjudande beroende på hur långt gången jag var.

  • 19977


    Grattis Solnel! Så himla roligt! Uppdatera gärna hur det går med besök hos barnmorska och ditt mående framöver! :D

    Och välkomna hit till er nya! Kul att läsa om alla andras livssituationer och planer!

    Jag håller just nu på att spekulera kring mina chanser att det tar sig denna omgång. Har inte så höga förhoppningar då jag tror att jag hade ÄL i onsdags (CD15), och då fick vi inte till ett fullbordat samlag pga sambon jobbade sent och var för trött för att avsluta. :(
    Blir lite osäker gällande temphöjningen efter onsdagen dock (CD15). fick en tydlig tempökning idag CD18 som om ÄL inträffade CD17 istället. Men är helt ?torr? vad gäller fertilt sekret sedan CD15 så jag tror att ÄL inträffade då, hade även lite känningar i livmodern CD15/16, så gårdagens försök på CD17 var nog för sent ute. Vad tror ni? Jag hoppas att simmarna från CD13 överlevde tills dess att ÄL ägde rum haha. Är så himla besviken över att vi inte fick till det ordentligt på CD15, det var ju helt klart den mest optimala dagen denna cykel tror jag. :(
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023