• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Har precis förberett veckans tabletter för mig och sambon, wiho! Känns som en liten milstolpe faktiskt haha!

    Har en fundering, jag har alltid haft fertilt sekret, alltså varenda cykel, även när jag har haft min hormonspiral (Jaydess). Tog ut spiralen för 3 cykler sedan, cykeln därpå hade jag fertilt sekret precis som vanligt, men de senaste 2 cyklerna har jag inte sett spåret av det. Rynkar på näsan

    Då menar jag att jag alltid ser det så tydligt att jag får ut en stor blobb i trosan som jag kan plocka upp och som är strechig.

    Det känns ju inte så kul att det försvunnit nu när jag tagit ut spiralen, det är ju nu sekretet borde dyka upp/öka kan man ju tycka haha. Men antar att det blir tumult för kroppen när man slutar med hormonerna sådär, men ändå? vill ju gärna se sekretet återkomma tills vi ska börja försöka med bebisverkstad. Har inte ändrat min kost eller någonting, har i för sig börjat nytt jobb om det nu skulle kunna ha med saken att göra (omedveten stress?), fast sekretet var ju borta precis innan jag började nya jobbet också? äsch jag vet inte!

    Har ni andra här tydligt fertilt sekret? Hur ofta får ni det och hur många dagar per cykel isåfall?

  • 19977

    Konstigt att det inte går att citera inlägg?


     


    Anonym (F)


    Ja det är så konstigt att fertila sekretet är försvunnet, men det måste ju ha med spiralen att göra såklart. Mensen har kommit som en klocka även efter uttaget, fast rikligare blödning nu såklart som innan jag hade spiral. 


    Ja precis, jag menar att sekretet brukar vara sådär stretchigt så man kan dra det som trådar mellan fingrarna, saknar det nu när jag inte sett det på 2 månader hahaha?


     


    Bella41:


    Gud så skönt att dom kommit till så snabbt dina barn, sån lycka!!! Låter väldigt tråkigt med både missfall och missed abortion dock, fy?


     


    Men grymt att du också gör Bas Lila! Angående 1 tablett magnesium så har det stått på mina förpackningar att man ska ta 1-3st per dag, men nu när jag beställde hem tabletterna senast så hade dom ändrat till max 1 per dag såg jag också, men äsch, jag fortsätter med mina 2 som jag gjort så länge nu hehe.


     


    Nej jag tror inte att man behöver mer folat än det som är i de 2 tabletterna egentligen, inte enligt livsmedelsverkets rekommendationer iaf, då är det ju mer än tillräckligt. Men kände att lite extra folat i mina järntabletter inte skadar något hehe, hade ändå kommit upp i liknande nivåer om jag tagit 3st av prenatal-tabletterna dagligen.


     


    Åh spännande med Bisolvon och rosenrot, har inte läst in mig på detta så mycket faktiskt, men hur ska du dosera det har du tänkt? Jag har en hostmedicin i skåpet hemma som jag tänkte testa faktiskt, den kanske kan ge mig tillbaka mitt fertila sekret haha! Men det är dock inte bisolvon som ju är så hypeat. 


     


    Jag har faktiskt tagit munkpeppar under senaste mensen, vet inte om det blivit nån skillnad direkt, haft lite ondare kring ägglossningsdagarna nu än vad jag brukar ha men inget fertilt sekret som sagt? utöver det lever jag mitt liv som vanligt typ, men dricker alkohol väldigt sällan, eller periodvis typ. Denna veckan blir det vinkväll idag och drinkkväll på onsdag med vänner dock haha! Undviker koffein nästan helt, annars äter jag både skräpmat och nyttig mat, tänker att så länge jag får i mig tillräckligt med nyttigheter o vitaminer så kan lite skit få slinka ned också. Tränar inget direkt, cyklar ibland men Max 3 gånger i veckan och då är det väldigt lugnt tempo.


     


    Skufsan:


    Ja se där! Jag kanske ska testa en boosterdos D-vitamin som du säger, nu har jag precis haft ägglossning är jag rätt säker på men får testa det inför nästa månad och se om mitt kära sekret kommer tillbaka. Så konstigt att det försvann med spiralen.

  • 19977
    Bella41 skrev 2022-01-25 11:58:34 följande:
    Solnel Bra flyt med kosthållning och träning Glad Skulle också vilja komma in i det där flytet Solig

    19977 Låter som en avslappnad och lagom av allt livsstil som du kör Glad Härligt! Angående Bisolvon och Rosenrot så tänkte jag köra:
    Bisolvon 1 tabl 3 ggr om dagen från mensens första dag och sluta vid ägglossning.
    Rosenrot 1 tabl 2 ggr om dagen från mensens första dag till ägglossning.
    Okej spännande! Har du länk till bisolvon och rosenrot? Skrattande
  • 19977

    #127 Anonym (F)

    nu går det inte att citera inlägg igen?. Obestämd


    Jaa jag tycker verkligen att vi ska passa på att ?leva lite? som du säger nu när restriktionerna släpper. Tänk om vi blir gravida om 3 månader och sedan får gravidillamående superlänge liksom! Bäst att passa på att njuta av tillställningar nu medan man kan. 


    Hehe, ja det är helt klart mer bekvämt att inte ha mens (jag har alltid haft mens även med spiral iförsig men vääldigt lite), jag har fått mens nu och idag var vi iväg på en resa med jobbet och det fanns ingen toalett där vi var. Kände av min menskopp konstant och kände bara ?åååhhh vill bara ta ut den? haha!

    När ryker din spiral?

    Jag ser såå mycket fram emot min mens i April, så kan vi köra på sen haha. Jag och sambon har faktiskt fuskat lite nu och kört utan kondom, jag tempar ju däremot så vi har kört avbrutet samlag efter att jag sett tempskifte/att ägglossning passerat. Men ska bli skönt att inte behöva tänka på att skydda sig något mer från och med April. just nu känns det som att jag springer i ett hamsterhjul och bara väntar på att April ska vara förbi så att man kan dra igång allting. Senaste månaden har jag 2 närstående som berättat att de väntar barn också så allt känns väldigt aktuellt nu. Jag har även blivit himla orolig för att få ett sjukt barn helt plötsligt, är verkligen rädd för det.

  • 19977

    Sitter just nu och väntar på att ta blodprov. Har köpt 2 tester från werlabs för att kolla min hälsa så vet jag hur allt ser ut innan vi kör igång. Kanske lite over kill, men vissa som blir gravida och råkar ut för upprepade missfall eller går igenom IVF får ju rubbad sköldkörtel och grejer har jag förstått det som! Så jag vill gärna ha ett kvitto på min hälsostatus innan vi går in i denna resa, hur den än slutar.

    Har köpt Fertilitetstest samt Karin Björkegren Jones test, ska bli spännande att få resultatet! Glad

  • 19977

    #135 Anonym (F)
    Kan inte citera ditt inlägg nu igen.

    Offentliga toaletter med handfat utanför är inte OK, håller med hahaha!
    men gud, har du mensvärk varje dag? Eller menar du varje dag när du har mens? Låter inte kul? men så skönt att ta ut spiralen, skyddar ni er på annat sätt sista tiden sen?

    Ja har också funderat på det med zikaviruset, men jag känner mig väldigt trygg i min cykel nu, och kände av min ägglossning väldigt tydligt senast så tänkte att avbrutet samlag under lutealfasen får funka hehe. Tänker också att om vi har oskyddat nu ett tag innan vi påbörjar bebisverkstad så borde jag bli smittad av zika nu, och att det hinner gå över tills om 3 månader när vi ska börja försöka (om sambon nu skulle bära på det alltså). Sen är risken väldigt låg att någon av oss har fått det över huvud taget, men man vet ju aldrig såklart. Kanske är dumt att chansa egentligen.


    Hoppas att veckorna går fort när vi alla väl ska sätta igång också, och att det inte bara är nu innan vi börjar som tiden går snabbt haha. Tänker att de två veckorna från ÄL till BIM kommer kännas som en evighet när man hoppas på ett plus.

    oh ja, Instagram är bombarderat med gravidmagar, minst sagt!!!!

  • 19977
    Anonym (Trollet) skrev 2022-02-21 15:37:55 följande:

    Blev lite besviken idag. 


     


    Hade samtal med min läkare, som tyckte att jag ska fortsätta med min behandling i 3 månader till. 


    Sedan är det minst 1månad, jag vill gärna vänta iallafall 2-3 månader för att vara säker på att medicinen lämnat kroppen innan vi kan börja försöka.. 


     


    Så Minst ett halvår kvar! Känns som evigheter. Ändå inte.. äsch jag vet inte. Svammel från min sida. 


    Det ger mig ett halvår att komma i bättre form iallafall, alltid något att vara glad över. Det är med något jag gärna vill göra och som jag redan jobbar på. 


    Åh vad jobbigt, men om det ändå känns bra för dig att hinna komma i lite bättre form under tiden så är det ju bra!

    dock behöver du väl inte fortsätta med Acne-medicin enbart för att din läkare tycker det? Nu vet jag iförsig inte vad det är för typ av medicin hehe så jag kanske inte borde uttala mig om det. Men om du gärna vill börja försöka med barn tidigare än om ett halvår så hade jag nog slutat med medicinen nu! Jag hade också himla mycket problem med acne förr? men jag tänker att jag ändå kommer få kass hy igen om jag blir gravid hehe!
  • 19977

    Lyckas inte citera Skufsan. Men tänkte meddela att ditt råd om att testa D-vitaminboost denna ägglossning för att locka fram mitt försvunna fertila sekret har lyckats!!! Wiho!

    Sekretet har ju varit borta i 2 ägglossningar nu sedan jag tog ut spiralen? ska ha ägglossning inom ett par dagar enligt mina beräkningar och jag såg en liten liten antydan till lite extra flytningar/eventuellt non-peak-sekret för 2 dagar sedan, så igår tog jag D-vitamin-boost på 60.000 IE. Och gissa vad! Idag kom det en stor blobb på toapappret när jag torkade mig, riktigt tänjbar och go haha!!! Kan såklart inte bevisa att det var tack vare all D-vitamin, men jag tror att det kan ha påverkat! Eller så var det tack vare vinet som jag drack i helgen, who knows?

  • 19977

    Ägglossning har just passerat, detta innebär att jag nu endast har EN ägglossning kvar, därefter kör vi!

    Har ni tänkt på hur ni ska ta reda på en eventuell graviditet? Kissa på stickan tillsammans med er partner? Eller göra det själv och sedan överraska partnern?

    jag har tänkt ett tag att jag ska ta test ensam och sedan slå in det i en liten ask och ge till min kille, men har börjat ändra mig. Tror vi tar det tillsammans istället, känns mysigt att få se varandras första reaktion tillsammans!

    Har även insett att om det inte tar sig på första försöket, så kommer andra försöket bli lite knivigt för mig. Då hamnar nämligen min ägglossning och BIM mitt mellan en festival som jag och några vänner har haft biljetter till i 2 år som blivit framskjutet pga pandemin. så det blir den ökända 2 weeks wait under festivalen. Känns inte så bra? får se hur jag löser det. Vill inte gå nykter på festival precis, men vill ju inte riskera något IFALL det skulle ha tagit sig då och det är för tidigt att se på ett graviditetstest. Hur tänker ni andra inför dessa situationer kring alkohol? Är man på festival blir det inte en enkel öl precis utan då är det ju kalasfylla? :(

    en bekant till mig hade samma dilemma, dock tog det 1,5 år innan dom blev med barn och hon kände i efterhand att hon ?berövade? sig själv på ett avslappnat och roligt liv då hon undvek alkohol hela tiden i princip (utan att berätta för andra varför). Hon tycker att jag ska köra på och leva som vanligt även när vi försöker få barn. Jag förstår tanken bakom det, att det känns onödigt att ha levt så sparsamt om det visar sig ta lång tid att bli gravid liksom. Men samtidigt känns det som en onödig risk jag inte vill ta IFALL det skulle gå vägen. Det enkla svaret är ju att jag borde avstå såklart, men det är faktiskt svårt att undvika i samhället så som förväntan på att man ska dricka och vara rolig ser ut idag, tycker jag.

  • 19977

    #159 Anonym (F)

    blir galen på att det inte går att citera inläggen! Men jaaa visst går tiden fort nu ändå!! Så kul! Hur många ägglossningar har du kvar?

    Haha men såå sant, inte så mysigt att ta testet innan jobbet och sen åka iväg och inte träffa varandra på hela dagen?

    Hm ja, man kan ju såklart skippa att försöka en ägglossning. Men risken är ju att det blir att jag skippar varenda ägglossning hela sommaren sedan för att jag inte vill missa något av alla hundra event som alltid infaller under sommarmånaderna hehe. Tänker nog att jag kan festa så länge det inte är mellan ägglossning och BIM, så slipper jag oroa mig.

    Men som du säger så finns det ju de kvinnor som varit helt omedvetna om sina graviditeter och knappast tagit tillskott med folsyra och både druckit alkohol och rökt/snusat den första tiden. och trots detta fått till synes friska barn, svårt det där, tror jag hade haft fruktansvärd ångest om jag supit till det och det sedan visar sig att jag var gravid vid tillfället hehe så jag får försöka tillåta festande i 2 veckor för att sedan ta 2 veckors paus i sommar, om och om igen haha!

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023