• Anonym (Vaccinerad)

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Halloj gott folk och gott nytt år! Hoppas ni haft det awesome ;) Men nu till The Topic, det känns som om alla i Sverige (eller i hela världen) har tagit vaccinet men sen finns det dessa inte som har tagit den. Jag skriver detta med all respekt förresten, jag respekterar allas val när det gäller detta. Undrar dock varför ni som inte tagit det har vakt att gå denna bana? Rädda för nålar kanske? :)

    Eller är det något annat? Något jag grubblat på ett tag.

    Tog andra sprutan i onsdags BTW ;)

    Kram på er

  • Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?
  • Anonym (Freja)
    molly50 skrev 2022-01-17 09:26:08 följande:

    Vill man försöka motbevisa de fakta som finns om vaccinet så är det väl ganska viktigt att visa upp de källor man påstår sig ha om man vill framstå som trovärdig.

    Likaväl som du tycker att vi andra ska visa upp källor.

    Tycker du inte det?


    För det första är det ju folk som själva tror stenhårt på detta vaccin som går på helt skoningslöst och integritetskränkande de personer som inte tar vaccinet och inte tvärtom. Varför menar du att de ska behövs legitimera sig inför gemene man om varför man inte tar vaccin härinne egentligen? Det är ingen som försöker motbevisa eller som sagt har någon dold agenda att få folk att inte vaccinera sig. De har inga personliga intressen i det till skillnad från andra aktörer i detta.

    Om man nu propagerar så hårt för att vaccinera sig är det väl snarare den personen som ska kunna lyfta fram fakta om varför man ska ta det, inte sant? Bristen på fakta och motsägelsefull fakta är ju det som gör att många avböjer eller avvaktar vaccin.

    Gång på gång har dessutom fakta rullats upp som visar på bristande effekt, tvivelaktiga resultat, att faktan är direkt missvisande, att bilden som målas upp i media inte överensstämmer med de siffror som finns inifrån sjukhusen (bilden är väldigt uppblåst). Arbetat själv under hela utbrottet och kan säga att den bild media målar upp inte alls stämmer. Har haft hand om två människor som faktiskt avlidit och har haft många många patienter dag kväll och natt kan jag säga. Till och med de svagaste klarar sig och det är inte så att man går på knäna. Det är mycket ibland men man klarar det. Där jag jobbar har ett högt genomförde av patienter (alltid fullbelagt) Den typiska covid-patienten har syrgas, är lite trött och hostar och har nedsatt aptit men är talbar,kan se på teve och kan gå på toaletten själv osv. Det är ytterst få som faktiskt blir väldigt sjuka, det förekommer men tillhör inte det vanliga. Tror de flesta delar min bild faktiskt. Värre var det under första vågen. Sedan kan jag förstå att akuten och förlossningen har väldigt mycket, deras situation är inte klok men så är det nästan alltid. Kan även ge iva en stor eloge för deras arbete, speciellt under första vågen. Då var det väldigt tufft med många fler patienter än vanligt. På iva har man däremot väldigt mycket högre personaltäthet än på de flesta avdelningar, läkare på plats jämt och tillgång till bra hjälpmedel. Arbetade själv där under första vågen och även innan det. Har flera vänner som arbetar där nu och de vårdar inte väldigt många med covid längre. Knappt någon. Kan ju inte svara för hur det ser ut överallt men läs gärna på här så ser du själv www.folkhalsomyndigheten.se/globalassets/statistik-uppfoljning/smittsamma-sjukdomar/veckorapporter-covid-19/2021/covid-1_veckorapport_2021_vecka47_final.pdf
  • AndreaBD
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:22:54 följande:
    Eh nej de började ramla in ett år senare!! 2010 på sommaren. Det är inget man utvecklar på en dag. Okej är det så, just det är jag inte så inläst på. Tycker du att det är mindre klandervärt för det? Tror du att de drabbade också känner så? Att det känns mer OK att leva med det för att de ändå hade anlag för det? Skulle du resonera samma om ett vaccin kickade igång epilepsi eller cancer osv; sådant som du kanske har anlag för? Svår herpes som sätter sig i hjärnan och gör att man avlider osv. Kanske till och med då hävdar du att det var värt att vaccinera sig?
    Man är ganska medveten om vad som KAN "kickas igång" av ett vaccin. Tyvärr så var man faktiskt medveten om risken att just narkolepsi skulle kunna utlösas av influensa-vaccin. Men man trodde att man hade lyckats eliminera den risken. Och man hade fel. Helt oförväntat var det inte. Och det utlöstes säkert med en gång, men det kan ta tid att förstå vad det är för något och det har väl ett eget speciellt förlopp, dvs. man kan kanske inte tolka det rätt från början.

    Som jag sa i ett tidigare inlägg - jag fick astma som biverkning av en jättevanlig medicin. Tråkigt. Det påverkar ens liv. Men sånt kan hända. (och det stod i bipacksedeln, bland en massa möjliga men osannolika biverkningar!) Och det händer så sällan att man ändå har större risker om man inte gör något. Framför allt när det gäller vacciner. 
  • WilksOwns
    AndreaBD skrev 2022-01-17 09:35:46 följande:
    Exemplet funkar inte riktigt. Man kan inte utlösa något specifikt problem med hjärtat med ett vaccin, tror jag. Det är klart, om någon redan har hjärtproblem, hål i hjärtat eller liknande och de får covid, och lunginflammation.... Mer sannolikt att de har svårt att klara av IVA-vård. Men där har du en patient med riskfaktorer - såna som då dör i stort antal av covid. 

    Ja, en liten, liten risk har man förstås. Det har man med det mesta i livet. Jag fick astma av en mycket vanlig inflammationshämmande medicin (Naproxen). Det är också en stor grej för mig, det gör att jag har mycket sämre kondition. Det är ungefär jämförbart med biverkningar som man kan få av vaccin. 

    Jag har hört det där av minst två olika läkare (på TV) - att biverkningar av vaccinationer visar sig väldigt snabbt. En sa att det egentligen visar sig inom två veckor, men man tänkte då man tar två månader för säkerhets skull. Och man utökade det även till att observera i tre månader. Men det behövs egentligen inte, sa den läkaren. 
    Du har hört någon säga något på TV. Det ska vi genast rätta oss efter Cool
  • AndreaBD
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:28:43 följande:
    Jo men det är väl ett lågvattenmärke om något när man godtyckligt ska börja bestämma vilka som har rätt till vård och inte, tycker du inte?
    Han menade ju inte att man ska göra så. Det var just för att säga: Så kan man inte göra. Som svar på att någon annan tyckte att inte-vaccinerade inte borde få vård. Det har du feltolkat i så fall.
  • klyban
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:48:37 följande:
    För det första är det ju folk som själva tror stenhårt på detta vaccin som går på helt skoningslöst och integritetskränkande de personer som inte tar vaccinet och inte tvärtom. Varför menar du att de ska behövs legitimera sig inför gemene man om varför man inte tar vaccin härinne egentligen? Det är ingen som försöker motbevisa eller som sagt har någon dold agenda att få folk att inte vaccinera sig. De har inga personliga intressen i det till skillnad från andra aktörer i detta.
    Om man nu propagerar så hårt för att vaccinera sig är det väl snarare den personen som ska kunna lyfta fram fakta om varför man ska ta det, inte sant? Bristen på fakta och motsägelsefull fakta är ju det som gör att många avböjer eller avvaktar vaccin.
    Gång på gång har dessutom fakta rullats upp som visar på bristande effekt, tvivelaktiga resultat, att faktan är direkt missvisande, att bilden som målas upp i media inte överensstämmer med de siffror som finns inifrån sjukhusen (bilden är väldigt uppblåst). Arbetat själv under hela utbrottet och kan säga att den bild media målar upp inte alls stämmer. Har haft hand om två människor som faktiskt avlidit och har haft många många patienter dag kväll och natt kan jag säga. Till och med de svagaste klarar sig och det är inte så att man går på knäna. Det är mycket ibland men man klarar det. Där jag jobbar har ett högt genomförde av patienter (alltid fullbelagt) Den typiska covid-patienten har syrgas, är lite trött och hostar och har nedsatt aptit men är talbar,kan se på teve och kan gå på toaletten själv osv. Det är ytterst få som faktiskt blir väldigt sjuka, det förekommer men tillhör inte det vanliga. Tror de flesta delar min bild faktiskt. Värre var det under första vågen. Sedan kan jag förstå att akuten och förlossningen har väldigt mycket, deras situation är inte klok men så är det nästan alltid. Kan även ge iva en stor eloge för deras arbete, speciellt under första vågen. Då var det väldigt tufft med många fler patienter än vanligt. På iva har man däremot väldigt mycket högre personaltäthet än på de flesta avdelningar, läkare på plats jämt och tillgång till bra hjälpmedel. Arbetade själv där under första vågen och även innan det. Har flera vänner som arbetar där nu och de vårdar inte väldigt många med covid längre. Knappt någon. Kan ju inte svara för hur det ser ut överallt men läs gärna på här så ser du själv www.folkhalsomyndigheten.se/globalassets/stat...

    Det är ingen som behöver tro nått, så sluta tro och och istället titta på fakta.
    Och där vet vi att vaccinen har varit mycket effektiva, och sen kom omikron som gjorde att mindre hade skydd mot smitta, men svårt sjukdomsförlopp är fortfarande MYCKET högt.
    Sen kommer uppdateringar snart för omikron, så är det problemet löst.


     


    Så sluta tro, och istället vet och med fakta.
    Som tex är att den ovaccinerade belastar sjukvården svårt, och den ovaccinerade totaldominerar sjukvården, fast de bara är ~13,8% som inte ens tagit en dos.


    WilksOwns skrev 2022-01-17 09:51:44 följande:
    Du har hört någon säga något på TV. Det ska vi genast rätta oss efter Cool

    Det är fakta som sjukvården ger och att den ovaccinerade belastar sjukvården svårt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Freja)
    klyban skrev 2022-01-17 09:46:07 följande:

    Eller ta du en, så hade vi sluppit alla dessa restriktioner och att ni belastar sjukvården så svårt och fast ni inte ens är 14% som ens tagit en dos.

    90% beläggning, står ~13,8% för, väldigt talande.

    Och 500 doser, ja du låter trovärdig nu

    //

    Ja vem vet. Vänta och se. Snart ska man väl vaccinera sig varje dag mot denna svåra sjukdom.

    Har du inga argument, så ställer man sig frågande till ditt udda beslut, kanske du missat det är en pandemi.

    Är det inte lustigt du tar ett beslut på nått du inte förstår?

    Jag vill gärna förstå varför jag ska göra det ja annars saknar det syfte.

    Och med CVOID-19 vaccinen ser vi inget sånt alls, vad fick dig tro att prata om annat skulle funka?

    Rätt till sjukvård?

    Och jag som trodde att sjukvården var till för göra oss friska, men bara ibland verkar det som.

    Varför söka sjukvård om du är frisk eller vad menar du? Förebyggande vård iofs har du en poäng i men nästan all vård riktar sig till den som lider av ohälsa. Nej jag personligen söker inte vård för just covid om det sticker så många i ögonen men kan inte svarade alla andra.. vad får man söka hjälp för då enligt dig? Ja men med din logik kan du ju säga till alla att sluta planera barn som du ser på detta forum. (Det forumet går ut på).

    Nej det framkom efter ett år det med narkolepsin. 2009 började man vaccinera befolkningen och 2010 på sommaren började det att ramla in.

    Epilepsi är något man faktiskt kan förvärva tro det eller ej. Du kan läsa på själv om du är intresserad. Nu var det ett målande exempel och jag har aldrig påstått att det finns ett samband mellan vaccinering och EP.

    Vad är det för konspiration du pratar om? Jag har ingen konspiration.

    Och den vaccinerade belastar sjukvården mycket svårt fast de är så få.

    Det berättar att vaccinationerna är mycket effektiva.

    Ett litet proiblen för ditt "argument" du tackar nej till sjukvårdens hjälp när du väljer bort vaccinationen, så varför står du där sen när du är sjuk.

    Du har ju tackat nej till det som är extremt effektivt att hålla dig där ifrån.

    Och tackar man nej till vård, varför vill man sen ha den, fattar ingenting, för sällan hör man så galet bakåtvända tankar än så.

    Biverkningar uppstår inte magiskt och efter vaccinet gjort sin sak, dvs 14 dagar.

    Men förstår du vill lyfta en konspiration, och där är inte fakta välkommet.

    Och narkolepsi fann man direkt, det tog bara ett tag och bekräfta den.

    Hade du levt då så hade du redan vetat om detta, eller kanske du vet men trodde ingen skulle veta om detta.

    Det som är värt och notera, inget du skriver berättar det du vill påstå.

    Och detta för du inte har någon källa som ens kan styrka dig.

     

    Ett konstant problem för antivaccern.

    Du tackar ju nej till vård och vaccintion, så vad menar du?


    klyban skrev 2022-01-17 09:46:07 följande:

    Eller ta du en, så hade vi sluppit alla dessa restriktioner och att ni belastar sjukvården så svårt och fast ni inte ens är 14% som ens tagit en dos.

    90% beläggning, står ~13,8% för, väldigt talande.

    Och 500 doser, ja du låter trovärdig nu

    //

    Har du inga argument, så ställer man sig frågande till ditt udda beslut, kanske du missat det är en pandemi.

    Är det inte lustigt du tar ett beslut på nått du inte förstår?

    Och med CVOID-19 vaccinen ser vi inget sånt alls, vad fick dig tro att prata om annat skulle funka?

    Rätt till sjukvård?

    Och jag som trodde att sjukvården var till för göra oss friska, men bara ibland verkar det som.

    Och den vaccinerade belastar sjukvården mycket svårt fast de är så få.

    Det berättar att vaccinationerna är mycket effektiva.

    Ett litet proiblen för ditt "argument" du tackar nej till sjukvårdens hjälp när du väljer bort vaccinationen, så varför står du där sen när du är sjuk.

    Du har ju tackat nej till det som är extremt effektivt att hålla dig där ifrån.

    Och tackar man nej till vård, varför vill man sen ha den, fattar ingenting, för sällan hör man så galet bakåtvända tankar än så.

    Biverkningar uppstår inte magiskt och efter vaccinet gjort sin sak, dvs 14 dagar.

    Men förstår du vill lyfta en konspiration, och där är inte fakta välkommet.

    Och narkolepsi fann man direkt, det tog bara ett tag och bekräfta den.

    Hade du levt då så hade du redan vetat om detta, eller kanske du vet men trodde ingen skulle veta om detta.

    Det som är värt och notera, inget du skriver berättar det du vill påstå.

    Och detta för du inte har någon källa som ens kan styrka dig.

     

    Ett konstant problem för antivaccern.

    Du tackar ju nej till vård och vaccintion, så vad menar du?


    Ja vem vet. Vänta och se. Snart ska man väl vaccinera sig varje dag mot denna svåra sjukdom.

    Varför söka sjukvård om du är frisk eller vad menar du? Förebyggande vård iofs har du en poäng i men nästan all vård riktar sig till den som lider av ohälsa. Nej jag personligen söker inte vård för just covid om det sticker så många i ögonen men kan inte svarade alla andra.. vad får man söka hjälp för då enligt dig? Ja men med din logik kan du ju säga till alla att sluta planera barn som du ser på detta forum. (Det forumet går ut på).

    Nej det framkom efter ett år det med narkolepsin. 2009 började man vaccinera befolkningen och 2010 på sommaren började det att ramla in.

    Epilepsi är något man faktiskt kan förvärva tro det eller ej. Du kan läsa på själv om du är intresserad. Nu var det ett målande exempel och jag har aldrig påstått att det finns ett samband mellan vaccinering och EP.

    Vad är det för konspiration du pratar om? Jag har ingen konspiration, vad skulle jag ha att vinna på det? Många härinne låter väldigt paranoida faktiskt.

    Mitt argument ligger i den fakta jag länkade denna Molly femtio ovanför.
  • molly50
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:48:37 följande:
    För det första är det ju folk som själva tror stenhårt på detta vaccin som går på helt skoningslöst och integritetskränkande de personer som inte tar vaccinet och inte tvärtom. Varför menar du att de ska behövs legitimera sig inför gemene man om varför man inte tar vaccin härinne egentligen? Det är ingen som försöker motbevisa eller som sagt har någon dold agenda att få folk att inte vaccinera sig. De har inga personliga intressen i det till skillnad från andra aktörer i detta.

    Om man nu propagerar så hårt för att vaccinera sig är det väl snarare den personen som ska kunna lyfta fram fakta om varför man ska ta det, inte sant? Bristen på fakta och motsägelsefull fakta är ju det som gör att många avböjer eller avvaktar vaccin.

    Gång på gång har dessutom fakta rullats upp som visar på bristande effekt, tvivelaktiga resultat, att faktan är direkt missvisande, att bilden som målas upp i media inte överensstämmer med de siffror som finns inifrån sjukhusen (bilden är väldigt uppblåst). Arbetat själv under hela utbrottet och kan säga att den bild media målar upp inte alls stämmer. Har haft hand om två människor som faktiskt avlidit och har haft många många patienter dag kväll och natt kan jag säga. Till och med de svagaste klarar sig och det är inte så att man går på knäna. Det är mycket ibland men man klarar det. Där jag jobbar har ett högt genomförde av patienter (alltid fullbelagt) Den typiska covid-patienten har syrgas, är lite trött och hostar och har nedsatt aptit men är talbar,kan se på teve och kan gå på toaletten själv osv. Det är ytterst få som faktiskt blir väldigt sjuka, det förekommer men tillhör inte det vanliga. Tror de flesta delar min bild faktiskt. Värre var det under första vågen. Sedan kan jag förstå att akuten och förlossningen har väldigt mycket, deras situation är inte klok men så är det nästan alltid. Kan även ge iva en stor eloge för deras arbete, speciellt under första vågen. Då var det väldigt tufft med många fler patienter än vanligt. På iva har man däremot väldigt mycket högre personaltäthet än på de flesta avdelningar, läkare på plats jämt och tillgång till bra hjälpmedel. Arbetade själv där under första vågen och även innan det. Har flera vänner som arbetar där nu och de vårdar inte väldigt många med covid längre. Knappt någon. Kan ju inte svara för hur det ser ut överallt men läs gärna på här så ser du själv www.folkhalsomyndigheten.se/globalassets/statistik-uppfoljning/smittsamma-sjukdomar/veckorapporter-covid-19/2021/covid-1_veckorapport_2021_vecka47_final.pdf
    Jag har ingenstans påstått att jag tycker att man ska legitimera sina anledningar till att inte ta vaccinet.
    Vill man inte ta vaccinet så fine. Det är ens egna val.
    Men det jag vänder mig emot är de som sprider konspirationsteorier och desinformation.
    Folk som försöker skrämma andra att inte våga ta vaccinet.
    Ska inte de visa källor på sina påståenden,tycker du?
    De fakta som finns om vaccinet går att läsa på FHM och läkemedelsverkets hemsidor om man vill.
    Men många väljer att hellre gå på rena konspirationsteorier.
    Och det tycker jag är lite sorgligt.

    Jag vet att det inte är lika kraftiga beläggningar på vården just nu. Men det beror ju på att omikron är en mildare variant.
    Inte lika många hamnar på iva eller dör.
    Sen ska man också ha i åtanke att det kan se annorlunda ut på andra ställen än där du jobbar-
    Ni har det kanske ganska lugnt just nu,men på andra ställen kan det se helt annorlunda ut.
    Så jag tycker inte du kan utgå från just din arbetsplats när det gäller belastningen på vården.
  • klyban
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:59:35 följande:
    Ja vem vet. Vänta och se. Snart ska man väl vaccinera sig varje dag mot denna svåra sjukdom.

    Varför söka sjukvård om du är frisk eller vad menar du? Förebyggande vård iofs har du en poäng i men nästan all vård riktar sig till den som lider av ohälsa. Nej jag personligen söker inte vård för just covid om det sticker så många i ögonen men kan inte svarade alla andra.. vad får man söka hjälp för då enligt dig? Ja men med din logik kan du ju säga till alla att sluta planera barn som du ser på detta forum. (Det forumet går ut på).
    Nej det framkom efter ett år det med narkolepsin. 2009 började man vaccinera befolkningen och 2010 på sommaren började det att ramla in.
    Epilepsi är något man faktiskt kan förvärva tro det eller ej. Du kan läsa på själv om du är intresserad. Nu var det ett målande exempel och jag har aldrig påstått att det finns ett samband mellan vaccinering och EP.
    Vad är det för konspiration du pratar om? Jag har ingen konspiration, vad skulle jag ha att vinna på det? Många härinne låter väldigt paranoida faktiskt.
    Mitt argument ligger i den fakta jag länkade denna Molly femtio ovanför.

    Ledsen, vi visste om rapporter om narkolepsi omgående, det tog dock lång tid att fastställa detta.

    Det är en pandemi och du nekar vård, så varför vill du ha sen vård, det är ett makalöst hyckleri att sjukvården erbjuder dig vård i form av vaccination och dus struntar i det som är så effektiv.
    Du får söka hjälp precis när du vill, men finner det udda du nekar vård och sen vill ha den, har du svårt och bestämma dig menar du?
    För ur mig komemr du aldrig få nått  annat än att vård ska alla få, dock bara här blir det komiskt när du nekar vård och sen ska ha den.
    (Tycker dina exempel är hysteriskt roliga, och sicken udda tankegång.)

    Har du ingen fakta, så är det sen konspirationer och du inte styrker dina tokigheter.
    Fakta är nått du verkar ha stora svårigheter med.
    Och ett fakta är att ~13,8% som inte ens tagit en dos, är just de som belastar sjukvården upp mot 90%.

    Lycka till med dina konspirationer och desinformation med epilepsi Solig


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • AndreaBD
    Anonym (Freja) skrev 2022-01-17 09:48:37 följande:
    För det första är det ju folk som själva tror stenhårt på detta vaccin som går på helt skoningslöst och integritetskränkande de personer som inte tar vaccinet och inte tvärtom. Varför menar du att de ska behövs legitimera sig inför gemene man om varför man inte tar vaccin härinne egentligen? Det är ingen som försöker motbevisa eller som sagt har någon dold agenda att få folk att inte vaccinera sig. De har inga personliga intressen i det till skillnad från andra aktörer i detta.
    ?? Det är du som väljer att diskutera.
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?