• Västsverige78

    Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?

    Män som saknar högre utbildning har svårt att hitta någon - medan kvinnor till och med kan vara arbetslösa utan att det är några problem.

    Kvinnor får vara ledsna, må dåligt och vilja bli tröstade av sin man - men om en man är ledsen saknar han självförtroende och betraktas som oattraktiv.

    Män måste ha humor och ha glimten i ögat - kvinnor behöver bara ha förmågan att skratta åt mannens skämt.

    Män ska ha en ordnad boendesituation - men för kvinnor är det inga problem om de flyttar runt i andra hand eller bor hos vänner.

    Män ska ha driv, ambitioner och ha en stor social umgängeskrets - kvinnor har inga sådana krav på sig.

    Varför är det rimligt att kvinnor har högre krav på mäns personligheter om vi verkligen menar allvar med att sträva efter jämställdhet på 2000-talet?

  • Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2023-01-01 23:54:51 följande:
    Det är väl inte så svårt att veta om en man har det gott ställt eller vad mannen jobbar med. Man ställer en fråga och få ett svar. Detta är egenskaper som attraherar kvinnor. Kvinnor känner åtrå till såna män och det gäller oavsett om det är en långvarig eller tillfällig relation.
    NEJ. Jag har haft både långfristiga förhållanden och kortare.... äventyr. Vid de senare är det helt ointressant vad mannen jobbar med eller om han har pengar. Det får gärna vara en fattig student eller en snygg asylsökande. Yngre och snygg är en fördel där. 

    För en långfristig relation skulle jag inte vilja ha en ung man med inte ordnade förhållanden. Där skulle jag också titta på att han har jobb, eller åtminstone bra utbildning så att han får jobb snart.  Och utseendet är inte lika viktigt där. Men personliga egenskaper är viktigast. 

    Jag kan inte säga om alla kvinnor tänker, men jag har hört liknande av andra kvinnor. 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2023-01-01 23:38:31 följande:
    Män får dåligt rykte om de har haft få partners - så det är lika för båda sidor där.
    Jag ska bara komplettera lite här. Det här är nämligen mycket större än så. Det handlar inte bara om att en del män väljer bort kvinnor som har haft många partners. Och säkert kan män - i ganska extrema fall - också få dåligt rykte.

    Men det här har BIOLOGISKA orsaker. Det har varit så i tusentals år, i de flesta samhällen i världen. Kvinnor får barn, och om man inte kontrollerar kvinnorna så vet man inte säkert vem som är far till barnen.  Det har varit männens oro i alla tider. Och därför har man hittat på många olika sätt för att kontrollera kvinnorna. Och detta lever kvar. Trots att det inte längre behövs på samma sätt. Numera kan man kolla med DNA-test. Ändå kan folk inte släppa det här, man tänker så fortfarande. Och kanske är det en ren biologisk instinkt som vi aldrig blir av med om vi bara handlar efter känsla och instinkt. I så fall krävs det intellekt, logik - och det kan vara bra att känna till orsaken bakom detta. Om man vet att orsaken är just faderskapet och att man numera kan kolla upp detta, så kan man förhoppningsvis släppa detta. I alla fall de flesta män. Sånt fungerar aldrig hos alla. 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2023-01-01 23:54:51 följande:
    Jag tycker inte att jag har åsikter som inte motsvarar verkligheten. Det är dock lätt att tro det med tanke på att dagens samhälle rymmer avgrundsdjupa klyftor mellan olika åsikter. Till exempel mellan demokrater och republikaner i USA eller mellan de två största partierna i Sverige. Folk står så långt ifrån varandra att de inte kan begripa de som tycker annorlunda.

    Dessa avgrundsdjupa åsiktsskillnader gäller även män och kvinnor i hög utsträckning. Om män och kvinnor ska kunna komma överens måste man hitta en lösning på det och en sådan är att inte prata om kontroversiella ämnen så mycket.
    Det finns saker som man kan ha olika åsikter om. Och sedan finns det saker som man kan undersöka, kolla upp - och då är det fakta, inte åsikter. Och det här är inte åsikt, det finns en "sanning", det finns fakta.

    Jag har inte letat fram forskning och försökt bevisa att du har fel där av två anledningar. 1. Det är du som påstår det, du bör bevisa det.  2. Jag vet att det är så. Jag har levt efter det och det har funkat för mig. 
  • Liiiitetmy

    Skall jag återgå till TS (för jag orkar inte läsa alla 1000 inlägg). Så kan jag bara se en av punkterna som jag som kvinna tycker är viktigt och det är: Resten känns helt mänskligt. Jo, jag hade valt bort en man som inte var självförsörjande också. Sen om han jobba i vården eller som högt uppsatt chef spelar ingen roll, däremot hade nog sistnämnda fått mig som medelinkomsttagare fått mig att känna mig lite i underläge.

    Män måste ha humor och ha glimten i ögat - kvinnor behöver bara ha förmågan att skratta åt mannens skämt.
     

  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2023-01-02 00:01:41 följande:
    Hur vet du att det gör det? Läs några andra trådar på det här forumet om oerfarna män. Jag är inte så säker på det.

    Det är upp till mannen och kvinnan hur de vill dela upp saker. De har alla möjligheter att välja själva vad de vill.
    Jag skrev just om det i ett annat inlägg.

    Jo, om både är överens om det, så är det ju okej. Men jag pratar om de fallen där det inte är frivilligt, dvs. där kvinnorna gör mer för att männen just inte gör det. 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2023-01-02 00:03:12 följande:
    Nej, jag har inte "problem" med kvinnor. Hitta inte på saker.
    Man kan inte skriva ett TS-inlägg som du gjorde och sedan påstå att man inte har problem med kvinnor. Framför allt så har du ju också kompletterat detta under diskussionens lopp. 
  • EnAnonumius
    AndreaBD skrev 2023-01-02 14:03:04 följande:
    IGEN - ingen frågar en ONS vad han jobbar med. Eller om man gör det, så kan han ju påstå vad som helst. Dina argument håller aldrig. 
    Kanske i TS sinnesvärld så frågar man även ett ONS vad h*n jobbar med... 🤔😉
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2023-01-02 01:44:35 följande:
    Ja, jag förstår det. Varför ska vi män stödja jämställdhet om män aldrig kommer behandlas som individer utanför mansnormen då? Vad har män att tjäna på jämställdhet om det bara gäller åt ett håll?
    Vad ska du göra åt det? Ändra på biologin? Allvarligt, hon förklarar att det beror på biologin, för att kvinnor föder barn, och du IGNORERAR det? Det är det jag menar också .... du ignorerar ju jämt realiteten. Kvinnor föder barnen - vad ska du göra åt det? 
  • AndreaBD
    Västsverige78 skrev 2023-01-02 13:34:16 följande:
    Jag tror tvärtom att de kan älska även andra män, men att de männen sållas bort på förhand och aldrig får en chans.
    Om de får en chans - det beror på dem själva. Inte på någon överliggande faktor som man inte kan påverka. Charm, intresse, att vara aktiv, att vara trevlig, att våga - där har du möjlighet att ändra något. Bara där. 
  • AndreaBD
    EnAnonumius skrev 2023-01-02 14:30:31 följande:
    Kanske i TS sinnesvärld så frågar man även ett ONS vad h*n jobbar med... 🤔😉
    Jag menar  - det är förstås mycket möjligt att man pratar om det, bara för att prata om något. Men om någon bara är ute efter någon för en natt och tror att det skulle försämra chanserna om han anger sitt verkliga yrke - då påstår han bara något annat. Enkelt. Men jag har inte ens sett att män gör det. Så, uppenbarligen så är det ju inte så viktigt. 
Svar på tråden Varför kräver kvinnor att män ska ha en perfekt personlighet?