• Anonym (M)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (Noway) skrev 2023-01-22 08:25:23 följande:

    Jamen jag tycker att jag har varit övertydlig med vad det är för input jag söker här. Några få killar som varit i samma situation har svarat. Men sen 95% tjejer verkar det som. Jag har redan läst på allt detta med underhåll och den biten. Preventivmedel ja ja men det är försent nu.
    För att vara ännu tydligare här då. Hur fasen kan man ens bli en bra pappa och ens kunna älska sitt barn när det kom till under de här dåliga förutsättningarna? Liksom låtsas älska barnet. Lär ju barnet känna. Att jag känner mig tvingad till att bli pappa så känns det omöjligt. Oavsett om sexet var frivillligt för båda.Tror knappast det varit så jävla lätt för dessa killar att bli bra pappor. Ett tydligt exempel är Partner till ofrivillig pappa. Hon är tjej men beskriver sin killes situation ärligt.
    Jag fattar mer och mer nu att som kille i en sån här situation så blir man bemött med en massa moralkakor och tyckande. Men att det upplevs som ett jäkla trauma och overkligt för killen finns det lite förståelse för. Sen att det ska vara så jäkla lätt att knyta an till ett barn som kom till på det här sättet nja knappas. Men det är väl bara så att jag inte hittar de killarna här för att det är kanske så jävla jobbigt för dem att prata med någon om det bara.


    Varför skulle du behöva låtsas? Du vet ju inte hur det kommer att bli?

    Klart att det kanske inte är lätt. Livet är inte lätt. Varför skulle det? Går du in med utgångsläget att allting ska vara lätt för dig då blir du minst sagt besviken. 


    Det är inte din situation som gör att folk ger dig moralkakor. Det är vad du väljer att göra av det. Så om du vill att människor inte ska ge dig moralkakor så kanske du ska överväga en annan inställning. Men jag förstår att det känns tungt. Det gör jag verkligen. Jag vet hur det är när livet inte blev som man ville och man kan inte göra någonting för att ändra tillbaka som det var. Men nu är det ju som det är och det går inte att göra ogjort. Man får liksom acceptera sakernas tillstånd och försöka tänka om och göra det bästa av det nya läget. Hur länge har du vetat om detta? 

  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-22 10:52:51 följande:

    Om det visar sig att jag är farsan med dna test då fattar jag givet detta med underhåll så nå mer om det behöver ni inte skriva liksom. Det är allt det andra att bara pappa ta hand om ett barn som jag förväntas älska och få pappakänslor för. Känns i dagsläget helt omöjligt r jag är i mitt liv just nu pga andra orsaker. kanske skulle kunna klassa det som psykis ohälsa eller depression. alltså redan innan detta kom in i bilden.


    Har du fått någon hjälp med ditt mående?
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-22 17:48:31 följande:
    Jag tänker att alla ofrivilliga pappor verkar bli dömda och att hennes man kanske mest umgås med barnet för att han känner att han måste eller borde och för att slippa bli dömd av alla. Verkar inte direkt som att killen en sån här gång får nåt stöd heller. Bara skit som att det skulle han tänkt på innan och väx upp och ta ditt ansvar. 
    Vad är det för stöd du tycker att han borde ha fått? Av vem? Och vad är det för fel med att växa upp och ta ansvar?
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-22 22:03:09 följande:
    Ok men att växa upp och ta ansvar betyder ju inte att man automatiskt börjar älska ett ovälkommet barn liksom. Som man förväntas ta hand om. Om det är det du menar.   
    Jag menar? Du pratade ju om att andra säger så?

    Ta hand om sitt barn är väl att ta ansvar. Om du älskar barnet är en annan sak.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-25 05:57:04 följande:
    Men älskar du mamman och ni har en bra relation å känner varandra väl så är det ju ändå lite bättre förutsättningar liksom. 
    Om du vill att det ska vara bättre förutsättningar så finns det ju saker du kan göra själv för att jobba för det. Du har fått många bra förslag i tråden.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-26 22:55:05 följande:
    Att det blir en massa tjaffs bara å att hon bara är förbannad. Styra å ställa allt få mig att må ännu sämre bara. Typ så

    Varför skulle hon vara förbannad? Skildes ni som ovänner? Var hon en osympatisk person?


    Det enda du kan göra för att ni inte ska gräla eller så är att själv bete dig så bra som du bara kan. Svara inte otrevligt eller ge bränsle till konflikter. För barnets skull och för framtidens skull!

  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-27 05:16:58 följande:
    Alltså jag vet inte hon kanske hade förväntat sig att jag skulle vara jättestöttade och åh va kul att bli pappa mot min vilja så ba direkt hon fick veta att hon var gravid och berätta.Vi känner ju inte ens varandra. Därför inte så jäkla lätt att ta kontakt. . 
    Nu målar du ju fan på väggen. Du känner henne ju inte  som du själv skriver? Omöjligt att veta att hon kommer reagera så? Men om du skulle ha rätt så blir hon väl ännu mer förbannad om du skulle komma efter många månader av att inte ha brytt dig. Ju förr desto bättre för dig. Och det oavsett om hon är som du är rädd för eller inte. Ryck av plåstret nu. Det här äter ju upp dig.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-27 10:21:33 följande:

    Ok men om jag nu tar kontakt då och hon inte alls vill ha med mig att göra då? Eller vill hålla mig utanför. Några tips på hur jag bör göra då? 


    Det är svårt att svara på, om hon nu skulle reagera så, beror ju på vad hon säger och vad hon har för skäl. Men kanske då fråga vad du kan göra för att hon ska tänka om. Berätta att du vill ha del i barnets liv och att barnet har rätt till sin pappa. Om det är för att du har brytt dig för lite så får du försöka förklara att du har insett att det var fel men det var svårt för dig. Vill hon inte lyssna så kan det vara bättre att återkomma vid något annat tillfälle. Bara du inte tappar det och typ blir sur tillbaka. Inte ge mer bränsle till konflikter, OM det nu skulle vara så att hon blir arg eller bemöter dig dåligt på något sätt.


    En annan sak jag funderar lite på, vad hade kunnat bli om det här med graviditeten inte hade hänt? Hade du kunnat träffat henne igen då?

  • Anonym (M)

    Skulle dock råda dig till att inte typ hota henne med att du har rättigheter osv, att du tänker ta till rättsliga åtgärder eller liknande, om du skulle komma på de tankarna. Ingenting som föder konflikter. Det får i så fall bli i sista hand som du går till domstol. Hon har ännu tid på sig att mjukna. Som andra skrivit, hon måste se att du menar allvar och inte tänker försvinna igen.

  • Anonym (M)
    Anonym (J) skrev 2023-02-12 10:41:23 följande:
    Vet inte om du fått svar på din fråga men gällande vårdnaden så kan hon meddela att hon vill ha enskild. Det positiva är att hon får alla föräldradagar MEN det är ju inte bra för dig om du vill vara föräldraledig. Dessutom kan hon flytta var hon vill. 

    Gällande umgänge har barn alltid rätt till sina föräldrar. Du kanske ska ringa soc och rådfråga dem så du är förberedd. 
    Kan inte TS stämma på gemensam vårdnad?
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?