• Anonym (M)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Richard1986 skrev 2023-02-13 22:38:53 följande:

    Du kommer inte att fastställas som pappa så länge inget DNA-test görs. Så länge inget DNA-test är gjort så har du inga som helst skyldigheter och är inte ?pappan? helt enkelt.

    Om mamman vägrar medverka i faderskapsutredningen så är det inte så mycket du kan göra. 
    Om faderskapet inte fastställs pga att mamman inte medverkar till det, så kan du kontakta Socialnämnden och uppge att du tror att du är pappa till ett barn som har fötts och redogöra för skälen till varför du tror det.
    Socialnämnden kan då (men måste inte) ta beslut om att väcka talan i domstol för att få barnets faderskap fastställt. Det är enda chansen den möjliga pappan har i ett sånt läge.


    Fast det där stämmer inte. Det är inte säkert att det måste till ett DNA-test. Om mamman uppger pappans namn och TS då tar på sig faderskapet genom att skriva på, så kommer han stå som pappa utan att det gjorts något test.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-13 22:22:27 följande:
    Fast hon har ju kontaktat mig tidigare och sagt att hon tror att jag är pappan. Som ja sa sen till Familjenämden. Men de sa nåt om att det tar några veckor efter barnet fötts innan de gör nå test de är ett tag kvar till förlossning. Hon kanske har ändrat och inte vill ange mig som pappa nu? Men jag vill ju fasen veta oavsett vilket svar det än är. 
    Ok, jag vet faktiskt inte hur det där fungerar, om familjenämnden kommer att reda ut saken eller så. Men mamman kanske uppger ditt namn i fadeskapsutredningen. Då vet jag inte vad som är bäst att göra. Om du börjar kräva DNA-test och vägrar skriva på utan det, så vet jag inte hur hon reagerar eller om det kommer att skapa nya konflikter. Hon kanske tar det som en anklagelse och blir kränkt. Kanske bäst att bara skriva på och sen ta ett DNA-test privat för att bekräfta för dig själv. Om du kan få tag i ett hårstrå eller något från bebisen utan hennes vetskap.
  • Anonym (M)
    Anonym (Eh) skrev 2023-02-13 23:46:52 följande:
    Eh, vem bryr sig om hon blir kränkt? Jag hade aldrig i mitt liv skrivit på ett faderskapsintyg utan att först få gjort ett DNA-test och få svart på vitt att ungen är min. Både mamman eller pappan kan kräva ett sådant. Så gör det och se till att allt blir rätt gjort.
    TS kanske bryr sig om han vill vara sams med mamman och att hon ska samarbeta så han slipper strida i rätten och så vidare. Men det beslutet är upp till honom.
  • Anonym (M)
    Anonym (Danne) skrev 2023-02-14 06:59:07 följande:
    Så man ska alltid köra med kondom och aldrig lita på kvinnan , är det vad du säger ? Vad är det då för vits med p piller ? 

    TS kvinnliga vän använde minipiller men blev sjuk så det inte fungerade, och p-piller är inte heller säkert så om man inte vill ta den risken som man, så är det nog bra att använda kondom ja.

  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-14 11:17:48 följande:

    Jag har ju blivit utpekad av mamman tidigare men hon kan ju ha blivit stensur nu och kanske ändrat sig å väljer att inte uppge mig som pappa? Men låtsas hon om att hon inte vet vem så får hon väl inget underhål? jag vill ändå få veta här. Även om det innebär att det är jag som är pappan å ska betala underhåll. Men kan hon förhala detta med dna test på barnet? Jag har ju ingen aning om hon har legat me nån annan före elr efter mig.


    Ja, det är svårt. Möjligt att hon inte får underhåll om hon väljer att göra så. Vad säger din kontakt om de här tankarna? De vet väl bättre hur det funkar. Om du kan själv göra faderskapsutredarna uppmärksamma på din existens. Jag tänker om tiden går och du inte blir kontaktad så har hon väl inte uppgett dig. Om hon uppgett någon annan som valt att skriva på kan det nog bli svårt att få reda på sanningen däremot.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-14 11:41:38 följande:
    Om hon inte vet vem pappan är och inte uppger någon kandidat vid utredning, säger att hon inte vet namnet etc så får underhåll från fk. Som alla andra som inte har en pappa till sina barn. 
    Ok, det var det jag inte visste.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-14 12:29:06 följande:
    Jag kan ju inte skriva på att jag är pappan om jag inte säkert vet att jag är det?! 
    Jag förstår att det är svårt, och jag har tyvärr ingen given lösning. Bara tänkte det att om hon känner sig anklagad för att ljuga att du är pappan så kanske hon blir arg igen och sätter sig på tvären så du får strida med myndigheter. Men du känner henne bättre.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-14 13:12:33 följande:
    Det är ju just det ja INTE gör. Jag känner inte henne och hon känner inte mig. 
    Det förstår jag men jag menade att du känner henne bättre än vad jag gör, jag har ju inte träffat henne alls.
  • Anonym (M)
    LFF skrev 2023-02-14 13:59:20 följande:
    TS är 20 år gammal! Då är det väldigt naturligt att få panik om någon ringer och säger "Hey, jag är gravid efter vårt ONS". 
    Då är det väl inte dumt med lite goda råd om att ta det lugnt.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-19 22:44:57 följande:

    Anonym (fkl): Pappan kan begära dna test för att vara säker på att han, som är utpekad som pappan verkligen är pappan. Ett dna test för att fastställa att mammans utpekade är korrekt. Ett dna test som fadern begär att socialnämnden utför. 


    Javisst, så får de ännu en orsak att bli osams. Begär DNA-test efter mammans utpekande, och riskera att hon sätter sig på tvären igen. Hon kanske inte tycker att det är så kul att bli ifrågasatt. Om hon vet själv att hon bara legat med en. Man vet aldrig hur hon reagerar.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?