• Anonym (M)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (fkl) skrev 2023-03-14 22:10:55 följande:
    Jovisst! Vi sammanfattar ts samtal från mamman.

    Mamman ringer berätta hon är gravid: får till svar:

    Vilket jävla skit besked, Jag ska inte bli pappa!!!
    Du var bara ett ONS, du har legat med flera andra, det är inte säkert det är mitt barn, Bara snacka med dig får mig o må skit!!!
    Ska du se mig som pappa får du fan gör DNA test o bevisa!!!

    Och du undrar varför mamman inte svarar idag?
    Jag tycker också det verkar vanskligt att ifrågasätta om tjejen säger han är pappan. Är ju som att tigga och be om nya konflikter 
  • Anonym (M)
    LFF skrev 2023-03-15 08:14:57 följande:
    Hade de varit ett par hade jag förstått att hon blivit sur om han hade misstrott henne men vi pratar om ett engångsligg.
    Om det blir problem på grund av detta så gör det kanske ingen skillnad vad vi i tråden tycker är en rimlig reaktion från tjejens sida, eller vad ska du göra åt saken tänkte du? Gå och ta henne i örat?
  • Anonym (M)
    LFF skrev 2023-03-15 11:52:16 följande:
    Tycker du att det är en rimlig reaktion att förvänta sig att ett engångsligg på 20 år 1) ska bli överlycklig över att få veta att han ska bli pappa och 2) tro på ens ord när man inte känner varandra?

    Det var säkerligen en chock även för henne att få veta att hon var gravid och längre gången än att hon ville/kunde göra abort. Men hon har ändå haft stödet från vården i form av MVC att förbereda sig. Förhoppningsvis beror hennes tystnad på att hon är nybliven mamma och har fullt upp med det, inte för någon inbillade oförrätt från TS. 

    Skulle någon av mina söner hamna i TS situation så hoppas jag att de inte blint litar på tjejen vad gäller att det är de som är pappa till bebisen utan vill ha det bekräftat först. 
    Som jag skrev, det spelar ingen roll vad jag tycker. Om tjejen reagerar orimligt och börjar nya gräl. 
  • Anonym (M)
    molly50 skrev 2023-03-15 13:07:48 följande:
    Om du hade löst alla mina inlägg i tråden så hade du sett att jag även har ifrågasatt TS.
    Framförallt i början av tråden.
    Men eftersom han verkar ha mognat och kommit till insikt under trådens gång så tycker jag inte att han behöver läxas upp mer.
    Jag hade kunnat förstå mammans beteende om de hade varit ett etablerat par.
    Men nu var det bara ett ONS.
    Och då tycker jag inte att hon kan förvänta sig att TS ska bli lycklig över att han ska bli pappa och vilja stötta henne under graviditeten.
    De känner ju inte ens varandra.
    Men nu försöker TS ändå ta kontakt,för barnets skull,för att han vill kunna finnas där om det skulle visa sig att barnet är hans.
    Tycker du då att mammans beteende är rätt mot barnet?
    Jag har inte skrivit ett ord om att TS ska läxas upp.

    Men i ditt inlägg som jag kommenterade verkade du bara vilja ha förståelse för att TS betedde sig omoget och hitta förklaringar. Men du försöker inte samma sak med tjejens omogna beteende.
  • Anonym (M)
    Anonym (Bella) skrev 2023-03-15 16:01:44 följande:
    Nej det är inte mamman som bestämmer om en faderskapsutredning ska påbörjas. Myndigheterna kräver att faderskapet fastställs och om mamman inte är gift så kallas hon till utredning och väldigt ingående intervjuer om vilka hon träffat och legat med och när. Vilka andra hon umgicks med, vad de gjorde den dagen, hur hon träffade killen/killarna, hur många gånger de hade sex och var någonstans osv. Har själv varit med om det så jag vet vad jag pratar om. Finns det flera eventuella fäder görs DNA-test och de utredningar som krävs. Läste att det är 1% av barnen som föds som har fader okänd. Det är inte särskilt enkelt att som mamma komma undan med att man inte vet vem pappan är. Hon kommer att bli korsförhörd både hos Socialnämnden och i domstolen med intima frågor, de spelar inte det finkänsliga spelet. Även om det är ett ONS som träffats på krogen brukar de faktiskt kunna hitta pappan.
    Men kan de tvinga kvinnan att komma till dem och prata? Hämtar upp med polisbil?
  • Anonym (M)
    Valuta2019 skrev 2023-03-17 17:06:44 följande:

    Det är så förbannat ojämlikt när det kommer till sex. En tjejer kan njuta av sex utan skydd hur mycket hon vill, men en kille måste alltid ha kondom annars blir han pappa resten av sitt liv. Nu kommer ju snart preventivmedel och då kan män bestämma när de vill ha barn inte kvinnor.


    Va men tjejen blir ju inte pappa resten av sitt liv men mamma blir hon resten av sitt liv. Om inte barnet dör först.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-03-17 18:49:15 följande:

    Anonym (M): Båda blir föräldrar, mamma respektive pappa för resten av sitt liv när man har ett barn tillsammans. 


    Inte om barnet dör först.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-03-17 20:47:30 följande:
    Mam är faktiskt fortfarande förälder även om ens barn inte längre lever. 
    Men inlägget jag svarade på menade nog det som jag antar han tycker var negativt, tex betala underhåll och ta ansvar. Bli pappa mot sin vilja. Det är ju slut om barnet hinner dö först menar jag.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-03-17 21:25:08 följande:
    Föddes barnet? Eftersom ni gjorde abort så föddes inget barn och du blev inte förälder. 

    Att ni blev utskällda var lite överdrivet av läkaren. Men ja, den graviditeten räknades också även om ni valde att avbryta genom abort. 
    Men om man får missfall mot sin vilja så har inte barnet heller fötts så jag tycker att du har fel att man inte räknas som förälder då.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-03-17 21:25:08 följande:
    Föddes barnet? Eftersom ni gjorde abort så föddes inget barn och du blev inte förälder. 

    Att ni blev utskällda var lite överdrivet av läkaren. Men ja, den graviditeten räknades också även om ni valde att avbryta genom abort. 
    Och barnet kan födas ut ändå. Död eller levande 
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-03-17 22:45:05 följande:
    Ja. Absolut. Men vid en abort är det ett foster och räknas inte som barn, därav blir man inte förälder
     
    Det är ett foster vid ett oönskat missfall också. Jag tror ändå att de ser det som ett barn de förlorade och var förälder till oavsett vad du tycker. Även de som gör abort kan sörja och anse att det var deras barn, kanske accepterar du åtminstone att pappen känner så om aborten var mot hans vilja.
  • Anonym (M)
    DVQ skrev 2023-09-11 14:40:26 följande:
    Ts, hur har det gått?
    Undrar också. Har tänkt en del på TS
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-10-16 18:16:37 följande:

    Tja till alla som undrar hur det gick. glömde bort inlogg här. ville nog glömma hela skiten. Kan ju tala om att det löste sig liksom. Inte jag som var farsan. Bruden ljög alltså det var ett ex som hon hade ett ONS med som va farsan. Over and out skönt det inte va ja. inte mitt problem längre. 


    Hur vet du att inte DET var en lögn som hon hittade på nu för att inte behöva ha mer med dig att göra?
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-10-16 18:37:25 följande:

    Men va tror du? Jag fick göra test som visade att jag inte var farsan så klart. fasen skönt att slippa dras me henne Hej då! 


    Ja då är du ju säker! Förstår att det måste kännas bra. Antar att du inte tänker hamna i den sitsen igen.
  • Anonym (M)
    Anonym (En annan) skrev 2023-10-16 18:38:46 följande:

    Oj! 


    Vet du om hon ljög medvetet eller om hon på riktigt trodde att det var du? 


    Finns det mer än en kandidat så säger man väl inte till den ena att det är han?
  • Anonym (M)
    Anonym (En annan) skrev 2023-10-16 19:21:41 följande:

    En del tjejer är ju inte så smarta (och den här verkar ju tyvärr vara en sån). Man ser ju trådar här på FL ibland där nån haft sex med någon ett par veckor efter mens och en annan långt tidigare och som ändå undrar vem vi tror skulle kunna vara pappan. Inget förvånar mig längre! (Men i teorin har du så klart rätt!) 


    Och det du berättar talar ju för att tjejen inte vet vem som är pappan, och är MEDVETEN om att hon inte vet. Då lämnar man väl inte beskedet till den ena killen att det är han som är pappan?
  • Anonym (M)
    Anonym (L) skrev 2023-10-18 12:22:53 följande:
    Jodå. En bekants syster gjorde så. Det fanns 3 alternativ, hon sa att det var den ene av dem och han köpte det för han hade ju ingen aning om de andra 2. Senare började han tvivla då någon av de andra hört av sig och frågat om det var hans barn (hade sett på facebook). Visade sig att det inte var den hon sagt var pappan som var det och han valde att lämna. Så kan det gå.
    Jag förstår ju att man KAN göra så, men nu menade jag ju att hon kan ju inte på riktigt tro att det är just en viss man, om det faktiskt finns fler än en kandidat? Då säger man ju inte till en av dem att det är han, för risken finns ju att det inte är så? Om man är ärlig alltså.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?