• Anonym (M)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    EpicF skrev 2023-02-20 13:18:02 följande:

    Anonym (fkl): Hur det kommer bli mellan ts och mamman är deras ensak. Han behöver inte alls tala om i tråden hur det går eller vad de har pratat om/kommit överens om. Det är deras ensak. 

    Bara för att du har dåliga erfarenheter av kvinnor innebär inte att alla har det. Och det innebär inte att ts kommer att hamna i den situationen. 

    Som sagt, förstår varför du inte fick gemensam vårdnad. Hade jag varit dina barns mamma hade du inte heller fått det och du hade inte ens fått umgänge med barnen. De hade haft det mycket bättre utan dig. 

    Och jag är ändå för att barnen ska ha umgänge med båda föräldrarna.... men med dig, nej. Där har barnen det mycket bättre utan dig. 


    Så du menar att det är mamman som bestämmer om pappan får gemensam vårdnad eller umgänge med barnen?
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 13:36:45 följande:
    Tja, mamman har ju enligt anonym (fkl) väldigt stor fördel och kan se till stt pappan inte får ungänge eller gemensam vårdnad. 

    Enligt mig så är det inget mamman själv ska bestämma. Utan det ska bestämma utifrån barnets bästa. Vilket oftast är gemensam vårdnad och att barnet får umgänge med båda föräldrarna. 

    Men jag förstår varför anonym (fkl) inte har någon gemensam vårdad om sina barn. 
    Men du skrev ju att du skulle inte ha låtit pappan få vårdnad eller umgänge i det fallet om du var mamman där. Då är alltså din inställning att mamman KAN bestämma det? Om hon så väljer?
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 14:28:54 följande:
    Om jag hade haft anonym (fkl) som pappa till mina barn så hade jag kämpat med näbbar och klor för enskild vårdnad och inget umgänge. För barnets bästa. 

    Nej, mamman kan inte bestämma det. Det avgörs i domstol vid en vårdnadstvist. 

    Men om man inte är gifta kan mamman behålla sin enskilda.vprdad från födseln. Det kan mamman bestämma. 
    Då verkar han ju ha en poäng i vad han påstår. Om det fungerar som du skriver här så finns det ju en hel del medel som mamman kan ta till.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 14:45:37 följande:
    Finns även medel som pappan kan ta till. 
    Ja men enligt dig så verkar det som att mamman vinner i slutändan. Du hade ju aldrig låtit honom få vårdnad eller umgänge.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 14:56:48 följande:
    Nej, enligt mig så ska man ha gemensam vårdad eftersom det är det bästa för barnet. Så länge båda föräldrarna är kababla att ta hand om barnet. 

    Jag är för gemensam vårdad. Har det med mitt ex. 

    Men ja, hade jag haft anonym (fkl) som pappa till mina barn eller att pappan till mina barn varit som honom då hade kämpat för ensam vårdad och inget umgänge, för att det hade varit de bästa för barnen. 
    Och om DU anser att du kan hindra pappan från vårdnad och umgänge när DU tycker det, så kan även denna kvinna göra detsamma när det gäller det TS.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 15:19:45 följande:
    Jag skrev inte att jag anser att jag kan hindra pappan från vårdnad om umgänge. Jag skrev att om jag en sådan pappan som anonym (fkl) till mina barn så hade jag kämpat med näbbar och klor för att få enskild vårdad samt få igenom inget umgänge. Om det hade gått är upp till rätten att besluta. Inte mig som mamma. 

    Tack och lov har jag normala fädrar till mina barn. 

    Självklart kan kvinnan ts eventuellt ska ha barn med kämpa för att få enskild vårdad om ts går till vårdnadstvist. Det kan alla kvinnor och alla män göra. 

    Vad som blir utfallet för ts är det ingen av oss som vet. 
    Nice try, du skrev inte alls så, du skrev att om du var mamman så hade pappan inte fått vare sig vårdnad eller umgänge.
  • Anonym (M)
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-20 16:00:49 följande:
    Men det är bra o sätta lite press, så här gör även advokater, man pressar personen o tappa fattningen och sanningen kommer fram.

    Man kan säga EpicF  gick rakt in i fällan på hur hennes närmsta tankar fungerar.
    Detta har jag berättat, barn försvarar man med alla medel, man bryr inte om den andra förälder, man bryr sig inte heller om barnets bästa. Man bryr sig bara om att man själv är barnets bästa förälder.

    EpicF har gått på denna linje nästan hela tråden: men hennes innersta tankar bevittnar nu ett annat handlingssätt.
    .
    Barnet har rätt att ha ungänge med sin pappa, oavsett vad mamma och alla andra tycker. Att stärka anknytningen till pappan tidigt är viktigt, för barnets bästa. 

    från #603
    Ja, hon gjorde ju det.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 16:46:09 följande:

    Anonym (M): Om jag var mamman till anonym (fkl) barn. Vilket jag även skrev i inlägg 800 som är svar till jyst anonym (fkl):
    "Hade jag varit dina barns mamma hade du inte heller fått det och du hade inte ens fått umgänge med barnen. De hade haft det mycket bättre utan dig." 


    Ja, det är ju det jag säger.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 16:53:02 följande:

    Anonym (M): Nej, du missade att jag syftade på om jag var mamma till anonym (fkl) barn.
    Inte generellt för att jag är mamma. För mitt mål och det jag tycker är att man ska ha gemensam vårdnad så länge båda föräldrarna är kababla att ta hand om sitt/sina barn. 


    Nej, jag missade inte alls det. Oavsett vad ditt mål är så utgick ditt påstående ifrån att mamman bestämmer, vad du skrev förutsätter att mamman bestämmer vad pappan får:  Hade du varit mamman i det fallet så hade pappan inte fått vare sig vårdnad eller umgänge.

    Citat: Hade jag varit dina barns mamma hade du inte heller fått det och du hade inte ens fått umgänge med barnen.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 17:15:53 följande:
    Nej, mitt påstående utgick inte från att mamman bestämmer. Eftersom hon inte gör det om pappan väljer att starta vårdnadstvist. 

    Hade jag varit mamman i anonym (fkl) fall så hade resultatet blivit som det blev för honom. Eftersom jag förståe var han inte har vare sig vårdad eller umgänge. 
     
    Du påstod någonting som förutsätter att du som mamma har möjligheten att se till att pappan inte får vårdnad eller umgänge.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?