• Anonym (M)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    molly50 skrev 2023-02-12 20:56:20 följande:
    Ja,och hon har sagt att hon inte vill ha någon kontakt med TS.
    Så det kan ju bli så att hon kommer att försöka hindra TS från att träffa sitt barn. 
    Och hon kanske lyckas, vilket var min poäng.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-13 12:17:18 följande:
    Men vad är det du inte förstår?

    Om inte föräldern medverkar till att tillgodose barnets av ungänge med den andra föräldern så är det ungängessabotage. Man har då brutit mot Föräldrabalk (1949:381) Kap6 §15-15c, som faktiskt är en lag. Nej, man blir inte åtalad eller dömd för ungängessabotage men det ligger en i fatet vid en vårdnadstvist. 

    Så nej, det är ingen falsk dynga som sprids utan sannerligen information som står i lagen, Föräldrabalk (1949:381). Som är en lag för att barnet bla ska få umgänge med båda sina föräldrar. Den paragrafen är till för barnets bästa. 
    Ligga en i fatet jaha, men mamman är ju fortfarande barnets nr 1 anknytningsperson och trygghet, det tar man inte ifrån ett barn i första taget, pappan skulle ju vid det laget vara en total främling för barnet, oavsett de orättvisa orsakerna till det, och det är barnets bästa som främst är i fokus inte att straffa någon umgängessabotage eller få till rättvisa för föräldrar. Jag förstår inte hur pappan skulle kunna vinna en sån vårdnadstvist du nämner, det handlar ju om en person som barnet inte har någon relation till eller är trygg med.

    Så jag förstår helt vilken poäng den där användaren vill få fram. Men man kan ju inte bara förutsätta att den här mamman kommer att vara sådan, hon kanske ändrar sig och mjuknar och samarbetar med TS.
  • Anonym (M)

    Det är ju skillnad på faktiskt fakta om vilka lagar vi har, och vad de kan få för faktisk effekt i praktiken, beroende på hur olika aktörer i historien spelar sina kort och förhållanden runt om. Det har alltid funnits det problemet med juridik, att lagar lyckas inte alltid täcka för alla situationer och det blir inte rättvis i praktiken.

  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-13 13:53:41 följande:

    Ja man blir ju lätt avskräckt här att ens försöka få träffa barnet sen. När jag läser alla skräckhistorier här. Orka! Jag kommer  inte att strida om nåt när det gäller ett barn som jag faktiskt inte ville ha från första början men har väl med kuratorn hjälp kommit fram till att jag ändå vill försöka ge det en chans. Ska mamman sen förhindra mig och strida en massa ja då väljer ju hon på så sätt också bort att ha en pappa till barnet. Vilket hon kanske vill? Men det kan ju vara mot barnets vilja i framtiden? Så vilken rätt har hon i det? Orkar inte riktigt med alla dessa superlånga inlägg med massa paragrafer. Ni tappar mig då tyvär. 


    Du kanske kommer att orka mer än du tror idag? Och du kommer blir äldre, klokare, mer erfaren, information som verkar svår och förvirrande just i början, kommer att smälta in och du lär dig, får mer koll allt eftersom.


    Men måla inte fan på väggen nu, du har ingen aning hur hon kommer agera eller hur det kommer bli, ta en dag i taget och gör ditt allra bästa!

  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-13 15:02:09 följande:
    Vem har sagt att man ska ta ifrån barnet mamman? 

    Förövrigt kan ett barn ha två eller flera anknytningspersoner och ser som trygghet. 

    Om pappan får umgänge från start så blir han inte en total främling för barnet. 

    Barnets bästa är att ha en bra relation till båda sina föräldrar, få en bra anknytning och trygghet till båda sina föräldrar. Det är också barnets rättighet. 
    Jag skrev ingenting om att ta barnet ifrån mamma, snarare skrev jag att mamman kommer inte förlora en vårdnadstvist om pappan är en främling till barnet och mamman är främsta anknyningspersonen, oavsett orsakerna till att det blivit så.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-13 17:43:49 följande:
    Ja faderskapstestet ska jag begära. Sen får jag ta det därifrån. Vet inte va syftet med alla skräckstorys är här? Ska jag bara lägga ned för att det inte är nån idé eller försök men vara beredd på att det alltid bli krångel? Kanske är fallen som skrivs om ovan lite extreme? Ja jag är en helt vanlig kille som ba inte ville bli farsa. Men inte fasen är jag nån galen psyko. Börjar hon krångla får jag väl hänvisa till barnets bästa då. Mer lagtexter å paragrafer och shitstorm er emellan behöver jag inte i alla fall känner ja. 
    Jag hoppas att det är extremfall. Men dina chanser till att mamman ska samarbeta ökar om du har ett gott bemötande och inte spär på fientlighet eller konflikter. Så försök att alltid uppträda korrekt mot henne även om det kan kännas svårt! Är man stark så klarar man att inte ge tillbaka med samma mynt om någon tex är otrevlig. Du har större chans att lyckas i längden då, även om någonting annat skulle kännas bättre för stunden.
    Och hjälp finns att få om det ändå krånglar! Ta stöd av din kontakt i vården och din familj.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-13 20:27:06 följande:
    Det vet man dock aldrig. 
    Man kan nog veta med ganska stor säkerhet att domstolen kommer se till barnets bästa och trygghet i första hand i en vårdnadstvist. Det är inte barnets bästa att tilldöma en främling till barnet att få vårdnaden.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-13 20:59:29 följande:

    Anonym (M): Mamman är tyvärr inte alltid barnets bästa. 


    Inte pappan heller.
  • Anonym (M)

    Det vet jag att du inte påstod.  Jag har inte heller påstått att mamman alltid är det bästa. Så jag vet inte vart du vill komma med att nämna det.


    EpicF skrev 2023-02-13 21:14:12 följande:
    Nej, och det påstod jag aldrig heller. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-13 21:54:18 följande:
    Ja man vet ju aldrig. Ok men om jag vill göra dna-test innan jag skriver på att jag är pappa. Kan mamman blåvägra det? typ inte komma dit alls med barnet för att göra test. 
    För att du ens ska komma i fråga så måste hon uppge ditt namn vid faderskapsutredningen. Jag vet inte hur det blir utifall hon väljer att inte nämna dig för utredaren.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?