• Anonym (M)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    EpicF skrev 2023-02-20 17:26:58 följande:
    Nej, det gjorde jag inte. Jag skrev att jag skulle kämpa med näbbar och klor för att pappan inte skulle få vårdnaden. Vilket även pappan kan göra för att mamman inte ska få vårdnaden. I slutändan är det upp till domaren att döma vad som anses bäst för barnet. 
    Nej du, försök inte, möjligen så var det var din efterkonstruktion, jag pratar om det tidigare inlägg där du påstod att om du var mamman, så skulle han inte få vare sig vårdnad eller umgänge, alltså mamman bestämmer att han inget får.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 19:46:09 följande:

    Anonym (M): Det är fortfarande inte mamman som bestämmer något. Blir det en vårdnadstvist så är det domstolen som avgör. Men som mamma och som pappa kan man kämpa med näbbar och klor för att få enskild vårdnad och beröva barnet på umgänge. 

    Du verkar ha svårt att förstå vad som står i text. 


    Det var vad som stod i din text. Jag diskuterar inte dina efterkonstruktioner, utan inlägg 800. Där står klart och tydligt att om du var mamman så hade han inte fått vare sig vårdnad eller umgänge. Inte att du ska kämpa för det, utan att han hade inte fått det punkt.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 20:43:46 följande:
    Jag diskuterar också inlägg 800, som var till anonym (fkl). Som handlade om honom. Inte generellt. Utan om honom och hans situation. 

    Hur tror du en kvinna eller man får enskild vårdnad om de inte kämpar får det, med alla medel som finns? Tror du bara det trillar ner i knät? 

    Du förstår väl ändå att vårdnaden bestäms av en domare i en vårdnadstvist?! 

    Enda gången en mamma bestämmer är när man som ogift får enskild vårdnad vid födseln och bestämmer för att ha kvar det. 
    Men det spelar ingen roll vad jag tror om hur man får enskild vårdnad, det handlar inte om det, utan att du skrev på ett sätt som att du som mamma bestämmer det. Och att du ändrar din retorik i efterhand till att kämpa i rätten, förändrar inte det. Du kan kämpa i rätten och förlora, men det är något annat, du påstod att pappan skulle inte få vårdnad och umgänge, om du var mamma. Så försök inte.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 22:00:33 följande:
    Återigen, nej det gjorde jag inte. 
    Ren lögn, det gjorde du visst:

    Hade jag varit dina barns mamma hade du inte heller fått det och du hade inte ens fått umgänge med barnen.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 22:11:18 följande:

    Anonym (M): Men jag skrev aldrig att mamman kan bestämma vem som får vårdnaden i en vårdnadstvist. 


    Du skrev att han inte hade fått det, om du var mamman. Och kom inte dragandes igen med att du hade kämpat för det. För då kan du förlora, trots att du kämpar, därför kan en sådan kamp inte bli aktuellt för vad du påstod, utan det som ditt inlägg konstaterade var att han inte skulle få vårdnad eller umgänge, alltså bestämmer du det, vet inte om du menade vårdnadstvist eller vad du syftade på, men nog betyder det du skrev att med dig som mamma så hade pappan inte fått vårdnad eller umgänge.
  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-20 22:53:59 följande:
    Precis, jag hade kämpat med näbbar och klor för att överbevisa domaren om enskild vårdnad och noll umgänge. 

    Självklart kan jag förlora. Men med tanke på det han uppvisat i tråden samt att han inte har vårdnaden är det föga troligt. 

    Hade jag haft enskild vårdad från början hade jag inte gett ifrån mig den. Där hade jag som mamma bestämt. 

    Anonym (fkl) hade fått något vårdnad frivilligt av mig om jag var mamman till hans barn. 

    Mina barns pappor får gemensam vårdad från start och umgänge så ofta de vill. Nu har vi varannan vecka och en bra relation. Men sedan är de normala och smarta till skillnad från anonym (fkl)
    Du skrev inte om vad som är troligt, utan du skrev att han hade inte fått det. Så din rant om att kämpa med näbbar och klor har du ingenting för. Inte aktuellt för vad du skrev om att han inte hade fått det, om du hade varit mamman. Och nu skriver du ju själv att du som mamma hade bestämt.
  • Anonym (M)
    Anonym (Noway) skrev 2023-03-10 13:29:05 följande:

    Ja FKL tyckte ju tidigare att det bara är att lägga ned allt för det är ändå ingen ide och Bella tycker att hennes dotter klarat sig fint utan sin pappa. Men säkert bra att farsan betalar sitt underhåll och du slipper ha han hängandes efter dig eller? Jag fattar inte pm det är nån slags hämndaktion från mammans sida. Hur går det till nurå? jag vill ju först få veta om jag är farsan och om jag är det och jag har en son ska jag fasen inte ens få träffa han för att mamman är sur? Är det verkligen så det finkar i sånna här fall? 


    I värsta fall och i sista hand får du väl stämma henne på gemensam vårdnad. Men kanske först få faderskap fastställt. Hade du inte kontakt med några som jobbar med sånt de måste väl veta hur det går till?

    Annars kan du kanske försöka skriva till henne igen. Försöka förklara att det var svårt och en chock för dig i början, och att du inte menade någonting illa med att inte höra av dig.
  • Anonym (M)
    molly50 skrev 2023-03-13 20:54:29 följande:
    Men kränkt?
    Vad hade hon egentligen förväntat sig att hon skulle få för reaktion nör hon berättar för sitt ONS att hon är gravid och att han är pappan?
    Hon kan ju inte förvänta sig att det ska bli mottaget med ölppna armar,utan hon måste förstå att det kommer som en chock för honom.
    Och att han kan behöva tid på sig att smälta det.
    Nu har han gjort det och då är det dags för henne att växa upp och börja ta sitt ansvar och tänka på sitt barn.
    Men, förväntar du dig att tjejen ska förstå rationellt TS reaktion och känslor, men tjejens känslor och reaktion ska inte få någon förståelse utan då heter det att hon ska växa upp?
  • Anonym (M)
    molly50 skrev 2023-03-14 15:47:42 följande:
    De hade bara ett ONS. De känner inte varandra.
    Tycker du att tjejen ska förvänta sig att TS ska bli sprudlande glad över beskedet att hon är gravid och att han ska bli pappa?
    Eller borde hon kanske förstå att det kom som en chock för honom och att han behövde tid att smälta det?
    Han har ju faktiskt inte totalt struntat i henne eller barnet utan försökt ha kontakt. Men hon har vägrat svara.
    Sen kan man tycka vad man vill om att TS inet hade kontakt med henne i början.
    Men han var ju,som sagt,chockad och behövde tid för att smälta allt och komma till insikt.
    Och det har han ju gjort nu.
    Så vad tycker du då om hennes beteende mot honom nu?
    Är det moget att sura över att TS var för chockad för att kunna ha kontakt och stötta henne under graviditeten?
    Eller är det kanske dags att börja tänka på barnets bästa nu?
    Jag tycker att om man ska ha förståelse för TS omogna reaktion så ska man vara rättvis och också ha förståelse för tjejens omogna reaktion.
  • Anonym (M)
    molly50 skrev 2023-03-14 17:20:19 följande:

    TS verkar åtminstone ha mognat med tidens gång.
    Och han verkar vilja ta sitt ansvar och träffa sitt barn.

    För övrigt så kan jag förstå att TS tyckte det kändes svårt att finnas där och stötta mamman under graviditeten när han inte ens känner henne.
    Ja,han borde kanske ha föröskt kontakta mamman tidigare.
    Men nu har han ju gjort det och mamman vägrar svara.
    Han gör det han kan.
    Så jag tycker inte att han behöver läxas upp mer.
    Han vet redan att han har gjort fel och försöker nu göra det han kan för att ställa saker till rätta. 
    Vad mer tycker du han ska göra?


    Det handlar inte om att TS ska göra något utan att du ansttänger dig för att hitta ursäkter till TS omogna beteende men inte till tjejens omogna beteende.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?