• Anonym (Farmo­r)
    Äldre 15 Aug 14:26
    41978 visningar
    255 svar
    255
    41978

    Mitt barnbarn liknar bara sin mamma

    Jag har en svärdotter som jag helt enkelt inte kan med. Jag skulle aldrig i hela mitt liv spenderat så mycket som tio minuter ihop med henne om det inte vore för att jag ibland måste eftersom hon är tillsammans med min son. Tillsammans har de en sjuåring och barnet liknar enbart och uteslutande sin mor. Personligheten är exakt den samma. Som om ungen vore snuten ur son mors spetsiga näsa. 

    Jag älskar min son och jag har inget att göra med vilken fru han valt. Skulle aldrig lägga mig i deras liv på något sätt eller låta dem märka hur illa jag tycker om kvinnan. Jag behandlar förstås också alltid barnet med respekt, trots att jag inte hyser några varma känslor för barnet.

    Problemet är nu att de, både min son och hans fru, vill att jag ska ta hand om barnet mer och mer. De vill att barnet ska sova över med jämna mellanrum och så vidare... Det kräver stor diplomati att ta sig undan deras förväntningar och slippa barnet utan att såra deras känslor och utan att låta dem veta hur jag egentligen känner för kvinnan och barnet.

    Jag har förstås genom åren bjudit till och försökt se några fördelar med både mor och barn, men tyvärr helt utan framgång. De är  inte särskilt älskvärda någon av dem, i mina ögon (i min sons ögon är de såklart det).

    Jag vet redan att jag har rätt till mina känslor och att det inte är fel att inte känna något positivt för andras barn så länge man behandlar dem på ett anständigt sätt, det jag undrar över är i stället hur jag ska hantera de här ständigt uppkommande önskemålen om allt mer engagemang.  

  • Svar på tråden Mitt barnbarn liknar bara sin mamma
  • Äldre 22 Aug 10:54
    Kajsagumman skrev 2013-08-22 09:07:50 följande:
    Jag analyserar inte dig. Jag återupprepar endast fakta och påpekar vad du skriver till mig, i hopp om att du själv skall inse hur dubbelmoralisk du är. Eller förnekar att du hittills har gjort omkring ett tiotal antaganden om mig i endast 3 inlägg? 

    Utöver att du per de facto gjort dessa totalt ugrundade antaganden om mig, då jag inte avslöjat något som helst personligt om mig eller mitt liv i denna tråd överhuvudtaget, så påstår du nu att du inte har gjort det som du anklagar mig för? 

    Hmm... vi har väldigt olika uppfattningar om vem som framstår som en stolle i denna argumentation. Sen, om du tar och läser det ursprungliga inlägg som du kommenterade igen så kan du ju se att skillnaden mellan dig och mig faktiskt är att jag framlägger det jag säger som teorier, tankar, förslag och potentiella resonemang. Detsamma kan inte sägas om det du skriver. Och igen, det är inte en analys, det är bara ett påpekande av vad som står svart på vitt. 
     
    Usch vad mycket motsägelser och hobbyanalyser. Du har stulit för mycket av mitt liv redan, tack och lov har andra som läser dina inlägg också avslöjat dig som en bluff.

    Fortsätt, mera, mera. Underhåll andra, jag skiter i detta Solig

    *poff* Borta. 
    Östermalm - Mer behöver inte sägas.
  • Anonym (Farmo­r 2)
    Äldre 22 Aug 11:02

    Jag måste fråga: är du en sådan där människa som inte hör vad andra säger eftersom du är så upptagen av att tänka på allt vad du själv vill säga härnäst?

    Du har ju uppenbarligen tagit dig tid att skriva flera inlägg, tyvärr verkar du inte ha lagt motsvarande tid på att läsa vad jag skrivit. Jag hade absolut gärna tagit din åsikter på allvar om det varit så att de:

    1: alls handlade om mig och mitt problem
    2: presenterats som det du påstår att de är menade att vara i dina svar till Trendy: att de skulle vara teorier, förslag, tankar och resonemang i stället för märkliga tvärsäkra cementerade påståenden grundade på totalt felaktiga antaganden
     
    Alla sakfel och ditt sätt att pådyvla mig egenskaper och tvivelaktiga "kvaliteter" som jag överhuvudtaget inte är i närheten av att belastas av gör att det inte känns särskilt intressant att försöka föra en dialog med dig. 

    Några svar ska du dock få. Eller snarare (och återigen) tillrättalägganden av grava felaktigheter och saker helt gripna ur luften. 

    Kajsagummans tre tankeläxor:

    Del 1:

    Varför skriver du "Och så länge hon inte förväntar sig mer av andra, har hon då inte rätt att vara som hon är?"
    Det är precis det hon gör. Hon förväntar sig kopiöst mycket mer av andra. Hon accepterar inte och har aldrig accepterat att någon annan uppför sig som hon och barnet gör. Hon läser lusen av, skäller, skriker, hotar och gråter när någon på ett helt adekvat och hövligt sätt bemöter hennes angrepp. Den som skulle understå sig att tala med henne på hennes eget sätt, eller låta henne utstå liknande behandling som hon utan minsta tvekan utsätter andra för får ett ögonblickligt helvete. 

    Och ja. Jag tycker att det är fult att uppmuntra ett barn att mobba andra barn. Jag tycker att det är fult att mena att andra människor bara är till för att utnyttjas och så vidare. Det är mycket av min sonhustrus beteende som jag tycker är fult, sårande och för barnets del och i förlängningen oerhört negativt. 

    Varför skriver du att jag aldrig ger mig känslomässigt hän och aldrig agerar impulsivt? Vad vet du om det? Känner du mig? Begriper du verkligen inte att det finns oerhört många nivåer mellan att "bära sina känslor på armen" och på att "ha dem i en burk"? Jag är vare sig det ena eller det andra av det där du påstår. 

    Om det servat mig väl genom livet att vara som jag är? (Antar att du menar tjänat när du skriver servat.) Ja, det tycker jag verkligen att det har gjort. Jag har ju redan berättat för dig och för alla andra som till äventyrs läser den här tråden att jag tycker mig leva ett väldigt bra liv med i alla andra fall nära och varma och långa relationer till människor. Att du verkar tro att jag är någon extremt återhållsam blodfattig kvinna som nervöst och samtidigt obevekligt men passivt aggressivt pillar på sitt pärlhalsband och pratar med ungar på det där underliga sättet som du påstod i tankeläxa nummer 3 kan jag inte göra mycket åt. Det är dina fria fantasier. 

    Del 2: 

    Återigen: nej, hon accepterar inte sådant. Och när jag skriver att jag vill uttrycka mig diplomatiskt betyder inte det att jag antyder (häntyder verkar vara ett annat språk) saker på ett luddigt och ängsligt sätt, utan att jag gör klart vad jag anser mig kunna ställa upp på och med på ett visserligen tydligt men inte ovänligt sätt. Du verkar i din iver att göra ner mig och försvara min sonhustru till och med beredd att driva tesen att det är småfult att bete sig som folk mot andra. Resonemanget börjar kännas absurt, och jag undrar verkligen hur du själv hade reagerat på en stunds samvaro med min sonhustru (inte minst efter att ha sett din respons på de inlägg av andra som blev följden av dina hemläxor - du verkar inte tycka att det är helt angenämt att bli ifrågasatt och utsatt för spekulationer). 
     
    Del 3: 

    Barnet är inte sympatiskt, beteendet är väldigt osympatiskt. Varför är det inte okej att skriva det här? Hur hanterar du själv ett barn som systematiskt förlöjligar, retar, mobbar på mer utstuderade sätt, manipulerar, ljuger på, beskyller och så vidare andra barn för en massa saker? Ett barn som har en vuxen bakom sig? En mamma som hejar på? Jag gör vad jag kan för att vara en motvikt, en bra vuxen. En tydlig vuxen som försöker visa andra sätt att vara på. Det är dock inte så LÄTT eftersom sonhustrun är som hon är. Du har förresten också fel i det du skriver här, som i så otroligt mycket annat, det rör sig om en sjuåring och jag har inte på något ställe vad jag vet skrivit något annat än "barnet". 

    Ytterligare rättelser: 
    Jag har förstås hört ordet "svärdotter". Varför påstår du att jag påstår att jag inte gjort det? Det är inget fel på min vokabulär. Jag använder bara inte det ordet. Det är inget konstigt med det, inget konstigare än att du förmodligen själv ibland föredrar ett ord framför ett annat. Du skriver konsekvent "orationell" där jag föredragit "irrationell". Fler exempel finns. Kanske dialekt, kanske finns något annat skäl. Vad vet jag. 

    För övrigt så är du förstås fri att tycka att jag är både feg och allt annat du förefaller anse mig vara. Själv hoppas jag att du inte blev alltför ledsen av att logga in och se att ditt långa inlägg i vilket du "provade att hjälpa mig" inte fått några applåder. Det är kanske viktigt för dig att andra upplever dig som klok, inkännande och analytisk? För sådana personer brukar ju utebliven uppskattning leda till både förvåning och sårade känslor (och inte sällan en oförmåga att komma till avslut). Nu vet ju inte jag om det gäller för dig, jag frågar därför i stället för att påstå. 

    Om du vill hjälpa mig mer än du redan tyckt dig göra så kan du väl göra mig den tjänsten att du läser vad jag skriver. Tack. 

  • Anonym (fri)
    Äldre 22 Aug 11:42
    Anonym (Farmor 2) skrev 2013-08-22 11:02:44 följande:
    Jag måste fråga: är du en sådan där människa som inte hör vad andra säger eftersom du är så upptagen av att tänka på allt vad du själv vill säga härnäst?

    Du har ju uppenbarligen tagit dig tid att skriva flera inlägg, tyvärr verkar du inte ha lagt motsvarande tid på att läsa vad jag skrivit. Jag hade absolut gärna tagit din åsikter på allvar om det varit så att de:

    1: alls handlade om mig och mitt problem
    2: presenterats som det du påstår att de är menade att vara i dina svar till Trendy: att de skulle vara teorier, förslag, tankar och resonemang i stället för märkliga tvärsäkra cementerade påståenden grundade på totalt felaktiga antaganden
     
    Alla sakfel och ditt sätt att pådyvla mig egenskaper och tvivelaktiga "kvaliteter" som jag överhuvudtaget inte är i närheten av att belastas av gör att det inte känns särskilt intressant att försöka föra en dialog med dig. 

    Några svar ska du dock få. Eller snarare (och återigen) tillrättalägganden av grava felaktigheter och saker helt gripna ur luften. 

    Kajsagummans tre tankeläxor:

    Del 1:

    Varför skriver du "Och så länge hon inte förväntar sig mer av andra, har hon då inte rätt att vara som hon är?"
    Det är precis det hon gör. Hon förväntar sig kopiöst mycket mer av andra. Hon accepterar inte och har aldrig accepterat att någon annan uppför sig som hon och barnet gör. Hon läser lusen av, skäller, skriker, hotar och gråter när någon på ett helt adekvat och hövligt sätt bemöter hennes angrepp. Den som skulle understå sig att tala med henne på hennes eget sätt, eller låta henne utstå liknande behandling som hon utan minsta tvekan utsätter andra för får ett ögonblickligt helvete. 

    Och ja. Jag tycker att det är fult att uppmuntra ett barn att mobba andra barn. Jag tycker att det är fult att mena att andra människor bara är till för att utnyttjas och så vidare. Det är mycket av min sonhustrus beteende som jag tycker är fult, sårande och för barnets del och i förlängningen oerhört negativt. 

    Varför skriver du att jag aldrig ger mig känslomässigt hän och aldrig agerar impulsivt? Vad vet du om det? Känner du mig? Begriper du verkligen inte att det finns oerhört många nivåer mellan att "bära sina känslor på armen" och på att "ha dem i en burk"? Jag är vare sig det ena eller det andra av det där du påstår. 

    Om det servat mig väl genom livet att vara som jag är? (Antar att du menar tjänat när du skriver servat.) Ja, det tycker jag verkligen att det har gjort. Jag har ju redan berättat för dig och för alla andra som till äventyrs läser den här tråden att jag tycker mig leva ett väldigt bra liv med i alla andra fall nära och varma och långa relationer till människor. Att du verkar tro att jag är någon extremt återhållsam blodfattig kvinna som nervöst och samtidigt obevekligt men passivt aggressivt pillar på sitt pärlhalsband och pratar med ungar på det där underliga sättet som du påstod i tankeläxa nummer 3 kan jag inte göra mycket åt. Det är dina fria fantasier. 

    Del 2: 

    Återigen: nej, hon accepterar inte sådant. Och när jag skriver att jag vill uttrycka mig diplomatiskt betyder inte det att jag antyder (häntyder verkar vara ett annat språk) saker på ett luddigt och ängsligt sätt, utan att jag gör klart vad jag anser mig kunna ställa upp på och med på ett visserligen tydligt men inte ovänligt sätt. Du verkar i din iver att göra ner mig och försvara min sonhustru till och med beredd att driva tesen att det är småfult att bete sig som folk mot andra. Resonemanget börjar kännas absurt, och jag undrar verkligen hur du själv hade reagerat på en stunds samvaro med min sonhustru (inte minst efter att ha sett din respons på de inlägg av andra som blev följden av dina hemläxor - du verkar inte tycka att det är helt angenämt att bli ifrågasatt och utsatt för spekulationer). 
     
    Del 3: 

    Barnet är inte sympatiskt, beteendet är väldigt osympatiskt. Varför är det inte okej att skriva det här? Hur hanterar du själv ett barn som systematiskt förlöjligar, retar, mobbar på mer utstuderade sätt, manipulerar, ljuger på, beskyller och så vidare andra barn för en massa saker? Ett barn som har en vuxen bakom sig? En mamma som hejar på? Jag gör vad jag kan för att vara en motvikt, en bra vuxen. En tydlig vuxen som försöker visa andra sätt att vara på. Det är dock inte så LÄTT eftersom sonhustrun är som hon är. Du har förresten också fel i det du skriver här, som i så otroligt mycket annat, det rör sig om en sjuåring och jag har inte på något ställe vad jag vet skrivit något annat än "barnet". 

    Ytterligare rättelser: 
    Jag har förstås hört ordet "svärdotter". Varför påstår du att jag påstår att jag inte gjort det? Det är inget fel på min vokabulär. Jag använder bara inte det ordet. Det är inget konstigt med det, inget konstigare än att du förmodligen själv ibland föredrar ett ord framför ett annat. Du skriver konsekvent "orationell" där jag föredragit "irrationell". Fler exempel finns. Kanske dialekt, kanske finns något annat skäl. Vad vet jag. 

    För övrigt så är du förstås fri att tycka att jag är både feg och allt annat du förefaller anse mig vara. Själv hoppas jag att du inte blev alltför ledsen av att logga in och se att ditt långa inlägg i vilket du "provade att hjälpa mig" inte fått några applåder. Det är kanske viktigt för dig att andra upplever dig som klok, inkännande och analytisk? För sådana personer brukar ju utebliven uppskattning leda till både förvåning och sårade känslor (och inte sällan en oförmåga att komma till avslut). Nu vet ju inte jag om det gäller för dig, jag frågar därför i stället för att påstå. 

    Om du vill hjälpa mig mer än du redan tyckt dig göra så kan du väl göra mig den tjänsten att du läser vad jag skriver. Tack. 
    Men vänta nu; i en annan tråd där du var mycket aktiv skrev du att du inte hade någon son! I den handlade det om din dotter och din svärson. Har vi blivit lurade alla vi som lagt ner energi på dina välformulerade berättelser?
  • Äldre 22 Aug 12:49
    Anonym (Farmor 2) skrev 2013-08-22 11:02:44 följande:
    Jag måste fråga: är du en sådan där människa som inte hör vad andra säger eftersom du är så upptagen av att tänka på allt vad du själv vill säga härnäst?

    Du har ju uppenbarligen tagit dig tid att skriva flera inlägg, tyvärr verkar du inte ha lagt motsvarande tid på att läsa vad jag skrivit. Jag hade absolut gärna tagit din åsikter på allvar om det varit så att de:

    1: alls handlade om mig och mitt problem
    2: presenterats som det du påstår att de är menade att vara i dina svar till Trendy: att de skulle vara teorier, förslag, tankar och resonemang i stället för märkliga tvärsäkra cementerade påståenden grundade på totalt felaktiga antaganden
     
    Alla sakfel och ditt sätt att pådyvla mig egenskaper och tvivelaktiga "kvaliteter" som jag överhuvudtaget inte är i närheten av att belastas av gör att det inte känns särskilt intressant att försöka föra en dialog med dig. 

    Några svar ska du dock få. Eller snarare (och återigen) tillrättalägganden av grava felaktigheter och saker helt gripna ur luften. 

    Kajsagummans tre tankeläxor:

    Del 1:

    Varför skriver du "Och så länge hon inte förväntar sig mer av andra, har hon då inte rätt att vara som hon är?"
    Det är precis det hon gör. Hon förväntar sig kopiöst mycket mer av andra. Hon accepterar inte och har aldrig accepterat att någon annan uppför sig som hon och barnet gör. Hon läser lusen av, skäller, skriker, hotar och gråter när någon på ett helt adekvat och hövligt sätt bemöter hennes angrepp. Den som skulle understå sig att tala med henne på hennes eget sätt, eller låta henne utstå liknande behandling som hon utan minsta tvekan utsätter andra för får ett ögonblickligt helvete. 

    Och ja. Jag tycker att det är fult att uppmuntra ett barn att mobba andra barn. Jag tycker att det är fult att mena att andra människor bara är till för att utnyttjas och så vidare. Det är mycket av min sonhustrus beteende som jag tycker är fult, sårande och för barnets del och i förlängningen oerhört negativt. 

    Varför skriver du att jag aldrig ger mig känslomässigt hän och aldrig agerar impulsivt? Vad vet du om det? Känner du mig? Begriper du verkligen inte att det finns oerhört många nivåer mellan att "bära sina känslor på armen" och på att "ha dem i en burk"? Jag är vare sig det ena eller det andra av det där du påstår. 

    Om det servat mig väl genom livet att vara som jag är? (Antar att du menar tjänat när du skriver servat.) Ja, det tycker jag verkligen att det har gjort. Jag har ju redan berättat för dig och för alla andra som till äventyrs läser den här tråden att jag tycker mig leva ett väldigt bra liv med i alla andra fall nära och varma och långa relationer till människor. Att du verkar tro att jag är någon extremt återhållsam blodfattig kvinna som nervöst och samtidigt obevekligt men passivt aggressivt pillar på sitt pärlhalsband och pratar med ungar på det där underliga sättet som du påstod i tankeläxa nummer 3 kan jag inte göra mycket åt. Det är dina fria fantasier. 

    Del 2: 

    Återigen: nej, hon accepterar inte sådant. Och när jag skriver att jag vill uttrycka mig diplomatiskt betyder inte det att jag antyder (häntyder verkar vara ett annat språk) saker på ett luddigt och ängsligt sätt, utan att jag gör klart vad jag anser mig kunna ställa upp på och med på ett visserligen tydligt men inte ovänligt sätt. Du verkar i din iver att göra ner mig och försvara min sonhustru till och med beredd att driva tesen att det är småfult att bete sig som folk mot andra. Resonemanget börjar kännas absurt, och jag undrar verkligen hur du själv hade reagerat på en stunds samvaro med min sonhustru (inte minst efter att ha sett din respons på de inlägg av andra som blev följden av dina hemläxor - du verkar inte tycka att det är helt angenämt att bli ifrågasatt och utsatt för spekulationer). 
     
    Del 3: 

    Barnet är inte sympatiskt, beteendet är väldigt osympatiskt. Varför är det inte okej att skriva det här? Hur hanterar du själv ett barn som systematiskt förlöjligar, retar, mobbar på mer utstuderade sätt, manipulerar, ljuger på, beskyller och så vidare andra barn för en massa saker? Ett barn som har en vuxen bakom sig? En mamma som hejar på? Jag gör vad jag kan för att vara en motvikt, en bra vuxen. En tydlig vuxen som försöker visa andra sätt att vara på. Det är dock inte så LÄTT eftersom sonhustrun är som hon är. Du har förresten också fel i det du skriver här, som i så otroligt mycket annat, det rör sig om en sjuåring och jag har inte på något ställe vad jag vet skrivit något annat än "barnet". 

    Ytterligare rättelser: 
    Jag har förstås hört ordet "svärdotter". Varför påstår du att jag påstår att jag inte gjort det? Det är inget fel på min vokabulär. Jag använder bara inte det ordet. Det är inget konstigt med det, inget konstigare än att du förmodligen själv ibland föredrar ett ord framför ett annat. Du skriver konsekvent "orationell" där jag föredragit "irrationell". Fler exempel finns. Kanske dialekt, kanske finns något annat skäl. Vad vet jag. 

    För övrigt så är du förstås fri att tycka att jag är både feg och allt annat du förefaller anse mig vara. Själv hoppas jag att du inte blev alltför ledsen av att logga in och se att ditt långa inlägg i vilket du "provade att hjälpa mig" inte fått några applåder. Det är kanske viktigt för dig att andra upplever dig som klok, inkännande och analytisk? För sådana personer brukar ju utebliven uppskattning leda till både förvåning och sårade känslor (och inte sällan en oförmåga att komma till avslut). Nu vet ju inte jag om det gäller för dig, jag frågar därför i stället för att påstå. 

    Om du vill hjälpa mig mer än du redan tyckt dig göra så kan du väl göra mig den tjänsten att du läser vad jag skriver. Tack. 
    Du upplever det som att jag inte läser och förstår dina inlägg. Och jag upplever motsvarande med mina. Självklart så är det jag skriver teorier och förslag på att eventuellt se saker från olika synvinklar. Du får tro vad du vill, men jag är själv tämligen intelligent och förväntar mig inte att jag träffar rätt på allt jag skriver. Hur i hela friden hade jag kunnat göra det? Jag känner inte dig eller svärdottern eller alla omständigheter, självklart. Därför har jag absolut ingenting emot att du återkommer i ditt inlägg och motargumenterar vissa saker jag föreslagit. Det är ju liksom poängen med hela dialogen om du frågar mig. För varje inlägg du skriver så får vi ju sedan mer och mer info - och till sist så kanske man hamnar någonstans där du faktiskt har fått lite nya vinklar på saker och ting. 

    Utöver det så läser du ju in saker i det jag skrivit som jag inte varken skrivit eller menat. Exempelvis så antyder du i princip att jag tycker det är ok att barn mobbar andra barn och liknande. Överdrivet helt utan anledning, om du frågar mig. 

    Men igen, du är uppenbarligen inte intresserad av att så att säga spinna på problemets ursprung eller alternativa lösningar. Du verkar inte intresserad av att diskutera något annat än just den frågan du har ställt - nämligen "hur skall du kunna vara mindre involverad med styvdotter och barnbarn utan att komma på tvärs med någon".

    Så igen, du får tro vad du vill - men min avsikt var att utmana dig för att hjälpa dig, men det är ju som sagt rätt tydligt att du inte är intresserad av min hjälp. 

    Så det återstår väl bara för mig att säga lycka till med din vidare strävan att komma ännu längre bort från din svärdotter och barnbarn! Inte världens mest hedersfulla livsmål om du frågar mig, men det är uppenbarligen redan skrivet i sten. 
     
  • Äldre 22 Aug 12:56
    Kajsagumman skrev 2013-08-22 12:49:14 följande:
    Du upplever det som att jag inte läser och förstår dina inlägg. Och jag upplever motsvarande med mina. Självklart så är det jag skriver teorier och förslag på att eventuellt se saker från olika synvinklar. Du får tro vad du vill, men jag är själv tämligen intelligent och förväntar mig inte att jag träffar rätt på allt jag skriver. Hur i hela friden hade jag kunnat göra det? Jag känner inte dig eller svärdottern eller alla omständigheter, självklart. Därför har jag absolut ingenting emot att du återkommer i ditt inlägg och motargumenterar vissa saker jag föreslagit. Det är ju liksom poängen med hela dialogen om du frågar mig. För varje inlägg du skriver så får vi ju sedan mer och mer info - och till sist så kanske man hamnar någonstans där du faktiskt har fått lite nya vinklar på saker och ting. 

    Utöver det så läser du ju in saker i det jag skrivit som jag inte varken skrivit eller menat. Exempelvis så antyder du i princip att jag tycker det är ok att barn mobbar andra barn och liknande. Överdrivet helt utan anledning, om du frågar mig. 

    Men igen, du är uppenbarligen inte intresserad av att så att säga spinna på problemets ursprung eller alternativa lösningar. Du verkar inte intresserad av att diskutera något annat än just den frågan du har ställt - nämligen "hur skall du kunna vara mindre involverad med styvdotter och barnbarn utan att komma på tvärs med någon".

    Så igen, du får tro vad du vill - men min avsikt var att utmana dig för att hjälpa dig, men det är ju som sagt rätt tydligt att du inte är intresserad av min hjälp. 

    Så det återstår väl bara för mig att säga lycka till med din vidare strävan att komma ännu längre bort från din svärdotter och barnbarn! Inte världens mest hedersfulla livsmål om du frågar mig, men det är uppenbarligen redan skrivet i sten. 
     
    Men var skriver TS att hon vill vara mindre involverad, det jag läst är att hon inte vill UTÖKA samvaron utan behålla den nivå som det är idag.
  • Äldre 22 Aug 13:09
    Virriga Vera skrev 2013-08-22 12:56:47 följande:
    Men var skriver TS att hon vill vara mindre involverad, det jag läst är att hon inte vill UTÖKA samvaron utan behålla den nivå som det är idag.
    Fint - "mindre involverad än vad de vill". 
  • Äldre 23 Aug 10:09
    Så igen, du får tro vad du vill - men min avsikt var att utmana dig för att hjälpa dig, men det är ju som sagt rätt tydligt att du inte är intresserad av min hjälp. 

    Så det återstår väl bara för mig att säga lycka till med din vidare strävan att komma ännu längre bort från din svärdotter och barnbarn! Inte världens mest hedersfulla livsmål om du frågar mig, men det är uppenbarligen redan skrivet i sten. 
     

    En förutsättning för att man ska vilja ta emot någons hjälp är
    1. Att denna har förstått problemet.
    2. Att personen hjälper till med det man vill ha hjälp med.

    Jag hävdar att du missar båda punkterna ovan, och det gör uppenbarligen TS (m.fl) också. Dessutom bör man vara ödmjuk när man analyserar en främmande persons egenskaper och problem. Du kanske anser att du är det, men då måste du jobba på ditt sätt att uttrycka dig. Du framstår som om du redan har bestämt dig för att det är TS som är det största problemet i sammanhanget (OBS att jag säger framstår, det kanske inte är det du menar men det är verkligen så det låter på dina inlägg). Efter vad TS skrivit tycker jag att det rätt uppenbart att det är svärdottern som har en problematisk personlighet, problem med relationer osv. Varför ska då TS jobba med sig själv så enormt mycket? Skulle du själv ha gjort det? Jag tycker redan hon hanterar situationen så bra man kan under rådande förutsättningar.     
  • Lindse­y Egot NO1
    Äldre 23 Aug 10:40
    Kajsagumman skrev 2013-08-22 13:09:08 följande:
    Fint - "mindre involverad än vad de vill". 
    Det är just det att de pga detta kommer inse att TS har noll intresse av sitt barnbarn och det kommer såra hennes son. Min svärmor har noll och inget intresse och min man kallar henne för häxan men så anser han att hon aldrig borde ha fått ha barn eftersom hon är gravt empati störd och lider av narcissistisk personlighetsstörning. Hon tvekar inte en sekund att såga små barn vid fotknölarna över deras huvuden när hon pratar med sina barn och svärdöttrarna.
  • Äldre 23 Aug 10:47
    Lindsey Egot NO1 skrev 2013-08-23 10:40:10 följande:
    Det är just det att de pga detta kommer inse att TS har noll intresse av sitt barnbarn och det kommer såra hennes son. Min svärmor har noll och inget intresse och min man kallar henne för häxan men så anser han att hon aldrig borde ha fått ha barn eftersom hon är gravt empati störd och lider av narcissistisk personlighetsstörning. Hon tvekar inte en sekund att såga små barn vid fotknölarna över deras huvuden när hon pratar med sina barn och svärdöttrarna.
    det var väl du som skrev att män brukar välja kvinnor som påminner om deras morsor
  • Lindse­y Egot NO1
    Äldre 23 Aug 11:12
    jasssså skrev 2013-08-23 10:47:36 följande:
    det var väl du som skrev att män brukar välja kvinnor som påminner om deras morsor smile2.gifsmile2.gif
    O jo och jag är väl också rätt störd ibland! Men når inte upp till samma nivå som min svärmor. En sådan människa lär han aldrig hitta och nä vi är extremt olika faktiskt. Hon är pedant och bryr sig så mycket om vad andra tycker och tänker om henne (typiskt narcissistisk drag) så hon drar sig inte för något. Och nä någon pedant kommer jag aldrig att bli och tvinga mina barn att skura lister 2 gg i veckan är inte min grej.
  • ica
    Äldre 23 Aug 11:16
    Lindsey Egot NO1 skrev 2013-08-23 11:12:07 följande:
    O jo och jag är väl också rätt störd ibland! Men når inte upp till samma nivå som min svärmor. En sådan människa lär han aldrig hitta och nä vi är extremt olika faktiskt. Hon är pedant och bryr sig så mycket om vad andra tycker och tänker om henne (typiskt narcissistisk drag) så hon drar sig inte för något. Och nä någon pedant kommer jag aldrig att bli och tvinga mina barn att skura lister 2 gg i veckan är inte min grej.

    Så bra att du lär dig av din svärmors brister. Själv har jag börjat se min svärmor som en bra förebild. En bild av hur jag inte vill bli och inte ska göra. Det är oväntat bra att veta vad jag absolut inte ska göra.
  • Anonym (bästa svaret­)
    Äldre 23 Aug 11:50
    Anonym (Farmor 2) skrev 2013-08-22 11:02:44 följande:
    Jag måste fråga: är du en sådan där människa som inte hör vad andra säger eftersom du är så upptagen av att tänka på allt vad du själv vill säga härnäst?

    Du har ju uppenbarligen tagit dig tid att skriva flera inlägg, tyvärr verkar du inte ha lagt motsvarande tid på att läsa vad jag skrivit. Jag hade absolut gärna tagit din åsikter på allvar om det varit så att de:

    1: alls handlade om mig och mitt problem
    2: presenterats som det du påstår att de är menade att vara i dina svar till Trendy: att de skulle vara teorier, förslag, tankar och resonemang i stället för märkliga tvärsäkra cementerade påståenden grundade på totalt felaktiga antaganden
     
    Alla sakfel och ditt sätt att pådyvla mig egenskaper och tvivelaktiga "kvaliteter" som jag överhuvudtaget inte är i närheten av att belastas av gör att det inte känns särskilt intressant att försöka föra en dialog med dig. 

    Några svar ska du dock få. Eller snarare (och återigen) tillrättalägganden av grava felaktigheter och saker helt gripna ur luften. 

    Kajsagummans tre tankeläxor:

    Del 1:

    Varför skriver du "Och så länge hon inte förväntar sig mer av andra, har hon då inte rätt att vara som hon är?"
    Det är precis det hon gör. Hon förväntar sig kopiöst mycket mer av andra. Hon accepterar inte och har aldrig accepterat att någon annan uppför sig som hon och barnet gör. Hon läser lusen av, skäller, skriker, hotar och gråter när någon på ett helt adekvat och hövligt sätt bemöter hennes angrepp. Den som skulle understå sig att tala med henne på hennes eget sätt, eller låta henne utstå liknande behandling som hon utan minsta tvekan utsätter andra för får ett ögonblickligt helvete. 

    Och ja. Jag tycker att det är fult att uppmuntra ett barn att mobba andra barn. Jag tycker att det är fult att mena att andra människor bara är till för att utnyttjas och så vidare. Det är mycket av min sonhustrus beteende som jag tycker är fult, sårande och för barnets del och i förlängningen oerhört negativt. 

    Varför skriver du att jag aldrig ger mig känslomässigt hän och aldrig agerar impulsivt? Vad vet du om det? Känner du mig? Begriper du verkligen inte att det finns oerhört många nivåer mellan att "bära sina känslor på armen" och på att "ha dem i en burk"? Jag är vare sig det ena eller det andra av det där du påstår. 

    Om det servat mig väl genom livet att vara som jag är? (Antar att du menar tjänat när du skriver servat.) Ja, det tycker jag verkligen att det har gjort. Jag har ju redan berättat för dig och för alla andra som till äventyrs läser den här tråden att jag tycker mig leva ett väldigt bra liv med i alla andra fall nära och varma och långa relationer till människor. Att du verkar tro att jag är någon extremt återhållsam blodfattig kvinna som nervöst och samtidigt obevekligt men passivt aggressivt pillar på sitt pärlhalsband och pratar med ungar på det där underliga sättet som du påstod i tankeläxa nummer 3 kan jag inte göra mycket åt. Det är dina fria fantasier. 

    Del 2: 

    Återigen: nej, hon accepterar inte sådant. Och när jag skriver att jag vill uttrycka mig diplomatiskt betyder inte det att jag antyder (häntyder verkar vara ett annat språk) saker på ett luddigt och ängsligt sätt, utan att jag gör klart vad jag anser mig kunna ställa upp på och med på ett visserligen tydligt men inte ovänligt sätt. Du verkar i din iver att göra ner mig och försvara min sonhustru till och med beredd att driva tesen att det är småfult att bete sig som folk mot andra. Resonemanget börjar kännas absurt, och jag undrar verkligen hur du själv hade reagerat på en stunds samvaro med min sonhustru (inte minst efter att ha sett din respons på de inlägg av andra som blev följden av dina hemläxor - du verkar inte tycka att det är helt angenämt att bli ifrågasatt och utsatt för spekulationer). 
     
    Del 3: 

    Barnet är inte sympatiskt, beteendet är väldigt osympatiskt. Varför är det inte okej att skriva det här? Hur hanterar du själv ett barn som systematiskt förlöjligar, retar, mobbar på mer utstuderade sätt, manipulerar, ljuger på, beskyller och så vidare andra barn för en massa saker? Ett barn som har en vuxen bakom sig? En mamma som hejar på? Jag gör vad jag kan för att vara en motvikt, en bra vuxen. En tydlig vuxen som försöker visa andra sätt att vara på. Det är dock inte så LÄTT eftersom sonhustrun är som hon är. Du har förresten också fel i det du skriver här, som i så otroligt mycket annat, det rör sig om en sjuåring och jag har inte på något ställe vad jag vet skrivit något annat än "barnet". 

    Ytterligare rättelser: 
    Jag har förstås hört ordet "svärdotter". Varför påstår du att jag påstår att jag inte gjort det? Det är inget fel på min vokabulär. Jag använder bara inte det ordet. Det är inget konstigt med det, inget konstigare än att du förmodligen själv ibland föredrar ett ord framför ett annat. Du skriver konsekvent "orationell" där jag föredragit "irrationell". Fler exempel finns. Kanske dialekt, kanske finns något annat skäl. Vad vet jag. 

    För övrigt så är du förstås fri att tycka att jag är både feg och allt annat du förefaller anse mig vara. Själv hoppas jag att du inte blev alltför ledsen av att logga in och se att ditt långa inlägg i vilket du "provade att hjälpa mig" inte fått några applåder. Det är kanske viktigt för dig att andra upplever dig som klok, inkännande och analytisk? För sådana personer brukar ju utebliven uppskattning leda till både förvåning och sårade känslor (och inte sällan en oförmåga att komma till avslut). Nu vet ju inte jag om det gäller för dig, jag frågar därför i stället för att påstå. 

    Om du vill hjälpa mig mer än du redan tyckt dig göra så kan du väl göra mig den tjänsten att du läser vad jag skriver. Tack. 
    *applåd* Suveränt svarat. 
  • Anonym (bästa svaret­)
    Äldre 23 Aug 11:52
    Lindsey Egot NO1 skrev 2013-08-23 10:40:10 följande:
    Det är just det att de pga detta kommer inse att TS har noll intresse av sitt barnbarn och det kommer såra hennes son. Min svärmor har noll och inget intresse och min man kallar henne för häxan men så anser han att hon aldrig borde ha fått ha barn eftersom hon är gravt empati störd och lider av narcissistisk personlighetsstörning. Hon tvekar inte en sekund att såga små barn vid fotknölarna över deras huvuden när hon pratar med sina barn och svärdöttrarna.
    Fast hon säger ju inte att hon har noll intresse av sitt barnbarn. Bara att hon inte vill UTÖKA umgänget, utan hålla det på den nivå det redan är - och då tar hon aktiv del av sonens familjs liv som jag läser det.
     
  • Lindse­y Egot NO1
    Äldre 23 Aug 12:18
    Anonym (bästa svaret) skrev 2013-08-23 11:52:49 följande:
    Fast hon säger ju inte att hon har noll intresse av sitt barnbarn. Bara att hon inte vill UTÖKA umgänget, utan hålla det på den nivå det redan är - och då tar hon aktiv del av sonens familjs liv som jag läser det.
     
    Frågan är vad nivån är nu. Det kanske enbart är kalas och i mina ögon är inte det en far/morförälder som bryr sig utan bara gör det pga sin pliktkänsla.
  • Äldre 23 Aug 12:37
    Lindsey Egot NO1 skrev 2013-08-23 12:18:07 följande:
    Frågan är vad nivån är nu. Det kanske enbart är kalas och i mina ögon är inte det en far/morförälder som bryr sig utan bara gör det pga sin pliktkänsla.
    Det står på flera ställen i tråden att det är oftare än så.

    Är det en omöjlig tanke att det faktiskt ibland kan vara svärdottern det är fel på (om man nu kan använda det uttrycket)? Din situation verkar ju inte ha så mycket att göra med TS.   
Svar på tråden Mitt barnbarn liknar bara sin mamma