• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • mari123
    Padirac skrev 2021-12-02 12:42:40 följande:
    Tror du att sittande regering har med SDs ideologi att göra och med att inlägget i fråga inte handlade om skribenten?

    Nu får nog du lugna dig lite
    Que? Jag läste vad som skrevs och det verkade vara ngn som oroade sig för SD:s världsbild!? Jag ville lugna vederbörande. Inte mer än såFlört
  • KN75
    LindaLove skrev 2021-12-02 09:12:43 följande:

    Glad


    Du kan kanske ha någon liten poäng i någon detalj (?) men i det stora hela är du helt ute och cyklar.
    Du verkar i mycket ha fastnat i dina föreställningar så du har i delar förlorat förmågan till kritiskt tänkande och förlorat förmågan att se saker från mer än ett håll.
    Visst är det är enklast och bekvämast att bara se saker från sitt eget perspektiv, söka, sortera och registrera bara de bevis som stödjer sin egen uppfattning men helt dölja och förneka alla andra bevis.

    Jag har inte läst Harari, Sapiens.
    Men om det finns någon enda sanning i boken så handlar den i väsentliga delar om människans grundläggande behov och att tillfredsställa dessa behov.

    Det verkar vara något som du helt har missat.

    Kapitalism är det ekonomiska system som vilar över hela världen och sätter standard för hur saker och ting fungerar.
    Nej, det är på ett helt självklart sätt enskilda människors egna behov, och alla de behov som de flesta människor har gemensamt, som styr allt.
    Den människa som har förmåga, lust och drivkraft att tillgodose andra människors behov har stor möjlighet att få sina egna behov tillgodosedda.

    Typ:
    Jag är hungrig men jag är inget vidare på att odla och ingen vidare jägare.
    Men jag är bra på att tillverka skor.
    Min granna som är skicklig jägare vill jaga mera, men han får så ont i sina nakna fötter när han springer i skogen och jagar. Likväl som bonden får ont i sina fötter när han skördar det han odlat.
    Båda har behov av skor, ett behov som jag kan tillfredsställa.
    Jag har ett behov att äta, ett behov som jägaren och bonden kan tillfredsställa.
    Så jag tillverkar skor åt dem och jag får mat av dem.
    För att underlätta vårt bytande av varor och tjänster börjar vi sedan använda någon form av betalningsmedel, med tiden har betalningsmedlet blivit pengar.

    Detta är det grundläggande och gäller i precis lika hög utsträckning idag i vårt moderna samhälle.
    Det är konsumenten, du och jag och alla världens betalande kunder som sitter på makten. Det är människors behov som styr allt.

    Kapitalister och direktörer har inget alls att säga till om ifall de och deras företag inte klarar av att tillfredsställa människors behov. Om de inta klarar detta på rätt sätt så slutar konsumenterna att köpa deras varor och tjänster, du och jag och alla betalande kunder väljer att tillfredsställa våra behov på ett annat  sätt och väljer lägga våra pengar på ett annat ställe.
    Var står kapitalisten och direktören då, vilken makt har de???
    Att människor och konsumenter har makten, att det fungerar, har ju bevisats i otaliga fall när företag och kapitalister går under efter att de gjort fel mot konsumenterna. 

    För inte länge sedan tjänade flera företag och kapitalister hundratals miljoner på att tillverka kläder av päls.
    I dag tjänar de inte en endaste krona och massor av sådana företag och kapitalister har gått i konkurs.
    Det har du och jag, konsumenterna, de betalande kunderna sett till. Detta är bara ett av miljoner exempel på att konsumenterna sitter på makten.

    Flera gånger har man genom politiska system försökt att motverka denna naturlag , människans behov, och man har försökt att staten eller någon annan överhöghet ska kontrollera människors behov och staten ska bestämma hur behoven ska tillfredsställas och då föredrar ofta överhögheten att alla människor kollektivt ska rätta in sig i de regler som staten har bestämt.
    Man försöker helt enkelt motverka den enskilda människans behov, man försöker skapa en utopisk värd där jag skomakaren och bonden och jägaren alla ska vara lika bra eller lika dåliga på allt. Alla ska anpassa sig till kollektivet. Det ska inte längre vara tillåtet att jag själv får bestämma att jag vill tillverka mina skor och att jag vill byta dem mot mat med bonden och jägaren. 

    Om något arbete ska utföras, om någon människa ska få sitt behov tillgodosett, och någon byteshandel ska ske så är det endast tillåtet om det sker genom staten och att staten bestämmer värdet på människans behov och värdet på varor och tjänster som man använder för att tillfredsställa behoven.
    Om någon människa har behov som inte passar in i statens bestämda mall, eller om någon har lust och förmåga att göra bättre skor än andra, så ska dessa människor genast anpassa sig till mallen och till kollektivet. Annars blir det repressalier och historien visar att det kan bli fängelse eller avrättning eller att individen helt enkelt "försvinner".
    Nej det är överhögheten, staten, politikern som ska bestämma åt mig, bonden och jägaren vad vi kollektivt ska syssla med.

    Vad vi själva vill, vilka behov var och en av oss har som enskild människa, vilka personliga egenskaper vi har som individer, vilka färdigheter var och en av oss har, vad vi har lust till, spelar ingen roll, för systemet/staten/överhögheten säger att vi kollektiv har att rätta in oss i det som staten/"kollektivet" har bestämt.
    De mest tydliga exemplen på sådana sociala experiment, och experiment i att försöka ta bort människors enskilda behov, sker i dag och har oftast i historien skett i andan av socialism och kommunism.

    Hittills har det aldrig lyckats.
    Och i dag kan nog alla konstatera att försöka ta bort människors behov och egna drivkraft det kommer aldrig någonsin att lyckas.
    Jag tycker egentligen att allting på jorden borde samägas och vi borde inte ha privat ägande.
    Din utopi att allt ska samägas är självfallet en omöjlighet så länge människor har egna behov och så länge som människan har en lust och drivkraft att tillfredsställa andra människors behov för att få sina egna tillgodosedda.
    Men du kanske tillhör de där som vill försöka ta bort människors behov och drivkraft?

    Hittills har inte politiska ledare och andra överhögheter lyckats ta kontroll över människornas behov och människors drivkraft att byta med varandra.
    Lusten och viljan att tillgodose andra människors behov och därigenom också få sina egna behov tillgodosedda är en extremt stark och grundläggande drivkraft som inga politiker eller andra ledare lyckats ta död på, trots idoga försök.

    Om det kan var och en tycka vad man vill.
    Men jag och sannolikt alla, åtminstone alla som får det förklarat för sig och som har en egen vilja att förstå, tycker nog att det är bra att man inte från någon överhöghet försöker ta bort grundläggande mänskliga behov.

    Allt är fiktion. Allt är rent hitte-på. 
    Jösses, är det inte sådana där påståenden som brukar bemötas med "foliehatt"? Trovärdighet nolla.

     Kommunismen är i deras beskrivning det totala friheten för varje enskild individ där staten INTE styr dem.
    I det fallet har du ju faktiskt rätt i att "Allt är rent hitte-på. "
  • LadyJane
    KN75 skrev 2021-12-02 08:57:50 följande:
    Du tror alltså på fullaste allvar att den ekonomi som ministrar och regering hanterar är deras egna pengar?
    Du har aldrig hört talas om skattebetalare???

    Jag klarar inte att i ord beskriva min häpnad...
    I tråden och lite var stans attackeras Strandhäll oerhört hårt och grymt. Man ifrågasätter hennes kompetens som minister med rena personangrepp och försöker få det till att det handlar om förtroende.

    Det är inte det minsta sant. Strandhäll har inte gjort något brottsligt.

    Men låt oss prata om förtroende och då tar vi Ebba Bush som exempel. Hon är dömd för förtal. Det betyder att hon fabulerar öppet om andra människor i syfte att skada dessa. Ovanpå det anser hon att hon står ovan lagen hon säger att hon är "oskyldig i själ och hjärta" trots att hon är dömd efter den gedigna bevisning som fanns.

    Hur rimmar det att han förtroendevalda som är dömda för allvarliga brott som är intimt förknippad med en riksdagsmans roll, att kunna förhandla och vara saklig?

  • KN75
    LadyJane skrev 2021-12-02 10:17:41 följande:
    Och vad tror du att ministrar sysslar med egentligen?
    Jag kan inte släppa min häpnad. Jag trodde inte att det skulle behöva förklaras för någon enda vuxen människa som kan läsa och skriva.

    Vad gäller ekonomi, som är den del som jag här har kommenterat, så sysslar ministrarna med skattebetalarnas pengar.

    Menar du på fullt allvar att du lyckas inbilla dig själv att jag har fel i detta? Vems pengar menar du att de sysslar med?
  • KN75
    mari123 skrev 2021-12-02 10:46:25 följande:

    Det måste finnas styrande i ett land. Människor som håller i de stora trådarna och har ngn slags överblick. Vilken "färg" dessa styrande har tänker jag är ointressant i vårt land. Det ser EXAKT likadant ut oavsett vem som styr! Annorlunda ORD kanske.........men till syvende och sist så är det + minus noll.


    Nej, där har du fel.

    Danmark är ett väldigt enkelt och tydligt exempel.
    I Danmark likväl som i Sverige har man haft Socialdemokratiskt styre.
    I Danmark har man med S-politikerna i ledningen lyckats sköta politiken på ett sådant sätt att man inte alls har dragit på sig de enorma samhällsproblem som vi med Sveriges förda politik har dragit på oss.

    Om du bara tar dig en liten stund och sätter dig in i skillnaderna i utveckling mellan Danmark och Sverige så blir du nog förvånad vilken stor och tydlig skillnad det faktiskt är beroende på vem och hur man sköter landets politik.

    Och i detta exemplet är det ju tom samma "färg" på de som lyckas så väldigt olika med hur man styr landets politik!
  • KN75
    Padirac skrev 2021-12-02 12:20:59 följande:
    Varför tror du att det handlau om dig?
    Därför att inlägget var citerat och riktat direkt till mig.
  • Padirac
    KN75 skrev 2021-12-02 15:55:14 följande:
    Därför att inlägget var citerat och riktat direkt till mig.
    I'll rephrase  - inlägget var inte riktigt till dig, det var en kommentar på texten i ditt oavsett vilka politiska preferenser du har eller inte har.
  • Magica de Hex
    LadyJane skrev 2021-12-02 10:14:27 följande:

    Ja du får ha din egen tro för all del, jag tolkar inte "Den som har betalningsanmärkningar har bevisat att denne inte klarar av mer komplexa arbetsuppgifter" som att det handlar om förtroende. Men håll fast vid din tro och övertygelse för all del.

    Du läser det du vill och hoppar över resten. Jag föreslår att du läser hela tråden så kanske du inser att du har fel. Å andra sidan tror jag inte att du gör det, för vem vill ändra sin egen tro och övertygelse frivilligt?

    Är det något i sakfrågan du har någon form av åsikt om? Det vore bra mycket mer intressant att slänga ur sig massa blaj om någon eller några som personer.


    Den som har betalningsanmärkningar har bevisat att denne inte klarar av mer komplexa arbetsuppgifter...

    Nu var det Nattuw som skrev det och inte Flash. Flash har fortfarande inte vad jag läst menat att kompetensen försvinner mex en betalningsanmärkning.

    Och gällande sakfrågan kommer jag inte närmre när jag menar att hennes förtroende skadas av hennes slarv.

    Men du svarar på saker ingen skrivit och lägger ord i folk mun och då är det helt jävla meningslöst att diskutera.

    Kämpa på.
  • LadyJane
    KN75 skrev 2021-12-02 15:30:32 följande:
    Jag kan inte släppa min häpnad. Jag trodde inte att det skulle behöva förklaras för någon enda vuxen människa som kan läsa och skriva.

    Vad gäller ekonomi, som är den del som jag här har kommenterat, så sysslar ministrarna med skattebetalarnas pengar.

    Menar du på fullt allvar att du lyckas inbilla dig själv att jag har fel i detta? Vems pengar menar du att de sysslar med?
    Du känner alltså inte till den mest basala i svensk förvalting. Ja, för annars hade du svarat och inte bara snöat in dig på att ministrar försnillar skattepengar. Du har en väldigt naiv tro om hur landet styrs. Inte konstigt att du har de åsikter du har eftersom det baseras på ... dina åsikter... snarare än fakta.
  • LadyJane
    Magica de Hex skrev 2021-12-02 18:24:38 följande:
    Den som har betalningsanmärkningar har bevisat att denne inte klarar av mer komplexa arbetsuppgifter...

    Nu var det Nattuw som skrev det och inte Flash. Flash har fortfarande inte vad jag läst menat att kompetensen försvinner mex en betalningsanmärkning.

    Och gällande sakfrågan kommer jag inte närmre när jag menar att hennes förtroende skadas av hennes slarv.
    Men du svarar på saker ingen skrivit och lägger ord i folk mun och då är det helt jävla meningslöst att diskutera.

    Kämpa på.
    Du får hänga med i svängarna även om det är svårt. Du har en enorm svada om... ingenting... och har inga andra argument än att männsiskor är dumma som inte håller med dig. Tja, det är den reaktionen man får om man inte vet riktigt vad man tycker och varför.

    Men säg mig, varför denna hatkampanj mot Strandfäll när Buslipepr undan, hon som tom är dömd?¨
    Kan du svara på denna ankla fråga?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?