• Anonym (Vaccinerad)

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Halloj gott folk och gott nytt år! Hoppas ni haft det awesome ;) Men nu till The Topic, det känns som om alla i Sverige (eller i hela världen) har tagit vaccinet men sen finns det dessa inte som har tagit den. Jag skriver detta med all respekt förresten, jag respekterar allas val när det gäller detta. Undrar dock varför ni som inte tagit det har vakt att gå denna bana? Rädda för nålar kanske? :)

    Eller är det något annat? Något jag grubblat på ett tag.

    Tog andra sprutan i onsdags BTW ;)

    Kram på er

  • Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?
  • broderbob
    Alex Schulman: Låt antivaxxarna få bekosta sina egna begravningar
    DN:s Alex Schulman: Antivaxxarna väcker tankar som man inte vill känna ? låt dem få bekosta sina egna begravningar.

    Omikron sprider sig över världen och länder stänger ner igen. När man då läser om antivaxxarna och deras lögner är det svårt att känna empati för dem.


    Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.


    Alex Schulman: Låt antivaxxarna få bekosta sina egna begravningar (headtopics.com)

  • broderbob

    SVENSKA DAGBLADET (Artikeln är inte gratis)


    Antivaxxare ljuger om ?EU-fond för offer?

     


    Antivaxxare i hela Europa sprider just nu lögnen att EU har upprättat en fond med pengar till ?offer för vaccinet? och deras anhöriga. Bakom ryktet står en fransk högerpopulist.


     


    BRYSSEL Den franska EU-parlamentarikern Virginie Joron, från partiet Nationell samling ? tidigare Nationella fronten ? meddelade nyligen att hon vill skapa en ersättningsfond för ?offer för covid19-vacciner?.


    Enligt Joron har flera tusen människor dött, och miljontals skadats av vaccinen från Pfizer, Moderna, Janssen och Astra Zeneca. Nu uppmanade hon alla sina kollegor i EU-parlamentet att sluta upp bakom en resolution


     


    Betal länk till SVD Antivaxxare ljuger om EU-fond för ?vaccinoffer? | Teresa Küchler | SvD

  • broderbob

    Från och med i dag är det obligatoriskt för greker över 60 år att vaccinera sig.


    De 60-plussare som inte har vaccinerat sig kommer att tvingas böta 50 euro i januari, och 100 euro per månad efter det. Bötessumman kommer att tas in via skattemyndigheten, och pengarna ska användas för att bekosta statliga sjukhus.


    ? I dag är åldersfaktorn viktig på grund av dess inverkan på den offentliga vården, sade hälsominister Thanos Plevris i tv under söndagen.


    Runt två tredjedelar av landets invånare är fullvaccinerad, men i den äldre åldersgruppen är andelen betydligt lägre.


    I fjol infördes ett vaccintvång för vårdanställda i landet, och från den 1 februari kommer vaccinbevis för vuxna att gå ut efter sju månader om innehavaren inte har fått en ny spruta.




    Böter för ovaccinerade greker över 60 | SvD
  • broderbob
    Förslag klart: Vaccintvång i Österrike

     


    Österrikes regering har nu presenterat ett lagförslag med krav på vaccinering mot covid-19. Till en början blir det inga straff för dem som bryter mot lagen, men från mitten av mars kan det bli böter på upp till tiotusentals kronor


     


    Publicerad 2022-01-16


    Förslag klart: Vaccintvång i Österrike

    Regeringen hoppas att det nya vaccinkravet ska kunna träda i kraft i början av februari. Förslaget presenterades på söndagen och gäller alla österrikare över 18 år.

    Först från mitten av mars kommer vaccinkravet att vara förknippat med böter på mellan 600 och 3 600 euro.


    Alla hushåll kommer att få ett brev där de informeras om den nya lagen, och det kommer också att skickas ut påminnelser till de som ändå inte går och vaccinerar sig, rapporterar nyhetsbyrån APA.


    Av de 7,4 miljoner österrikare som omfattas av vaccintvånget har redan åtta av tio vaccinerat sig.


    Gravida undantas från kravet, liksom personer som inte kan vaccineras av medicinska skäl.


    Parlamentet kommer att rösta om vaccintvånget på torsdag. Regeringen, som består av konservativa ÖVP och De Gröna, har tillräckligt många röster i parlamentet nationalrat för att få igenom kravet på egen hand, men har förankrat förslaget brett.


    Förslag klart: Vaccintvång i Österrike | SvD

  • broderbob

    Dagens Nyheter


    Österrike först med vaccintvång i EU

    Österrikes regering presenterade på söndagen lagförslaget om vaccinplikt för alla över 18 år som är tänkt att gälla från början av februari. Landet blir därmed det första i EU som gör vaccinering mot covid-19 obligatorisk för den vuxna befolkningen.


     


    Att Österrike planerar att införa vaccinationskrav blev känt i höstas och har sedan dess lett till protester. Senast i lördags hölls en stor demonstration i Wien. På söndagen presenterades det färdiga förslaget som parlamentet ska rösta om på torsdag. Tidigare har åldersgränsen 14 år diskuterats. Vaccinkravet är tänkt att träda i kraft i början av februari.


     


    Den första månaden kommer den som bryter mot lagen inte att straffas, men från mitten av mars kommer böter på motsvarande 6 000 kronor i kvartalet.


    Det här är ingen kamp mellan vaccinerade och ovaccinerade. Det är inte en slags avsiktlig diskriminering, sa Österrikes förbundskansler Karl Nehammer på en pressträff, enligt Kronen Zeitung.


    Sedan tidigare har Italien infört vaccinplikt för alla över 50 år. I Tyskland har planerna på att göra coronavaccinering obligatorisk senarelagts. Anledningen är den omfattande debatt, inte minst rörande moralfilosofiska frågor, som krävs inför ett beslut. Utanför Europa har Indonesien och Turkmenistan infört vaccinplikt


    I Österrike har regeringen, som består av konservativa ÖVP och De Gröna, tillräckligt många röster i parlamentet för att få igenom kravet på egen hand, men har förankrat förslaget brett.


    Enligt en opinionsmätning som publiceras av magasinet Profil är en knapp majoritet, 51 procent, motståndare till att införa vaccinplikt från februari. Av dem anser 34 procent att kravet är fel, medan 17 procent vill vänta med att införa det. 45 procent av österrikarna är positiva. '


     


    Åtta av tio österrikare över 18 år är fullvaccinerade. Landet har drygt 1,4 miljoner bekräftade fall av covid-19. Närmare 14 000 har avlidit i sviterna av sjukdomen.


     


    Österrike inför vaccintvång för alla över 18 år - DN.SE

  • klyban
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-17 20:16:33 följande:
    Vad är det för tjat här inne om att det är OVACCINERADE som ligger på IVA, ja det är ovaccinerade RISKGRUPPER och VACCINERADE riskgrupper, dom med hög ålder, högt blodtryck, fetma, hjärtkärlsjukdomar, cancer mm som ligger där.
    På er låter det som att fullt friska unga människor och barn som har en överhängande risk att dö i covid, vilket dom EJ har.

    Ta en titt på ålder på de inlagda och inspektera deras sjukdomar de har i botten och se att det är extremt ovanligt för en frisk 30 åring att hamna på IVA. Vi pratar extremt liten risk. Titta på de siffrorna Istället för att gapa om desinformation om allt som inte faller i smaken.

    Påminnelse 99,8% (om den ens har märkt av sina covid symtom) överlever.
    Detta är varken ebola eller pesten, vi pratar om här.

    Fakta berättar det via SIRI.
    Och att den ovaccinerade belastar sjukvården svårt berättar dom via sjukvården.


    Och vi står här fortfarande med att inte en enda av dina punkter har styrkts av någon som helst fakta.


     


    Och desinformation blir det när man återupprättar något som  är fel och som redan är fastställt via fakta.
    Så varför bär du desinformation till oss?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • broderbob
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-17 20:57:49 följande:

    Du har bara fått sikte på ovaccinerade och missar hela poängen. Det är fortfarande ovaccinerade riskgrupper och vaccinerade riskgrupper som belastar IVA. Den gemensamma nämnaren är RISKGRUPPER. Du fokuserar helt fel.

    Finns INGEN anledning för friska unga människor att vaccinera sig mot covid. Som vaccinet ser ut ni skyddar den bara mot allvarlig sjukdom och död, ej smittspridning. Vaccinet har även för kort hållbarhet, efter några månader är skyddet borta.

    Och då den friska individen ej har risk för allvarlig sjukdom eller död i covid = nej tack till vaccinet.


    Egentligen har jag inte tid att lägga ned någon tid på dig - men som jag ser det har du totalt missuppfattat det helt och hållet och teorierna du har (det är då inte verklighet) vet jag inte var du har fått dom från - vakna upp och se på verkligheten istället för en massa trams som man inte ens orkar att diskutera 
  • Tow2Mater
    broderbob skrev 2022-01-17 14:21:42 följande:

    CNBC News


    April 24, 2020, Updated April 24, 2020, 4:31 PM CEST (Obs! 2020)

    Trump suggests 'injection' of disinfectant to beat coronavirus and 'clean' the lungs A Homeland Security official, under questioning from reporters, later said federal laboratories are not considering such a treatment option 

    President Donald Trump suggested the possibility of an "injection" of disinfectant into a person infected with the coronavirus as a deterrent to the virus during his daily briefing Thursday. 

    President Donald Trump made the remark after Bill Bryan, who leads the Department of Homeland Security's science and technology division, gave a presentation on research his team has conducted that shows that the virus doesn't live as long in warmer and more humid temperatures. Bryan said, "The virus dies quickest in sunlight," leaving Trump to wonder whether you could bring the light "inside the body."

    "So supposing we hit the body with a tremendous whether it's ultraviolet or just a very powerful light and I think you said that hasn't been checked because of the testing," Trump said, speaking to Bryan during the briefing. "And then I said, supposing you brought the light inside the body, which you can do either through the skin or some other way, and I think you said you're going to test that, too.

    Trump suggests 'injection' of disinfectant to beat coronavirus and 'clean' the lungs (nbcnews.com)

    Han har fortfarande tomtar på loftet


    Sluta sprid din desinformation, gammal skåpmat dessutom. Trump sa INTE det du påstar han sa!!

    www.politifact.com/article/2020/apr/24/context-what-donald-trump-said-about-disinfectant-/

  • Tow2Mater
    broderbob skrev 2022-01-17 13:49:06 följande:
     
    Jag tycker man ska vara ytterst försiktig med vad man skriver i dessa dagar så att det inte blir missvisande - det är lite svårt när någon säger att jag har verkligen bevis då det har hänt den och den - eller jag har hört och det är fakta - mänskliga rättigheter (vad har det att göra med vaccinets säkerhet) Staters och läkemedelsbolag som jobbar tillsammans och inte berättar sanningen bara är ute efter pengar och makt, man vill förgifta befolkningen, Bill Gates och 5G, i Kina att man injicerar microchip så att man kan spåra personerna. 

    En del säger

    Alexander Lukashenko väst världens sista diktator i Belarus ett bot är bastu vodka och traktor


    Donald Trump rengöringsmedel såsom klorin hjälper


    Jair Bolsonaro President i Brasilien Coronaviruset är bara en snuva

    Ja och många här inne också


    Så du tycker det, samtidigt som du utan sammanhang rapar upp lite om hur man vill forgifta befolkningen med 5G och microchip och allt annat smaskigt!
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?