• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • seSSa

    Lotta, angående avslaget så har mitt också varit så.. d e så ibland nu också.. olika från dag till dag! tror inte man behöver oroa sig... men d där me trycket mot blygdbenet har jag också o vet tyvärr inte vad d kan bero på... d kommer o går liksom!

    angående babysittern så har vi satt león i den från dag 1 i princip.... han gillar inte o sitta där så mkt men vi försöker i alla fall...

  • seSSa

    Lotta, angående avslaget så har mitt också varit så.. d e så ibland nu också.. olika från dag till dag! tror inte man behöver oroa sig... men d där me trycket mot blygdbenet har jag också o vet tyvärr inte vad d kan bero på... d kommer o går liksom!

    angående babysittern så har vi satt león i den från dag 1 i princip.... han gillar inte o sitta där så mkt men vi försöker i alla fall...

  • brinkly

    Napp då tjejer... har provat lite med mina killa. De verkar gilla idén men de tappar taget ibland. På bb sa de att tidigast när de är 3 veckor...oj de är bara 12 dagar... men men. Hur gör ni?!

  • Que Sera Sera

    God kvall pa er.
    Skall straxx bege mej till sangs men tankte fa ner ett inlagg innan dess...

    Mitt avslag ar heller inte borta men det ar lite just nu. Inte direkt blod utan mest tunna, vattningare, rosatonade flytningar eller ngt? Far se om det borjar ta i med mer kraft igen sen eller om det sakta men sakert forsvinner bort helt...

    Ang. bajsiga blojor pa natten sa byter jag nar jag markt att hon har bajsat. Hon bajsar ju inte sa ofta i rad iom hennes gaser. Hoppas dock detta ar ngt som andras snart och att hon kan ga pa dass sa ofta som hon vill... Skall till lakaren imorgon for koll och tankte ta upp detta om hennes bubbliga mage ocksa. Verkar som om hon gatt ner lite i vikt nu ocksa = en orolig mamma...

    Jag har val turen som har en riktig somntuta till dotter sa hon ar inte sa svar att fa att somna om fall hon vaknar om natterna.
    Anda ar att om hon forsoker bajsa sa kan hon ligga o stonka o stona 'jag vet inte hur lange'... Det kan bli lite pafrestande nar man inte kan hjalpa henne. Brukar da erbjuda brostet eftersom det brukar hjalpa henne fa ut gaserna samt komma till ro, men inte alltid som hon tar tutten ju... O hon blir sa frustrerad till slut nar hon inte 'far till det'...

    Forovrigt sa samsover vi sa hennes sang var val det minst belonande inkop vi gjort hittills... Hehe. Ar dock hur mysigt som helst att samsova samt att det ar oerhort bekvamt om natterna. Tutten finns dar bebis finns sa man behover inte alla ggr gora for mkt konstigheter for att amma. Ligga o amma funkar dock inte alltid, beror lite pa hur frustrerad hon ar - ar hon mkt tjurig sa far jag satta mej upp o amma tills hon somnar. (pga att hon spottar ut tutten eller inte far bra tag da hon inte ar for konsentrerad iom frustrationen)
    Ofta sa vaknar hon till igen nar hon inte ligger i min famn men gar bra manga ggr att fortsatta amma liggandes da eller bara ligga nara.

    Betraffande napp sa har vi inte det. Ser ingen anledning till att ge henne napp da hon har normalt sugbehov och hon far snutta tutte da hon vill suga. Som nu ikvall sa ville hon ha tutten nastan var 20minut, bara for o snutta lite - somna, vakna till, snutta mera... Gor mej dock inget men ibland kan det bli lite obekvamt sa maste kopa mej en skon amningsfotolj o en amningskudde!

    Nee, sangen (mannen o dottern) kallar sa nu skall jag dra mej igen.

    Manga nattliga kramar pa er o era sma!
    - Q

    KJ; Antar att du har din bebis hos dej nu, eller snart om inte annat, sa GRATTIS sa massor!!! Maste informera oss sa fort du bara kan!!! SAAAA NYFIKEN! Kramen!

  • seSSa

    brinkly, jag gav nappen till león redan på BB... han gillar inte den sååå mkt, skall prova med att byta napp o se hur d går!

  • syster76

    Brinkly angående napp så sa de till mig att bara barnet kan rätt sugteknik på bröstet så var det ingen fara. Jag köpte genast en napp och det fungerar utmärkt. Just nu ligger hon i våran säng och hon var klar vaken när jag gick till köket. Hon ligger och snuttar på nappen och jag skulle tro att hon har somnat nu. Har varit inne 2 ggr då hon börjat skrika men då har nappen åkt utFlört Jag klarar inte som Q att nästan ständigt ha henne vid bröstet. Får så himla ont i bröstvårtorna när hon bara små snuttar lite.

    Har tänkt att ta upp babysittern för att pröva men ännu inte gjort det. Det är väl för ryggens skull som man inte ska ha dem så länge i den när de är små.

    Igår så snöade det så fint här och det ligger ett tunnt tunnt lager kvar. Nu är det bara att vänta på tomten Kram

  • misun

    Hej hopp tjejjer.

    Ytterligare en dag med strålande solsken. Tyvärr har jag liksom inte kommit utanför dörren ännu. Jag hinner inte med riktigt som jag vill. Antar att det kommer. Jag tar en dag i sänder. Inatt har min lilla skrutta varit lite bökig. Har vaknat tre eller fyra gånger istället för sina vanliga två gånger. Jag är nästan i coma själv när jag ammar så jag känner inte att jag är så påverkad a v det. Det är värre för maken. Han vaknar när hon snorvlar och bökar för att hitta bröstet, han kan inte somna om lika lätt som jag kan. Jag dönar av direkt när hon ammat färdigt.

    Just nu ligger hon och sover. Hon brukar sova två timmar på förmiddagen typ från elvasnåret och fråmåt. Det är så skönt. Då springer jag runt som en galning här hemma och röjjer, dammsuger, slänger i en tvättmaskin, kör mitt lilla "träningsprogram" osv. Och så försöker jag sätta mej ner, dricka lite kaffe och bara läsa tidningen och/eller springa in här och läsa och skriva lite. Sen vaknar hon och mjölk/bajs/gos cirkusen är igång igen . Lika glad jag är när hon somnar sött så lika glad är jag när hon vaknar. På två timmar har jag hunnit börja sakna hennes blick och söta mun.
    Kram på er.

  • Aussielotta

    Hej Hej!
    Nu har vi varit på BVC och lillen har gått upp till 3735 gram nu (totalt +440 gram) och vuxit 2 cm! Känns bra att han verkligen får i sig sin mjölk, även fast han (enligt mig) har ett kasst tag om bröstet. Enda problemet är väl att han antagligen får i sig luft när han har dåligt tag. Men men.
    Inatt har vi sovit gott. Viggo la sig 23, sen vaknade han 01, bytte blöja, ammades, vaggades till sömns i min famn, somnade, vaknade 04, samma procedur, vaknade 05, behövde bara klappa honom på magen, vaknade 0630 och ammades/bajsades. Hela dagen idag har han sovit (Förutom på BVC) i vagnen när vi gått långpromenad! Härligt i solskenet!

    Ang napp så skaffade vi en bra napp till Viggo. Jag fick också rådet att inte använda napp förrän han har bra sugteknik. Jag tycker väl som sagt inte att han har så bra teknik, men uppenbarligen får han ju i sig mat. Han har iofs börjat tappa bröstet lite nu på sistone. Tror vi skall dra ner på nappandet, han sover inte med nappen, men får den vid skötbordet eller när han ligger och gnyr och vrider och vänder på sig. Det är inte alltid han vill ha den dock. Jag tycker gott att han kan få ha sin napp ibland, det är ju liksom som en liten snuttegrej för honom. Jag skulle inte heller orka ha honom vid bröstet hela tiden för att snutta lite mat eller bara gosa. Nä, jag vill ha så fasta rutiner som möjligt, försöker hålla på 2-4 timmar emellan amningarna om det går, vilket det kanske inte alltid gör. Ibland får han lite oftare, särskilt om jag vet att han inte fått i sig så mkt vid tidgiare amningstillfället.

    Mia --> Du måste varva ner lite. Kan inte din make göra en större del av hushållsarbetet? Min sambo gör mkt mer nu än tidigare, vilkt är skönt. Jag springer väl iofs också runt en hel del och plockar i ordning och grejar, men försöker också ta det lugnt och vila emellanåt. Jag får min bästa vila på morgonen mellan kl 07-0930, då Viggo sover. Härligt, sen är jag rätt pigg!

    Nä, nu måste jag betala räkningar!

    Kram på er!

  • brinkly

    Hej hej!


    Har varit på sjukhuset på efterkoll av mitt avslag. Nu verkar allt ok. Skönt. Har också varit på hörselkoll med killarn. Allt bra!
    Vi provar napp lite här och där, bl a i bilen. Verkar ok, men som sagt den ramlar ut ibland (ganska ofta).
    Imorgon ska vi också till BVC, hoppas killarna gått upp lika bra som Viggo!
  • seSSa

    är det bara jag som har en bebis som VÄGRAR sova på natten??
    León vaknade 00.30 igår natt o var vaken till 7.50 imorse *trött*
    han sover för mkt på dagarna o nästan inget på natten.. e väldigt jobbigt!
    Köpte miniform idag för att prova ifall d e d som e problemet men d tar ju ett par dagar innan man märker något resultat... Hur gör ni egentligen?

    han vill ligg o kela/bli buren heeela tiden.. kan knappt släppa ifrån mig honom någon minut innan han börjar storgråta igen, fastän han kanske sover o jag skall lägga honom i hans spjälis!
    Håller me Q, det mest onödiga köpet fram tills nu har varit spjälisen *suck* han sover inte ofta där o när han väl sover så sover han inte länge....

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV