• Helena Gordon

    Legalisering av cannabis!?

    Eftersom så många trådar gällande saker kring hasch/cannabis har rusat alldeles OT så är det kanske dags att man startar en tråd där det inte saboteras för TS.

    Så, därför kan det nu argumenteras för fulla muggar här ang. de senaste veckornas heta ämne: Legalisering av hasch/Cannabis. För eller emot? Vad är det som gör att alkoholen är så pass accepterad och att haschet/Cannabisen är total tabu?

    Feel free to jump in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-09 18:01:45:
    motivera gärna varför du är För eller Emot!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-11 20:06:29:
    VAR snälla mot VARANDRA!

  • Svar på tråden Legalisering av cannabis!?
  • lollisen

    Men det är väl inget nytt i det, och ingen som protesterat mot? Det hela debatten handlar om är väl huruvida man tycker att cannabis ska legaliseras eller ej?

    Cannabis som används i medicinskt syfte är ju inget att jämföra med fritt bruk ute i samhället?

    Morfin kan man få i medicinskt syfte, men det är inte bra att bruka i egna påhittade mängder, om ni förstår hur jag menar? Likadant Subutex..

    Det känns som att tråden upprepar sig i all oändlighet.. Läser man igenom hela tråden, så består den i stort sett bara av upprepningar.. Skittråkig läsning faktiskt..

  • W Panthera tigris
    lollisen skrev 2007-06-07 11:15:31 följande:
    Men det är väl inget nytt i det, och ingen som protesterat mot? Det hela debatten handlar om är väl huruvida man tycker att cannabis ska legaliseras eller ej? Cannabis som används i medicinskt syfte är ju inget att jämföra med fritt bruk ute i samhället? Morfin kan man få i medicinskt syfte, men det är inte bra att bruka i egna påhittade mängder, om ni förstår hur jag menar? Likadant Subutex.. Det känns som att tråden upprepar sig i all oändlighet.. Läser man igenom hela tråden, så består den i stort sett bara av upprepningar.. Skittråkig läsning faktiskt..
    har jag sagt länge .. noll tolerans fascister kommer bara med standard dementerat skitsnack om och om och om och om och om igen
    och påtvingar dessa eviga upprepningar ..
  • Mea Culpa

    Jag har för mig att jag har läst att cannabis är en bra medicinsk tillgång om man tar bort de rusgivande effekterna. (Kan ha fel där... ) Men om de rusgivande effekterna är borta är det väl ingen som vill ha det legalt längre antar jag?


    Detta inlägg bör ses som ett kulturhistoriskt dokument, och får ej modereras.
  • Jen nifer

    Självklart ska det inte godkännas.

    VARFÖR?

    Bara ytterliggare en dålig grej som  förstör kroppen,hjärnan och får folk att tappa kontrollen.


    Nu är våran prinsessa här
  • Mea Culpa
    "för det är inte mer eller mindre knark än alkohol eller andra receptbelagda läkemedel. "-Celestina

    Dags för en liten upprepning, tror jag...cannabis ÄR narkotikaklassat och därmed knark. Alkohol är INTE narkotikaklassat och därmed inte knark.
    Vissa läkemedel är narkotikaklassade, men om man använder dem enligt läkares ordination anses man inte vara knarkare. Om man däremot använder dem felaktigt är man en knarkare.
    Jag vet att det är många som inte anser att cannabis är knark, men det är inte mindre narkotikaklassat för det.
    Detta inlägg bör ses som ett kulturhistoriskt dokument, och får ej modereras.
  • W Panthera tigris

    Jen nifer skrev 2007-06-08 14:10:39 följande:


    Självklart ska det inte godkännas.VARFÖR?Bara ytterliggare en dålig grej som  förstör kroppen,hjärnan och får folk att tappa kontrollen.
    finns bara några tusen bra anledningar till varför cannabis ska släppas loss
    mindre kriminalitet och sparade cash är två av dem
    sen sabbar inte cannabis kroppen .. det är etanol som gör det
    inte hjärnan heller .. det är etanols avdelning
    och cannabis får inte folk att tappa kontrolen .. får sköter den delen mycket fint på egen hand :)
  • StripeVarInteUpptaget

    -Till Mea Culpa-

    Varför ska man ta bort de rusgivande effekterna? Det är ju helt vanliga synapser som stimuleras så att helt naturliga signalsubstanser utsöndras. Det är inget farliga tillstånd än att vara riktigt lycklig (vilket ÄR känslorna vi får av dopamin, serotonin och är dem som huvudsakligen utsöndras genom cannabis).

    Signalsubstanser tar liksom inte slut.

    Förstå ruset nu. Det är inget rus som sätter hjärnan ur mindre funktion, då måste man röka väldigt mycket, utan det är ett rus som uppstår av at signalsubstanserna utsöndras. Att droga bort medvetandet kan man inte med cannabis, medan det går med alkohol som innehåller lösningsmedel och därmed sätter hjärnan ur spel snarare än att stimulera det som redan finns där (så som cannabis gör).

  • W Panthera tigris

    Mea Culpa skrev 2007-06-08 14:14:42 följande:


    "för det är inte mer eller mindre knark än alkohol eller andra receptbelagda läkemedel. "-CelestinaDags för en liten upprepning, tror jag...cannabis ÄR narkotikaklassat och därmed knark. Alkohol är INTE narkotikaklassat och därmed inte knark.Vissa läkemedel är narkotikaklassade, men om man använder dem enligt läkares ordination anses man inte vara knarkare. Om man däremot använder dem felaktigt är man en knarkare.Jag vet att det är många som inte anser att cannabis är knark, men det är inte mindre narkotikaklassat för det.
    dags för ennu en upprepning
    etanol liksom allt annat rusgivande ÄR en drog
    knark är ett ord som används för att stämpla nedvärdera och förfölja vanliga mäniskor som har vett nog att gå emot mainstream hjärntvätt

    etanol cannabis nikotin heroin amfetamin .. det ÄR droger inte mer och inte mindre
    finns inget som heter knark
  • StripeVarInteUpptaget

    -Till Mea Culpa-

    Narkotikaklassat eller inte, att använda ordet knark för dessa ting är ett felaktigt sätt att uttrycka sig. Det finns droger och vissa av dem är olagliga och visa av dem är lagliga fast under en överenskommelse med en läkare.

    -Till alla-

    Sedan så förstår jag inte riktigt hur vissa diskuterar. Droger som cannabis skulle vara livsfarliga, medan säkert flera av er har ätit hormonrubbande medel (p-piller, minipiller, homronspiraler och så vidare) som verkligen delar ut depressioner och personlighetsförändringar (det är näst intill ett biverknings-faktum gällande dessa preparat).

    Har ni tänkt över den situationen och lagt till den nyansen?

    Sedan så vill jag att ni läser POLISENS egen beskrivning av cannabis. Till och med polisen har en mindre dramatisk syn på cannabis än de flesta här.

    Läs: www.polisen.se/inter/nodeid=34234&pageversion=1.jsp

    Eller litar ni inte på polisen som källa?

Svar på tråden Legalisering av cannabis!?