• Helena Gordon

    Legalisering av cannabis!?

    Eftersom så många trådar gällande saker kring hasch/cannabis har rusat alldeles OT så är det kanske dags att man startar en tråd där det inte saboteras för TS.

    Så, därför kan det nu argumenteras för fulla muggar här ang. de senaste veckornas heta ämne: Legalisering av hasch/Cannabis. För eller emot? Vad är det som gör att alkoholen är så pass accepterad och att haschet/Cannabisen är total tabu?

    Feel free to jump in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-09 18:01:45:
    motivera gärna varför du är För eller Emot!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-11 20:06:29:
    VAR snälla mot VARANDRA!

  • Svar på tråden Legalisering av cannabis!?
  • Grodan Soda

    Nej ingen jävla signatur skrev 2007-06-06 00:25:33 följande:


    [citat]Att man har sju års erfarenhet av att nyttja droger innebär inte att man per automatik är mer insatt än den som inte har nyttjat drogen. Jag viftar inte undan hans åsikter MEN jag tycker inte att hans åsikter väger tyngre än någon annans heller. Vi har alla olika erfarenheter av cannabis och uppenbarligen (!) har en del av oss utbildning i ämnet, andra inte."[/citat]utbildning vägt mot erfarenheter väger inte ett PISS. Anställningar t.ex: Säg mig vem som hamnar först i kö, den med erfarenhet från yrket och som visat att den gjort ett bra jobb, eller den som just stängt boken om ämnet? Get a realitycheck.
    Sluta nedvärdera din egen intelligens! Snälla!! En narkosläkare vet självklart mer än en som brukar morfin. Men en narkosläkare som brukar morfin, det är ju mer kunskap, onekligen (detta kan du bokstavligt talat inte argumentera imot.. mer kunskap är helt enkelt mer kunskap). En narkosläkare kan veta att något påverkar en persons känslor på ett visst sätt, men han kan aldrig veta hur det själv känns, utan att göra det själv.Sen använder du "nyttja" som en flykt från ordet Missbruk. Då du, lika väl som jag, vet att en bonde kan bruka, eller missbruka sin jord. Som med allt bruk, det går antingen missbruka, eller bruka. Menar du annat tycker jag du borde slänga dig efter närmaste språkkurs.
    Hahaha!! Ursäkta, men återigen ett inlägg med personliga påhopp. Kan inte låta bli att skratta. Det verkar som att det är svårt att vi är några som tycker annorlunda?

    Nedvärdera min egen intelligens? Ledsen att säga det men jag hävdar bestämt att narkosläkaren som inte nyttjar morfin har både mer och bättre kunskap än den narkosläkare som nyttjar morfin. Den som nyttjar har onekligen inte förstått riskerna (och ja, vi pratar förstås om ett missbruk) eftersom han har valt att nyttja drogen under missbrukande former. Den som inte nyttjar drogen har klart mer kunskap eftersom han väljer att inte missbruka den. Punkt slut. Att du sen tycker något annat är förstås helt okej, jag behöver inte "hoppa på dig" för det.

    Utbildning kan väga såååå mycket tyngre än erfarenhet och ditt ex. om anställningar är enkelt att trasa sönder. Ta en titt i t.ex. skollagen eller kontakta ett av lärarfacken: Du har två sökande till ett lärarjobb. Den ena är nyutbildad och den andra är outbildad men med fem års erfarenhet i yrket. Vem får jobbet? Den utbildade läraren såklart. Väljer rektorn att anställa den andre (den outbildade men med erferenhet) begår denne ett tjänstefel och anställningen går att häva.

    Likadant är det i vården. Vem anställer man, en erfaren person som jobbat ett tag eller en med rätt utbildning? Just det.

    Om du vill att jag ska använda orden "bruka", "missbruka" och "nyttja" precis så som det passar dig får jag nog beklaga ditt framtida missnöje. Mina ordval kommer inte att anpassas efter dina personliga behov/åsikter. Och nej tack, jag avstår från en språkkurs.

    Jissus...
  • Mea Culpa
    Carl007 skrev 2007-06-05 11:35:33 följande:
    Personangreppen kommer i de flesta fall från den sida som inte vill att cannabis skall legaliseras.Vilket faller sig naturligt, då argumenten mot cannabis inte har någon grund att stå på.Känns etiketterna pundare, knarkare, hashtomte etc igen? Listan kan göras lång.
    Visst känner jag igen dem. Jag har även sett etanolmissbrukare, alkis, etc...
    Carl007 skrev 2007-06-05 11:30:39 följande:
    Mea Culpa, Jag menar att om vi nu kan leva med alkoholens så många gånger större skadebild, då kan vi också i ett samhälle leva med den lilla skadebild som cannabis kan ge.Alla dessa som tycker att cb är en dödsdrog, kan inte de ge sig på alkohol istället, det är ju lättare att argumentera mot alkohol, då det är ett sånt brett register av skador som man kan få, som är faktabaserade och inte bygger dogmer.Argumentet är inte att legalisera narkotika utan cannabis!!!!Klumpa inte ihop cannabis med droger och knark.
    Cannabis är långtifrån oskadligt, vad förespråkarna än säger....
    Jag tvivlar starkt på konspirationsteorierna som gör gällande att cannabis skulle var förbjudet av andra anledningar än att är just farligt.

    Bara det faktum att det kan framkalla psykoser är ett bra argument att inte göra det legalt.
    Detta inlägg bör ses som ett kulturhistoriskt dokument, och får ej modereras.
  • Mea Culpa
    "Argumentet är inte att legalisera narkotika utan cannabis!!!! Klumpa inte ihop cannabis med droger och knark." - Carl007

    Cannabis är ju narkotikaklassat=knark. Så jag tycker visst att man kan kalla det knark...
    Detta inlägg bör ses som ett kulturhistoriskt dokument, och får ej modereras.
  • StripeVarInteUpptaget

    -Till danstina-

    Hur går det med att motbevisa mina källor?

    Du får nog leva med att vara väldigt missförstådd om du tror att dina erfarenheter väger tyngre än universitetsläromedel.

    Sedan ställde jag en fråga: Hur många cannabisMISSBRUKARE har du träffat personligen och genom ditt yrke?

    Det behöver endast vara en uppfattning.

  • Grodan Soda
    StripeVarInteUpptaget skrev 2007-06-06 14:17:26 följande:
    -Till danstina-Hur går det med att motbevisa mina källor?Du får nog leva med att vara väldigt missförstådd om du tror att dina erfarenheter väger tyngre än universitetsläromedel.Sedan ställde jag en fråga: Hur många cannabisMISSBRUKARE har du träffat personligen och genom ditt yrke?Det behöver endast vara en uppfattning.
    Läs inlägg 2144. Du verkar ha missat det.

    Varför tror du att jag menar att mina erfarenheter väger tyngre än universitetsläromedel? Eller är du bara ute efter att tala för min sak? Det verkar vara överkurs för vem som helst så om så är fallet råder jag dig att sluta. Jag talar inte för dig och du talar inte för mig, okej?

    Jag har redan svarat på dina frågor i inlägg 2144 (känner att jag upprepar mig nu) men det verkar ju behövas.
  • Mea Culpa

    Hmmm....är det helt plötsligt tillåtet att delge sina egna erfarenheter och upplevelser nu? För det "räknades" liksom inte tidigare...


    Detta inlägg bör ses som ett kulturhistoriskt dokument, och får ej modereras.
  • Grodan Soda

    Mea Culpa skrev 2007-06-06 19:38:34 följande:


    Hmmm....är det helt plötsligt tillåtet att delge sina egna erfarenheter och upplevelser nu? För det "räknades" liksom inte tidigare...
    Ja, det har jag också funderat på. Egna erfarenheter och svenska källor har inte accepterats tidigare. Men vindarna vänder tydligen.
  • Celestina

    "Du får nog leva med att vara väldigt missförstådd om du tror att dina erfarenheter väger tyngre än universitetsläromedel."

    Att jämföra en narkosläkares yrkeskunskaper med en missbrukares känslolässiga och fysiska relation med droger är väl bakvänt?
    Läkarens kunskaper bygger på studier kring sitt yrkesområde, och kan knappast vara en referenspunkt för att identifiera sig med ett beroende. Det är helt skilda områden.

    Erfarenheter, meriter och referenser är stora tillgångar som arbetssökande, och kan visst det konkurrera med en nyutexaminerad. Många blir anställda på basis av rent kunnande.

    Jag tycker att detta med gemene mans inställning till Cannabis liknar det som genom åren varit kring de Homosexuella. Bara för ett tiotal år sedan var övergripande den uppfattning att de HS var sjuka människor, och de fick gömma sig i mörka hörn för att inte hamna i onåd. Allt eftersom har man ändrat sin inställning och människor vill se ovanför sina fördomar, i dessa dagar blir man istället angripen av upprördhet om man motsätter sig att de HS ska få gifta sig i kyrkan och -eller adoptera barn!
    Lika är det med Cannabis. Man har fått för sig att det är på ett särskilt sätt beträffande denna drog, man skriker knark, knark.., istället för att ta reda på hur det verkligen ligger till med dess påverkan. Man kan alltmer se i alla möjliga forum, inte minst i media, att Cannabis är en drog som kan brukas av vem som helst, alltifrån Högutbildade till de som plockar skräp på gatorna, och att detta betyder inte att de konsekvent måste bli associala, verklighetsfrånvända, psykiskt labila narkomaner..
    Det vore inte helt fel om man ville se på Thc som en tillgång inom medicinen för det finns mycket bra att hämta ur den, och anledningen till att man anser Hasch vara inkörsporten till tungt missbruk är faktiskt som tidigare skrivits, att den blivit degraderad till att förekomma i den illegala världen. Hade det gått att köpa Thc på Apoteken så hade det heller inte blivit inkörsporten. Detta med "inkörsport" är en naiv och förenklad inställning till vilka anledningar som ligger bakom ett senare tungt missbruk. Det är många faktorer som spelar in, det går sannerligen inte att skylla enkom på Cannabis, för så fungerar det inte.
    Jag tycker inte att man ska släppa lös Cannabis på gatorna hur som helst, men jag tycker att det är dags att öppna dörren till ett annan inställning, och plocka bort den larviga "knark-stämpeln", för det är inte mer eller mindre knark än alkohol eller andra receptbelagda läkemedel. Jag anser att man ska se Cannabis som en medicinalväxt med användningsområde inom stressrelaterade problem, ångest, värk och som aptithöjande medel.

  • lollisen

    Men cannabios ÄR en tillgång rent medicinskt, det är det ingen som protesterat mot härinne..
    Det sker just nu en stooor forskning om just cannabis och dess påverkan på kroppen, mycket av forskningen är just av medicinska skäl.

Svar på tråden Legalisering av cannabis!?