• Applemum

    För oss med barn som inte sover!!!

    När man är förbi av trötthet efter att inte sovit mer än ett par timmar i streck dag efter dag... UHÄÄ!!! Har skrivit i trådar bett om tips och stöd men knäcks ännu mer av inägg från mammor som inte har barn med SÖMNPROBLEM.

    Här kan vi stötta varandra ge varandra tips och på riktigt fundera (vågar inte dkriva diskutera) över sovmetoder. Eller varför inte bara ge varandra omtanke...

    I detta kaos av trötthet kan minsta lilla bagatell få mig att storgråta... Inte minst när min son gör det.

    Detta postas tio i sex efter tre vakna timmar i rad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-04 10:30:57:
    Här är listan för oss med barn som inte sover...
    Natthjältarna *listan*
    www.familjeliv.se/Forum-3-23/m28433157.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-08 21:00:34:
    VÄLKOMMEN att skriva upp dig på listan. där kan du också se vilka åldrar som är representerade i tråden...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-14 13:35
    fortsättningstråd
    www.familjeliv.se/Forum-3-23/m30694736.html

  • Svar på tråden För oss med barn som inte sover!!!
  • Mamma till bröderna bus
    lollolalla skrev 2008-03-02 13:45:43 följande:
    Var hittar man eyeQ och vad kostar det?
    hälsokost. runt 200 kr . rätt dyrt, men för oss som det hjälpt enormt mycke, så skulle jag betalat tio ggr mer.. ;)
  • Applemum

    Jag kör eskimo kids å den smakar UUUURK!! Men sonen tar den om den blandas med mat. eyeQ är den de forskats mest med å e därför mycket dyrare än eskimo men eskimo ska va lika i sammansättning... Vad vet jag? Hur som helst verkar eyeQ godare...

  • Tvillingmamma2007

    Microtest:
    Skönt! Är så glad för er skull! Mina har också sovit så mycket bättre de senaste veckorna, hoppas det har vänt för oss båda!

  • Shannara
    Mamasnest skrev 2008-03-02 13:36:59 följande:
    Smakar den inte äckligt?
    William kallar den för sin citronolja och tar den själv lätt som en plätt!
    ♡Jag har världens fem goaste trollungar!♡
  • Tozza

    Ang Omega 3 så började jag prova Eskimo Kids i fredags - kan väl inte säga än om det visar nått resultat. Men hon tycker inte om den, tror ni man kan ha den i mat/välling?

    Jag var på föreläsning om naturläkemedel och var ju då såklart tvugnen att fråga om Omega 3 och sömn - föreläsaren (farmaceftisk bakgrund då såklart, och arbetar med läkemedels verket och socialstyrelsen ang forskning på naturläkemdel och läkemedel mm) Och hon hade inte hört att Omega 3 skulle hjälpa mot sömn mm, men däremot Omega 6 (forskas nu tydligen väldigt mkt på oroliga barn, barn med ADHD mm) och där hade det visat en positiv effekt.

    Så vi köpte Eskimo Kids då den innehåller både Omega 3 och Omega 6 (sen som nån sa så är det ju i olika Omega 3 preparat olika Omega 3 *yrigt* men Eskimo Kids vet jag är "bra" omega 3 iom att den säljs på apoteket nu, de andra har jag ingen aning om då jag inte frågat om dom, men EyeQ låter ju som man kanske skulle testa om inte den här funkar)

    Återstår och se om det hjälper. Förästen, nån som gett Omega 3 och tänkt att det hjälper, och sen slutat och sett att sömnen blir värre?

    Vårat nästa steg är att få träffa en överläkare i sömnpsykologi (eller nått liknande) i Örebro, men just nu gör vi allt bara för att få "överleva". Alizias sömnrubbningar började ju visa sig mer och mer i mars förra året när hon var 10mån (innan hon var 8-10mån så trodde vi att det var normalt att hon inte sov så mkt och att man fick räkna emd det, så eg så har hon väl kanske aldrig sovit bra) Men iaf så har vi nu hållt på med alla läkarbesök, barnpsykoloigbesök, sömnmedel, tom operation av näsa/hals osv - och inget hjälper. Många undrar hur vi orkar  men har vi nått val?

    Nu har vi slutat med theralen då vi inte tycker att det hjälper, eller visst, hon sover kanske en period 3-4 timmar då - men sen då? Det botar ju inte hennes sömnrubbningar helt klart. Ev att vi ska göra ett sista förösk med det i 3 veckor snart för att verkligen ha provat det ordentligt efter operationen (har redan gett några månader i sträck utan resultat innan operationen).


    Alizia - AIK - Ab imo pectore
  • michiara

    godmorgon..här har det var en sån där jätterolig natt igen.. andréa har vaknat varannan timme sedan kl 21 igår kväll. är som en död sill! usch vilken hemsk dag det här kommer bli.


    Treo och Otrivin..livselixir
  • tusse74

    Skickar en stor kram till alla trötta föräldrar!!

    Vi har haft TVÅ bra nätter på rad. Tyvärr så har jag blivit förkyld och kanske inte sovit så bra själv, men man är verkligen glad för dom bra nätterna

  • tusse74

    Kan tillägga att bra natt betyder att han bara vaknat tre gånger mot normalt 8-10 ggr

Svar på tråden För oss med barn som inte sover!!!