• Applemum

    För oss med barn som inte sover!!!

    När man är förbi av trötthet efter att inte sovit mer än ett par timmar i streck dag efter dag... UHÄÄ!!! Har skrivit i trådar bett om tips och stöd men knäcks ännu mer av inägg från mammor som inte har barn med SÖMNPROBLEM.

    Här kan vi stötta varandra ge varandra tips och på riktigt fundera (vågar inte dkriva diskutera) över sovmetoder. Eller varför inte bara ge varandra omtanke...

    I detta kaos av trötthet kan minsta lilla bagatell få mig att storgråta... Inte minst när min son gör det.

    Detta postas tio i sex efter tre vakna timmar i rad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-04 10:30:57:
    Här är listan för oss med barn som inte sover...
    Natthjältarna *listan*
    www.familjeliv.se/Forum-3-23/m28433157.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-08 21:00:34:
    VÄLKOMMEN att skriva upp dig på listan. där kan du också se vilka åldrar som är representerade i tråden...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-14 13:35
    fortsättningstråd
    www.familjeliv.se/Forum-3-23/m30694736.html

  • Svar på tråden För oss med barn som inte sover!!!
  • Mamasnest
    Applemum skrev 2008-03-05 09:49:43 följande:
    Mamasnestja egentligen känns det som jag å Hjalmar kommit överens om rutinerna å ofta har han haft ngt uppvak som han fixar på egen hand utan gråt, jag hör hur han snackar med sig själv en stund o sen somnar om. Men sedan en vecka tillbaka har läggningen blivit svårare å svårare. Får springa fram å tillbaka massor av gånger med ramsan å omklappning. Han är fortfarande glad när jag stoppar honom i sängen, så som tur är så gillar han fortfarande sin säng...Förresten läser dina sköna tillrop o smarta inlägg i trådar om sömn... Jag håller mig uppdaterad . å håller helt m dig. Ingen anhängare av 5mm men fortfarande inte intresserad av batikfärgade gardinklänningar och amningsorgier med hela familjen i den stora vadmalssamsovningssängen...
    Ha ha ha, sluta, jag väcker barnen när jag skrattar här.
    Jag tror att just den här åldern som våra stora (eller ja, mellanbarnen) barn är inne i är tuff för dem. Många verkar sova kasst och drömma mycket. De kommer väl ur den här fasen snart också, sen borde det vara ganska lugnt tycker jag, de har ju både åldern för det och mognaden.
    Trebarnsmamma på heltid
  • Ida och Razmus Mamma

    våra nätter är något bättre just nu.
    rasmus vaknade igår kväll vid 20.30 och var vaken till 21.00.
    då hade vi lagt han för kvällen vid 19.
    sen sov han fram till 02.30 åt välling och somnade sen om och sov fram till 04.30
    då det räckte med att vi la han intill oss i våra sängar. så sov han fram till 05.50
    .

  • Ipomea

    Suck och pust... Här har det varit fight mellan 23.45 och 05.00 ca. Lillkillen (8 mån) gnyr och gnäller fast han verkar sova. Han har ögonen stängda i alla fall. Jag ser det på vår ir-övervakningskamera. Jag har varit uppe och stoppat i nappen och lagt på sidan fler gånger än jag kan räkna. Mellan 3 och 5 var han dock vaken och skitarg för jag försökte låta bli att springa upp så fort han ropade. Det resulterade i att han stortjöt till slut vid 4 tiden och jag trodde han skulle somna av utmattning, vilket han nog tillslut gjorde vid 5 tiden. Sen vaknade 2,5 åringen vid 7 så då var det bara att gå upp för oss andra nattsuddare. Sambon hade åkt till jobbet efter att sovit inne hos 2,5 åringen. Jag är såååååååå TRÖTT!!!
    Finns det ingen mirakelkur som nån kommit på i natt eller så?? Ha ha

  • cise

    Har gett min Elias eskimo-kids en vecka och de senaste 2 nätterna har han (läs) vaknat en gång bara. Somnar vid 20 vaknar vid 02, somnar nästan direkt igen jämte mig och sover till halv sju. Helt lovely

  • malincha

    Kikar in i den här tråden...
    Hugo är 1½ och har hela sitt första år sovit relativt bra med undantag vid sjukdommar. Men jag tänkte verkligen; "jaha, ska det vara såhär enklelt??" Det ångrar jag ju att jag ens tänkte.
    Nu i flera månader har han sovit helt kasst och jag är helt villrådig. Han vaknar kankse 5-10 ggr per natt och är ledsen. Står upp i sängen och gapar tills jag kommer in och ger napp, kanin och lägger honom ner igen. Sen går det MAX en timme och då är cirkusen igång igen. Vi får bara ett par timmars sömn per natt och jag håller på att gå under. Visst turas vi om men man sover ju kasst ändå...
    Jag har just börjat plugga och behöver verkligen allt sömn jag kan få och allt ledig tid behöver jag till plugg, men jag ORKAR ju inte läsa en rad.
    TACKSAM FÖR RÅD innan jag får ett psykbryt...

  • Liselottang

    Hej på er!
    Min 4-månadersebis har den sista månaden sovit helt kasst, vaknar varje timme och gallskriker. Är så TRÖTT. Hoppas att detta går över snart...

    Kan man ge omega 3 till en sån här liten? Eller har ni något annat tips?

  • tusse74

    Efter två bra nätter är vi tillbaka i två hemska nätter! Mellan kl 22-23 fick jag inte ens lägga ner honom, han bara grinade. Det var bara till att vagga. Han verkar ha kännt av magen och gaser i natt.....lill plutten!

    Nåväl, imorgon är det lördag och då får maken kliva upp och ta honom, så att mamma får vila och sova lite.

  • Applemum

    Hmmm här e en till med total-kaos-nätter IGEN!!! vaken mellan 01:30 och sista gången jag titta på klockan 05:17... Hjalmar hostar, vaknar, gråter, jag går in å :klappar, tröstar, pussar å ramsar å går ut det tar i värsta fall en halv timme. (glad att ramsandet funkar...)
    SEN...
    Vaknar Rut å e hungrig å efter en stund väcker hon min sambo som måste kissa... Så klampar han i golvet å väcker Hjalmar som vaknar igen... efter ytterligare ramsande så går jag för att lägga mig... efter 5 min kommer stortjejen å gråter, hon har ont i huvudet å vill spy... Hon tänder alla lampor å väcker Rut som vill äta igen

    Igår natt kissade ALLLA (utom jag å min sambo ) i sina respektive sängar! Hela dagen igår tillbringades i tvättstugan.

    gnäll gnäll gnäll

    (men i skafferiet finns en stor tröstpåse godis )

  • Mamasnest

    Applemum: Dina barn brukar ju ta över mina barns sjukdomar så jag tänkte bara informera om att det är vattkoppor som gäller nu. Dvs ingen sömn och karantän i typ flera veckor.


    Trebarnsmamma på heltid
  • Aurora

    ännu en skitnatt....Alva (3½år) vaknade 22 och var sen vaken stup i ett fram till 02,alltså ingen sömn för mig,02 somnade hon ordentligt,men 03 vaknade Albin (1½år)var vaken till 05,somnade då för att vakna för dagen 06...summa...2 timmars sömn.Hur i hela friden ska detta sluta??hjälper verkligen omega3???vart ska man vända sig med såna här problem???bvc kan inget när det gäller detta.

Svar på tråden För oss med barn som inte sover!!!