• Anonym (Ångrar)

    Jag ångrar att jag skaffade barn....

    Jag hatar å vara mamma, att skaffa barn va nog det dummaste beslut jag tagit i hela mitt liv! Klart jag älskar mitt barn, man nästan alltid tänker jag att om jag fick bestämma idag skulle jag aldrig skaffat barn.
    Min pojk är 9 månader och han har varit "ett snällt barn" som alla säger. Det jobbigaste har varit att MITT liv försvann när han kom till, jag kan inte ens koppla av när jag är utan honom. Jag hatar att aldrig kunna göra vad man vill att ständigt ha någon som skriker än i örat, om jag hade varit ensamstående att jag övervägt att adoptera bort han. JA det låter HEMSKT jag vet, men det är så här jag känner!

    Finns det ingen som känner likadant som jag?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-02 17:41
    Lite info:

    Jag är 27år och vårat barn var väldigt planerat. Jag kännde mig mer redo än någonsin och gag hade inte några förutfattade meningar om det är att få barn. Jag är "hemma" tjejen och längtar inte efter vilt partyliv eller långa resor eller karriär. Orkar inte med alla påhopp. Det ända jag vill veta är om det finns fler som känner/känt så här. Om det blir bättre? För nu känns det helt hopplöst.

    Självklart va det lite att ta i om att adoptera bort, hade aldrig haft hjärta och göra så!

  • Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....
  • miaelund
    Topdog skrev 2008-03-03 09:47:28 följande:
    TSStrunta i alla oempatiska puckon som hoppar på dig i den här tråden. Dom verkar ha noll livserfarenhet och nolltolerans mot minsta avvikelser. De är förstklassens fega mobbare som gömmer sig bakom anonymitet på internet. Kom ihåg att det är anonymiteten som får dom att våga häva ur sig sina idiotiska kommentarer, i verkliga livet hade dom troligtvis varit mycket mer förstående.Du har hamnat i en situation du inte kunde förutse. Det blev inte som du trott, hoppats och önskat. Hur skulle du vilja att din tillvaro var för att den ska kännas bra? Vilka förändringar i din vardag skulle behöva ske för att du ska må bättre? Finns det någon öppen förskola du kan gå för att slippa isoleringen hemma? Har du några grannar med små barn som du kan fika med? Jag vet att det kan vara urjobbigt att ta första kontakten men oftast är det mycket uppskattat.Det ÄR en stor omställning att bli förälder. För vissa fungerar omställningen otroligt bra, för andra tar det längre tid att hitta sin nya roll och trivas med livet. Hoppas att du kan hitta ett sätt som gör att din tillvaro känns bättre. Massor med kramar.
    Kunde inte sagt det bättre själv, TS, ja tänker på dig, hoppas det kommer en dag då allt känns roligare för dig.

    KRAM!!!
    Maria, förlovad m Niklas, mamma t Saga f. 6/9-07, matte t Lisa o Greta.
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-03 08:26:24 följande:
    Jasså och vad i mitt inlägg va otrevligt? Om du bara vill ha medhåll så ska du inte ge dig in i ett öppet forum. Alla tycker inte synd om dig. För den det är synd om är ditt barn, ingen annan.
    tycka synd om mig? Varför ska folk tycka synd om mig? Förstår inte vad du menar
  • Anonym (Ångrar)

    Det känns lite bättre att läsa att det faktiskt finns fler som känner lite som jag, jag har faktiskt varit hos en och pratat men fick inte ut något av det,,, kanske fel person? Kankse måste ta kontakt med någon annan. Ska fundera på det!

    Måste bara ge en stor GULDSTJÄRNA till alla ensamstående mammor och pappor som klarar av ett litet barn (eller flera) helt själv! Jag tänker på er när det känns som jobbigast.

  • dorothea

    Här är en till.
    Killen var VÄLDIGT välplanerad. Men de ömma moderskänslorna kom inte förrän han var ca 10-11 månader.
    Du är absolut inte ensam. Fast jag kände mig som den enda i hela världen. Skit i moraltanterna och starta en klubb här på FL. Välkommna medlemmar är bara de som upplever samma sak!

    För övrigt instämmer jag med Topdog

  • Anonym (förstår!)

    Hej TS

    Eftersom det är ett känsligt ämne så väljer jag att vara anonym.
    Men jag vill tala om för dig att du är INTE ensam! Det är väldigt vanligt att man känner så, det är bara väldigt tabu att säga det....
    Men jag är bombsäker på att många fler mammor känner så än man tror.

    Det har såklart INGET met kärleken till ens barn att göra. Jag älskar åxå mitt barn ! Så oerhört mkt! Men vissa dagar känner jag mig så fruktansvärt less på allt och trött på att ständigt vara låst.
    Jag är ensamstående och mitt barn sover dåligt. Vilket gör att jag har jobbiga långvariga sömnproblem/sömnbrist. Orkar vissa dagar inte ens träffa folk eller prata med nån. Och allt känns ibland bara totalt hopplöst.

    Även om jag älskar mitt barn, så tänker jag ibland samma tankar som du.
    Du är inte ensam, och du är framför allt inte onormal! Glöm aldrig det!
    Och du är inte sämre mamma heller för att dessa tankar finns vissa dagar. Du är bara människa, precis som mig och precis som alla andra som ibland tappar modet och känner sig deppiga.

    Jag förstår dig och skickar många kramar.
    Det blir bättre så småningom, och lättare!

    *kramar om*

  • Anonym

    Nej så har jag aldrig känt,men visst kan barnen tränga en i bland o man kan i vrede tänka en "olaglig" tanke.
    De tror jag alla gjort någon gång.
    De är ett oerhört ansvar om inte går att föreställa sig innan man fått barn.Sen går de i perioder.

    För et tag sen tänkte jag att jag skaffar aldig ett barn igen.Alla tre var i värsta trotsen o jag var helt slut.
    Nu sen tre månader försöker vi få till en 4.......

  • Anonym

    Pratade med en kvinna som sa: vänta bara, när de kommer är det den lilla omställningen, för när de flyttar är det rent förfärligt...

  • Mare pacificum

    Måste bara säga att det är bedrövligt att detta ska behöva sägas vara eller ses som ett "känsligt" ämne. Och varför ska man behöver vara anonym här om det?! Ju fler som vet - även IRL - ju mer chans till stöd borde man ha och också få.

    Det är inte nåt fel på en själv så man borde skämmas, bara för att man mår dåligt! 

  • Anonym (här med!)

    Så kände jag med TS!! För mig gick det över när barnet var 2-3 år. Fört då fick mitt liv mening igen. Jag har alltid älskatt honom, men jag hade inte väntat mig att omställningen skulle vara så stor!

  • Anonym (ung mamma)

    Du är inte den enda som "Ångrar"

    hade jag fått bestämma nu hade jag velat ha min son senare.
    var bara 20år när jag fick honom . idag är jag 22.
    Ensamstående. Vilket är väldigt jobbigt.

    Mina föräldrar är barnvakt om helgerna. Ibland kan jag bara längta till helgen. Så jag bara kan vara Jag.

    har ingen utbildning lr jobb. Skaffade barn ALLDELES för tidigt.
    hade gärna väntat år istället. o fått utbildning o jobb.

    NU har jag min son att tänka på ,, å allt måste gå ihop.
    hade jag varit själv ,hade jag sketit i allt. bara drevit..

    älskaar min son.. ångrar inte honom. ångrar att jag fick barn för tidigt.

Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....