• Anonym (Ångrar)

    Jag ångrar att jag skaffade barn....

    Jag hatar å vara mamma, att skaffa barn va nog det dummaste beslut jag tagit i hela mitt liv! Klart jag älskar mitt barn, man nästan alltid tänker jag att om jag fick bestämma idag skulle jag aldrig skaffat barn.
    Min pojk är 9 månader och han har varit "ett snällt barn" som alla säger. Det jobbigaste har varit att MITT liv försvann när han kom till, jag kan inte ens koppla av när jag är utan honom. Jag hatar att aldrig kunna göra vad man vill att ständigt ha någon som skriker än i örat, om jag hade varit ensamstående att jag övervägt att adoptera bort han. JA det låter HEMSKT jag vet, men det är så här jag känner!

    Finns det ingen som känner likadant som jag?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-02 17:41
    Lite info:

    Jag är 27år och vårat barn var väldigt planerat. Jag kännde mig mer redo än någonsin och gag hade inte några förutfattade meningar om det är att få barn. Jag är "hemma" tjejen och längtar inte efter vilt partyliv eller långa resor eller karriär. Orkar inte med alla påhopp. Det ända jag vill veta är om det finns fler som känner/känt så här. Om det blir bättre? För nu känns det helt hopplöst.

    Självklart va det lite att ta i om att adoptera bort, hade aldrig haft hjärta och göra så!

  • Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....
  • Anonym
    Anonym (Ångrar) skrev 2008-03-02 17:11:31 följande:
    denna tråden riktar sig till dom som har barn och vet hur det känns och vad man går igenom. Tack för din åsikt men lite fel tråd.
    Detta är ett öppet forum och ALLA får säga vad dom tycker så länge det inte är påhopp.
    Dessutom skriver hon att hon önskade att hon kunde få FLER barn. Alltså har hon redan barn.
    Otroligt otrevlig ton du har mot alla som inte daltar och tycker synd om dig.
  • Starlet1

    Jag var så himla rädd att känna som du. Vi väntade länge, även om jag verkligen ville ha barn. Men jag var så rädd att dom där känslorna om du har, skulle komma till mig också.

    Detta var med mitt första barn, som tyvärr dog efter förlossningen. Så jag hann inte tänka så mycket innan jag blev gravid igen, eftersom jag inte var riktigt frisk psykiskt dom första månaderna och bara var fokuserad på att bli gravid. Men när jag blev gravid, så kom rädslan igen.

    Men jag hade tur. Jag har inte ångrat nåt. Även om det är klart att man är trött ibland och skulle vilja skita ifred nån gång, men annars så mår jag bra i min föräldraroll till min kille.

    Men jag lider med dig. Det måste vara jättejobbigt att känna såhär. Fast jag tror att det går över. Jag är rätt säker på det. Och jag är glad för din skull att du och din sambo tycker lika om fler barn. Måste kännas jätteskönt. Och du verkar ha en förstående sambo. Bra att han är pappaledig så du får testa på att jobba lite.

    Hoppas att det lättar.

  • Anonym (30+)
    Anonym skrev 2008-03-02 17:48:42 följande:
    Detta är ett öppet forum och ALLA får säga vad dom tycker så länge det inte är påhopp.Dessutom skriver hon att hon önskade att hon kunde få FLER barn. Alltså har hon redan barn.Otroligt otrevlig ton du har mot alla som inte daltar och tycker synd om dig.
    Men varför ger man sig in i en tråd där TS uppenbarligen mår dåligt och vill höra om andra varit i samma situation bara för att sen trycka ner henne och ifrågasätta hennes känslor. det är elakt faktiskt.
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-02 17:48:42 följande:
    Detta är ett öppet forum och ALLA får säga vad dom tycker så länge det inte är påhopp.Dessutom skriver hon att hon önskade att hon kunde få FLER barn. Alltså har hon redan barn.Otroligt otrevlig ton du har mot alla som inte daltar och tycker synd om dig.
    Jaha då läste jag fel, ursäkta! Du är inte speciellt trevlig själv, men det bryr du dig väll inte om.
  • tjolahopp81

    TS: Känner så väl igen mig i allt du skriver... Blir så galen när jag ser alla kommentarer här i tråden om att "det skulle du väl tänkt på innan" och "hur gammal är du egentligen". Jag började må som du när min lilla sessa var någon dag gammal och sedan blev det bara värre och värre...tills jag bad om hjälp på spädbarnsteamet i staden där jag bor. Det handlar inte alls om hur gammal man är eller ens tankar innan och under graviditeten. Jag är typ lika gammal som du och har velat ha barn ett antal år. Mina känslor som kom så oväntat efter förlossningen blev klassade som en förlossningsdepression (kan starta månader efter bebisen kommit) och nu går jag på samtal m.m. Känner mig mycket bättre nu och vill inte byta bort min lilla dotter för något som helst! Jag finns här om du vill prata (skicka i så fall ett meddelande till mig. Där kan ju ingen annan läsa...)
    Stor kram

  • Anonym

    Jag förstår hur det känns, fast jag inte har barn. Jag har alltid varit rädd för att jag inte ska tycka det är kul, att jag ska ångra mig. Nästan allt annat kan man ångra, men inte det. Förstår inte att så många tycker att det är konstigt, för man kan omöjligen veta om livet blir sämre eller bättre.

  • Anonym (känner med)

    Vi försökte i sex år innan vi genomgick en lyckad graviditet, våran son var verkligen efterlängtad.....men när jag födde honom kände jag inget speciellt, trodde ju att den där fantastiska känslan som alla pratar om skulle infinna sig, bara så där på en gång. 2 dgr. efter hans födsel upptäcktes att han hade en infektion, så vi blev överförflyttade till barnintensiven där min pojke var inlagd i 11 dygn(både jag och sambon var där med honom, sambon åkte hem om nätterna, jag stannade). Sonen blev fullt frisk, är snart ett år. En fin pojke. Jag tycker om honom, men inte mer än att det skulle kunna vara vems barn som helst, typ en kompis barn. Detta vet ingen om, jag skäms, främst för om mitt barn i framtiden skulle få veta. Innerst inne älskar jag honom säkert, bara det att mina känslor över huvud taget verkar vara inpackade så jag har svårt att nå dem helt och hållet. Det är jättejobbigt. Vill ju känna allt som alla andra mammor känner för sina barn!

  • Anonym

    Hej ts! Va hemskt för dig att känna så,jag tror att du kan ha någon form av förlossningsdep. el förlossningspsyk. har du sökt hjälp? De kan inte va bra för dig eller barnet att känna så. prata med bvc så vet hon va du ska vända dig... lycka tillme allt och sök hjälp, ring imorgon.

  • Anonym
    Anonym (Ångrar) skrev 2008-03-02 17:56:25 följande:
    Jaha då läste jag fel, ursäkta! Du är inte speciellt trevlig själv, men det bryr du dig väll inte om.
    Jasså och vad i mitt inlägg va otrevligt? Om du bara vill ha medhåll så ska du inte ge dig in i ett öppet forum. Alla tycker inte synd om dig. För den det är synd om är ditt barn, ingen annan.
  • maritmedm

    Nu har jag inte läst tråden, men har du sökt hjälp. Kan vara en förlossningsdep. värt att kolla om du inte redan gjort det.

Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....