• Anonym (Ångrar)

    Jag ångrar att jag skaffade barn....

    Jag hatar å vara mamma, att skaffa barn va nog det dummaste beslut jag tagit i hela mitt liv! Klart jag älskar mitt barn, man nästan alltid tänker jag att om jag fick bestämma idag skulle jag aldrig skaffat barn.
    Min pojk är 9 månader och han har varit "ett snällt barn" som alla säger. Det jobbigaste har varit att MITT liv försvann när han kom till, jag kan inte ens koppla av när jag är utan honom. Jag hatar att aldrig kunna göra vad man vill att ständigt ha någon som skriker än i örat, om jag hade varit ensamstående att jag övervägt att adoptera bort han. JA det låter HEMSKT jag vet, men det är så här jag känner!

    Finns det ingen som känner likadant som jag?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-02 17:41
    Lite info:

    Jag är 27år och vårat barn var väldigt planerat. Jag kännde mig mer redo än någonsin och gag hade inte några förutfattade meningar om det är att få barn. Jag är "hemma" tjejen och längtar inte efter vilt partyliv eller långa resor eller karriär. Orkar inte med alla påhopp. Det ända jag vill veta är om det finns fler som känner/känt så här. Om det blir bättre? För nu känns det helt hopplöst.

    Självklart va det lite att ta i om att adoptera bort, hade aldrig haft hjärta och göra så!

  • Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....
  • Mulliga mamman80

    Du är inne i en deprition... De e jättejobbigt, har själv varit där precis!!! Men ja tog mig ur de... Har 3 barn själv... Kände oxå att ja inte ville ha mina barn men nu är de e finaste jag har!!!! Ja är överviktig o när ja väl började ta tag i vikten, så mådde ja bättre!!!! Fick utskrivet Reductil o har minskat 4-5 cm sen den 21 februari!!! Ja kände precis som du att ja ville vara ensam igen o inte behöva känna allt ansvar!!!! Men de går över, ja lovar...

    Tycker du ska ta tag i din vårdcentral o få prata av dig, de hjälper, man känner sig mer harmonisk faktiskt... Ja vet o förstår att du älskar ditt barn men du känner att du aldrig får tid till annat i ditt liv... Men ja säger bara "NJUT AV DIN MAMMAROLL". Tiden går fort o engagerar du inte dig nu så missar du så mycket hos ditt barns utveckling!

    Tid till dig själv får du senare!!!

    Så ensam e du inte om att känna som du gör!!!

  • Anonym (förstår)

    ja saknar oxå mitt liv....blir avundsjuk på mina vänner som inte har barn !

    men när hon skrattar pussar mig o säger "älskar dig mamma" så försvinner d

    men ja hade d värt 1 året...d blir lättare när barnen blir äldre. tycker ja iallafall, nu får ja något tebax av min dotter !

    kämpa på

  • Mulliga mamman80
    Tessideluxe skrev 2008-03-02 10:17:38 följande:
    Anonym (35) Det är väl en jäkla skillnad på om man talar om för barnen att man ibland ångrar att de fötts, eller om man känner det inom sig men inte talar om det och fortsätter att vara en bra förälder.Säg den relation (till föräldrar, äkta make/make, syskon, vänner) som aldrig innehållit känslor där man undrar vad sjutton man håller på med?Trots att jag älskar min syster mer än allt i världen är hon den jag kan hata mest när vi grälar. Det betyder väl inte att jag inte vill ha henne som syster?Och även om man avskyr sina barn (deras beteende) i stunden betyder ju inte att man inte älskar sitt barn.
    Håller helt med dig!
  • Mare pacificum

    Absolut kände jag så, från och till i alla fall! Trodde det aldrig skulle bli nån förändring och "bra" igen. Men det blev det, och det snabbare än jag trodde

    Jag tror de flesta har perioder av detta, då det känns jobbigt och man vill bara fly till ett annat liv. Men jag tror att det kommer man nog aldrig ifrån helt - inte ens om man INTE har barn. Man får lära sig hitta sätt att hantera det på som passar en själv. Lämnar bort barnet en dag eller fler, göra vad man vill, något nytt, något crazy. Prata prata med andra, vänner, släkt, partner, gråta ut, prata med psykolog. Allt som funkar är bra

  • Mulliga mamman80

    Du är inte en dålig mamma för att du känner att du vill adoptera bort det!!!

    Det är normalt att känna så när man e deprimerad!!!

    Ja vet att du inte menar orden du skriver...

    Skulle du till att göra de, ja lovar du hade ångrat dig direkt... Hon tagit tag i ditt barn o kramat de...
    Man kan tänka o säga mycket som man innerst inne inte menar!!

  • Blipp

    Du ska inte skämmas över dina känslor. Du är stark som kan säga sanningen, medan så många andra känner precis som du men håller uppe en fasad för omgivningen att allt är så himla bra jämt. Vilka lögnare många är! Man kan ibland riktigt se hur det skiner igenom ibland.

    Jag tyckte också att det var skittråkigt att vara hemma med mitt barn när det var litet. Man har faktiskt inte speciellt stort socialt utbyte med ett barn som inte ens kan prata. Det är som att gå tillbaka till apstadiet. En del trivs med det, men personer som du och jag har lite vidare behov än så. Dessutom kan man inte göra så mycket tillsammans med en som inte ens kan gå.

    Men detta behöver inte betyda att man är en dålig mamma eller att man inte älskar sitt barn. Du kan ju gå till öppna förskolan, eller börja hänga med i någon mammagrupp ex härifrån familjeliv. För mig gjorde det saken mycket bättre. Jag var nästan först med att skaffa barn bland mina kompisar, så jag hade inte heller någon annan vuxen jag kunde att vara med på dagarna. Man får helt enkelt hitta nya vägar.

    Ditt barn är bara 9 mån. Vänta bara tills om lika länge till. Då kan man kommunicera på ett helt annat plan, och så kan man börja göra saker tillsammans som båda tycker är kul. Det är då det riktiga livet börjar, och man känner att man får ut av föräldraskapet det man tänkte innan man skaffade barn. Då blir barn det roligaste som finns.

  • svarta

    Vi är lika gamla och våra barn är lika gamla. Jag kommer på mig själv att tänka på "alla" saker jag skulle kunna göra om jag inte hade barn. Ibland tänker jag att jag nog skulle ha väntat. Jag tittar på vännerna utan barn och allt som dom kan och hinner. Jag har inte sovit mer än några timmar i sträck det senaste halvåret. Jag är trött, men framför allt är jag ruskigt uttråkad av att gå hemma! Jag känner i stort sett ingen som har barn och alla andra jobbar ju på dagarna. Det känns som att hela mitt liv styrs utav det lilla trollet. Men så ler hon och kryper fram och biter en i foten och hjärtat smälter.

    Mitt liv känns mer uthärdligt nu när jag har börjat plugga på distans. Det känns som att jag får vara med på ett litet hörn i den verkliga världen...

    Bor du i Stockholm kan du få komma och underhålla oss!

  • Anonym (30+)
    Anonym skrev 2008-03-02 09:33:12 följande:
    Jag är lite rädd att jag ska känna som du, men jag har som tur är världens bästa man.Vi är 30+ och försöker bli med barn. Jag lever ett stillsamt liv och är hemma mycket ensam och har inga problem med det. Jag festar inte, är inte speciellt karriäristisk och gillar att vara på hemmaplan. Men... om vi får barn så är jag rädd att jag ska ångra mig. Se allt som jag inte kan göra osv. Men min man finns ju också där och han är ju också barnets förälder. Han vill gärna vara pappa-ledig (gärna mer än halva tiden) och jag VET att han kommer att ta sitt ansvar så jag får komma ut och bort om jag skulle behöva.Trots att vi försöker få barn så känner jag inte i varje cell i kroppen att jag vill ha barn, utan känner mest att "det är väl dags nu innan jag blir för gammal". Min man däremot är supersugen och världens barnkäraste människa.Jag tycker inte alls att det är skamligt att man känner att man ångrar sig. Barnet behöver faktiskt inte fara illa för det. Idag är det så otroligt tabubelagt att säga att man inte vet hur man är en bra mamma, precis som att det är genetiskt att vara en bra mamma? Visst kan man resonera som så att meningen med livet är att få barn, men vad säger det om alla som inte kan/vill få barn? Är deras liv meningslösa då?Ts, jag tycker du är normal, men gå gärna och prata med någon för din egen skull. Det kommer att kännas mycket bättre då! Och som många säger här, han kommer inte alltid att vara bebis, han kommer att bli 4-5 år, börja fråga saker, börja skolan, och bli en liten person på ett helt annat sätt än nu. Det kommer lösa sig, jag lovar.
    Herregud! Det hade kunnat vara jag som skrev inlägget! Allt stämmer exakt in på mig förutom att jag har blivit gravid och är i v7 nu. Jag är inte heller nån karriärmänniska, är t.o.m arbetslös nu, har rest en del och bryr mig inte så mycket om det längre, gillar inte ens småbarn så mycket...eller rättare sagt, jag bryr mig inte helt enkelt. min man är mest barnkär av oss och har velat ha barn mycket längre än jag. det var först när jag insåg att det inte var så lätt att bli gravid som jag plötsligt ville ha barn mer än nåt annat. men nu när jag väl är på smällen känner jag precis som du: tänk om jag ångrar mig, om man får den där hemska känslan att man bara vill lämna tillbaka ungen till BB, att man blir deprimerad och inte alls tycker det är kul med barn. usch, jag kanske är en kandidat för post-partum depression - förlossningsdepression.

    men egentligen: idag är det inte "normalt" och "naturligt" att få barn som det var för 100 år sen. idag är hela livet planerat och kontrollerat in i sista detalj och man väljer ofta exakt när man ska försöka bli gravid. är man dessutom 30+ så är man ännu mer van att kunna styra och kontrollera sitt liv och har vant sig vid att vara självständig, kunna slappa och lata sig hejvilt och bara tänka på sig själv. det ÄR en stor omställning att skaffa barn, och det blir lätt att man bara skjuter upp det hela tiden: nästa år, jag ska bara....och till slut är man så gammal att man, precis som du, känner sig tvingad att skaffa barn för att man snart blir för gammal. så känner jag det iallafall. jag skaffar barn för att jag snart blir för gammal för det och är orolig för att jag kommer att ångra mig om jag aldrig gjorde det. jag hoppas bara vid gud att jag kommer att tycka om att vara mamma och älska mitt barn precis som man "ska".
  • Anonym (30+)

    Vill bara tacka TS för att hon tog upp detta svåra ämne i en tråd så att alla får ventilera sig och man ser att man inte är ensam om hur man känner. Det är, som vi ser, mycket vanligare än man tror att man mår dåligt av att vara hemma med småbarn, att man kanske inte trivs och att man saknar sitt gamla liv. det är säkert inte tabubelagt hos männen att känna att allt är piss., men kvinnorna får tydligen inte tycka nåt förutom att allt är ett rosenrött skimmer. det kallar jag könsförtryck.

  • Miiiaaa

    Jag kan förstå hur du känner.

    Jag saknar mitt "gamla liv" jättemycket. Jag reste en hel del och det är det som jag verkligen verkligen saknar! Visst kan man resa med bebis, och det ska vi göra oxå. Men vi har inte ekonomin till det just nu.

    MEN jag älskar min dotter mer än något annat, och skulle inte vilja byta bort henne för allt i världne, men jag kan sörja mitt gamla liv ändå! Det betyder inte att det var FEL att skaffa barn!

    SÅ jag förstår dina tankar.

    Men min sorg över att inte kunna resa som förr försvinner när jag tittar på min underbara dotter!

Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....