• Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Ja, här fortsätter vi att tjattra!

    Vi är ett gäng som hållit ihop sedan september 2005.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7
  • Skogsrå

    Singhis, vad skönt ni verkar ha haft det på Skepparholmen, jag gillade verkligen också det stället även om vi inte riktigt utnyttjade tiden där lika effektivt som ni (kom som vanligt iväg väldigt sent med min hopplöst tidsoptimistiske man...). Och från dig är det väl inte långt alls heller.

    Idag orkar jag äntligen vara uppe efter en galet jobbig influensavecka. Minna tyckte det var urtrist med en mamma som bara låg i sängen.

  • Ninis

    Nu är båda barnen i säng. Engla en halvtimme tidigae än vanligt. Hon var jättetrött efter gympan i dag. Dessutom hade hon inte sovit på dagis i dag.

    Själv är jag oxå helt slut och skulle kunna somna på studs. Hade tänkt sova i dag när Elvira sov lunch. Elvira brukar ju vakna vid 13:30-tiden, men i dag vakande hon 12:50. Jag hann bara ligga i sängen en halvtimme. Ja, ja, hoppas de sover bra i natt i stället.

    Vad jobbigt det är att släpa med Elvira överallt. Man blir lite bortskämd med att både Johan och jag är hemma på dagarna. Det är så enkelt att kunna lämna Elvira hemma hos Johan vid hämtning/lämning på dagis, när man ska handla osv.

    Elvira fick äta sin middag i omklädningsrummet på Englas gympa. Värmde maten innan vi åkte hemifrån. Sen somnade hon i bilstolen och sov tills vi kom hem.

    Skogsrå,
    Skönt att du mår bättre nu!


    Catten,


    Håller med om skinnet på magen. Jag har dessvärre hamnat i sötträsket igen efter den onyttiga spahelgen. Vet inte om jag orkar ta tag i det denna vecka. Men definitivt nästa vecka då jag ska börja träna.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Linusen

    Jag kan verkligen längta efter att få träna och ta och svettas. Är sååå seg dessa dagar. Är i vecka 33 nu och känner mig lite trött. Snart sportlov som tur är

  • Ninis

    En bra natt. Elvira har sovit hela natten utan nappistoppningar. Hon vaknade kl 05:40.

    Engla väckte mig vid 01:15 och sa att hon behövde kissa. Väl på toaletten sa hon att trosorna var blöta. Hon hade väl inte kunnat hålla sig ordentligt för det var några droppar i trosorna. Hon kissade, fick nya trosor och somnade om. Hon vaknade 05:50.

    Själv sov jag dåligt resten av natten. Låg och vred och vände på mig.

    Linusen,
    Hur länge ska du jobba?


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    singhis, va duktig hon är, roligt

    idag ska vi till bandängen och titta på djur, ska bli en rolig utflykt, sen kommer morfar ikväll och läser saga, ban brukar ju komma på torsdagar, men vi ska till orsa imorgon så då får de leka idag istället.

    nu ska vi göra oss klara, ska ta buss 9.24

  • Linusen

    Singhis
    jag ska jobba till den 12/3 tänkte jag.

    Vår potträning går inge bra här. Eller det går väl bra hemma men på dagis vägrar han gå på toa eller potta. Kan väl vara att han är så ny ännu. Kanske inte känner sig helt trygg där ännu.

  • Ninis

    I natt väckte Engla mig kl 01:40 och sa att hon hade blöta byxor. Hon hade kissat i sängen. Vet inte hur vi ska göra nu om hon ska ha blöja på natten igen eller om vi ska prova några nätter till utan blöja. Några förslag?

    Hade jättesvårt att somna om efter jag bytt sängkläderna. Tog 2 timmar innan jag somnade om! Skulle behöva insomningstabletter. Undrar bara om man hör barnen då . . .

    Nappistoppning hos Elvira kl 04:20. Hon vaknade sedan kl 05:55.

    Engla kom in till mig kl 05:15. Hon somnade inte om, så när Elvira vaknade satte jag på teven i sängen.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    singhis, inga förslag. kanske ska sätta på blöja igen, det har ju med hormoner att göra.

    john fixar inte riktigt att vara iväg utan blöja, han säger till när han ska kissa men får panik när han måste sitta på en toa, vill ha potta, känns inte som att jag vill släpa runt på en potta, ska nog köpa en ring så han vänjer sig vid toan. men han är så liten så han ramlade ner i barntoan på dagis (där går han på toa) vi får väl se.

    idag åker vi till orsa, ska bli mkt roligt, men det är 30- och 2 meter snö så det kanske inte blir så mkt uteaktiviteter.

  • Ninis

    Var på bvc i dag och passade på att fråga om Englas nattkissande. Sköterskan tyckte jag skulle prova några nätter till, men fortsätter hon kissa på sig varje natt så tyckte hon vi skulle ta på blöjan ett tag till. Hon sa att det är väldigt tidigt att bli torr på natten innan 3 års ålder.

    Vi har plastad frotté i Englas säng. Tvättade det klockan 6 i morse och hann stoppa in det i torktumlaren innan vi gick till dagis. På eftermiddagen bäddade jag klart sängen igen.

    Elvira är 7 månder och väger 8120 g och är 72 cm lång! Hon ligger nu över den övre kurvan på längden. Bvc-sköterskan sa att barnen växer 25 cm det första året. Elvira har redan växt 23 cm!!! (Engla var 71 cm när hon var 8 månader).

    Elvira har fått tillbaka sitt eksem. Hon har torra röda fläckar på hela kroppen. Jag smörjer med Miniderm morgon och kväll, men det hjälper inte. Bvc tyckte jag skulle smörja med Mildison.

    Catten,
    Ha det så trevligt i Orsa!


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Morrn morrn!

    Ingen kiss i sängen i natt Engla har sovit hela natten till 05:20. Själv sov jag halvdåligt, låg liksom och väntade på att Engla skulle vakna mitt i natten och säga att hon kissat i sängen, men icke!

    Nappistoppning hos Elvira kl 03:50. Sen vaknade hon kl 05:30.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7