• sazzia

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    Under förlossningen som var väldigt lång dragen o fick ett STORT barn 5035g så sprack mitt klipp vilket ledde till Sfinkterruptur grad 4 o även en hel massa annat.

    Jag har inte för en idag insett vad det faktiskt innebär (3mån)senare för att jag själv letat info på nätet.
    Jag fick aldrig nån information om vad som kan hända efter åt o att enligt studien jag läste drabbas många kvinnor av analinkontinens som främst visar sig som gaser mycket smärta vid samlag.

    Mitt Sfinkterruptur o alla andra stygn har ännu inte läkt, pga infektion. Dom fick plocka bort 10stygn vilket lämnade ett öppet sår. Jag har nu tre månder senare fortfarande ont, fast såret är rätt litet. Jag känner av alla ärr o läkaren som gjorde op:en har slarvat. O läkaren jag går till nu anser att jag kan visst leva med det..

    Jag har inte bara skämts som en hund att prata om saken men nu tänkte jag att jag ska ta mod till mig o skriva en tråd i hop om att finna andra som vart med om samma.
    Dom som aldrig fick den där fanastiska förlossningen o tiden efter. Min förlossning kanstades inte bara av en massa stygn min son fastnade med axlarn, fick andnings hjälp o hjärt massage när han väl var ute. Jag fick inte se han för en 4 timmar senare o ingen informerade oss om vad som hände o jag trodde min son dog dom första 30min efter förlossningen

    Sen förlorade jag 2½liter blod, rullades in på operationen som syddes slarvigt o inte ren gjordes ordentligt som ledde till infektion dagen efter. O som gräddde på toppen fick jag veta att en normal förlossning vid ev flera barn inte ens är att tänka på för min del, jag har vart chokad, ledsen,frustrerad o arg för att dom nonchalerat mig när jag uttryckte att jag ville ha tillväxt ul för att det såg ut som att jag väntade tvillingar, allt hade kunnat avhjälpas tidigare om dom bara lyssnat på mig redan på MVC

    Nu kliar ärren så man blir tokigt, jag har ont o är ömm även där det hunnit läka ihop, jag har fått rejälla problem med gaser o om jag blir nödig att göra numer 2 måste jag på en gång gå till toan för att jag inte klara av att hålla mig o det anser läkaren att jag kan leva ett ´normalt liv med, knipövningarna har inte hjälp mig ett jota (100st/dag)
    Så ni som råkat ut för det ni är inte ensamma o det är inget att skämmas för!!

    Skriv gärna en rad eller två o berätta om hur du fick det o det gick efter åt? Tycker du att du fick den infon du behövde? Eller fick du fråga o leta dig fram till svaren som jag?

  • Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera
  • Cesso

    Sazzia- Härligt att du fick hjälp! Hoppas krämen funkar, för det är ju jobbigt aattb ha så ont. Nu har du ju hamnat rätt inokm vården i alla fall. Du slipper tänka på Sthlm och andra ställen.

  • Delicia
    Wednesday85 skrev 2009-03-13 12:05:00 följande:
    Delicia- Jaså det kan ta så pass lång tid... På förlossningen sa dom till mig att jag borde känna mig som vanligt igen efter en månad, men det gör jag ju inte. Vissa dagar är det bättre och andra sämre.
    Jag var inte i närheten av återställd efter en månad heller. Började känna mig ok efter ca två månader men sen förvärrades det igen. Opererades förra veckan (efter fyra mån) och ska göra ytterligare en operation i maj. Sen är det förhoppningsvis så läkt det kan bli för min del.
  • Wednesday85
    Delicia skrev 2009-03-16 11:13:20 följande:
    Jag var inte i närheten av återställd efter en månad heller. Började känna mig ok efter ca två månader men sen förvärrades det igen. Opererades förra veckan (efter fyra mån) och ska göra ytterligare en operation i maj. Sen är det förhoppningsvis så läkt det kan bli för min del.
    Vad var det som hände sen så att det förvärrades och du behövde opereras?
  • skånetös78

    Finns det någon här som rider? Jag undrar hur länge det tog efter er sfinkterruptur innan ni vågade er upp på hästryggen igen? Jag är såå sugen på att börja rida igen men vet inte om jag riktigt vågar...


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • Delicia
    Wednesday85 skrev 2009-03-16 13:40:49 följande:
    Vad var det som hände sen så att det förvärrades och du behövde opereras?
    Jag kände helt plötsligt att det började göra ondare. Jag bokade tid hos den läkare som var knuten till min MVC och enligt honom hade lite slemhinna ramlat ut mellan ett av stygnen. Han klippte bort den biten och trodde sen att det skulle bli bra men det blev det inte. En och en halv månad senare var jag på specilistmödravården och då hade massor av slemhinna ramlat ut. Nu har de klippt upp såret och klippt bort allt överflödigt. Vi nästa operation ska de sy igen såret. Segdragen historia det här. Jag tror att det brukar läka fortare än så här, men det verkar som att många i den här tråden har problem med läkningen.
  • WimZy

    Sazzia - vad skönt att du får den hjälp du behöver!

    Delicia - tänker på dig och hoppas att du mår bättre snart!

    Larki - hur har det gått? Funkar det bättre nu?

    Jag har träffat läkaren som sydde mig efter förlossningen och hon erkände att hon inte gjort ett bra jobb. Jag kommer aldrig att bli återställd, utan får leva med det här resten av mitt liv. Jag är så besviken och arg på henne att det inte finns några ord. En ny operation är inte aktuell eftersom det inte finns garantier för att det blir bättre, så det enda jag kan göra är att ha koll på vad jag äter och var närmsta toalett finns. That´s it.....

    Kram till er alla!

  • planeraren

    Får höra så olika hela tiden...

    NÄR blev ni tillsagda att börja med knipövningar efter er sfinkterruptur???

  • Tjuffs
    skånetös78 skrev 2009-03-16 16:55:13 följande:
    Finns det någon här som rider? Jag undrar hur länge det tog efter er sfinkterruptur innan ni vågade er upp på hästryggen igen? Jag är såå sugen på att börja rida igen men vet inte om jag riktigt vågar...
    Jag väntade tills jag varit på efterkontrollen hos läkaren med att börja rida. Frågade henne om det var ok, å det var det om det kändes ok för mig och om jag kände att jag kunde knipa ordentligt. Så efter 7 veckor var jag uppe på hästen igen, red nog bara 15 min första gången å tog det rätt lugnt i början men efter 1 månad red jag som vanligt igen
  • Delicia
    Wednesday85 skrev 2009-03-16 19:32:43 följande:
    Delicia- Fy vad jobbigt! Antar att du har haft lika ont efter operationen som du hade efter förlossningen?
    Som tur var inte. Det är bara någon cm eller möjligtvis 1,5 cm som klippts upp. Jag hade så ont innan operationen att jag nästan skulle säga att det känns bättre nu fast det har gått mindre än en vecka. Enligt läkaren skulle det gå rätt snabbt att känna sig bättre denna gång. Sen kommer det förstås att göra ont när de har sytt ihop det i maj men till dess hoppas jag på att ha en längre period när det inte kommer att göra ont alls.

    Planeraren: jag fick höra att man skulle göra knipövningar så fort man kunde, dvs. när den mest akuta smärtan lagt sig.
Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera