Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jag går till en osteopat som fixar mitt bäcken och rygg. Jag tror faktiskt att foglossning och framfall kan hänga ihop eftersom båda beror på slapp bindväv, iaf till viss del.

    För mig är den öppna känslan så gott som borta efter op. De fixade ju båda bakre, främre framfall och mellangården så jag vet inte vilket som gjorde skillnaden!

  • Gladhannapanna

    Mitt rectocele var stort och mellangården alldeles för tunn efter en grad tre bristning vid första förlossningen. Vet inte vad de gjorde, var sövd...

  • Gladhannapanna

    Neville: Eva Dahlgren jobbar på Sahlgrenska, hon opererade mig och var superbra! Har skrivit en del om framfall mm så hon är verkligen insatt!!!

  • Gladhannapanna

    Mintmamma: De råd och riktlinjer jag har fått är att man ska undvika alla aktiviteter som ger obehag eftersom det kan förvärra framfallet.
    Jag kunde inte promenera mer än max 20 minuter, inte lyfta tungt, absolut inte springa eller hoppa innan jag opererades.

    Nu kan jag promenera utan problem och tränar en del men undviker fortfarande löpning och hopp för det känns inte så bra.

  • Gladhannapanna

    Hella: trista nyheter men dock skönt att bli tagen på allvar!!! Hoppas att hon kan finurla ut någon bra lösning för dig för hon verkar ju verkligen vilja hjälpa dig!

  • Gladhannapanna

    Buspojkarna: bra att du stod på dig och att det gav resultat!
    Jag op bakre för ca ett år sedan, hade skitont en hel vecka. Kunde knappt sitta och inte heller stå någon längre stund, låg i soffan hela första veckan.
    Var helt sjukskriven en månad och deltid i två veckor till. Fick medicin under tiden på sjukhuset, åt diklofenak efteråt.

  • Gladhannapanna

    De gör ingenting förrän det gått ett år efter senaste fl och inget förrän man är färdig med barnalstrandet eftersom man får tillbaka det annars och det blir komplikationer vid fl.

    Jag fick mitt via landstinget utan problem så jag vet inte vad som krävs.

    Skönt att du mår bra nian!!!

    Mitt råd till er som ska op är att var skitnoga med att inte anstränga er eftersom det tar tre månader för bindväv att läka och det är den som hållerihop allting! Detta förklarade den som op mig andra gången.

  • Gladhannapanna
    Buspojkarna skrev 2011-09-14 19:46:47 följande:
    Jag blev redan igår hemskickad utan operation.
    Fick göra en undersökning och läkaren kallade då in en specialist som var mer van. Hon graderade själva framfallet på bakväggen till en 3a på en skala från 0-10. Men däremot så har alla musklerna innanför bäckenet blivit inflammerade, så en operation skulle innebära att det blev ännu mer. Sedan trodde hon att mycket av mina besvär berodde på fel på nerverna, då hon tyckte att livmodern satt tillräckligt långt upp och att framväggen inte var ett dugg påverkad.

    Hon sa att hon gärna åtgärdar bakväggen, men om hon gör det nu kommer jag att få ännu ondare. SÅ att jag skulle försöka fortsätta min kamp att bli frisk från mina smärtor och få reda på vad de beror på. Så nu blev det ännu fler remisser till olika avdelningar, bla reumatologen och nått ställe där de mäter nervinpulser och flöden mm i kroppen.

    Jobigt att det inte blev som du förväntade dig, men hoppas att det går att göra något åt utan op!!!
  • Gladhannapanna

    För mig var det mest tyngdkänslor, skav och obehag/ ont vid ansträngning. Tre veckor efter fl är det nog svårt att ställa diagnos, det är nog för tidigt.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder