Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Gravid09: jag har fött vaginalt utan problem trots mitt framfall, tror inte att du behöver oroa dig för förlossningen. Det är inte säkert att du har framfall och om det är det du har så kan tyngden av graviditeten gjort det värre.

  • Gladhannapanna

    Jag undersöktes av en förlossningsläkare innan min andra förlossning, hon sa att det inte skulle påverkas så mycket av en vaginalt förlossning men lovade snitt om jag ville, jag valde att föda vaginalt.

  • Gladhannapanna
    HelenaMaria skrev 2011-03-01 18:32:11 följande:
    Ok, var det p.g.a. du hade besvär som du undersöktes eller och vet du hur tjock mellanväggen var? Jag funderar på att vända mig till Amandamottagningen och fortsätta snittprocessen och då kommer jag förmodligen att bli undersökt av förlossningens överläkare. Kan de verkligen neka snitt om de misstänker att tillståndet kommer att förvärras?
    Jag undersöktes av förlossningsläkaren för att jag gick hos Aurorabm (samma som Amanda?) pga stora bristningar och stor blodförlust första gången.
    Hon konstaterade att mitt framfall behövde opereras när jag fått de barn jag vill ha.

    Vi pratade en del om mitt framfall vid det besöket och hon sa att det inte är förlossningen som är den största boven i dramat utan tyngden av graviditeten.

    Jag vet att de byggde upp mellangården mm vid operationen, de vill helst inte staga upp slidväggen på yngre kvinnor eftersom det kan påverka sexlivet negativt.
  • Gladhannapanna
    Fidi skrev 2011-03-01 20:50:06 följande:
    Hej, här har ni en nervös och undrande människa. Jag fick barn för 2,5 mån sedan och jag misstänker nu att jag fått framfall.

    När man läser symptomen angående framfall så är det ju svårt att tömma blåsan/tarmen eller en "tyngdkänsla" vid livmoderframfall.

    Jag har  känt att det känns som om ngt sitter ivägen för "öppningen". Men inga svårigheter med några tömningar. Däremot känner jag en typ tyngdkänsla men bara när jag sitter på toaletten. 
    Har inte vågat känna innuti. 

    Är skit rädd och nervös nu. Fick ingen läkartid förrens nästa onsdag. det är en läkare som alltid gör mig så sjukt nervös. Vad borde jag fråga om? Jag känner mig bara förvirrad.... 
    Med tanke på att det inte är så länge sedan du födde barn så tror jag inte att det måste vara framfall du har, speciellt inte om du bara känner tyngdkänlsan när du sitter på toa.
    Jag hoppas att det är en gynekolog du ska träffa för en allmänläkare är förmodligen itne kompetent att ställa en riktig diagnos.

    Man kommer inte att göra några åtgärder förrän tidigast ett år efter din förlossning, och inte förrän du fått de barn du vill ha. DÄrför anses inte framfall som ett akut tillstånd.
  • Gladhannapanna

    Fidi: om du läser tillbaka i tråden kommer du att få massor om info, det är många som har diskuterat det du funderar kring!
    Men jag kan llugna dig om att man både kan ha sex och föda barn med framfall!

  • Gladhannapanna
    Maxbox skrev 2011-03-03 10:25:04 följande:
    Någon som vet vad som räknas som lindrig, medel och svårt framfall (slidväggen)?

    Pyttis mfl. som opererats, är det värt det?
    FÖr mig är det helt klart värt det!
    Jag kan nu bära min fyraåring utan att det känns som om det ska trilla ut ngt mellan benen. Jag kan både springa och hoppa utan obehag vilket jag inte kunnat på över fyra år!
  • Gladhannapanna

    Man ska försöka att inte belasta bäckenbotten för mycket, tex mkt lyft, hopp och spring. En annan viktig sak är attinte bli hård i magen för det töjer på väggen mellan slida och tarm.

    Knipa skadar aldrig, men om muskler släppt som på mig hjälper det inte så mkt

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder