Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Lisafisan: jag mår bra efter mina op, gjorde det främre i mars förra året och det bakre i höstas. Det är superviktigt att följa alla restriktioner efteråt. Jag hade rejält ont under lång tid efter op i höstas, men nu mår jag bra som sagt. Är också noga med att gå på toa så fort jag behöver för att undvika förstoppning. Du kan läsa bakåt i tråden om mina erfarenheter efter op. Lycka till!!!!

  • Gladhannapanna

    Min läkare sa också ifrån att jag inte fick promenera, inget sex på åtminstone tre månader, inga lyft, inte cykla osv. Jag var jättenoga och det är jag glad över! Första veckan låg jag i princip ner hela tiden!!!

  • Gladhannapanna

    Skriver igen; Jag är nöjd med mina operationer av både främre och bakre väggen. Hade också problem med avföringen tidigare och nu funkar det bra så länge jag inte blir förstoppad! Att man känner avföring genom bakre väggen tror jag är normalt, det är inte så mycket mellan tarmen och slidan. Det som inte är normalt är när det buktar ut i slidan.


    Den största skillnaden för mig är att jag slipper tyngdkänslan vid lyft och promenader längre än 15 minuter. Jag kan även springa och hoppa vilket inte har gått på fyra år!!! EN väldigt stor frihet för mig, jag kan ju gå på olika pass på gymet nu tex!


     


    Visst gjorde det rejält ont första tiden och jag hade väldigt stränga restriktioner, men jag följde dem gärna för att undvika problem längre fram. Min yngsta var runt ett vid första operationen och 1,5 andra gången. Det funkade bra, maken tog alla lyft och jag var inte ensam med barnen någon längre stund förrän efter tre månader. Maken handlade allting mm också. Han reste ivgä med barnen så att jag var helt själv första dagarna, det var jättebra! Han hade handlat innan och sedan hjälpte min mamma mig att handla en gång under tiden. Jag kunde ligga i soffan och vila hela tiden vilket hade varit svårt om de varit hemma!


    Det tog lång tid innan jag kunde gå några längre sträckor utan att få känningar, min läkare sa at jga inte fick göra någonting som kändes obehagligt eller gjorde ont för att inte förstöra!


     


     

  • Gladhannapanna

    Isa: Jag brast mycket när jag födde mitt första barn, hela mellangården och även inuti. Jag var sydd med sisådär 40 stygn! Jag kände mig aldrig läkt efteråt utan besvären stannade kvar, min gynekolog konstaterade framfall tio månader efter första förlossningen. När jag var gravid andra gången träffade jag en förlossningsläkare för att diskutera olika möjligheter, jag var livrädd för nya bristningar. Hon sa direkt att jag behövde opereras och att jag inte skulle vänta ett år med att söka hjälp utan söka efter ett drygt halvår för att bli opererad ett år efter förlossningen.

    Jag tror att bristningen orsakade framfallet, men läkarna säger att både förlossning och själva graviditeten påverkar båda två. Det är ju en enorm påfrestning för bäckenbotten att bära ett barn!

  • Gladhannapanna

    Jag hade tyngdkänsla och det kändes som skav och som om det skulle trilla ut, vilket det inte gjorde. När jag tittade med spegel var jag väldigt öppen.

  • Gladhannapanna

    Isa: jag såg det i spegeln. Bm sa vid efterkontrollen att jag hade framfall, så i mitt fall var det självklart med op från alla jag träffat, förstår att många inte blivit tagna på allvar, det är så trist att läsa!

  • Gladhannapanna

    So nice: nej, det var en man som gått i pension som gjorde första op.
    Min dr jobbar inom SU, huvudsakligen på Sahlgrenska men hon op mig på Östra. Hon sydde ju med en tråd som satt i två månader just för att det ska läka så bra som möjligt, hon var dessutom jättebra i bemötandet! Liksom alla andra jag träffade där!!!
    Jag fick uppfattningen att man fattade ett speciellt beslut så att hon op mig pga Mona komplikationer vid första op. Hon har skrivit en del i ämnet om man googlar.

    Om dy har möjlighet tycker jag absolut att du ska försöka bli op av henne!!!

  • Gladhannapanna

    Jag har problem med mitt bäcken, men det har jag haft sedan puberteten. Går hos osteopat och han vet att jag blivit opererad för framfall, han är superduktig men har aldrig sagt att det kan finnas något samband. Mer än att jag är överrörlig i många leder och att det ställer till det för mig.

  • Gladhannapanna

    Buspojkarna: jag äter inte p- piller. Det konstigaste är att jag har varit bättre när jag ätit p-piller. Annars har jag skitont vid ägglossning och mens!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder