Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Lisafisan: JÄttekonstigt med bara en veckas sjukskrivning!!! Jag var helt hemma i fyra veckor och deltid i ytterligare tre tror jag, gällde efter båda operationerna!
    Tycker absolut inte att du ens ska prova att jobba om du inte känner dig ok, ta kontakt med sjukhuset och får ett läkarintyg!

    Uscha vad jobbigt ni har det!!! Så borde det inte få vara!!!

  • Gladhannapanna

    Hella: jag känner inte igen det du beskriver.

    Neville: jag såg till inte bli förstoppad och tog evigheter på mig varje gång för att inte trycka på! Ont gjorde detvarjegång vill jag minnas.

  • Gladhannapanna

    Isa: ingen fara om inte allt kommer ut, det kommer nästa gång!

    Lisafisan: fy så jäkla illa!!! De borde sytt med tråd som sitter i åtta veckor istället! Jag fick tom direktnumret till min läkare efter op i höstas. Hon tog emot mig på ett besök utanför protokollet.

  • Gladhannapanna

    När jag tittade efter första op såg det ut som om han sytt några stygn rakt över skidan, ihopsydd liksom. Efter några dagar såg det inte ut så längre så jag vet inte riktigt hur han gjorde. Jag mår ju bra nu i allafall!!!

  • Gladhannapanna

    Jag känner igen både skav och tyngdkänslan! För mig var det markant sämre vid mens. Nu är jag ju bra som sagt även om det inte känns som innan första graviditeten!!!

  • Gladhannapanna
    rasajj skrev 2011-06-09 03:33:12 följande:
    Jag var hos min gynekolog idag och gjorde annu ett test for att konstatera framfall av urinroret. Sa de ska fixa aven det under op. De kommer ta bort hela livmodern inkl. tappen och lagga nat i slidvaggen for att stodja upp urinroret. Sa nu vantar jag bara pa att de ringer sa jag kan boka tid for op.

    De raknar med nan vecka sjukskrivning fran jobbet och absolut lyftforbud i 6 veckor.
    En natt pa sjukhus..

    De gor 6 hal i buken, fyra for hysterectomin och tva for urinroret... De stangs med ett stygn vardera. Sedan blir det stygn inne i slidan forstas, men.. jag vet inte hur manga..

    Jag ser fram emot att fa det gjort tror jag.. Inte sjalva ingreppet, men jag hoppas ju att resultatet blir bra.

    Risken for att fa framfall igen ar valdigt lag. Och det later ju bra.
    Låter som en omfattande op, skönt att risken för återfall är låg!
    Min gyn sa att man inte använder nät om det inte är nödvändigt för att det kan påverka sexlivet negativt. Men det gör ju ett framfall också!
  • Gladhannapanna

    Jag skriver till er båda:

    När det gäller träning så får man prova sig fram,. men tunga lyft, hopp och löpning ska man undvika. Själv har jag ridit och det har funkat bra. Antar att cykling också kan funka.

    Jag fick mitt framfall under första graviditeten och vid första förlossningen, jag fick en grad tre bristning mm.

    Jag blev undersökt av en förlossningsläkare i slutet av andra graviditeten, då sa hon direkt att jag behövde opereras och att jag skulle be om en remiss ca 6 månader efter förlossningen för att bli opererad ett år efteråt.

    Jag har fått samma info från flera olika gynekologer och alla säger att den största belastningen är graviditeten och inte förlossningen.
    Däremot kan man inte föda vaginalt efter en operation och återfallsrisken vid en graviditet efter på är 100%, därför opererar de inte förrän man fött de barn man vill ha.

    Att ha sex med framfall funkar utmärkt!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder