Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Min läkare sa att de helst skulle sitta i tre månader för att bindväven skulle läka helt.

  • Gladhannapanna
    lördagsgodis skrev 2011-03-04 21:14:17 följande:
    Ok, jag är så glad att jag hittade den här tråden, man känner sig ensamast i världen när man har fått framfall inget någon berättar så jag trode knappt att det kunde hända förens i 70 års åldern...

    Jag hade ett lättare framfall efter förlossningen med barn nr 2 men bm sa att det skulle gå tillbaka och det blev mycket bättre men för några veckor dedan så känns det som att något vill ut när jag anstränger mig och livmodertappen ligger nästan i slidmyningen. Till saken hör att dottern är ett år så jag är ju inte nyförlöst längre och jag ska gå till gyn förhoppningsvis nästa vecka.

    Vi har två barn och har inga planer på fler på flera år om alls men jag är "bara" 27 så man vet ju inte om det blir en sladdis om 6-7 år men jag vill inte gå med den här tyngdkänslan så länge för att vi kanske vill ha ett barn till. Ska man säga att man är klar så man får en op eller ska man säga att man är klar så man lättare får en op???

    Jag har gråtit massor och känner mig rätt äklig då jag även har fått urinläkage av detta.

    Hoppas ni har överseende med mitt smått hysteriska tillståndGråter
    Trist att du har sådana besvär!!!

    Jag vet inte om de opererar alls om man planerar fler barn eftersom återfallsrisken är ca 100%, men självklart ska du prata med gyn. Jag har inte haft problem med livmodern själv, men visst kan man få en ring eller ngt som håller upp den? Hoppas att du kan få bra hjälp!!!
  • Gladhannapanna

    Vilket sjukhus är det du har kontakt med och vilken läkare? Jag opererades drygt elva
    månader efter min andra förlossning och en och en halv månad efter avslutad amning, hade fått tillbaka mensen några veckor innan op. Min superläkare vid andra op heter Eva Dahlgren, hon har skrivit en del artiklar i ämnet.

  • Gladhannapanna

    Hur gick det lördagsgodis?


     


    Lycktan: Det går nog tillbaka en del, men frågan är om det är tillräckligt mycket. Som nian redan skrivit så finns det hjälp att få!!!

  • Gladhannapanna

    So nice: Jag mår rigktigt bra faktiskt! Känner inte av några besvär även om jag tycker att det fortfarande är lite framfall kvar, både bakre och främre. Är noga med att gå på toa varje dag för att inte töja ut det bakre i onödan.

    Om jag slarvar med att knipa händer det att jag läcker lite, det är trist men jag får ju se till att knipa så att det inte händer!

    Trist att du måste göra om din op och att du är så dålig! Min gyn sa att man inte gärna syr in stabilisering på yngre kvinnor eftersom det kan påverka sexlivet negativt, men att ha stora problem med framfall kanske är värre? Hon sa att jag också kan behöva göra om min op om några år eftersom det finns viss återfallsrisk. Trist men jag förtränger det så gott det går!

    Isa: Hoppas att det går tillbaka och att din bristning läker bra! Knip så gott det går, det kan göra att det går tillbaka om det inte rä någon muskel som släppt.

  • Gladhannapanna

    Estrehlina: det låter som framfall av främre slidväggen. Det går att operera men det gör man inte förrän ca ett år efter att man fött sitt sista barn. Återfallsrisken vid en ny graviditet är 100% oavsett om man föder vaginalt eller snitt.
    Jag tror att man kan ha nytta av en ring som håller upp, fråga läkare!

    Jag har haft både främre och bakre framfall och min erfarenhet är att det inte är något problem med sex! Alltid något i eländet!!!

  • Gladhannapanna

    Hella: men så gräsligt jobbigt du har det!!! Jag hoppas att de kan hjälpa dig så att det blir bättre för så här kan du ju inte ha det!

    Jag hade ju en superläkare som jobbar inom SU i Göteborg, hade du haft möjlighet hade jag tipsat om att använda vårdvalet och söka henne! Eva Dahlgren

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder