• Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 10
  • Fru Mi

    Jag beställde från sjukhusets mat både i Uppsala och Eskilstuna. Det fungerar när man ska vara några dar. Efter en månad i Eskilstuna var det inte riktigt lika gott längre.


    .
  • 4mirakel
    Fru Mi skrev 2010-02-09 10:22:54 följande:
    Jag beställde från sjukhusets mat både i Uppsala och Eskilstuna. Det fungerar när man ska vara några dar. Efter en månad i Eskilstuna var det inte riktigt lika gott längre.
    Men vad bra att den möjligheten finns ändå! Vi var bara en natt i Uppsala så där hann vi inte undersöka det så noga, men på USÖ (vårt hemsjukhus) får föräldrar bara frukost. All annat mat får man skaffa sig bäst man vill, det går inte heller att beställa sjukhusets egen mat, den är bara till för patienterna. På helgerna finns det knappt någon möjlighet alls att köpa mat på sjukhuset, så när vi låg inne åkte sonens pappa iväg och handlade mat om inte någon snäll släkting kom förbi med matlådor till oss. Det var samma sak när vi låg inne på Astrid Lindgrens, där fick föräldrar inte heller beställa sjukhusets egen mat.
    För oss funkade det ju eftersom vi var två så att en av oss kunde åka iväg och köpa mat, men om jag hade varit själv hade jag väl fått svälta ;) Inte lämnar man sitt sjuka barn för att ge sig iväg ut på stan och handla mat.
  • MimmiBoss

    tack för tipsen.. vi ska ladda med böcker, bärbara dvd'n ochngr leksaker...

    tur att man får lite info från erfarna {#lang_emotions_sunny}

  • grodunge
    MimmiBoss skrev 2010-02-09 15:05:46 följande:
    tack för tipsen.. vi ska ladda med böcker, bärbara dvd'n ochngr leksaker... tur att man får lite info från erfarna
    Det är ju idag! STORT lycka till! Vi tänker på er. Hoppas ni får det så bra som det går och att er kille kommer att ha lite lättare att acceptera medicineringen framöver!
  • MimmiBoss

    jaha. då är vi hemma igen.... allt har gått superbra!!!!! och över förväntan.. Leo gjorde så att vårdpersonalen stod som fågelholkar genom att springa och spela fotboll i full 90 - 2 timmar efter operationen (!) han vilade lite sen har han haft fullt upp hela helgen med att leka med de andra barnen som var där. det är som om han aldrig har opererats. {#lang_emotions_dreamer}

    vi vuxna var dom som längtade hem mest och efter riktig mat!!! tips! - ta med dvd filmer, godis och riktig mat (frysta portioner) för man blir Väldigt less på det .. frukosten var toppen - 25 kr per vuxen och då var det ordentligt med mat.. där finns kyl/frys och vi kunde vara båda där. jag sov med leo i en vanlig säng och sambon i en resesäng. mobilia köpcentrum finns ca 5 min bort och vagn finns att låna.
     dom har blöjor och handdukar om man behöver...även lekrum och en lekterapiavd 1 vån ner...

    inga andra än föräldrarna får vara där - dom har besöksförbud iom kräksjuketiderna.

    kort och gott! det var en bra vistelse för oss- men det är j(/&=?)? gt skönt att vara hemma igen.{#lang_emotions_sunny}

  • grodunge
    MimmiBoss skrev 2010-02-15 16:31:22 följande:
    jaha. då är vi hemma igen.... allt har gått superbra!!!!! och över förväntan.. Leo gjorde så att vårdpersonalen stod som fågelholkar genom att springa och spela fotboll i full 90 - 2 timmar efter operationen (!) han vilade lite sen har han haft fullt upp hela helgen med att leka med de andra barnen som var där. det är som om han aldrig har opererats. vi vuxna var dom som längtade hem mest och efter riktig mat!!! tips! - ta med dvd filmer, godis och riktig mat (frysta portioner) för man blir Väldigt less på det .. frukosten var toppen - 25 kr per vuxen och då var det ordentligt med mat.. där finns kyl/frys och vi kunde vara båda där. jag sov med leo i en vanlig säng och sambon i en resesäng. mobilia köpcentrum finns ca 5 min bort och vagn finns att låna. dom har blöjor och handdukar om man behöver...även lekrum och en lekterapiavd 1 vån ner...inga andra än föräldrarna får vara där - dom har besöksförbud iom kräksjuketiderna.kort och gott! det var en bra vistelse för oss- men det är j(/&=?)? gt skönt att vara hemma igen.
    Vad skönt att det gick bra! Det låter som er son är ett härligt yrväder!!{#lang_emotions_laughing} 

    Vi har kommit till det stadiet att vi faktiskt ser fram emot operationen. Det går riktigt uselt att ge medicin nu och tom sköterskorna på sjukhuset har gett upp. De har lämnat över till narkospersonalen som får komma varje gång och trots att de är grymma på att sticka så går det med nöd och näppe att injicera medicinen. Många stick blir det varje gång....stackarn.
  • Rintintin

     Gott att höra MimmiBoss!
    Inte lika kul att höra hur ni har det grodunge... Men snart ordnar det sig för er också. Jag är fö föräldraledig i mars igen och vi skulle kanske kunna träffas och låta barnen leka av sig på torsdagseftermiddagen? Om ni har ork vill säga (ni kanske är helt slut efter maratonbilkörningen)! Och om det inte är några förkylningar som ställer till det.

  • 4mirakel
    MimmiBoss skrev 2010-02-15 16:31:22 följande:
    jaha. då är vi hemma igen.... allt har gått superbra!!!!! och över förväntan.. Leo gjorde så att vårdpersonalen stod som fågelholkar genom att springa och spela fotboll i full 90 - 2 timmar efter operationen (!) han vilade lite sen har han haft fullt upp hela helgen med att leka med de andra barnen som var där. det är som om han aldrig har opererats. vi vuxna var dom som längtade hem mest och efter riktig mat!!! tips! - ta med dvd filmer, godis och riktig mat (frysta portioner) för man blir Väldigt less på det .. frukosten var toppen - 25 kr per vuxen och då var det ordentligt med mat.. där finns kyl/frys och vi kunde vara båda där. jag sov med leo i en vanlig säng och sambon i en resesäng. mobilia köpcentrum finns ca 5 min bort och vagn finns att låna.  dom har blöjor och handdukar om man behöver...även lekrum och en lekterapiavd 1 vån ner... inga andra än föräldrarna får vara där - dom har besöksförbud iom kräksjuketiderna. kort och gott! det var en bra vistelse för oss- men det är j(/&=?)? gt skönt att vara hemma igen.
    Vad härligt att höra att det har gått så bra!!! Tänk, nu har ni det avklarat
    Använder ni porten nu direkt? Har ni fått lära er att spruta i den?
  • 4mirakel
    grodunge skrev 2010-02-15 18:25:22 följande:
    Vad skönt att det gick bra! Det låter som er son är ett härligt yrväder!!  Vi har kommit till det stadiet att vi faktiskt ser fram emot operationen. Det går riktigt uselt att ge medicin nu och tom sköterskorna på sjukhuset har gett upp. De har lämnat över till narkospersonalen som får komma varje gång och trots att de är grymma på att sticka så går det med nöd och näppe att injicera medicinen. Många stick blir det varje gång....stackarn.
    Näe, vad tråkigt att det är så svårt att sticka honom :( Stackars honom, och stackars er!
  • grodunge
    Rintintin skrev 2010-02-15 19:10:01 följande:
     Gott att höra MimmiBoss! Inte lika kul att höra hur ni har det grodunge... Men snart ordnar det sig för er också. Jag är fö föräldraledig i mars igen och vi skulle kanske kunna träffas och låta barnen leka av sig på torsdagseftermiddagen? Om ni har ork vill säga (ni kanske är helt slut efter maratonbilkörningen)! Och om det inte är några förkylningar som ställer till det.
    Vi har skjutit fram allting till klockan 13, jag vet inte hur lång tid allt tar men det vore väldigt skoj att låta vildingarna bekanta sig lite mer med varandra!
Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 10