• Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 10
  • 4mirakel
    MimmiBoss skrev 2010-01-22 20:29:25 följande:
    ah.. det kanske vi gör... lycka till nästa vecka och hoppas att allt går vägen... visst känns porten stor när man ser den 'live' och precis som du så tänker man att hur kommer det se ut på min lilla spinkis... jag var bara rädd för att det skulle bli ett stort ärr.. (har sett en annan som av annan anledning har port och det barnet hade ett stort L på bröstkorgen.. det såg ut som en ficka med vit söm) men rolf försäkrade oss om att så kommer det inte att se ut...
    Min son har ett ärr precis ovanför porten, det är kanske 5 cm långt eller så, och ännu lite rosa men jag antar att det bleknar med tiden. Sen har han ett pyttelitet ärr på halsen ("plastslangen" från porten går upp mot halsen), men det är bara några mm och syns inte om man inte tittar väldigt noga. Jag kan maila några bilder till dig också om du vill :)
  • MimmiBoss
    4mirakel skrev 2010-01-22 23:09:34 följande:
    Min son har ett ärr precis ovanför porten, det är kanske 5 cm långt eller så, och ännu lite rosa men jag antar att det bleknar med tiden. Sen har han ett pyttelitet ärr på halsen ("plastslangen" från porten går upp mot halsen), men det är bara några mm och syns inte om man inte tittar väldigt noga. Jag kan maila några bilder till dig också om du vill :)
    nej det är lugnt.. (tack annars ) usch läste mitt inlägg och lät som världens mest fåfänga morsa.. men jag kom ihåg att jag reagerade när jag såg L ärret.. klart att det syns om man opererar sig.. och det är för en god sak, så jag ska bara förlika mig med tanken.. ingen vill ju att ens barn ska ha ärr överallt.. men han kan ju likaväl få det av ngt annat...
  • grodunge

    Slänger in ett snabbt inlägg:

    Är det någon av er andra blödarsjukeföräldrar som lyckats få ersättning för barnets sjukdom av försäkringsbolag? Och som vill dela med sig av erfarenheter?

    Vi har en barnförsäkring som ska täcka vissa diagnoser som är undantagna annars (bla blödarsjuka), ersättningen är ett engångsbelopp (dvs ganska liten kostnad för försäkringsbolaget). Nu har de avslagit vår begäran om ersättning med hänvisning till att vår son fick en liten bula (ärtstor) när de tog PKU-provet redan på BB och att sjukdomen därför hade visat symptom redan då.

    Synpukter och reflektioner mottages tacksamt!

    Jag är SÅ arg så jag kokar över! Vi ska givetvis begära omprövning och sedan gå vidare med överklagan om det inte hjälper. Jag TÄNKER processa civilrättsligt om det krävs, kosta vad det kosta vill!!! Tur vi är byråkrater båda två och har en god vän som är jurist (visserligen inom helt andra områden, men liiite hjälp kanske vi kan få).

    /Grodunge, arg som ett bi!

  • loppan182

    Vad liten man känner sig när man läser om det du skriver. Detta är ju inte klokt. Fattar att ni är arga!!!! Man känner sig så maktlös. Det är bra att ni ska kämpa. Ge er inte. Vi hejar på!!! Jag tror att med din erfarenhet och kämparvilja kommer ni att klara det. (Synd bara om de människor som inte har samma förutsättningar). Blir så arg när jag läser detta att jag inte vet vad jag ska skriva.

    Kämpa på!!

  • Rintintin
    grodunge: USCH så arg jag blir !!!
    Svårt att ge råd, de är ju stenhårda med sjukdomarna, dock borde man väl enkelt kunna bevisa att även icke blödarsjuka kan få en bula av PKU-testet, det borde ju både koagulationsläkare och läkare från förlossning/BB kunna intyga (skriftligt). Har ni provat att ringa och prata med dem? 
  • grodunge

    Vi ska be att få nåt nytt läkarintyg av nåt slag som vi kan bifoga till försäkringsbolaget.

    Vi är lite nyfikna på hur de tänkt när de inte tagit hänsyn till övrig fakta som finns i hans journaler som tex att han ramlat ur vagnen ner på golvet med huvudet före UTAN att få en skråma (vårt samtal till barnakuten borde ju finnas det med), detta var innan vi fått diagnos. Han trillade även ur sängen en vecka före diagnos, och det hände ingenting. Hur tusan kan en liten bula "bevisa tydliga tecken på blödarsjuka" när INGEN, varken läkare eller andra trodde det?

    Jag börjar känna mig som en konspirationsanhängare, MEN jag undrar om någon någonsin får ut nåt på såna här försäkringar???

    Vi känner oss stridslystna och kommer kämpa så mycket vi kan och orkar.

  • Fru Mi
    grodunge skrev 2010-01-25 20:54:05 följande:
    Vi ska be att få nåt nytt läkarintyg av nåt slag som vi kan bifoga till försäkringsbolaget. Vi är lite nyfikna på hur de tänkt när de inte tagit hänsyn till övrig fakta som finns i hans journaler som tex att han ramlat ur vagnen ner på golvet med huvudet före UTAN att få en skråma (vårt samtal till barnakuten borde ju finnas det med), detta var innan vi fått diagnos. Han trillade även ur sängen en vecka före diagnos, och det hände ingenting. Hur tusan kan en liten bula "bevisa tydliga tecken på blödarsjuka" när INGEN, varken läkare eller andra trodde det? Jag börjar känna mig som en konspirationsanhängare, MEN jag undrar om någon någonsin får ut nåt på såna här försäkringar??? Vi känner oss stridslystna och kommer kämpa så mycket vi kan och orkar.
    Jag förstår inte, detta skulle de själva ha sett inna de gav er en försäkring. Om försäkringen är godkänd innan han fått diagnos så är han ju försäkrad tycker man ju. Annar spelar det ju ingen roll att tex ta vänta barn försäkring eller skicka in ansökan om försäkring direkt när barnet är fött. Stå på er hoppas det löser sig.
    .
  • grodunge
    Fru Mi skrev 2010-01-26 11:01:46 följande:
    Jag förstår inte, detta skulle de själva ha sett inna de gav er en försäkring. Om försäkringen är godkänd innan han fått diagnos så är han ju försäkrad tycker man ju. Annar spelar det ju ingen roll att tex ta vänta barn försäkring eller skicka in ansökan om försäkring direkt när barnet är fött. Stå på er hoppas det löser sig.
    Ja, man vet ju inte hur de tänker men deras grundprincip är väl att slippa betala ut ersättningar, antar jag. Vi lär återkomma i frågan...
  • grodunge

    Hopp och förtvivlan, sorg och glädje, tvära kast osv... Det är inte helt lätt att hänga med i svängarna rent känslomässigt. Idag fick vi samtal från "vår" läkare på koagulation i malmö. Vi har ju stått i princip "stand by" hela tiden ifall vi skulle få tid för operation så Vide skulle få sin port.

    Operation för port skjuts upp åtminstone 1 mån eftersom de senaste två proverna inte visat några antikroppar ALLS{#lang_emotions_surprised}.

    Det har även tidigare varit så att halten växlat mellan 0.5, 0 och 1. För vissa med låga halter kan tydligen antikropparna försvinna nästan av sig självt, eller fortsätta att pendla upp och ner. Nu tror de att en operation skulle vara otaktiskt pga att kroppens immunförsvar triggas och att det i sin tur skulle kunna sätta igång antikroppsproduktionen igen. Så vi avvaktar med allt och fortsätter pendla till sjukhuset 3 ggr i veckan.

    Hm, goda nyheter såklart. Men inte tusan VÅGAR man vara glad på allvar...

  • 4mirakel
    grodunge skrev 2010-01-25 12:59:58 följande:
    Slänger in ett snabbt inlägg: Är det någon av er andra blödarsjukeföräldrar som lyckats få ersättning för barnets sjukdom av försäkringsbolag? Och som vill dela med sig av erfarenheter? Vi har en barnförsäkring som ska täcka vissa diagnoser som är undantagna annars (bla blödarsjuka), ersättningen är ett engångsbelopp (dvs ganska liten kostnad för försäkringsbolaget). Nu har de avslagit vår begäran om ersättning med hänvisning till att vår son fick en liten bula (ärtstor) när de tog PKU-provet redan på BB och att sjukdomen därför hade visat symptom redan då. Synpukter och reflektioner mottages tacksamt! Jag är SÅ arg så jag kokar över! Vi ska givetvis begära omprövning och sedan gå vidare med överklagan om det inte hjälper. Jag TÄNKER processa civilrättsligt om det krävs, kosta vad det kosta vill!!! Tur vi är byråkrater båda två och har en god vän som är jurist (visserligen inom helt andra områden, men liiite hjälp kanske vi kan få). /Grodunge, arg som ett bi!
    Jag förstår att du är arg! Dessa försäkringsbolag :(
    Vi har inte fått försäkra sonen öht (och jag har faktiskt inte orkat strida för det), han var dålig när han föddes och vårdades på neonatalintensiven, så försäkringsbolaget nekade vanlig barnförsäkring (vi kunde få beslutet omprövat om han vid 18mån-kontrollen på BVC var helt frisk och inte hade haft några problem sen födseln, men det blr ju inte aktuellt direkt). Han har någon liten olycksfallsförsäkring, men den kan vi väl egentligen lika gärna säga upp eftersom den inte gäller för något som har med hans blödarsjuka att göra, och vad som än händer så lär försäkringsbolaget hävda att det beror på blödarsjukan (större skador, längre vårdtic osv).
Svar på tråden Vi med blödarsjuka barn 10