• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • felisa

    Har läst era inlägg, men känner inte att jag orkar kommentera något just nu.. Imorgon kanske Men som vanligt så håller jag tummarna för er alla, hoppas att vi snart får en massa ruvare i tråden!

    Idag så var det dags för vårt tredje FET, vi hade bara ett ägg kvar i frysen. Och det överlevde inte upptiningen.. Hade ställt in mig på på att det nog skulle bli så, känns helt ok nu. Hade varit värre om jag hade genomgått stimulerad FET, men nu åt jag bara pergo, så det känns inte så mycket. Nu inväntar vi att få börja med vår andra behandling, så fort som möjligt. Ska prata med SU mer på måndag.

  • Wiley

    Rimfrost: Grattis till ruvarstadiet. Själv ska jag ha FET på måndag om allt går bra.

    Felisa: Nej vad tråkigt. Hoppas du får en bra helg och orkar samla lite krafter för komma igen på nytt. Kram.

    Någon som var på SU igår vid lunch tid???

  • Boo8

    Felisa: Nej, så tråkigt   Kram!

    Ellia: Jag håller tummarna för att det inte ska gå så långt utan att det kommer lösa sig innan. Kram

    Själv är jag nedreglererad o började med tabl progynon igår. Dock blöder jag frotfarande sedan den provera-framkallade blödningen, typ sedan 3-4/1. Pratade med SU om det o man kunde ju göra det av nedregleringssprayen så jag hoppas det slutar nu snart. Annars blir det ju inte många dagar att bygga slehinna på?!? Men de ser det väl på VUL iofs. Tur att man inte oroar sig för precis allt iaf
    VUL blir på dag 9 redan så nästa fredag!

  • JaMA08

    BOO76: Tack för ditt svar på min fråga, ni är guldvärda alla ni som svarar på våra frågor. Ni är guldvärda *L* Får man mycket gravsymtom av alla mediciner samt efter insättning av det befruktade ägget??

    Rimfrost: Jag håller tummarna för ett underbart plus i slutet av januari, vilken start det hade varit på 2010!!

    Jag ringde IVF mottagningen idag för att se om remissen kommit fram, det hade den och sekreteraren sa att vi blir kallade i slutet av mars. Känns spännande och positivt, även om jag gruvar mig mycket för ÄP.
    Viktnedgången går superbra, har på 4dagar gått ner 1,5kg så jag har bara 3,5kg att gå ner tills vi får IVF. Även om jag hoppas tappa mer.....

    Ha en underbar helg allihop........ Kram

  • Vienzi

    JaMA08: Jag har bara gjort en ivf tidigare och fick då inget ägg insatt så de andra här har säkert bättre svar...men jag fick en del symptom av sprutorna (gjorde korta metoden) som t ex ömma och större bröst, svullen framförallt om magen. Det tog ett par veckor innan det försvann och jag kände mig normalstor igen. Sen tror jag att progesterontabletterna kan ge en del symptom?

    *Ego: Jag har sprayat sen i början av januari nu och fått tid nästa vecka för sprutgenomgång. När jag ringde dit sa barnmorskan att jag skulle ta första sprutan då också men det verkar som att ni andra fått ta blodprov innan? Det har de inte sagt till mig att jag ska göra. Är det nån annan som varit med om det? Funderar på om jag ska ringa och kolla med dem ifall de glömt bort det... Det är väl nedregleringen som kollas med blodprov eller har jag fattat fel? Jag har fått en blödning som fortfarande håller på, kan jag vara säker på att vara nedreglerad iom blödningen eller kan det ändå vara så att jag inte är det? (Ja, det lättaste hade väl förmodligen varit att ringa själv och kolla men orka sitta i den telefonkön om det inte behövs... )

  • Boo8

    Vientzi: Det verkar som om de i vissa fall slutat kolla med blodprov... om man får blödning så är man nedreglerad?!? Men jag är inte säker så om ingen annan varit med om samma sak så hade jag nog ringt o dubbelkollat med dem!

    Jama08: Vad duktig du är Jag skulle också vilja gå ned lite men det är SÅ jobbigt att ta tag i det...

    Symtom: Jag är har det visat sig ganska känslig för mediicner så mig ska du inte gå enbart på men mina symtom/biverkningar...
    Provera: Känner inte av alls
    Spraytiden: Illamående, huvudvärk, värmevallning, humörsvängningar mm. Första o andra var jobbigast sedan har det gått bättre - kroppen som vant sig?
    Spruttiden: Svullen om magen, öm i magen
    Ägglossningssprutan: Ömma bröst
    Efter ÄP/ET: Övertimulerad med allt det innebär...

    Progynon: Tveksamt om jag känner något av dem?!?
    Progesteron (före/efter ET/FET) i vagitorieform: Inga direkta symtom. En del får ju väldigt likt gravidsymtom av dessa o det har ju varit skönt att slippa nu när jag ändpå inte varit gravid någon gång.

    Liten sammanfattning

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13