• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • alskdldskjf

    Aurora79 och SmillaK
    - Känner med er och era män, hoppas att ni får klarhet i detta snart.

    Rimfrost
    - Så roligt att det närmar sig FET! Spännande, spännande!!!
    Sedan angående dina vänner. Det är en väldigt jobbig sits det där och det enda som gäller egentligen är att man visar varandra respekt och frågar vart gränsen går. Hon behöver ju inte maila t.ex. kan ju räcka att ni drar lite lätt när ni träffs/talas vid i telefon om hur hon mår och hur långt det gått. Skriftligt kan många gånger kännas mycket värre än muntligt. Nu kanske ni bor långt ifrån varandra, men då kan det räcka med en kort graviduppdatering via telefon.
    Sedan är man väl som ofrivilligt barnlös olika på hur känslig man är. Jag har alltid varit sjukt avundsjuk på mina gravida vänner, men har ju samtidigt varit glad å deras vägnar. Vi har haft någon slags outtalad regel om att jag har satt gränsen om hur mycket gravidsnack jag orkar med. De börjar prata och när jag känner att det börjar bli för mycket så byter jag samtalsämne. Har fungerat kanon och på så sätt har det inte blivit för mycket för mig och mina vänner med gravidglädje har fått yttra sig lite iallafall.

    Wiley
    - (snälla någon om detta har ändrats på senaste får ni gärna rätta till det) När jag höll på med IVF/ICSI sist för 4 år sedan så gällde det att man fick 3 ÄP och ett visst antal FET per ÄP om man hade några ägg kvar i frysen. Så fort man får ett barn så försvinner dessa gratisförsök och man får betala för syskonförsök. Vad ÄP kostar vid syskonförsök vet jag inte men FET kostar iallafall 10 737 kronor plus medicinkostnad och jag har hittills gjort två syskon FET och fått betala denna summa varje gång. Skall nu göra ett nytt försök och får betala igen. Det som är bäst är att det är iallafall ingen kötid utan man får köra på så fort de har tider lediga.

    Och så angående mig då!


    Som jag har väntat och väntat över helgerna på att kliniken skulle öppna igen så att jag kan få besked om jag kan starta eller inte. Idag öppnade de äntligen och jag har fått besked om att få starta igång!!! Jippi!!!
    Så imorgon redan skall jag börja med Provera för att sätta igång mensproduktionen, sedan blir det spray och progynon och i vecka 7 skall jag få tillbaka ett litet embryo! Jag har nio stycken i frysen och av de 13 som var från början så har de bara behövt kassera ett så jag har stor tillförsikt att det skall bli iallafall ett ägg som blir bra.

    Vilket underbart ljuvligt år det här verkar bli!!!

    Och skulle de inte ta sig den här gången, eller att jag får tidigt missfall igen så kommer vi att låta min kropp vila lite från medicinerna för att köra igång igen i april-maj och i värsta-värsta-sista fall i augusti-september.
    Skulle inget av dessa tre tillfällen ge något så får vi tyvärr slänga in handduken för att dispenstiden går ut sedan och då kasseras kvarvarande ägg. Men jag är så glad att vi iallafall får försöka tre gånger till att få ett barn till!

    Lyckliga kramar till er alla!

    Och förresten, det finns alltid orsaker till allting som händer. Jag var tvungen att tacka nej till en MYCKET stor händelse i mitt intresse-liv pga mitt jobb inte kunde ge mig ledigt och nu visar detta att det nog var meningen att det inte skulle bli av för nu är det den veckan som mitt FET planeras bli!
  • dazazz

    melou, spännande! jag har ju planerat syskon-fet v 6, vi kanske får hålla tummarna ihop :)

  • Zeitgeist

    Smilla, Aurora, Melou: Problemet är framförallt att hon lyckas få in graviditeten på ett eller annat sätt vad hon än berättar om. Om hon t.ex. ska berätta om att hon sett en viss film på bio lyckas hon på nåt sätt få in att bebisen sparkade som en dåre pga högt ljud, att hon nästan var tvungen att lämna salongen för att den tryckte mot urinblåsan osv. Jag tror inte att hon är riktigt medveten om hur mycket det är.

    Sen får jag nog tyvärr hålla med om att det ofta blir värre av att få det skriftligt. När man pratar direkt med någon är det mycket lättare att styra in samtalet på annat om det blir för mycket. Det vore bara så väldigt tråkigt att sluta maila varandra eller att behöva fundera över vad man "får" skriva. Vi började maila varandra regelbundet under en stressig period för några år sedan när vi insåg att de flesta av oss bodde en bit ifrån varandra och att det kändes svårt att hinna med att höras så ofta som vi ville. Nu har vi mailat några gånger i veckan sedan dess och det har blivit en underbar, ständigt pågående diskussion där inget är för stort eller för litet att ta upp- mailen är mao något vi inte alls vill vara utan. Jaja, det löser sig nog så småningom. Önskar bara att det kunde finnas en quickfix :(

  • Zeitgeist

    Melou: Höll ju nästan på att glömma bort att säga grattis! Skönt att snart vara på gång :)

  • Fru Z

    Såg att någon frågade kring vad det kostar att göra ÄP på SU, om man gör syskonförsök. De gör inga sådana behandlingar. Det enda man får göra gällande syskonförsök är på tidigare infrysta ägg, FET. Så även om man bara gjort en hel IVF och har två kvar så får man inte utnyttja dem, även om man betalar, om man lyckats bli gravid och fått barn under första IVF:en.

    Melou, kul att du är igång nu. Förstår din glädje. Lycka till nu!

  • Aurora1979

    SmillaK: Nu har jag inte alls läst ngt om XXY-varianten så kan liksom inte komma med så mycket feedback där :/ Men det jag läst om XYY var ju att det inte var genetiskt eller ärftligt utan ren otur. Hur yttrar sig XXY-syndromet?

    Hittills har vi träffat olika personer varje gång vi varit på Sahlgrenska så jag har svårt att säga vem som är VÅR läkare, antar att det är lika för er andra? De pratade ngt om en telefontid sa min sambo när han anmälde sig?! Kanske var tanken att vi skulle fått reda på provresultatet via telefon, men det fick vi i så fall ingen lapp eller samtal om, så läkaren vi hade som gjorde biopsin blev nog lite ställd när han insåg att vi inte hade en aning om detta kromosomproblemet. Han kom in efter begreppet för att på ngt sätt försöka förklara, fastän han egentligen inte kunde säga mer om ngt. Så vi gick som vanligt därifrån med fler frågor än svar...

    Rimfrost: Ja det är en svår balansgång för våra nära och kära runt omkring oss som inte vet hur det ska hantera våra problem.

  • Lerdala
    Wiley skrev 2010-01-07 20:48:21 följande:
    Jag försöker läsa på SU:s hemsida men hittar inget...är det så att man får bara göra 1ET + 3FET? Om man har fler i frysen, hur gör man då, ska man betala och isf hur mycket?
    Vad jag förstår så e det så som du skriver. Jag har frågat olika läkare, å vad jag förstår så långtidsodlar dem. Men hur o på hur många det vet jag inte.
  • alskdldskjf

    Hört talas om häxan surtant... Det är jag, kan jag upplysa er om...

    Skall åka och hämta ut alla mina mediciner om en stund för att påbörja med Provera-kuren, men känner en mycket tydlig menstyngdhetskänsla. S**t....
    För enligt syster Birgitta igår så hade de inga tider förrän vecka 7 och skulle jag få mens av mig själv skulle detta innebära att FET blir vecka 5 och då som sagt finns inga tider.... :(

    Så nu sitter jag här och hoppas att jag inte skall få mens så att jag kan få framkalla mens själv... Moment 22 eller något...
    Jag skall iallafall ringa SU på telefontiden och fråga om deras syn på saken om jag får mens under helgen.

    Inte riktigt lika lycklig idag.... :(

  • alskdldskjf
    dazazz skrev 2010-01-07 23:10:19 följande:
    melou, spännande! jag har ju planerat syskon-fet v 6, vi kanske får hålla tummarna ihop :)
    Ja det hoppas jag verkligen! Så roligt... ;) Alltid kul att ha någon att följas åt med!
  • grådis

    Hej hej, kikar in och ser hur ni har det.

    Tack Wiley för länken

    Boo, tack för ny tråd

    Själv vet jag inte hur jag ska göra....haft en helvetisk december....  lutar åt ett särboförhållande här... fast han är positiv till en sväng till på SU...om jag vill...
    försöker reda ut HUR stor min barnlängtan är...om man tar att livet inte är riktigt som man tänkt sig och tror på att saker o ting ger sig efterhand och går igenom en ivf-runda till.
    Eller om man ska ge upp totalt? Fast det gnager lite för man har ju trots allt några försök kvar... och jag tror att jag vill prova iaf... sen om det inte lyckas så må det vara hänt, har nog lättare att hantera det ... än att gå resten av livet och tänka på att det kanske hade lyckats och vara bitter över att man inte försökte...

    Ska ringa SU nästa vecka ... tror jag...

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13