• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • Lerdala

    Rimfrost: grattis till ruvarstadiet. Hoppashoppas!

    Dolus: jag har gått på akupunktur med magneter + KS. Har ju inte gjort att jag blev gravid. Gick ganska intensivt innan ÄP/ET, men hjälpte inte mig. Men tror ändå att det kan göra så kroppen slappnar av på ett annat sätt. Det finns ju dem som blivit gravida efter akupunktur, men det finns ju inget bevis att det e just det som gjorde det lilla sista, om du förstår hur jag menar.

    FrkSommar: Välkommen till tråden, kul att du äntligen hittade hit. Men som vi brukar skriva, trist att du ska behöva "hänga" här. Spännande att ni får komma igång mkt tidigare. Vet dock inte vad det e för möte ni ska ha. Kan det vara Ann som ni har fått tycka för?

    Kram till er alla andra. Själv ligger jag/vi lite lågt, e inplanderade runt v. 6 för FET. Självklart hoppas jag fortfarande, men börjar väl bli lite av en realist inför vårt 6:e försök

  • dazazz
    Lerdala skrev 2010-01-14 07:19:41 följande:
    Själv ligger jag/vi lite lågt, e inplanderade runt v. 6 för FET. Självklart hoppas jag fortfarande, men börjar väl bli lite av en realist inför vårt 6:e försök
    vi har också planerat fet v 6 :) det är klart det kommer funka!!!
  • dazazz
    FrkSommar skrev 2010-01-13 22:50:13 följande:
    Nu har vi båda blivit kallade till ett besök där de skulle förklara alternativen och göra upp en plan för hur vi skall gå vidare. Det säger mig inget alls... Är det någon som varit pådetta möte och kan förklara så att man är lite förberedd. De nämnde också att de ville ta lite fler prover, vad är det de letar efter då?
    nu var det ju ett tag sedan och vi gjorde vår utredning på kvinnokliniken, men första gången på sahlgrenska, alltså efter utredningen, så var det ett möte med en läkare. det är väl för att de ska titta på hur de gör i just ert fall, om ni behöver icsi eller ej, vilka doser du ska ta, om du behöver ta några andra mediciner och så. det var lite prover vi tog också, blodprov och jag tror att mannen fick lämna spermaprov också men jag tror bara det var om man inte gjort utredningen på sahlgrenska. men det var inget att oroa sig för. vet du dessutom redan att ni gillar läkaren så kommer det att ge sig. lycka till!!!
  • Boo8

    Frksommar: Låter som planeringen för mig i början. Min läkare här hemma skrev remiss till Gbg. Var där på samtal  o sedan gjorde jag den där spolningen (HSS).

    Efter det var det sammanfattande samtal (ca 2 veckor efter HSS) o genomgång av ev extra prover... Det var denna läkaren som sedan skrev remissen till IVF (som ligger tvärs över korridoren...) o sedan kom väntan på drygt 3 månader efter remissbekräftelsen (tog 1 vecka).

    Ledsen att grusa dina förhoppningar o det är ju inte säkert jag har rätt men det låter som samma som för mig o bättre att vara förberedd. Jag var själv chokad att det tog sådan tid...även om det gått fort i jämnförelse med andra landsting.

    Lycka till nu o jag håller tummarna att tiden rusar iväg.
    Kram

  • dazazz
    Boo8 skrev 2010-01-14 13:14:45 följande:
    Frksommar: Låter som planeringen för mig i början. Min läkare här hemma skrev remiss till Gbg. Var där på samtal  o sedan gjorde jag den där spolningen (HSS). Efter det var det sammanfattande samtal (ca 2 veckor efter HSS) o genomgång av ev extra prover... Det var denna läkaren som sedan skrev remissen till IVF (som ligger tvärs över korridoren...) o sedan kom väntan på drygt 3 månader efter remissbekräftelsen (tog 1 vecka). Ledsen att grusa dina förhoppningar o det är ju inte säkert jag har rätt men det låter som samma som för mig o bättre att vara förberedd. Jag var själv chokad att det tog sådan tid...även om det gått fort i jämnförelse med andra landsting. Lycka till nu o jag håller tummarna att tiden rusar iväg. Kram
    var du på sahlgrenska innan det skrevs remiss? för oss så skrev läkaren på gbg kvinnoklinik remissen, sedan väntade vi de tre månaderna (men det gick nog lite fortare) och sedan fick vi komma på ett besök för att diskutera hur vi skulle göra i vårt fall. och sedan var vi ju liksom igång.
  • Boo8

    Dazazz: Jag var på SU repromedicin 3 ggr . Jag trodde min hem-läkare skrev till IVF-enheten men han skrev till Repro. Så efter 3 ggr där (samtal, hss, sammanfattande samtal) så fick jag remiss till IVF...

    Hoppas det går fortare än för mig då för Frk Sommar!

  • JaMA08

    Rimfrost: Lycka till och jag håller alla tummar som jag har *L* När har du testdag?

    Själv väntar jag på BM, tror inte att det blev något den här månaden heller *suck* Men jag ska inte ta mer Pergotime, märkte att mitt sekret minskat och en annan tjej skrev här på sajten att det var en biverkan på medicinen. Men vi har snart bara 2mån kvar till första besöket, men jag har tyvärr 4kg kvar tills BMI 35. Varför ska det vara så tråkigt/jobbigt att gå ner i vikt *hm hm*

    Vad betyder nedreglering? När gör man den??

  • Boo8

    JaMa08: Nedreglering är när man sprayar för att komma i klimakteriet typ. Det gör man innan själva stimuleringen för att kroppens egna hormoner ska vara stillande tror jag?!?

    Så nu har jag använt nässpray för detta ändamål o när jag nu är nedreglerad så kan jag fortsätta med nästa steg - progynon = östrogen. För att stimulera fakad ÄL och bra slemhinna inför återinsättning av fryst ägg (FET). Dock är det inte alla som behöver stimuleras inför FET.

  • Ellia

    Katja: Hur kommer det sig att du ska spraya två veckor till innan sprutstart? Hoppas ok att jag frågar!

    Ego: Mensen är nu 4-5 dagar sen, skulle ha börjat spraya i söndags. Men jag tog gravtest häromdagen som visade minus... Hade nästan fått upp hoppet. Det vore så fantastiskt underbart om jag slapp gå igenom det här på SU en gång till!! Ringde och pratade med dem idag o fick rysningar... Om det inte funkar den här gången och om inte man agerar väldigt annorlunda så hoppar vi nog sista SU-försöket och går någon annanstans. För jobbigt med alla olika läkare och att ingen har koll på något.

  • Zeitgeist

    Katja: Du har säkert sagt det, men varför ska du spraya i två veckor till?

    Lerdala: Förstår det. Det är inte så lätt att hålla hoppet uppe när man redan har misslyckats flera gånger. Håller ändå tummarna för att det går, såklart :)

    JaMa: Trist att behöva kämpa med vikten. Tyvärr hjälper det ju inte direkt att man äter mediciner som har viktökning som biverkning : (   Jag är inte helt säker på vilket datum jag har testdag, men har för mig att det är sista januari. Fast jag lär säkert tjuvtesta några dagar tidigare om jag inte har fått mens då...

    Ellia: Förstår tyvärr vad du menar med att det känns som att de inte alltid har koll. Hoppas att nästa "omgång" går bättre (om det nu inte finns någon chans att det skulle kunna bli plus nu).

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13