• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Izzen

    Rikkan, skönt att din BM tyckte du skulle fortsätta ta´t lugnt!
    Blir ju alltid en mental stress när man inte vet huruvida man ska tillbaka till jobbet eller inte. Och särskilt när man känner att man inte orkar.

    FK är ju en historia för sig! Men gällande prematura sammandragningar så brukar de inte sätta sig emot.
    Viktigt vad som skrivs på sjukintyget. Rutinerade läkare vet oftast vad de ska skriva för att det ska gå igenom.

    Hoppas det löser sig!!

  • Kina79

    Hejsan!
    Sällar mig tyvärr till denna tråd. Jag har gått 24 fulla veckor på lördag och har haft sammandragningar (som gör ONT) på jobbet i två veckor.
    Jag har ett mkt tungt jobb med många och tunga lyft - och det gör skitont

    Idag har jag även fått sammandragningar när jag gått en bit.

    Min BM sa åt mig att jag skulle sjukskriva mig själv en vecka och vila mkt, för att se om det gav med sig - så det gjorde jag. Har varit tillbaka på jobbet i två dagar och det är samma skit. Dessutom har jag ett ståendes jobb, med noll möjligheter till sittande eller vila. Jag är ensam på min avdelning 85% av tiden jag jobbar.

    Torsdag den 21/1 ska jag få träffa läkare - låång väntan.

    Får väl se hur det blir fram tills dess. Imorgon är jag ledig, sen jobbar jag helgen. Blir det för mkt så får jag väl sjukskriva mig tills på torsdag.

    Jag skulle gärna vilja 50% om det går, får väl se hur läkaren ställer sig till det. Eller är det sjukskrivning helt som gäller om de sjukskriver??

  • 0fia

    Du kan få sjukskrivning vilket som men om du blir sjukskriven 100% kan du själv välj att jobba 50%.....

  • Kina79
    0fia skrev 2010-01-14 20:07:13 följande:
    Du kan få sjukskrivning vilket som men om du blir sjukskriven 100% kan du själv välj att jobba 50%.....
    Kan man välja att jobba ändå om man tror att man klarar det. Det är inte så att de bedömmer att man inte behöver sjukskrivning då och drar in den igen eller nåt??
  • aman

    Ni som har dessa onda sammandragningar, har ni alla påverkad livmodertapp och i så fall hur påverkad? Min är 3, 5 cm trots många och molande sd. Jag känner mig väldigt lättad men vet att jag normalt brukar ha längre tapp. Fast det kanske skiljer sig från graviditet till graviditet?
    Bör man alltså undvika dessa sd som gör ont, även om cervix inte är påverkad? Tänkte på er som är sjukskrivna. Jag blev nämligen så glad för att jag kan fortsätta vara hyfsat aktiv. Kanske inte ska släppa det helt alltså...

  • Paincake

    Hejhej!


    Jag sällar mig till skaran. Fick sammandragningar så fort jag var uppe och gick strax innan jul i v 28, på juldagen kom de med 10 minuters mellanrum och vi fick rådet att åka in för en snabb koll på förlossningen. Och där stannade jag i fyra dagar, fick massor av bricanylsprutor och blev till sist utskriven med bricanyltabletter. 
    Hade så kallad "funneling" på livmoderhalsen, dvs sammandragningarna påverkade inifrån, men jag var helt stängd och cervix var 30 mm lång. 
    Det lustiga är att mina sammandragningar inte gör ont för fem ören och de trycker heller inte neråt. Däremot känner jag att kroppen påverkas på annat sätt; jag kommer liksom automatiskt in i djupandning och får hjärtklappning strax innan de allra starkaste smdrg:arna.
    Har varit sjukskriven för foglossning sedan lucia och kommer vara sjukskriven fram till v 38, tror jag. Fick i alla fall förlängt sjukskrivningen en månad när jag var hos läkaren i onsdags.
    Så då ligger man här, framför tv:n med laptopen i knät och katten nere vid fötterna.
    Ser fram emot OS som börjar om en månad
  • AsaLu

    Hej Paincake,
    Jag hade samma sak med funneling utan att sammandragningarna har gjort ont. Dock har min tapp på alla mätningarna skiftat mellan 20 och 6 mm så det verkar kunna hända en del rätt snabbt... Blir galen på att de bara gör mätning en gång/vecka, det är en evighet mellan gångerna för att få veta åt vilket håll det går. Känns som om jag kommer att ligga på psyket innan detta är över...
    Som du säkert vet är prognosen om ditt barn skulle födas nu väldigt god, vår son som snart är 2 år föddes i v 28 och det har gått nästintill perfekt trots en lång vistelse på neo {#lang_emotions_laughing}

  • linelus04

    Hej igen

    Mina sammandragningar blir inte bättre . Var på min mödravård i går och träffa läkaren . Hon titta inte men tyckte att vi skulle hem och packa bebisväskan och ställa in oss på en liten bebis om 4 -5 veckor.
    Hon trodde på inläggning efter helgen men får hoppas jag slipper det.
    Är nu 24 fulla veckor.
    Får inte börja ta bricanyl eftersom jag har blött under en längre tid.
    Vad gör de på sjukhuset ? Sängläge men det finns inte så mycket de kan göra ?
    Har i dag väldigt ont i musen särskilt efter man har kissat. Har tagit prov så urinvägsinfektion har jag inte.
    Ja får se vart detta slutar .

    Kram på er alla

  • rikkan

    aman: Jag hade ingen cevixpåverkan men har smärtsamma sammandragningar regelbundet ändå. Det är just pga jag inte har cervixpåverkan som jag är osäker på om F-kassan beviljar mitt intyg.
    Min BM sa att det är jättevanligt att man har sammandragningar from v 23-26, sedan kommer de tillbaka i slutet av graviditeten.

    /rikkan

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar