• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • BeccaStina

    vad är Primolut-Nor och var får man tag på dem, enligt mina beräkningar så ska jag ha min mens när vännerna har sitt bröllop och det är ju sådär roligt :(

    hade varit skönt att kunna skuta upp den lite ;)


    beccastina.blogg.se - mamma till Theodore 080805
  • Kristini

    Hej igen!

    Jag börjar redan ana att detta är beroendeframkallande=) Eftersom min sambo är sugen men inte lika intresserad av att prata om det som jag så är detta ett perfekt forum för att prata av sig och "möta" folk med samma intresse!

    Jag ska sluta med piller i Juli (sambon har till slut gått med på det efter att först tycka maj nästa år.. så man får väl inte klaga även om jag helst slutar nu!!) Tror att även jag kommer att få problem med oregelbunden mens eller mens som inte dyker upp alls.. Hade mycket problem innan jag började med p-p, bl.a helt utebliven mens i 7 månader... men men det får vi se hur det blir!

    Förstår att ni är bebissugna! När man ser de små knytena så gör det ont i min mamma-nerv... Vill så gärna! nu nu nu! {#lang_emotions_tongue_out}

    Är det någon mer än jag som ska vänta med att försöka till i sommar eller är de flesta på G nu snart?? Ska bli så spännande att se hur det går för oss!

    Idag skiner solen... härligt!

  • Pepisson

    Vi funderar på juni månad, men det kan likaväl bli att vi tjuvstartar i maj...


    Roligt sommarprojekt om inte annat{#lang_emotions_laughing}
  • bohustosen

    Trevlig tråd. jag hoppas in här! :) Vi skall börja till sommaren och hoppas på att få ett plus under hösten. Slutade med p-piller för 6 veckor sen för att låte kroppen komma igång. Men jag trodde att jag skulle på mens direkt, men först idag kom den Hoppas den blir regelbunden till sommaren som man kan försöka då.. :) Har nu slutat med p.piller ännu?

  • MariaTherese82

    Jag har inte ätit p-piller på många år, dock har jag inte så bra koll på min cykel och ÄL.. vet inte om den är regelbunden, hur lång etc. Men har börjat föra lite protokoll nu så att det blir lite lättare nu när vi ska försöka :) Enligt plan gör vi första försöket nu i maj {#lang_emotions_smile} jag börjar dock bli rätt nervös haha.. får se om vi gör ett seriöst försök och prickar ÄL eller om vi mest sexar på som vanligt och ser om det händer nåt..

  • Sajabollan

    Hej! Det här är verkligen en tråd för mig! Har precis blivit medlem här för vi ska försöka bli med barn! Har precis slutat med pillren så vi får se om mensen kommer som den ska sen. Vi har tänkt att börja försöka i juni. Känns jättespännande och lite läskigt. Men jag längtar!
    Funderar på om man ska tänka på något speciellt, jag har börjat med folsyra i alla fall.
     

  • Naura

    Jag har väldigt regelbunden cykel, kan räkna ut flera månder framöver vilken dag jag ska få min mens och det har stämt exakt på dagen under hela vintern. Imorgon ska det vara dags igen, får väl se om jag har rätt även denna gång. :)

    Ska ta ut spiralen första veckan i maj, sen väntar vi så jag hinner ha min mens en gång till, men sen kör vi igång i juni.

    Det har inte varit så oproblematiskt för mina släktingar och vänner med deras barn, det har varit lite för tidigt födda barn, akut snitt och barn med skador och sjukdommar (bekanta, inte släktingar), så man är väldigt nervös för hur det ska gå för en själv. Att min syster har friska och underbara barn är ju ingen självklarhet, eller garanti för att det ska bli så för oss. Det kan lika gärna gå som för min bekant som har ett friskt barn och ett sjukt....man funderar så mkt och blir så rädd för allt som kan hända, men man får nog se det som att hur det än blir så är det vårat älskade barn och vi kommer lösa det på det bästa möjliga sätt för oss.

    Har ni haft sånna här tankar nu innan ni kör igång?

  • Kristini

    Har en fråga.. ni som redan har slutat med preventivmedel men ändå inte börjat försöka... kör ni "säkert sex" (avbrutet) eller undviker ni sex under äl? Jag planerar att "köra på som vanligt" så fort vi slutar med piller sen får det gå som det går.. är det dumt tror ni? Vissa menar att kroppen borde vänta mellan hormon-påfrestningarna men vissa menar att det inte spelar någon roll... Vad tror ni?

    Sen undrar jag en annan sak också... varför folsyra? Jag tänker inte börja med något eller förändra något när vi börjar försöka... Jag tror nämligen att ju mer jag krånglar runt omkring ju längre tid kommer det att ta för mig att bli gravid... Men det är bara jag=) Däremot om det inte går på de första försöken så kommer jag nog vilja göra något åt det=) Och då kan det ju vara bra att veta vad man kan göra...=)

  • Jackie85

    Blev lite tidigare än tänkt här, lyckades på första försöket. Är gravid med BF 110107.
    Håller tummarna att det går hela vägen.....lycka till till er andra...

Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren