• RosaNa­pp
  Äldre 13 Feb 10:42
  149877 visningar
  2830 svar
  2830
  149877

  MajMammor 2007 15

  Jag har fått länken, har bara varit seg

  Idag ska jag till syrran för övernattning. Ska bli skönt att komma ifrån lite, är inte roligt hemma nu.

  Jag som blev så glad över att Vs utslag var bättre tar tillbaka det. Nu ser han värre ut än vanligt. Hoppas blodprovet nästa gång ska ge resultat. Har nu börjat smörja honom igen då iom att utslagen kom tillbaka ändå.

  Annars går det bättre och bättre med soyadryck istället för mjölk. Ok, han dricker det inte rent, men med o´boypulver i och det får väl gå då.

  När jag börjat aktivt med potta till barnen har jag suttit med och sjunigt, läst sagor, låtit dom sitta en stund framför tvn etc så att dom glömt att dom sitter där dom gör och sen varit överväldigande glad och berömmande när dom lyckats. Har också gjort det på rutin och när jag själv ska på toaletten. Många gånger att gå blir det . Äldsta började inte säga till aktivt själv förrän hon varit fri i ett år ungefär. V började säga till aktivt efter några månader. Så för oss har det varit rutiner som gället, iallafall i början. Olyckor har ju hänt i början, det får man ju räkna med, även om det bara var 5 minuter sen dom var på pottan, men här har det gått bra.

 • RosaNa­pp
  Äldre 14 Feb 00:45
  #32

  syrra: du menar att han skulle vara känslig mot soja?

  Sötboll: hoppas ni har det trevligt och mysigt!

 • RosaNa­pp
  Äldre 14 Feb 22:42
  #48

  syrra och K Kavat: ok. Men jag kanske ska vänta med att utesluta soja till dess vi varit till läkaren igen. Så ser dom också hur det ser ut, trots mjölkfritt. Han gillade ju verkligen inte  havredrycken eller havreyoghurten. Hoppas han kan vänja sig lite bättre vid risdrycken sen då. Men det finns väl inte i youghurt?
  Kokosmjölk är alltså ok? För ren kokosmjölk (från kokos) vill han gärna ha ibland. Vi köper kokosnöt ibland då äldsta gillar det.

  mumia: usch vad jobbigt. Blir också så där arg någon gång, känns inte bra på något sätt.

  syrra:

  Mel: klart man sitter på stolen

 • RosaNa­pp
  Äldre 17 Feb 07:46
  #65

  Inatt kräktes mini så det blir en omgång till med magsjuka.

  K Kavat: jag tänker som så att eftersom vi bara skulle prova mjölkfritt till nästa gång kanske det är dumt att ta bort annat också? Väntar på att få tiden den här veckan iallafall. Är ju dags nu.
  Har provat risdrycken med chokladsmak, men han var inte överdrivet förtjust i den heller. Den gick ner, men inte mycket mer.
  Har nu provat mer havredryck, men han gillar det verkligen inte.

  V har bra fantasi. Han har haft ett bra tag nu. När jag frågar äldsta vad dom gjort på förskolan svarar han . Han har rollekar med leksaker och med äldsta, och mini då, men han hänger ju bara med .

 • RosaNa­pp
  Äldre 18 Feb 20:09
  #80

  Här är alla förkylda, men jag är glad att jag har äldsta hemma nu. Annars hade vi nog fått magsjuka en sväng till och det känner jag att inte orkar med nu, så här på sluttampen.

  Fö, nu är det klart. Vi har skrivit papper och nu ska bara det praktiska ordnas. Vi skiljer oss, blir bäst så. Kommer flytta isär om ett halvår ungefär, jag orkar inte fixa det nu. Vill ta det lugnt i sommar. Vi är ännu vänner och försöker lösa det tillsammans, med hur barnen ska ha det och så sen.

 • RosaNa­pp
  Äldre 19 Feb 08:56
  #84

  syrra och Tess82: ja, det är tråkigt, men det blir bäst så. Jag behöver bo själv. Det händer så mycket negativt och jag tror L också behöver tid för sig själv. På det här sättet har vi kanske åtminstone en chans att reda ut det, nu är allt bara så infekterat att det inte finns en ärlig chans för det. Får se vad som händer sen, men nu ser jag bara fram emot eget boende och att få rå mig själv (ja, med barnen då ).

  Just nu känns det bra, men det kommer nog bli väldigt tungt när det väl ska ske.

 • RosaNa­pp
  Äldre 26 Feb 02:18

  V skrämde nyss skiten ur mig! Jag stod och vek tvätt (något roligt får man väl ha när man inte kan sova ) och så hörde jag hur någon tassade runt. Vet ju att maken är ute och kör snö, så jag undrade vad det kunde vara. Då ser jag V med snutten framför ansiktet försöka öppna dörren till toaletten! Lilla gubben, då har han vaknat och ska på toa. Han brukar ju ropa om det är något, men nu vågade han gå upp för han såg att det var tänt .

 • RosaNa­pp
  Äldre 2 Mar 01:22

  syrra: kul att följas åt

  mumia: gott med tårta . Grattis i förskott.

  Kristallen: jobbigt med kräk, hoppas det ger sig snart.

  Nu borde Vs tid till läkaren varit här, men den har inte kommit än. Ringde förra veckan och dom sa att den var på väg. Vet inte riktigt vad dom sysslar med där. Utslagen är alltjämt kvar och han vägrar fortfarande annat än sojadryck, tyvärr. Jag har hittat en havreyoughurt han gillar, jordgubbssmak.

  Här är det annars väldigt tungt just nu.

 • RosaNa­pp
  Äldre 3 Mar 13:26

  Lycka till Tess

 • RosaNa­pp
  Äldre 4 Mar 23:33

  kristallen: vad jobbigt att det inte ger med sig.

  Tess: vad tråkigt med jobbet, men vilken tur att du fått vikariat. Hoppas på förlängning där.

  Har fortfarande inte hört något från sjukhuset.

  Det skulle ju stamrenoveras här. Idag fick jag reda på när det ska ske i vår lägenhet. På måndag och tisdag ska dom var här och röja. Tack för att det inte blir längre tid, men det går ju inte att vara här under tiden. Och tack för att det sker nu och inte om några veckor till. Så det blir att jag får ta med barnen till syrran och sova där några nätter. Ska bli ett litet äventyr. Vete sjutton hur det ska gå faktiskt. Hoppas på ok väder så vi kan vara ute mycket då.

Svar på tråden MajMammor 2007 15