• RosaNa­pp
  Äldre 30 May 21:53
  151836 visningar
  2830 svar
  2830
  151836

  MajMammor 2007 15

  2små2stora skrev 2010-05-30 21:47:12 följande:
  Vänd dig till mottagningen och begär ut journalkopior på alla anteckningar både läkare och sköterskor.
  Ok, tack
 • RosaNa­pp
  Äldre 30 May 22:23
  Kavat skrev 2010-05-30 21:56:21 följande:
  Men blev det inte bra utan mjölkprotein? Hm, minns inte, jo, det kom tillbaks sen? Minns jag rätt nu tro... Men har ni testat helt utan soja som ersättning?Det ger ju ofta liknande symptom och är en vanlig kombination av allergier.Jobbigt när han inte mår bra. Hoppas att ni får bättre hjälp på annat ställe.
  Nej, det försvann ju inte helt. Jag tyckte det gick bra och ett par dagar var det verkligen fint, men sen återkom det igen. Uteslöt soja två veckor innan han var på återbesök. det gjorde ingen skillnad. Kanske var för kort tid?
  Sen gjorde han ju test för gluten och det skulle dom ringa om ifall det visade något, men dom ringde inte. Nu har jag väntat tillräckligt länge så jag ska ringa imorgon om det samtidigt som jag ska begära ut journalerna. Sen ska jag ringa den barnläkaren jag fick tips om.

  A har ju också haft lite torra fläckar och konstiga prickar. Men inte alls i närheten av vad V har. Är dock lite orolig för att det ska vara något där också. Men man blir ju lätt blind. Jag letar "fel" överallt just nu och försöker se samband, som kanske inte ens finns.
 • RosaNa­pp
  Äldre 1 Jun 12:07

  mumia: jag fick plus väldigt tidigt med A, bim -7. Svagt, men plus. Han är den förste jag testade så tidigt på, men så fick jag symptom så tidigt också. Var ju exet som reagerade, inte jag.

  Med lillebror anade jag själv och därför gick jag och köpte ett test. Men det tog jag på bim-2 och det är ju inte så tidigt.

  Idag ska jag hämta Vs journal och på torsdag ska vi till privatläkaren. Fick tid snabbt! hoppas han gör något också elelr att det finns något att göra snarare.

 • RosaNa­pp
  Äldre 1 Jun 22:25

  Tess82: tack. gott med en kväll för sig själv

  Idag hämtade jag som sagt journalen och antingen skrev dom inte ut allt eller så är det slarv i den. Står inte ens att han gjort ett blodprov för gluten, bara att det var beställt. Det är väl det viktigaste jag reagerade på. Vilket som, kommer ju ta med mig papprena till den nye läkaren på torsdag iallafall.

  Han har väldigt jobbigt humör just nu. Tror det är en reaktion på lillebror. Att han gärna vill vara liten igen och eftersom både lillebror och A inte pratar så struntar han i det också, om han är på det humöret. Vilket är när han är som tröttast.

 • RosaNa­pp
  Äldre 4 Jun 12:21

  mumia: låter ju lovande, inte alltid man välkomnar kräk

  Jag är lite besviken. Var till den andre läkaren igår och han sa rakt ut att han- och många med honom- ansåg att det var ingen idé att försöka få reda på allergi till varje pris (som han uttryckte det) utan bara behandla så bra som möjligt. Så det enda jag fick till V var Tavegyl att ta varje kväll och en ny salva, igen...  Om det inte fungerar så bra så ska han få prova en lite nyare metod till hösten. Han ville mao inte ta några test eller så alls. Däremot skulle han kolla upp glutenprovet som inte stod med i journalen.
  Jag ses väl snart som hispig mamma. Och att jag frågade om humöret kunde påverkas (V har ju häftigt temperament och är mycket trött, har stort sovbehov fortfarande) tog han snarare som ett tecken på att han skulle ha någon sorts bokstavsdiagnos, det var vad han pratade om iallafall. Jag kanske är ute och cyklar, men jag har läst att även allergi kan visa sig på humöret sas och V har inga koncentrationssvårigheter. Däremot stort sömnbehov och behov av att ha jämn blodsockernivå.

 • RosaNa­pp
  Äldre 4 Jun 20:38

  Heoo: ja, han sa att man kunde bli trött av Tavegyl. V sov så hårt att han inte ens vaknade av att han kissat på sig inatt... Det sorgliga är att den här läkaren skulle vara inriktad mot allergier och hudsjukdomar på barn så jag trodde vi skulle få lite mer test åtminstone. Inte bara höra att att så är det och det är inget vi gör något åt!
  Tycker också att det är väl självklart att man tar reda på allergier? Men som han sa, dom allra flesta växer ifrån eksemen så då var det inte så viktigt...

  Fortfarande besviken...

 • RosaNa­pp
  Äldre 4 Jun 21:13
  Kavat skrev 2010-06-04 20:58:22 följande:
  Demon
  Fasen vad surt.
  Då måste ni nog göra jobbet själva om ni vill ha honom bra.

  Du har ju redan koll, men visst är det så att humör, sömn mm påverkas om man utsätts för saker man inte tål.
  Dottern märks mest på humöret medans sonen sover skitkasst och vaknar och är vaken och kan inte somna om osv.. Inte alltid han säger han har ont, men det märks att det påverkar och sen kommer även eksem som ett paket på posten...

  Har du kollat:
  www.familjeliv.se/Bloggar-4-7/b99793p1074702....
  visar ju ofta om man har eksem, om det nu inte är gluten... Går att göra själv med rätt saker och ger i alla fall en bra hänvisning om vad ni ska kolla först.
  Det är skitsvårt om det är fler än en allegi, men går att ta reda på om man är lite envis.

  Måste även berätta att vi provocerat dottern med citrus ett par veckor nu. Hon blir inte lika påverkad som tidigare, men oj! Vilket hemskt humör hon fick och har börjat bajsa 3 gånger dagligen, från tidigare varje/ var annan dag. Sen kom eksemen men dröjde något.

  Nu har hon inte fått apelsin på ett par dagar och förändringar i humöret omdelbart! Men magen är fortfarande lite konstig.
  Tack för länken. Såg att NÄL nämndes, kanske ska försöka få honom dit på en undersökning? Han har ju varit i U-a annars (grannstaden, dom sjukhusen är sammankopplade så egentligen borde dom väl ha det i Ua också tycker jag, men där har dom inte gjort något sånt på V iallafall).

  Ska kolla lite mer på länken när jag har mer tid.

  Bra att det ger resultat så snabbt, men vad jobbigt med så starka reaktioner! Är känslighet mot citrus något dom räknar med ska växa bort?
 • RosaNa­pp
  Äldre 7 Jun 08:30

  mumia: tråkigt med minus, men har du inte fått mensen finns ju ändå hopp. Märkligt med karlar som inte tänker. Har ju den erfarenheten här.

  Och inte nog med att man måste slåss mot läkare som inte anser det vara värt att ta reda på orsaker så är L inne på samma linje. Och jag vet hur han fungerar, anser han inte att det behövs så gör han det inte, punkt. Mao kommer jag väl få slita som en idiot för att få ta med V till läkaren sen när vi är skilda. Jag som även vill kolla upp äldsta (av annan orsak) kommer förmodliogen aldrig få göra det...

 • RosaNa­pp
  Äldre 7 Jun 10:25
  2små2stora skrev 2010-06-07 08:42:55 följande:
  Vad tråkigt med den inställningen hos läkaren och L. Om man tar reda på och tar bort det som de är allergiska mot så finns ju chansen att det växer bort.
  Ja, jag tycker det är lite märkligt att läkaren har den inställningen öht. Speciellt som det här var hans inriktning sas. Men men, får försöka ringa NÄL som jag fick tips om av K Kavat. Väntar till efter sommaren, eksemen blir ju bättre över sommaren och idag är han jättefin. Inte alls så stora och röda fläckar, nu är dom mer rosa och svaga. Men jag har faktiskt slutat med locoiden efter vi var till läkaren. Verkar blivit bättre av det? Har inte provat den nya salvan heller än (hade den inte på apoteket just när jag var där) så nu smörjer jag bara med Canoderm femtielva gånger om dagen och så har han fått Tavegyl på kvällen. Och så håller jag nere mjölken ffa. Samt att han inte får bada så mycket som han annars fått göra.
 • RosaNa­pp
  Äldre 9 Jun 13:57

  mumia: jobbig situation. Ni måste ju kunna prata om det. Det är inte rätt att han bara blir sur och ignorerar det.

Svar på tråden MajMammor 2007 15