• RosaNa­pp
  Äldre 10 Mar 13:07
  152436 visningar
  2830 svar
  2830
  152436

  MajMammor 2007 15

  Jag är rätt nere så jag läser mer än jag skriver.

  Börjar bli rätt tungt i kroppen, v.36 nu.

  V har det jobbigt vissa dagar (han var ju på väg att sluta sova på dagen, men vissa dagar måste han, han orkar inte annars). Fortfarande har jag inte fått någon ny tid till läkaren heller, trots att jag nu ringt ett par gånger...

  Har också fått en förklaring på varför han slagits så mycket den senaste tiden. Han är viking och så gör Asterix i den tecknade filmen "Asterix och Vikingarna".

 • RosaNa­pp
  Äldre 11 Mar 09:40

  På ett sätt är det ju skönt att dom får det så är det gjort sen, men med tanke på hur V hade det när han fick det så vill jag inte att dom ska ha det för tidigt heller.
  A har ju inte varit i närheten av någon som haft det så det kommer väl när han börjat förskolan sen.

  Jag mår lite konstigt, hoppas att det är stress bara. Vill inte att pyret ska titta ut nu, detär ju fem veckor kvar (enligt mig).

 • RosaNa­pp
  Äldre 12 Mar 18:48

  Nu är jag irriterad. L hade ju med barnen till svärföräldrarna nu när det skulle fixas med stamrenoveringen. Där fick han naturligtvis mat med mjölk i för det första, trots att jag skickade med mjölkfritt...
  Och idag har han kissat på sig 5 gånger!!! (Dom kom hem igårkväll). Så jag har frågat honom vad han fick att dricka. Jordgubbssaft säger han. Ska bli intressant att höra vad L säger om det, om det stämmer.

  Har iallafall fått tiden till nästa besök. Det som hon sa skulle bli max tre veckor efter pricktestet ska nu ske den 7 April. Dvs nästan 2 månader efter!

 • RosaNa­pp
  Äldre 13 Mar 11:09

  syrra: stackars liten.

  D P: säger samma sak där, men snart är det över. Det brukar ju hålla i sig några dagar med öppna koppor, även om det naturligtvis är irriterande när dom sitter på olämpliga ställen.

  Idag ahr V sprungit på dass massa gånger, men iallafall inte kissat på sig. Tydligen hade han druckit mycket nyponsoppa och någon sorts multivitaminjuice (som vi aldrig har hemma). Mycket citrus där i.

 • RosaNa­pp
  Äldre 13 Mar 22:25

  K Kavat: jag försöker, men det går inte så bra. Han spottar och fräser när det är havre eller ris istället. Kokosmjölken gick inte heller så bra.

  Det roliga i sammanhanget är att svärmor jobbar i köket till en förskola, ansvarig där... Så hon borde ju inte ha några problem med mjölkfritt och lite annat smått och gott som små barn kan ha problem med.

  Vad jobbigt med dina svärföräldrar. Att folk orkar hålla på så, fattar det inte. Men det är deras förlust, synd bara att barnen ska råka ut för det. Jag är ärligt talat inte så glad i tanken att låta V vara där så mycket mer utan strikt koll från mig. Och själv är jag inte så intresserad av att åka dit öht, speciellt med tanke på läget.

 • RosaNa­pp
  Äldre 16 Mar 08:28

  Isfläckar och hårt packad snö som blivit is är vad som är kvar på gångvägar här, annars är iallaflal vägarna rena. Men det är ju skam i helvete att försöka ta sig ut på en bit gräsmatta eller så Men våren är ju på väg iallafall, vad mer kan man begära? Jag bor på västkusten, norr om Gbg.

  Igår var V väldigt rödprickig och jag vet inte vad han kan ha fått i sig som gett det. Jag hoppas att blodprovet för gluten ska ge resultat. Jag försöker få i lite havredryck i hans flingor och så för att vänja honom vid smaken så jag kan utesluta sojan också, men han bara spottar och fräser. Det GÅR verkligen inte och då är inte han den kräsna typen direkt.

 • RosaNa­pp
  Äldre 16 Mar 08:30

  D P: om alla koppor torkat så kan ni göra det, men ananrs smittar det när kopporna fortfarande är öppna och det är ju lite dumt att utsätta andra för det. Men gå ut och leka kan ni ju göra, ni behöver inte sitta inne.

 • RosaNa­pp
  Äldre 17 Mar 19:44

  K Kavat: vi ska till sjukhuset den 7 April för att ta blodprov. Det som skulle tagits två veckor efter att vi började med helt mjölkfritt och jag ringt och tjajat om . Vet inte vad sjukhuset sysslar med, att det ska vara så svårt? Nu är det nästan 3 månader efter start med mjölkfritt...
  Så det kommer väl ta sin lilla tid att få resultatet av det också kan jag tänka.

 • RosaNa­pp
  Äldre 19 Mar 07:47

  V och hans storasyster har sovit i samma säng ett par nätter nu. V har nog mest velat busa och storasyster sova , men det har gått bra ändå. Fast imorse klagade V på att han inte sovit så bra för storasyster knör .

  Heoo: oj då, stackars liten. Vilken tur att hon fick op. Vad mycket ni måste stå ut med.

 • RosaNa­pp
  Äldre 19 Mar 09:33

  K Kavat och Heoo: ja, det blodprovet skulle ju egentligen ha tagits samtidigt som pricktestet, fick jag veta när vi träffade läkaren iallafall, men sen när sköterskan gjorde pricktestet så tog hon inget blodprov. När jag frågade varför sa hon att det stod det inget om i papprena så det skulle hon inte göra. Sa då att då kan hon väl fråga läkaren om det så vi kunde få det gjort? Nej, det var ju så stressigt den dagen så det var inte så viktigt. Fick träffa läkaren igen efteråt (så stressigt var det tydligen) och hon sa då att vi skulle få kallelse om 2 max 3 veckor för det. Läkaren var ny och ung och sköterskan äldre och dominant, antar att läkaren inte ville stöta sig med donnan direkt.
  I vilket fall som, någon kallelse kom ju inte så jag ringde, ringde och ringde igen, men fick bara svaret att kallelse var på väg. Utan kallelse, ingen tid! Tjohooo!

  Ja, det kan ju vara sojan då, men jag får honom ju inte att byta ut den. Iofs frågade han själv efter risdryck med chokladsmak nyss så kanske han börjar tycka lite bättre om risdrycken då. Å andra sidan så är det ju just risdryck med chokladsmak han hittills tyckt varit ok, varken mer eller mindre. Vanlig risdryck gillar han inte. Men men, det är bara att fortsätta prova. Är ju tid kvar till blodprovet

Svar på tråden MajMammor 2007 15