• RosaNa­pp
  Äldre 14 Feb 10:03
  151702 visningar
  2830 svar
  2830
  151702

  MajMammor 2007 15

  memba skrev 2011-02-14 09:27:21 följande:
  Ja ni! Dessa 2007'or!!

  För inte så längesen så var det "vad är det" "varför det" "varför då" !!!

  Nu säger Kevin mest hela tiden "det visste inte du" , haha!
  Han kan berätta något för mig och sen lägger han alltid till " det visste inte du", och även om jag säger att jag visste det så nej, han ger sig inte!

  Trevlig måndag!!
  Ha ha, känner igen det så väl! Det och "nej, så var det inte. Jag har rätt och du har fel!". Det använder V mycket. Samtidigt som han vänder på vad som sagts (exempelvis att hans syster har gjort en teckning och visat, då säger han att HAN gjort teckningen och sen är bråket igång ).

  Inatt har alla trängts i min säng. Blev till att hitta plats åt dom lite var det fanns så dom låg huller om buller . Snoriga och hostiga har dom varit så det har inte blivit så mycket sömn så dom är hemma idag.
 • RosaNa­pp
  Äldre 16 Feb 20:31

  Candelavern: hur gick det?

  Jag tittar på förlossningstv! Nä, men en serie på femman, gammal dock. Längtar INTE tillbaks till förlossning iallafall!

  Det kommer nog kännas underligt nu i sommar, ingen liten som behöver bäras (jag räknar kallt med att Er går då ) och inte på tjocken. Hur gör man?
  Det ska dock bli skönt att börja plugga. Damma av hjärnan och göra något annat än torka barnrumpor ett tag...

 • RosaNa­pp
  Äldre 16 Feb 22:24

  Cand: vad kul att det gick bra! Jag är skitskraj för att ta körkort, men känner att jag måste. Skulle varit på det nu egentligen, men det har inte blivit.

  Jag har 4, så V har fått två småbröder A på 2,5 och Er på snart 10 månader.

 • RosaNa­pp
  Äldre 19 Feb 12:43

  Mel: vad skönt med både anställning och viktminskning!

  Candelavern: man kan inte hänga med på allt

  Jag håller också på att gå ner i vikt. Så gott det går med en skit som inte vill sluta amma Lägger ju inte om kosten eftersom jag inte kommer hålla det efteråt och att räkna kalorier eller gå på dieter har jag aldrig haft någon lust med. Jag kör på att träna helt enkelt.
  Har ingen våg, men om jag väger nu vad jag gjorde för två veckor sen så har jag ca 13 kg kvar. Väger ca 10kg mindre nu än vad jag gjorde när jag blev gravid med trean iallafall. Men jag tränar egentligen mest för att bli stark i kroppen igen. Därav yoga och pilates. Fastnade ordentligt för yoga faktiskt. Märks enorm skillnad i kroppen, gjorde det efter första passet!

 • RosaNa­pp
  Äldre 21 Feb 09:21

  V har inte kommit dit än att han säger något sånt, men han kan säga "jag vill inte prata med dig nu" om han blir arg eller besviken på mig.

  Melisabeth: hoppas du hittar något som passar. Att det är KUL är ju en förutsättning för att det ens ska bli av

 • RosaNa­pp
  Äldre 22 Feb 07:38

  Puzzgurkan: grattis! När är det beräknat? Då blir det rätt tätt nu?

 • RosaNa­pp
  Äldre 10 Mar 15:00

  Nope, här köps inte en massa saker. V brukar dock fråga "men kan vi köpa den nu och spara den till fredag?". Det är inga problem att köpa fredagsmys i förväg och ibland så frågar han efter en leksak istället för godis.
  Går med på det också då.

  Är sällan i leksaksbutiker eller så med dom. Jag brukar köpa leksaker över nätet istället, så slipper jag tjat när det är dags för det . Då står dom bredvid och kollar . Jag brukar fråga vad dom är intresserade av och så kollar vi efter sånt. Lättare för dom att få en överblick också, så blir dom inte så "blinda" och stirriga.

  V brukar numer, när han blir arg, säga "jag vill inte prata med dig nu". Tragglar hårt med honom att han ska gå iväg istället för att slåss. Det fungerar bättre och bättre.

  Det jobbigaste med honom är när han blir trött och jag varit lite kantig. Då törnar han omgående och sen är det utbrott. Men vi har en metod för det också så det går också bättre.

  Men lyssnar? Inte på att inte springa inne eller hoppa i min säng. Det är ju så roligt

 • RosaNa­pp
  Äldre 12 Mar 08:55

  mumia: jag kan ibland bli gasig om jag druckit väldigt mycket mjölk och inget annat direkt. V är ju likadan, men nu går det bättre och bättre med honom. Han har nästan inga exem alls längre. Ser väldigt fin ut.  Hur långt är du nu?

  Angående V. Fick ju en ny kortisonsalva förra gången vi var till läkaren, men den har jag bara använt ett fåtal gånger. Skulle egentligen ringt och utvärderat med läkaren, men det har inte varit något att utvärdera tycker jag...

  Barnen här har ett visst sätt som jag inte riktigt vet hur jag ska få bukt med. Visst einte varifrån det kom heller, förrän till för ett par dagar sen. Men äldsta har alltid sagt till V att "jag vill ALDRIG mer vara med dig" och så har han blivit jätteledsen och då har hon vänt och sagt "jaha, men om du vill vara med mig så måste du si eller så (vad det nu var hon ville från början som han inte gick med på)". Jag har aldrig gillat det och försökt nöta detta med henne.

  Nu har V börjat säga samma sak till A, lillebror på 2,5 år. Samma resultat där, han blir jätteledsen och ger upp den där leksaken V vill ha.

  Så såg jag på tv på Bolibompa att det finns en gris, Olivia, som säger så någon gång!
  Blä.... Olivia är ju rätt kul, hittar på en massa saker, men det där gillade jag inte.

  Tess: vad kul med resa! Skönt att komma bort lite. Skönt också med mer jobb, men förstår att du inte vill ha det egentligen.

  Melisabeth: ja, det blir väl lätt så att man har liksom all tid till det enda barnet, på både gott och ont. Jag gör dock samma med ffa V, kan diskutera länge med honom. Inte så bra det heller alla gånger.

 • RosaNa­pp
  Äldre 13 Mar 15:19

  Heoo: vad jobbigt att ni måste vara så isolerade.
  Ta in lite snö och se vad som händer? Sen ställa det i frysen? Baka? Gå ut och plocka grejer från naturen att pyssla med? vet inte hur det ser ut hos er, om ni har snö kvar eller inte.

  Blir lite less. Barnen har nu kommit hem från pappa. V har kissat på sig två gånger... Ska höra med L sen vad han fått att äta/dricka. V skäms ju...
  Även A har kissat på sig. Han som var så gott som blöjfri på dagen, hände ingen olycka alls hos mig.

 • RosaNa­pp
  Äldre 15 Mar 21:30

  Här är våren på väg, igen för att om någon dag återigen snöa!?! Fick jag höra ikväll. Hoppas det inte stämmer! Vill inte ha mer snö nu!!

 • RosaNa­pp
  Äldre 16 Mar 20:31
  2små2stora skrev 2011-03-16 20:02:56 följande:
  Nu har vi varit på kontroll och efter lite justeringar så behöver hon inte opereras förrän om 3 år

  Hon var jätteduktig och skuttade glatt in på rummet och hälsade artigt med att ta i hand. Innan någon hann säga något hade hon klättrat upp på britsen och börjat hala upp tröjan. Och visa var hon har sitt robothjärta
  syrra: ta det inte fel, men vad gulligt
  Vad skönt att hon slipper op på några år!

  mumia: hoppas du snart mår bättre.

  V önskar sig det mesta i födelsedagspresent. Men allra mest just nu en sparkcykel.
 • RosaNa­pp
  Äldre 23 Mar 15:50

  Här har det varit väldigt fint väder i två dagar. Eller ja, idag blåser det nästan (sand)storm, men annars är det fint -D

  Stora syster var magsjuk över helgen och dom har varit hemma ett tag nu.( Tack o lov för det fina vädret), men imorgon ska dom få gå till förskolan igen tänkte jag.

  Det ironiska är att jag höll dom hemma för att slippa den här omgången magsjuka, men tji fick jag . tur det var en mild variant då...

   

 • RosaNa­pp
  Äldre 24 Mar 18:28

  Puzzgurkan: grattis!

 • RosaNa­pp
  Äldre 28 Apr 12:02

  Hej!
  V fyller den 19. Han har haft nedräkning ett tag eftersom lillebror blev 1 nu i Påsk
  (Kan ni tänka er att jag nu har en 1åring, en 2åring och en 3åring )
  Han vill ha en sparkcykel, så det ska han få. Storasyster ska få en cykel så kan dom vara ute tillsammans.
  Och så blir det en vit fjäderboa också, det har han tjatat om ett tag nu.

  Det är vår och jag har aldrig mått bättre än jag gör nu! Nu är det me-time och jag har även börjat träffa lite karlar när det passar sig inget seriöst, men lite kul att komma ut och träffa lite folk. ha lite kul, gå på bio eller sånt. Räcker gott för mig nu, letar inget seriöst, vill heller inte ha något seriöst.
   

 • RosaNa­pp
  Äldre 6 May 09:10

  Nu har vi gjort klara inbjudningarna till Vs och storasyster Es gemensamma barnkalas. Första gången och jag hoppas det kommer bli lyckat. Nu ska det bara bestämmas tårta och lekar
  Grattis till dom som fyllt!

   

Svar på tråden MajMammor 2007 15