• RosaNa­pp
  Äldre 19 Nov 13:56
  152691 visningar
  2830 svar
  2830
  152691

  MajMammor 2007 15

  V gör det ibland, roligare att leka. Jag har som rutin att dom ska gå på toaletten innan vi ska äta, gå ut eller sova.

 • RosaNa­pp
  Äldre 19 Nov 14:13

  V får gå på toaletten på fsk innan vi går hem, annars kommer han på att han är kissnödig på vägen hem. Är ju ingen katastrof så, men underlättar ju om man slipper fixa med det mitt i vintern ute

 • RosaNa­pp
  Äldre 20 Nov 11:09

  Ninnie81: grattis till Mario

  zasata: V har en del favoritplagg, men är dom smutsiga så är det inga problem att ta på honom annat. Då är storasyster långt svårare, där koordineras tom trosorna

  Jag väntar på att L ska komma med barnen. Det är hans dagar nu, men det snöar så han ska köra snö.

 • RosaNa­pp
  Äldre 29 Nov 00:43

  V har haft magsjuka och ikväll började Er kräkas. Jag helammar ju honom ännu i princip så vätska får han ju i sig så iallafall.

  V går på samma avdelning som hans syster. Det är 3-5 års grupp. Sen är det en till sån avdelning och två avdelningar 1-2 år.

  Han ville vara Lucia i luciatåget på fsk, men så passade inte luciakronan så då ville han vara tärna istället. Idag hittade jag en annan modell som passade och då blev han jätteglad för det. Nu ikväll har han ångrat sig. Dom är ombytliga

 • RosaNa­pp
  Äldre 2 Dec 10:21

  Syrra: tror det heter Skydda men ja, det har jag i Vs sängs.

  Här är det friskt nu. Har dock haft mycket snö så har inte kunnat gå med vagn så dom har varit hemma. Och idag är deras pappa ledig från snöröjningen så då får dom vara hemma med honom. har inte träffat honom på nästan två veckor nu.

  Mumia: skönt med sovandet.

  DP: vad jobbigt att hon får såna besvär.

 • RosaNa­pp
  Äldre 2 Dec 10:24

  Syrra: fråga mig inte hur, men jag läste att du hade skrivit KISSA högt sorry

 • RosaNa­pp
  Äldre 2 Dec 15:49

  Här finns ingen trots. Men V är väldigt trött när dom hämtas på fsk så det är hem, mellanmål och en stunds vila i soffan som gäller. Det är kul att se hur han och A (som är 15 månader yngre) leker mer och mer tillsammans. V styr leken, men det är ändå skillnad mot tidigare då A mest bara hängde med på allt, men ändå inte lekte sas. Nu har även A börjat prata (han började strax efter han blev 2) så då går det ju lättare.
  Han är som en riktig liten minipappa till Er. Byter blöjor, tröstar, leker och sjunger med honom. Ser till att han får mat att äta också (plockar sönder sin macka för att ge lillebror )
  Men det gäller att ge V sysselsättning, han blir lätt utttråkad och då klättrar han på väggarna. Så han är med och lagar mat, viker tvätten, blägger in tvätten i garderoben och sånt. Lika bra att passa på med sånt han tycker är kul

 • RosaNa­pp
  Äldre 12 Dec 14:09

  zasata: hoppas det ger med sig.

  DP: stackars lillan. Hoppas ni får tid snart och det blir fixat så hon slipper problemen.

  Här rullar det på. Imorgon är det ju Lucia. Då blir det två Lucior, minst V har nu bestämt sig för det också nämligen. Ska bli så kul att få se deras Luciatåg. På morgonen ska vi ha lussefrukost

  Jag kollar utbildningar. Kommer iofs söka samma som jag gjorde till den här hösten (räknar kallt med att komma in ), men bara vända på alternativen så jag söker alt 2 som 1 istället. Men jag kanske hittar något annat att göra istället? så det skadar ju inte att kolla.

 • RosaNa­pp
  Äldre 14 Dec 15:56

  V tar jag upp för att kissa en gång per natt, vanligtvis. Ibland sover han utan att behöva det, annars vaknar han och ropar.

 • RosaNa­pp
  Äldre 16 Dec 16:54

  Om V inte städar undan sina leksaker så beror det oftast på att det är för många leksaker framme att det blir svårt för honom att hitta något att börja med. Så då brukar jag säga vad han ska plocka, då går det mycket lättare. Istället för att säga "plocka leksaker" så säger jag "plocka upp bilarna och lägg undan dom" och fortsätta så.
  Men V är en riktig liten hjälpreda numera. Är med och lagar maten, byter blöjor på Er, hämtar kläder till Er, städar undan när jag ska dammsuga, samlar ihop smutstvätt, hjälper lillebror A med att visa hur han ska göra och vad han får/inte får göra etc etc.
  Han hade en jobbig period när han började på förskolan, minns inte om jag berättade det, men nu är det stor skillnad. Sällan han blir arg och blir han det numer så är det långt mycket lättare att komma igenom än tidigare.

  Men det märks ju när han fått i sig saft (eller som jag tror numer, tillsatser av olika slag). Han pissar som ett såll och olyckor på natten händer inte en gång om jag säger så. Så hos mig får han inget sånt, inte ens vanligt godis längre. Händer inga olyckor. Hos pappan får han saft flera gånger om dagen. Pissar på natten därefter också...

Svar på tråden MajMammor 2007 15