• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Äppelkaka

    Jag blev förvånad över:

    - att det inte behöver kannas (min a-tangent ha pajjat, allt blir a, ni fattar hoppas jag) som en kokosnöt mellan benen nar barnet fixerat sig. Kande ingenting av det

    - att man inte behöver kanna sig bajsnödig nar barnet trycker på och vill ut. Tyckte mest att det var ett enormt tryck i hela kroppen istallet.

    - att man inte alltid kanner nar barnets huvud kommer ut. Alltså, jag fattade han har var på vag eftersom de drog med sugklocka och pressade på magen men jag kande ingen bebis, bara trycket i kroppen

    - att krystvarkarna inte gjorde ont, de var bara skitjobbiga

    - att man kan spricka tokmycket utan att kanna det

    - att lusgas ar = pestgas

  • SandraJ

    Lustgasen fick mig att spy

    Att det gjorde så ont att föda fram moderkakan

    Sammandragningarna efter förlossningen medans man ammade var hemska

    Satt nog tio minuter inne på toa och försökte kissa efter förlossningen, hittade inte rätt muskel, klart mysko känsla att inte komma ihåg hur man kissar!

    Hemorojderna efteråt, som att bajsa rakblad!!!

    och att när man skulle bajsa de första gångerna efteråt kändes det som om hela livmodern med alla tillbehör skulle åka ner i toastolen.       

  • Echidna

    Gravid med andra barnet, bf i feb 2012. Då det blev akut kejsarsnitt förra gången så funderar jag ju naturligtvis på hur det ska bli nu. När man läser era inlägg så börjar tankarna snurra ang hur i helvete det ska gå. Spricka? Bajsa på sig? Ligga i flera timmar och pressa? Bm som kastar sig på min mage för att få ut bebben? Ok det sista lär inte hända på jag gjort kejsarsnitt..Bedövning då? Lustgasen fick mig att spy som en gris, epiduralen var suverän. Efteråt då? Det stinkande avslaget, toabesök o hur ska det gå med en liten kille på 1 ½ år o en bebbe? Jisses vad har jag gett mig in på?


    Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.
  • Lowika

    Det faktum att man ser lika gravid ut efteråt! Stoppade de in något annat istället? Inte ens lite mindre är ju magen efteråt!


    ui
  • mamma2kids

    ja,som slidpruttar efter förlossning de kunde man ju inte veta att de vart så kanske 2 veckor efter ,och dom koagulerade blodklumparna som gjorde så jävla ont som kom ut tillsammans med efterblödningen URK URK URK

  • ILoveFashion

     


    Lither skrev 2011-10-09 21:10:41 följande:
    Precis efter förlossningen så har man ju absolut ingen som helst kontroll över sitt underliv, det känns som en krigszon mellan benen med en stor krater i ungefär. Jag upptäckte att när jag blev sydd, (liggandes i gynpose) så ligger jag allstå och fiser barnmorskan rakt i ansiktet. Det var helt omöjligt att hejda fisandet, och jag klämde skamset ur mig ett "oj ursäkta" efter varje prutt som barnmoskan fick äta samtidigt som hon syr ihop min underlivskrater... Det var lite pinsamt, men som tur var så var hon väldigt poffsig och sa bara "vadå, du har faktiskt nyss fött barn, då blir det så där"
    Tack, du har gjort min dag, har inte skrattat så här mkt på länge!!!
  • SannaM
    ToK skrev 2011-10-07 14:22:17 följande:

    Jag hade också krystvärkar i 2 timmar, men enligt journalen var det bara 1 timme.

    Visst, de sa åt mig att "försök att inte krysta nu, spar på krafterna", men vad gör man när man är 10cm öppen och krystvärkarna kommer? Kroppen tryckte ju av sig självt. 


    En annan tokig sak med just detta var när utvärderingen av profylaxkursen kom några veckor efter förlossningen, för då skulle man kryssa i olika alternativ för när man använde smärtlindring osv. Jag tog ingen smärtlindring förutom lustgas ett tag, och då skulle man kryssa för i vilken fas. Problemet var att det inte ens fanns något svarsalternativ som passade - "3-7 cm", "7-10 cm", "Krystning"... men hallå, jag använde lustgas MELLAN 10 cm och krystning, i TVÅ timmar när jag tryckte på utav helvete för att kroppen tvingade mig! Men, den fasen finns tydligen inte enligt förlossningsproffsen...
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)