• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • EnMandarin

    Att barnmorskan skulle stå och massera min klitoris när jag krystade

  • Gabuski

    Favoritar och återkommer med mina erfarenheter en annan dag. Har fött fyra barn och väntar nummer fem

  • smulan777

    Jag var inte förberedd på att värkarna under den sk latensfasen skulle göra så grymt ont. På nätet kunde jag läsa att man skulle passa på att vila och äta massa kolhydrater. Vila? Sov inte en enda sekund under denna tiden pga smärtan. Fick en morfinspruta på förlossningen för att få vila någon timme i alla fall.

    Visste inte heller att samma värkar kunde framkalla kräkningar. När jag hade haft en ondare värk så kaskadspydde jag efteråt.

    Visste inte heller att man får minnesluckor av lustgasen. Det är jättemycket jag inte kommer ihåg från förlossningen som mannen har fått berätta för mig.

    Hade hört av folk att EDA:n känns bra när man har haft ont länge men blev ändå överraskad över HUR otroligt skönt det var när jag fick den sprutan. Ångrade så att jag väntade tills jag var öppen 10 cm innan jag tackade ja till den.

  • betula

    SVETT! Att man kunde svettas så ofantligt mycket alltså!

    Att man inte alls säkert får "vila" mellan värkarna. Efter första värken som väckte mig på natten tog det 90 min innan värkarna kom m 30 sek-2 min mellanrum och så höll det på i 12 timmar innan krystvärkarna äntligen började och man faktiskt fick lite chans att vila mellan värkarna.

    Hur jävla ont det gör när bm "pillar" o tänjer kring klitoris när huvudet står redo att komma ut (för att man skall slippa spricka)

    Och att allt man packat m i förlossnings/bb-väskan stort sett är helt onödigt då det inte finns en sekund till att orka göra nåt annat än hantera alla j-vla värkar som kommer nonstop!

  • EnMandarin

    Man slappnar av när någon masserar klitoris... även om det känns skumt

  • Tramses

    Att man efteråt , flera timmar senare när man sitter och ammar kan få sammandragningar som känns precis som värkar. Jag satt och vrålade värre än någonsin och undrade var den där förbannade lustgasen var när man väl behövde den.

    Att om livmodern inte drar ihop sig som den ska efteråt kan man börja blöda. Mycket! Sköterskorna hängde sig på magen och pressade ut en blodklump på 800g (ja, de vägde den). Det kändes som förlossning nr 2.
    När jag sedan skulle duscha fick en sköterska följa med och hjälpa mig, för jag tycker att det är jätteläskigt med blod. Jag stod och knep ihop ögonen allt vad jag kunde medan hon duschade, torkade och satte på mig nya kläder. Helt plötsligt var jag 5 år igen. Och nybliven mamma.

    Nu är jag alldeles nygravid igen och längtar trots allt efter förlossningen (lång väntan ända till oktober). Älskade att föda barn. Och det ska jag upprepa för mig själv när jag jag ligger och vrålar när de sista centimeterna öppnas

  • Echidna

    Att läkaren som sätter in ryggmärgsbedövningen inte kan sitt jobb o du får "lida" i några timmar tills nån kommer på att de ska testa en annan smärtstillande substans... som inte heller hjälper.. DÅ inser de att epiduralen inte är korrekt insatt och beslutar sig för att sätta en ny.. Som sätts korrekt ( en annan läkare) och du slipper smärtan.

    Var det någon som sa att läkare är smarta?


    Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)