• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • plutteluddelutt

    Att man kan gå från 4 till 10 cm på 2 minuter (bokstavligen)
    Att jag knappt sa ett ord efter att vattnet gick då det va omöjligt att prata.
    Att de i luren verkade tro att jag ringde för att det är så trevligt att prata en torsdagsnatt.
    Att jag kunde bli skickad att åka till ett bb i ett annat län än vi tänkt.
    Att jag vid nödvändiga förflyttningar skulle kasta mig från en platts till en annan då värkarna gjorde det omöjligt att stå. Minns hur jag funderande ut en strategi för att ta mig från sängen till bilen.

  • camillas1985

    Under min första förlossning fick jag Eda och den tog snett så blev bara bedövad i halva kroppen vilket jag aldrig hade hört om. Den gjorde även så jag inte kunde kissa så jag fick lov att ha kateter i 3 dagar då blåsan var så full. Knäckte/bröt även svanskotan vilket var fruktansvärt och man kunde knappt sitta eller ta sig upp för en trapp efteråt. Att man inte bara fick njuta av sin underbara bebis direkt tvar också jätte jobbigt. Nej då ska det grötas och krystas igen sen ska de sy och det var INTE skönt trots bedövning. Med andra barnet var det en bra förlossning men fy så jobbigt med eftervärkarna det var. Väntar nu en till och ser verkligen fram emot förlossningen men fasar för eftervärkarna.


    Isak 090201 William 100721 Flickan i magen 120710
  • burken

    Läste här för ett tag sedan och har inte hunnit komma ifatt än, men lite saker som jag råkade ut för:

    Att jag knappt kunde på tre-fyra veckor efteråt och springa gjorde jag första gången efter tre månader... Några meter. Kroppen ville helt enkelt inte vara med och det gjorde ont i hela bäckenet.

    Att jag svullnade upp i händerna EFTER graviditeten - karpaltunnelsyndrom.

  • Redmilk

    Ingen sa nått om att om moderkakan inte lossnar av sig själv så lägger barnmorskorna sig över din mage och trycker från alla håll och kanter så att du måste tok andas lustgas för att inte svimma av smärta! Det gör ondare än att föda eftersom du är så öm i magen efter att nyss ha tryckt ut en 4 kilos bebis!
    Ingen sa heller något om de plommonstora hemorrojderna man kunde få efter förlossningen som gjorde att man inte kunde sitta på en vecka!
    Inte heller ett ljud om att slidväggarna kunde kollapsa efter förlossningen och bli ett stort irritationsmoment i vardagen en lång tid framöver....

  • maja84

    Inte visste jag att barnet kan trycka mot ischiasnerven och all fokus hamnade då på den olidliga smärtan för att samtidigt ha krystvärkar i 5!!!!! timmar och dessutom ha en EDA som tagit snett och bedövade "fel" ben! MEN det är värt allt när man sedan får upp ett mirakel på bröstet!

  • emelielj

    Ja Gud, moderkakan och stygnen var riktig pina. Dom hängde på min mage med.
    Just när man äntligen tryckt ut bebisen så är det mer jobb och ännu mer smärta kvar som jag inte visste om. Hade kunnat göra om mina 16 timmar med värkar en gång till direkt efter sonen kom ut, bara för att slippa efterarbetet.

  • Marlin16

    Det luktar död råtta om både avslag och fisar efter kejsarsnitt!!

    När man tror att barnet nästan är ute och man krystar och typ sprängs så är det en bit kvar. För mig gick det dock inte.

  • Tidens Sand
    Lisslo skrev 2012-02-19 18:24:23 följande:
    hahaha...så roligt skrivet.
    Håller med dig om att man inte fick veta det viktigaste innan första barnet. 
    Jag sprack typ 3 cm  (mot anus) och fick sy. Det gjorde fan ondare än att föda. 3 bedövningssprutor senare och lustgas va jag färdigsydd,  men det barnmorskan eller sköterskan eller vad hon nu va inte hade sagt att det va första gången hon gjorde detta. Så nu har jag en "hajfena" i underlivet...tack tack! 

    Väntar med spänning på hur det kommer gå andra gången, har gått 3 dagar över tiden idag och jag hatar att vänta! 

    märkte just att jag också fått en hajfena. den sitter precis vid hålet. ser helt förstörd ut dänere
  • Meria

    - Att EDAn inte alls behövde kännas som ett vidrigt knak i ryggen och fungera halvdant... Kände den knappt och den funkade prima.

    - Eftervärkarna o speciellt då man ammade...

    - Vi ska inte prata om amningen efteråt. Ajsomfanihelvete vad jag satt och fullkomligt vaggade vid varje amning de första veckorna...

    - Att värksvaghet var supervanligt för förstföderskor. Hejohå, 7 tim med värkar som gjorde nada. Pisskul verkligen. 

    - Att även om de får ta hål på hinnan på förlossningen kommer inte altl i ett svep. Det kändes som att jag kissade ner mig lite i taget för varje värk tills allt vatten var borta.

    - Fostervatten luktar apa btw.           


    (¨,) Loke -06 & Isak -08 & BF aug -12 (,¨)
  • HäckHäxan

    Ingen sa att om man får orgasm några veckor efter förlossning så drar allt ihop sig och krampar inne i en!!!!

    Jag är evigt tacksam men fantastiska vän som faktiskt nämnde de nån v efter förlossningen, krävs nog en lika sexuell person som en själv för att komma på att ens säga det men iaf, jag är henne evigt tacksam...

    För om hon inget sagt och det börjat krampa så där inne i hela mig så hade jag fått panik och ring en ambulans, för något måste ju fan gått sönder!


    Trygghet är att gå vilse utan att tappa bort sig...
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)