• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Baloo81

    Jag har fött två barn och är gravid i vecka 34. Ingen sa något om att man kunde spricka hela vägen till anus ringen. Jag kunde inte sitta på flera veckor. Kissa och skita ska vi inte ens prata om. Ingen sa att man kunde blöda som en man hade slaktat en gris när det gällde avslaget. Ingen berättade hur det skulle vara efteråt. Alla säger att när bebisen är ute så är allt över. Helvete heller. Med första barnet fick jag se 1 min och sen gick dom iväg. Jag fick lägga mig till en annan säng. Ingen sa något till mig vad som händer eller skulle hända. Helt plötsligt var jag nere på operations bordet. Jag fick inget svar och jag hamnade i chock. En narkos läkare stack mig 10 gånger för dom ville inte söva ner mig för jag är överviktig. Jag skrev av smärta och skräck och det var läkar kandidater som skrattade åt mig. Till slut sövde dom ner mig. Efter 8 timmar jag hade fört fick jag träffa min dotter. Amningen kom inte i gång som alla sa att det kommer den göra. Det tog mig 9 år igen att våga vara gravid. Med den förlossningen var mycket bättre.

  • emelielj

    Usch vad hemskt baloo :( håller med dig att ingen säger NÅT innan förlossningen om vad som händer efter, det får man upptäcka själv. Kunde inte heller sitta eller gå, knappt röra mig och jag sprack inget så kan bara tänka mig hur det var för dig.

  • Baloo81
    emelielj skrev 2012-02-28 14:58:26 följande:
    Usch vad hemskt baloo :( håller med dig att ingen säger NÅT innan förlossningen om vad som händer efter, det får man upptäcka själv. Kunde inte heller sitta eller gå, knappt röra mig och jag sprack inget så kan bara tänka mig hur det var för dig.

    Jag tycker det är konstigt att ingen berättar vad som händer efteråt. Alla dessa kurser, böcker och papper man får men inget om vilket helvete som väntar.
  • samban

    Ingen berättade för mig att det inte måste göra ont att föda barn. Min förlossning var snabb, i princip smärtfri och otroligt smidig. Hade lite träninsvärk efteråt och var såklart lite sliten i underlivet, men det gick över på en dag. Det gjorde inte ont att föda. Jag sprack ingenting. Jag hade inte mängder med avslag, vanliga bindor i två veckor räckte gott. Amningen var inte heller några problem, sånär som på en mjölkstockning. Jag hade aldrig kunnat tro att en förlossning skulle vara så lätt!

  • m0desty
    Knastroll82 skrev 2010-02-19 20:50:24 följande:
    Har för mig det har och göra med att benen i foten möblerar om sig pga tyngden, och sedan inte går tillbaks. Man blir lite mer plattfot helt enkelt.
    Jeeesus, och jag som redan ser ut som Mimmi Pigg när jag har högklackat. Det får inte vara sant.
  • Trolla75

    Man tror att så fort barnet är ute så är allt över, men vad jag har fått erfara så får man eftervärkar... och tydligen blir de kraftigare för varje förlossning... Aj aj aj vad har jag gett mig in på!? Flört


    ღ ♥ Wilma 2000 - Vanna 2007 - BF 20e juli 2012♥ღ
  • Jowimo

    Måste bara säga att mina eftervärkar var värst med andra barnet och med tredje hade jag knappt några så det behöver inte stämma att det blir värre o värre för varje gång. Men jag hade ju ställt in mig på det värsta nu sista gången men så blev det alltså inte

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)