• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Bumbla
    *lol*
    1. De mesta ovanstående.
    2. Nattliga svettningar!! Det stod f-n ingenstans. Svettades som en gris de 2 första veckorna. Någon månad efter läste jag om det. Såklart. Att kroppen gör sig av med vätska från graviditeten.
  • Phlippan87
    Linni skrev 2010-02-17 23:23:51 följande:
    Hahaha... Själv så hatar jag när de tvingar en att kissa!! Har inte velat kissa en enda gång efter någon av mina fyra förlossningar!! Har tyckt att det varit illa nog att behöva resa mig upp för att jag varit helt slut! Jobbiga barnmorskor är vad jag har känt! Vad gällde bajsandet, så tog det mig nästan 2veckor innan det kom något från mig den vägen! Hade sååå ont i magen tillslut! Men jag klarade inte av att bajsa öht. Antar att det försvårade att jag redan under grav. led utav förstoppning! Testade microlavemang men det sved mest i hela anus och inte hjälpte det något heller!! Tillsut så använde jag mig utav klyx 3-4 gånger innan det blev någolunda normalt igen!! Det som chokade mig mest... som jag inte hade haft en tanke på, var det här med moderkakan! Man hade bara läst om att när barnet väl var ute, så var allt frid och fröjd, lyckorus och rosa moln typ! Jo visst, i några få minuter! Sen började ett halvt helvete. Först skulle de ha en att krysta IGEN!! Hallå, jag har knappt hunnit andas från förra gången kan ni lugna er!! Inte var det skönt att krysta ut moderkakan precis... även om det var en baggis i jämförelse med klumpen som nyss passerat! Men obehagligt och lite ont gjort det verkligen! Och när den väl var ute... då skulle man ju kunnat få vila då! Nähe... då ska det duttas med bommul och torkar och inspekteras!! Till och med bomullen gjorde ONT just då. Snipperiet (som du så gulligt uttryckte det) är ju inte i sitt esse vid den tidpunkten precis!! Efter ettan ville de sy några små enstaka stygn men jag TVÄRVÄGRADE!! ALDRIG att de skulle få närma sig mig med en NÅL när bomullen gjorde ont som tusan! Det var så lite att jag slapp iaf... sen att det sved galet mkt när jag kissade närmaste 2v efter det, fick jag stå ut med!! Det var nog just den biten som jag inte var beredd på! Eller förresten, att smärtan kändes hysteriskt i RYGGEN visste inte jag heller. Jag har alltid mina värkar som värst i ryggen och det känns som att den ska gå av! Inte roligt det heller! Sak samma, ont gör det ju vart smärtan än sitter!! Vet ju inte vad som är värst förstås... men jag föredrar nog de värkarna som känns mest i magen, tror ja!! Kul ämne iaf :)
    fick några droppar laxoberal av barnmorskan som kom på hembesök från bb, sedan fick sambon köpa hem en flaska efter att jag testat suppar och ingen framgång. laxoberalen var min räddare i nöden, helt ljuvlig känsla när den verkade
    28/12 2009 föddes vår lilla Therese | phlippans.blogg.se
  • siamusen

    Kan tipsa om inkontinensbindor för avslaget. De är tunnare och har lika bra sugförmaga.

    Detta vet jag för maken köpte fel. Och hade dem fullt synliga för alla kollegor pa sitt skrivbord  en hel dag

    Det som förvanade mig mest med första förlossningen var hur otroligt långtråkigt det var att vara pa BB fastän allt var pa gång.  

  • siamusen

    Och sa visste jag inte att man inte kunde sova pa mage efterat heller. Blev mycket besviken

  • parvati

    Att man skulle ägna så mycket tid åt att amma jag trodde att de ville bli ammade i en kvart var tredje timma(för det hade jag läst) Istället ammade jag i stort sett dygnet runt.

    Att vi skulle köra 4 maskiner om dagen och att jag skulle få torka golvet varje dag eftersom jag läckte så mycket mjölk. Det var mjölk, mjölk, mjölk, mjölk, mjölk överallt.

    Min son behövde inte ens amma för att få sig råmjölken han kunde lapa i sig.

  • Linni
    siamusen skrev 2010-02-17 23:34:21 följande:
    Kan tipsa om inkontinensbindor för avslaget. De är tunnare och har lika bra sugförmaga. Detta vet jag för maken köpte fel. Och hade dem fullt synliga för alla kollegor pa sitt skrivbord  en hel dag Det som förvanade mig mest med första förlossningen var hur otroligt långtråkigt det var att vara pa BB fastän allt var pa gång.  
    Hahah... där hade jag tänkt precis tvärtom! Hade packat med kortlek och massa annat att underhålla oss med. För man hade ju hört hur utdraget och segt det var för förstföderskor. Gjorde ett tappert försök att ta upp kortleken och skulle spela Chicago men klarade inte av att bli avbruten hela tiden och smärtan var ju rätt rejäl när man väl kommit så långt att man var inne. 5h var vi där... men det var ändå 5 ganska intensiva timmar tycker jag!!

    Kanske är annolunda om man blir ingångsatt och börjar från noll liksom! Men åker man in för att man inte står ut hemma längre, så känns det rätt lönlöst att ha massa underhållning med sig :P
    Musik har jag däremot haft jättebehållning av!! :)
  • siamusen
    Linni skrev 2010-02-17 23:39:23 följande:
    Hahah... där hade jag tänkt precis tvärtom! Hade packat med kortlek och massa annat att underhålla oss med. För man hade ju hört hur utdraget och segt det var för förstföderskor. Gjorde ett tappert försök att ta upp kortleken och skulle spela Chicago men klarade inte av att bli avbruten hela tiden och smärtan var ju rätt rejäl när man väl kommit så långt att man var inne. 5h var vi där... men det var ändå 5 ganska intensiva timmar tycker jag!!Kanske är annolunda om man blir ingångsatt och börjar från noll liksom! Men åker man in för att man inte står ut hemma längre, så känns det rätt lönlöst att ha massa underhållning med sig :P Musik har jag däremot haft jättebehållning av!! :)
    Det har du nog rätt i. Jag blev igangsatt
  • Pilu

    Kul att höra om andras erfarenheter, känner dock inte igen mig i så mycket... Visst var jag lite öm efteråt men smärtan försvann så fort han var ute och jag kunde både kissa och bajsa utan problem efteråt. Däremot så blev jag förstoppad efteråt och det är ju inte så konstigt med tanke på allt stillasittande... Hade en prolemfri graviditet (om man bortser från en envis uvi som vägrade ge sig) men nu efteråt har jag fåt känna på både hemoroider och foglossning. Hade inte heller fattat riktigt hur mycket avslag man fick första dagarna, men jag hade hört att det skulle lukta apa fast mitt luktade knappt nåt så jag blev förvånad åt andra hållet istället.

    Jag drabbades också av babyblues och det är idag svårt att förstå varför jag var så blödig och lessen hela tiden....där kan man snacka om hormoner haha
    Och eftervärkar hade jag inte fattat vad det var, att det kunde göra så jäkla ont i magen av att amma!!! Min mage försvann fort efteråt, men kände man på den så var den som en bulldeg - rätt coolt faktiskt

    Och jag tycker bb-sängarna var skitsköna fast man fick ju knappt plats i dom


    ♥ Välkommen Max ♥
  • bolaboll

    Jag var med om två förlossningar i ett om man säger...

    Fick tvillingar varav den ena kom vanliga vägen och den andra med akutkejsarsnitt.

    NR 1. Trodde man skulle få ha något att spjärna fötterna emot. Eller åtminstone få sådana där benklykor a lá gyn-stol. Blev oerhört besviken att man måste hålla i knävecken själv. .. {#lang_emotions_frown} (två barnmorskor stod iallafall och höll i vardera ben tillslut. Underlättade en hel del tyckte jag)

    NR 2. Magen är visserligen mindre än innan barnet/barnen föddes, men den känns och ser ut som att vara för evigt i 5e-6e månaden. Men det är den inte. Bara ett par dagar/veckor tills den drar ihop sig. (Om man inte har otur och fått magmusklerna delade vill säga..)

    NR 3. Om du har gjort kejsarsnitt,varför finns det inte en ordentlig gördel eller bandage som man får ha de första dagarna? då det känns som om magen ska spricka. (Bad om detta, men det hade dom inte. En mycket trevlig sköterska tillverkade dock en gördel på min uppmaning av två örngott. {#lang_emotions_laughing}

  • Candra
    bolaboll skrev 2010-02-17 23:49:58 följande:
    Jag var med om två förlossningar i ett om man säger... Fick tvillingar varav den ena kom vanliga vägen och den andra med akutkejsarsnitt. NR 1. Trodde man skulle få ha något att spjärna fötterna emot. Eller åtminstone få sådana där benklykor a lá gyn-stol. Blev oerhört besviken att man måste hålla i knävecken själv. ..  (två barnmorskor stod iallafall och höll i vardera ben tillslut. Underlättade en hel del tyckte jag) NR 2. Magen är visserligen mindre än innan barnet/barnen föddes, men den känns och ser ut som att vara för evigt i 5e-6e månaden. Men det är den inte. Bara ett par dagar/veckor tills den drar ihop sig. (Om man inte har otur och fått magmusklerna delade vill säga..) NR 3. Om du har gjort kejsarsnitt,varför finns det inte en ordentlig gördel eller bandage som man får ha de första dagarna? då det känns som om magen ska spricka. (Bad om detta, men det hade dom inte. En mycket trevlig sköterska tillverkade dock en gördel på min uppmaning av två örngott.
    Jag hade såna där gyngrejer till benen.
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)