• Svar på tråden *Snackis 10*
  • Tina Lisa

    Ullen: Grattis till lille Axel här me. Skoj med en kille. Mer kläder var det ja! Trollsan: Den där känslan om att vilja ha en till med en gång känner jag igen. den har dock gått över för min del Hoppas det inte är nåt alvarligt med lillen. Lika bra att kolla upp. solaris: Ja vi åkte på fredagen trots lite feber. Sen kräktes hon igen på söndagen och en gång igår. Ska till VC imorron. Verkar vara nåt annat än magsjuka. Tre omgångar på 2 veckor. Visseligen så ringde mormor idag och sa att hon kräkts så vi hoppas att det ändå inte är nåt värre än magsjuka. gravid: Usch vad tråkigt, man känner sig nästan själv lite sviken när sånt händer, helt omotiverat egentligen. Ja, här vabbas det som vanligt. Nyter snart inte komma tillbaka till jobbet.

  • AmberB

    {#lang_emotions_flower} Grattis Ullen! Härligt att han äntligen är ute!{#lang_emotions_flower}


    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • gravid74

    Sitter och förbereder mig för måndagen då jag ska börja jobba, usch känner verkligen inte för det.

    Inatt var vi hårda mot Anton och han fick ingen mat. U tog första gången som var strax efter tolv. Han somnade om efter 40 minuter. Sen var det min tur 4.50. Trodde aldrig jag skulle lyckas men plötsligt somnade han som i min famn, försökte lägga ifrån honom men det gick inte förrän efter en timme men sen sov han till 7. Har inte ammat sen vid 4 igår morse så jag är ganska öm i brösten nu kan jag säga, fick pumpa ut lite imorse för att jag skulle stå ut.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • LMH33
    gravid74 skrev 2010-04-08 12:26:09 följande:
    Konstigt jag kan inte se inlägg 144 och 145, kan ni andra det?
    Kan ha varit spam som de tagit bort. Tror det händer ibland. Eller vet du vad det var? 
  • UllenK

    Förlossningen ja, hm, jag hade ju väldigt oregelbundna värkar från kl 10.30 ungefär på måndagen. Vissa med 45min mellan och sen ner på 12, vissa som var 1 min långa och vissa bara 30sek.

    Mats var iväg och jobbade men jag kollde så han kunde komma hem snabbt om det behövdes. Barnen var och lekte med kusinerna så jag gick här hemma och kolla av hur det kändes och småpillade. Men när jag hämtade barnen vid 14.30 kände jag att det gick lite fortare, 3 st på 35 min ungefär och hyfsat starka och långa. Så när vi åker därifrån ringer jag M.  Han vill jobba ett litet tag till så visst, men jag ringer nog snart igen.
    Samtidigt ringer jag svärmor och förbereder att de kommer nog under kvällen.

    Kommer hem, börjar laga middag och känner att detta funkar inte, jag klarar inte detta själv m två barn. Så ringer M igen som släpper allt och kommer hem på 20min. Barnen o M äter och jag känner att det ökar och kommer snabbare, nu med 6-8min mellan, men fortfarande oregelbundet och olika styrka och längd. M blir nu "stressad" och ringer ner till svärmor igen. Nu kommer de ner.

    Nu är klockan runt 16tiden tror jag . Medans han går ner ringer jag även förlossningen. Känner mig inte alls beredd att åka men M vill, känner sig stressad eftersom han ska köra och med förra förlossningen i minne så insisterar han. Ljuger väl lite till BM i telefon för att inte bli nekad, så jag påstår att jag haft 6min mellan i 2 timmar och har SUPER ont. Vilket inte är helt sant Men vi är välkommna och ut i bilen fort fort. GPSen säger att det ska ta 65min upp Tror att det gick på 45 men hela tiden ligger jag runt 6min, tills de två sista som är med 5min.

    Kommer upp och blir insläppt på intagningsrummet. Nu är kl runt 17,30. Där körs det ett CTG och sen pratar jag lite med min BM som verkar JÄTTEBRA. Sen kollar hon mig och då är jag öppen 5-6cm och helt utplånad tapp KL är ca 18,20. Så in på förlossningsrum och dax för lustgas. Men ganska snart känner jag att det börjar gå fortare, runt 3min mellan och lustgasen hjälper ju inte ett skit. Då kommer BM och det visar sig att lustgasen inte är någon "lust" i så jag får 50/50. Sen tar det väl 5min till och jag känner att det trycker på så jag ringer på klockan och hon kommer. Hon vill känna efter och nu var jag öppen 8cm, samtidigt tar hon hål på fosterhinnan, och nu jäklar. KL är ca 18.40.

    Nu händer allt i en rasande fart. Ganska omgående kommer första riktiga krystvärken. Jag känner att jag inte får tag och ta i, ligger på sidan och trivs inte alls med det. Så jag ber att få komma upp i gynställning. Har riktigt ont i ryggen också, så jag ber M massera och det känns mycket bättre. Krystar några gånger, vet inte hur många men kan inte slappna av, klämmer tillbaka om man kan säga så och vill inte alls samarbeta. Men så hör jag hur de säger att de ser huvudet, och att det måste komma mer personal. Sen säger BM att nu Ulrika tar du i och så tar vi och ”klämmer” ut bebisen för den behöver komma ut nu. Då hinner jag tänka att nu händer det nått, slappnar av och krystar utan att känna krystvärk. Han kommer ut på en krystning kl 19,22. Mindre än 2 timmar efter att vi kom in. Helt perfekt givetvis. Visar sig senare att hjärtljudet hade gått ner lite och han hade bajsat i fostervattnet som var gulfärgat, vilket var lite oroväckande. Sen har jag lyckats klämma honom inne så han har en svullnad på ena sidan av huvudet, som kommer att lägga sig inom någon månad.


  • UllenK

    Hemma, kom hem igår först, hade velat åka hem redan på tisdagen men han hade bajsat i fostervattnet så det vara bara att stanna kvar en dag extra. Tack så mycket för alla hälsningar här, på FB och på sms. Känns helt sjuk att det blev en pojk fast jag "visste" det hela tiden. Mats går mest runt och myser här hemma, och farfar och morfar var som två stolta tuppar igår när vi kom hem. Barnen har tagit det väldigt olika, Nina är överstolt och vill inte släppa honom, satt med honom i knät i flera timmar igår och har inte nog med fina ord som utrycker hennes glädje och stolthet. Elsa är mer avvaktande och körde på som vanlig med en liten extra twist igår. Hon kommer nog inte att gilla läget lika mycket tror jag. Men ska försöka att vara med henna så mycket jag hinner och påängtera att hon fortfarande är min lilla tjej, för det är hon ju. Och som ni alla förstår så blir det ju givetvis Axel han ska heta. Var aldrig någon tvekan om den saken


Svar på tråden *Snackis 10*