• Äldre 1 Mar 19:18
    30621 visningar
    418 svar
    418
    30621

    *Snackis 10*

    Här snackar vi vidare


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Svar på tråden *Snackis 10*
  • Solari­s
    Äldre 3 Mar 11:16
    #11

    Bra att du fixat nya trådar gravid!

    Daggkåpa & Stina -  Ja, det är verkligen hektiskt kaotiskt , men samtidigt alldeles,alldeles underbart att ha barn!
    Jag tänker ochså ofta på hur det var när vi bara hade Alida, jisses vad mycket tid som fanns över då


    Amber - Usch då med RS & öroninflammation.  Kan tänka mig att det är fullt ös med tre och tjejerna  full aktivitet på. Skönt att läggningen gick bra.


    LMH- Håller tummarna för att den flyttat sig så du kanske slipper snitt. Hur har du mått förövrigt?

    Heeso- Det är väl i idag du har bf om jag inte missminner mig?

    Jag undrar lite hur ni gör  beträffande 5mm-metoden samt hur man kan lära barnet att somna själv?
     igårkväll vaknade Knut  och gallskrek för full hals och ,vi försökte att låta bli att gå in till honom direkt och väntade runt 2-3 minuter innan vi gick in, men tillslut orkade vi(läs jag) inte höra honom ligga där och gallsrika, så jag gick in och ammade honom till sömns.
    Hade tänkt dra ner en del på amningen nu och att han ska kunna somna utan att amma först, men hur lätt är det??????
    Har ni andra några tips?


    Alida 060928 & Knut 090321
  • Äldre 3 Mar 13:20
    #12
    Solaris: Jag tyckte att det kändes bäst att börja "öva" på att somna själv på dagen när de ska sova, då brukar de vara hyfsat trötta. Och sen att man är säker på att de verkligen är mätta och friska i övrigt såklart. Det är kanske svårare för dig som ammar om han är van vid det på kvällen... Första steget är kanske att försöka sluta amma innan han somnar så att han inte somnar med tutten i munnen om du förstår vad jag menar, utan sluta precis innan han somnar. Jag tror att det annars kan bli som med nappen, om de är vana att somna med den så "måste" de ha den för att kunna somna om. Men som sagt, vi började på dagen, och gick in med jämna mellanrum och klappade om och la ner om de satt sig upp. I början fick man ju gå tillbaka flera gånger, vi körde också ca 3 minuter, men sen blev det färre och färre gånger. Nu kan de protestera precis när man lägger ner dom, men de brukar tystna ganska fort. Jag tror iaf det viktiga för att att de ska kunna somna om själva är att de somnar i sin säng och utan att man måste vagga/bära/amma, det är min erfarenhet iaf.
    ~*~Emil, 060913 ~*~Josefin & Filippa, 090603~*~
  • Heeso
    Äldre 3 Mar 14:51
    #13

    Solaris: jo, det är visst idag det är tänkt tror jag Men inga känningar så det blir säkerligen ingen bäbis idag... trots promenad vid lilla delsjön...kunde dock inte gå så långt då det var glashalt på sina ställen...men det var skönt att äta lunch utomhus i solen på Bertilssons stuga

  • Äldre 3 Mar 16:52
    #14
    Heeso: Nu är det anmälningsplikt för dig varje dag

    Solaris: Vi får stötta varandra med våra små nattmarodörer. Har ju precis exakt samma problem. Ska nog göra som Amber och börja på dagen. Är ju klart en fördel om han kan somna utan amning när U börjar vara hemma om knappt en månad.
    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Heeso
    Äldre 3 Mar 16:57
    #15

    Oj, menar du att jag måste gå in och anmäla min närvaro varje dag? Ja, det ska jag nog klara av då jag inte har så mkt annat för mig...imorgon hoppas jag det är sista besöket hos barnmorskan...

  • Äldre 3 Mar 18:39
    #16

    Heeso:Minns du inte i September 2006 när alla var tvugna att anmäla sig före 10 annars var det vilda spekulationer om var de höll hus. Men det är klart du hade ju planerat snitt så vi visste när det var dags för dig


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
  • Äldre 3 Mar 19:14
    #17

    Spännande Heeso att det ändå är här nu, för nu är det ju tidsbegränsat när liten kommer som senast.

    Här börjar jag tröttna rejält, tror magen sjunkit lite och det trycker på mest hela tiden, men väldigt lite förvärkar så jag lever inte ens på hoppet längre. Jag satsar på 1 april istället
    Idag har mamma o pappa varit här, på söndag åker de till Teneriffa i 3 veckor!!! och om allt går som det ska är jag färdig "ploppad" när dom kommer hem. hahha känns sjuk samtidigt som jag säger ja, ja, återigen vi ses 1april. Mamma har mixade känslor över att den ska komma, ena stunden vore det perfekt om den kom nån dag innan de kommer hem så hon får se bebben så fort de och jag kommer hem. Men andra stunder tycker hon att jag ska gå över iallafall nån vecka eller två. hmfff, lätt för henne att säga.

    Annars går livet sin gilla gång, Elsa är ett monster förpackade till 3,5åring. Tror att det här med syskon tillsammans med sin "utvecklingsfas" (finare ord för trots eller??) gör att det blir rabbalder i skallen. Sen att storasyster är en typisk 5,5åring på väg in i 6års trots och skvallrar på allt, frågar och tjötar och utnyttjar sin storasysterroll till max gör att jag snart säljer barnen. Känner mig inte alls som en bra och konstruktiv mamma just nu. MEn jag vet att det går över. Men att gilla läget just nu är hemskt svårt.

    Men man får vara glad för det lilla, som en 15% lapp från pop på ett helt köp eller nått


  • Heeso
    Äldre 4 Mar 10:14
    #18

    Här är jag! Inget nytt under solen här. Ska åka in till stan och luncha och gå till BM idag...

  • Äldre 4 Mar 18:16
    #19

    LMH: Hur har det gått idag på¨UL???


  • Äldre 4 Mar 19:52
    #20

    Efter gårdagens inlägg av Amber var jag lite taggad att börja få Anton att somna i sin  säng utan amning på förmiddagen. Vad gör han då?Jo han somnar i vagnen hem från förskolan. Det brukar inte hända så ofta längre. Nu blir det nya tag nästa vecka.

    Imorgon ska vi till Universeum.


    ~Axel 060910 + Anton 090331 ~
Svar på tråden *Snackis 10*